Megjithe qejf Niti!
Po une tani nuk jam ne Tirane![]()
Si t'ia bejme?
Per sot ofroj si alternative, ti kafe ne zjarr aty ku je, e une kafe ne zjarr ketu ku jam e gezuar e bejme ketu ne forum. A behet gezuar me filxhan kafeje![]()
Pershendetje!
Megjithe qejf Niti!
Po une tani nuk jam ne Tirane![]()
Si t'ia bejme?
Per sot ofroj si alternative, ti kafe ne zjarr aty ku je, e une kafe ne zjarr ketu ku jam e gezuar e bejme ketu ne forum. A behet gezuar me filxhan kafeje![]()
Pershendetje!
Sigurisht qe nuk e binde vandalin. Bile kundeshtoj dhe qe letersia eshte aq subjektive sa thua. Kjo do te thote qe secili mund t'ia fusi kodra pas bregut e te kete te drejte sepse shpeton nga subjektiviteti letersise. Besoj se, si ne matematike, edhe ne letersi teoria e Shperndarjes Normale qe Gauss-i vertetoi ploteson cdo kusht per tu marre si baze mbi te cilen te tregojme nese nje krijim ia "vlen" apo jo. Pra nese shumices i pelqen nje pjese atehere kjo pjese vertet ia vlen. Tani mund te me kunderviheni te gjithe duke thene se te gjitheve u pelqejne krijimet e postuara ne kete forum, dhe rrjedhimisht vandali, te cilit nuk i pelqejne ose qe i pelqejne pak, e ka gabim. NUk eshte ashtu. Dhe nuk po vazhdoj me qe te mos devijoj nga drejtimi qe nisa i kesaj pergjigjeje. Pra po rikthehem te komentet e mia mbi Ylberet dhe te kundeshtimi me Diten.
Ti shkruan qe debati NUK ishte si ne parlamentin shqiptar dhe vazhdon me "VETEM pa mikrofona". Ke perdorur dy fjali negative qe nuk permbushin njera tjetren sepse fjalia e dyte mund te perdoret vetem nese e para eshte pozitive, pra vetem nese do ishte SI NE PARLAMENTIN SHQIPTAR.
Alba eshte studente dhe me duket pa vend qe ajo kembengul se po te kalosh ylberin nderron gjini. Dhe ka kundeshtm aty ku te them sepse si eshte e mundur qe te pranoje se arsyet biologjike kane te bejne dhe me poshte te ngule kembe tek e vetja, tek ylberet?! Mos harro qe debati eshte SERIOZ! Dhe si ka mundesi te jete i tille kur ajo c'thote tani nuk e thote me vone? Si ka mundesi nje debat te jete serioz kur ajo beson te nderrimi i gjinise po te kalosh poshte ylberit? Nese vertet Alba beson se ka te drejte atehere kemi te bejme me nje karafile(te fusim dhe nje doze humori). Dhe c'e shtyu Gentin te lidhej me te? Ai nuk duket te jete kaush(edhe nje tjeter doze).
Pikerisht dhe vandali tek argumenti qe i SHTOHET Gentit ngaqe qeveria shqiptare mbeshteti luften e ka kundeshtimin. Derisa ai e perdor kete si argument do te thote qe e beson. Megjithese kjo nuk ka rendesi. Rendesi ka qe ai perdor faktin qe qeveria jone perkrahu luften si argument. Shteti shqiptar vec nje arsye kishte qe te perkrahte luften. KJo qe perfitimi ekonomik. Meqenese Genti perdor si argument qendrimin e shtetit shqiptar atehere edhe ai bazohet ne perfitimin ekonomik, sepse argumenti i tij bazohet ne shtetin shqiptar qe u bazua vetem ne perfitimin ekonomik. Vandali beson se njerezit bazohen ne argumente morale dhe jo ekonomike kur perkrahim luften apo jo. Prandaj, sic te thashe, te gjithe dolen neper demostrata kundeshtimi. Per te njejten arsye, francezet nuk dolen kundra luftes sepse edhe shteti i tyre ishte kundra. Shteti ishte kundra per arsye ekonomike kurse ata per arsye morale! Populli dhe shteti nuk jane njesoj. Nuk eshte e thene qe meqenese shteti perkrah nje lufte edhe populli duhet ta perkrahe.
