Pershendetje Loni. Ne pergjithesi anemite e foshnjeve mbi 6 muajshe nuk jane te rralla. Une nuk e di nese bebja ushqehet me gji apo me qumesht formul, qumeshti i gjirit permban mjaft hekur per foshnjen deri ne kete moshe. Tani eshte i nevojshem ushqimi shtese me patjeter. Nder ushqimet qe mund te jepen ne kete moshe jane dritherat ( oriz ose miell orizi, grure jane drithera te pergatitura kastile per bebe i gjen ne market ose farmaci ), fruta te thata si rrush i thate, kumbulla , kajsi, spinaq, karrote, molle , rrep, dardhe, patate, kungull, sallate jeshile, avokado etj. Keto jane ushqimet qe mund ti jepen bebeve te kesaj moshe, me kalimin e kohes shtohen te tjera , por keto jane te mjaftueshme per momentin. Gjithsesi korrigjimi i anemise nuk mund te behet pernjehere, me kalimin e kohes do te rregullohen vlerat e hekurit. Une te shkrova ne pozicionin e nje nene te re, edhe pse nuk kam pasur nje rast te tille, me aq sa kam arritur te di. Mirepo ti patjeter duhet ti referohesh mjekut pediater, per cdo gje dhe shqetesim qe sheh tek femija. Ai eshte qe do japi vleresimin me te mire. Gjithsesi ushqyerja eshte kryesore ne anemi, keshtuqe mundohuni qe edhe tja pergatisni vete ushqimet edhe sigurohuni qe te jene te fresketa. Te kaluara edhe jete te gjate dhe te shendetshme vogelushit.
Krijoni Kontakt