Kur te shkruaja qe ishte normale mendova se jnerezit e "cuditshem" per te cilet beje fjale ishin banoret e Bagdatit, prandaj te shkruaja qe atyre u binin bombat mbi krye dhe donin te mbaronte lufta sa me shpejt. Pra nuk bie ne kundeshtim me vete.
Megjithate, perseri me duket normale qe ata qe nuk perkrahen luften te mundohen te vjelin frytet e saj. Nese nuk ishte bere lufta mendon se Amerika nuk do merrte pjese ne shfrytezimin e pasurise se Irakut?
Meqenese me ke pershendetur kaq here e une asnje, po behem vandali i mire kesaj rradhe e po te pershendes.
pra,...... pershendetje!
white noise
Sigurisht qe nuk e binde vandalin. Bile kundeshtoj dhe qe letersia eshte aq subjektive sa thua. Kjo do te thote qe secili mund t'ia fusi kodra pas bregut e te kete te drejte sepse shpeton nga subjektiviteti letersise. Besoj se, si ne matematike, edhe ne letersi teoria e Shperndarjes Normale qe Gauss-i vertetoi ploteson cdo kusht per tu marre si baze mbi te cilen te tregojme nese nje krijim ia "vlen" apo jo. Pra nese shumices i pelqen nje pjese atehere kjo pjese vertet ia vlen. Tani mund te me kunderviheni te gjithe duke thene se te gjitheve u pelqejne krijimet e postuara ne kete forum, dhe rrjedhimisht vandali, te cilit nuk i pelqejne ose qe i pelqejne pak, e ka gabim. NUk eshte ashtu. Dhe nuk po vazhdoj me qe te mos devijoj nga drejtimi qe nisa i kesaj pergjigjeje. Pra po rikthehem te komentet e mia mbi Ylberet dhe te kundeshtimi me Diten.
Letersia eshte subjektive dhe nje tekst te shkruar dy njerez qe nuk kane kontakt direkt dhe nuk e komentojne se bashku kuptiin qe perftojne prej tij, e kane pothujase te pamundur qe ta kuptojne NJESOJ apo edhe perafersisht njesoj.
Une qe e kam shkruar jam e sigurte qe kam ne mendjen time jo te njejten gje me ty, ashtu sikurse dhe me gjithe te tjeret qe e kam lexuar. Nese je i zoti afroju kuptimit tim, por mos me mxirr mua prej tij e te nis une ta interpretoj sic te pelqen e te shkon per shtat ty. Besoj se e pranon qe kete te DREJTE e ka autori me shume sesa lexuesi guntheric.
Ti shkruan qe debati NUK ishte si ne parlamentin shqiptar dhe vazhdon me "VETEM pa mikrofona". Ke perdorur dy fjali negative qe nuk permbushin njera tjetren sepse fjalia e dyte mund te perdoret vetem nese e para eshte pozitive, pra vetem nese do ishte SI NE PARLAMENTIN SHQIPTAR.
Pergjigjen per debatin ta dhashe ne postimin paraardhes.
Pjesa e pare e fjalise lidhet me ate qe grushtat e plumbat mungojne, e dyta me ate qe eshte i zhurmshem e i larte megjithese ata nuk kane mikrofone. Nese nga ana gjuhesore kjo nuk shkon, dakord atehere. Pertej kesaj kuptimet ska pse ti perdredhesh.
Alba eshte studente dhe me duket pa vend qe ajo kembengul se po te kalosh ylberin nderron gjini. Dhe ka kundeshtm aty ku te them sepse si eshte e mundur qe te pranoje se arsyet biologjike kane te bejne dhe me poshte te ngule kembe tek e vetja, tek ylberet?! Mos harro qe debati eshte SERIOZ! Dhe si ka mundesi te jete i tille kur ajo c'thote tani nuk e thote me vone? Si ka mundesi nje debat te jete serioz kur ajo beson te nderrimi i gjinise po te kalosh poshte ylberit? Nese vertet Alba beson se ka te drejte atehere kemi te bejme me nje karafile(te fusim dhe nje doze humori). Dhe c'e shtyu Gentin te lidhej me te? Ai nuk duket te jete kaush(edhe nje tjeter doze).
Bukur!
Debati ishte serioz dhe ky eshte vazhdimi i nje bisede te nisur qe mund te kete qene e shoqeruar qe me pare me ze te larte.
Besimi i Albes tek ylberi nderrues i gjinise eshte po aq kembengules sa ceshte besimi i te tjereve se kthimi ne ndryshe shkaktohet vetem per arsye biologjike.
Perderisa njerezit qe sot quhen ndryshe mbrohen duke thene se e kane per arsye biologjike, edhe Alba ska pse mos te thote te kunderten e te ngulmoje tek ajo.
E zgjuara ne kete mes eshte Alba qe guxon ta ngreje zerin dhe te sjelle argumentet e veta pikerisht duke u bazuar tek nje besim femijenor qe nuk permban baze reale guntheric. Ajo shfaq aftesi te medha imagjinuese dhe Genti ia njeh ato.
Prandaj ajo karafile seshte.
Per me tej Genti mund te kete cdo lloj arsyeje qe te lidhet me te, sic ka cdo mashkull qe te lidhet me nje femer.
Pikerisht dhe vandali tek argumenti qe i SHTOHET Gentit ngaqe qeveria shqiptare mbeshteti luften e ka kundeshtimin. Derisa ai e perdor kete si argument do te thote qe e beson. Megjithese kjo nuk ka rendesi. Rendesi ka qe ai perdor faktin qe qeveria jone perkrahu luften si argument. Shteti shqiptar vec nje arsye kishte qe te perkrahte luften. KJo qe perfitimi ekonomik. Meqenese Genti perdor si argument qendrimin e shtetit shqiptar atehere edhe ai bazohet ne perfitimin ekonomik, sepse argumenti i tij bazohet ne shtetin shqiptar qe u bazua vetem ne perfitimin ekonomik. Vandali beson se njerezit bazohen ne argumente morale dhe jo ekonomike kur perkrahim luften apo jo. Prandaj, sic te thashe, te gjithe dolen neper demostrata kundeshtimi. Per te njejten arsye, francezet nuk dolen kundra luftes sepse edhe shteti i tyre ishte kundra. Shteti ishte kundra per arsye ekonomike kurse ata per arsye morale! Populli dhe shteti nuk jane njesoj. Nuk eshte e thene qe meqenese shteti perkrah nje lufte edhe populli duhet ta perkrahe.
Perseri dukesh sikur nuk do te lexosh ne ato qe une kam shkruar, ose i kupton ato gabim.
Qe te perdoresh dicka si argument nuk eshte thene ti besosh. Seshte aspak e thene. Kujto nga vetja jote, se eshte e pamundur mos te kesh pasur te pakten nje rast te tille ne jete. Argumentet sillen qofte edhe vetem per te shpetuar nga situata dhe nuk kane lidhje me cfare beson.
Genti ben dallim mes asaj qe shpreh para te tjereve dhe ate qe ndjen vete perbrenda. Dhe te dyja keto aspekte te tij vijne ne shkrim qarte.
Te kam shkruar dhe ne pergjigjen paraardhese, se me kete rast ai ndergjegjesohet per politiken e shteteve.
Shqiperia e ka bere per arsye ekonomike? Eshte vetem nje nga arsyet per te cilat ajo e ka bere. Pikerisht se ai i kupton arsyet, e perdor mbeshtetjen e Shqiperise per luften si nje argument me shume para te tjereve qe ishin ulur ne tavoline.
Brenda paragrafit qe pershkruhet lufta, duket se ti nuk ke kapur fjalet dhe fjaline qe eshte KYCE dhe nuk le gje te paqarte per Gentin, per ate qe ai ndjente e mendonte perbnreda dhe sjelljen e tij.
Te ftoj t'i gjesh e interpreto me pas.
Atehere biem dakord qe nuk biem dakord dhe e mbyllim kete teme! Eshte e kote te vazhdoje. Per me teper nuk e kisha pershtypjen qe po te nxirrja prej kuptimit qe i ke dhene pjeses. Kaq e lehte te qenka!
Si eshte e mundur te bej dicka te tille kur as qe mundohem te debatoj per kuptimin e saj. Me intereson vetem ana strukturale. Kur i referohem kuptimit te nje pjese perdor vetem "me pelqeu filan fjale, s'me pelqeu fistek pjese" po korigjuar gje!
white noise
E lexova me vemendje tregimin e Dites, dhe sinqerisht perjetova momente te holla estetike. Une nuk do doja te beja kritikun, sepse nuk jam i tille, dhe keshtu qe nuk mund te marr nje barre te tille mbi supe. Por ama mund te flas nga pozicioni i lexuesit. Fundja, per mua, gjithcka qe shkruhet, nese arrin te te zgjoje emocion dhe estetike, eshte vertet e mire. Dhe Dita e arrine kete gje.
Lexova edhe postimet me poshte. Pa dashur te hy edhe une ne keto komente, them se Vandali duket sikur i ka hyre redaktimit te tregimit. Ndoshta vetem ne kete pike ka te drejte; tregimi mund te kete nevoje per redaktim. Por kjo nuk ia ul aspak vleren.
Nuk me mbetet gje tjeter vetem te te them:
Urime Dita!
P.S.
Shkrime si ky me mbajne akoma te lidhur pas ketij forumi.
Shtepia e vjeter
Nese vandalit nuk i kishte pelqyer pjesa as qe do kish marre mundimin te bente gjithe ato komente. Ose me mire, nese nuk me kish pelqyer do shkruaja fare thjesht qe nuk me pelqen.
Ne asnje menyre nuk e kam hedhur poshte. Megjithate, si vandal qe jam, kam qene paksa i ashper me komentet e mia. prandaj harrojini! Me Diten, megjithese kundeshtohemi shume, e gjejme rrugen e mesit duke perdorur "teorine e regresionit"(shpresoj te quhet keshtu ne shqip).
O det, ke harruar nje SH. pas P.S.-se
white noise
guntheric,
me vjen keq qe u kalua ne kete forme, sepse une nuk e deshirova nje nderprerje te diskutimit. Nuk jam e pakorrigjueshme dhe e pranoj qe brenda pjeses ka vend per perpunim. Ndaj une uroj te vazhdosh edhe ne kete rast edhe ne tema te tjera qe kam hapur apo mund te hap ne te ardhmen.
Me teorine e regresionit do te mundemi t'i afrohemi ndertimit te nje drejteze dhe madhesia e gabimeve epsilon te jete sa me e vogel. Me cfare koeficienti thua do arrijme ta ndertojme?
Deti,
per gjithe sa ke shkruar te falenderoj me gjithe zemer!
Eshte nje vleresim shume i madh ky qe me ben.
E vura veten edhe ne nje pike tjeter veshtrimi dhe besoj me te vertete ashtu sic shkruan edhe ti qe Vandali ka per qellim permiresimin e tij sic do te bente nje redaktor.
Shendet!
Dita
Keqintrepetimi me dashje eshte gjeja me e shemtuar per mua, dhe sinqerisht me ngjall neveri. Aq me teper kur behet pa e njohur tjetrin... Uroj qe te mos perseritet me, sepse te sillesh vertet si vandal, ne nje mjedis ku nuk ta sheh njeri fytyren eshte shume e lehte. Une kam emer dhe mbiemer; ata qe me njohin e dine mire se une nuk kam asgje te perbashket me ate P.S.SH-ne qe aludon vandali
Pa asnje pike ironie,
Hydajet Bajri
Shtepia e vjeter
Krijoni Kontakt