Close
Faqja 0 prej 21 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 209
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Presidenti Hashim Thaçi betohet para Parlamentit të Kosovës

Emri:  D3E5F765-25D7-459F-9CA8-DCE4F00F62D2_w640_r1_s.jpg

Shikime: 1855

Madhësia:  24.5 KB

Presidenti i ri i Kosovës, Hashim Thaçi, dha betimin e tij në Parlamentin e Kosovës në një seancë solemne, e cila u bojkotua nga partitë opozitare,lëvizja Vetëvendosje, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe Nisma për Kosovën.

Hashim Thaçi, pason në këtë post, presidenten Atifete Jahjaga e cila sot përmbylli mandatin e saj pesëvjeçar.

Presidenti Thaçi tha se në detyrën e re do të vazhdojë të angazhohet për një Kosovë demokratike, evropiane dhe shumë etnike.

“Kam shpresë dhe besim në vendin tonë dhe në qytetarët tanë. Kam besim të plotë në institucionet e Kosovës, në parlament, në qeverinë e vendit. Kam besim që do të vazhdohet me qeverisje të mirë. Si president do të jem garantues i respektimit të Kushtetutës dhe ligjeve, mbrojtës dhe përfaqësues i interesave të Kosovës. Do të jem faktor unifikues politik dhe qytetar, përfaqësues i të gjithë qytetarëve, pa dallim etnie, feje, race dhe gjinie”, tha presidenti Thaçi.

Presidenti Thaçi tha se Kosova është faktor paqeje dhe qëndrueshmërie në rajon dhe po zhvillon marrëdhënie të mira fqinjësore me të gjitha vendet e rajonit. Ai tha se Kosova është zotuar të vazhdojë bisedimet për normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë.

“Të dy vendet duhet të punojnë që të anëtarësohen sa më shpejt në Bashkimin Evropian, duke lehtësuar njëra-tjetrën dhe jo duke e penguar. Dialogu, nuk ka alternativë, por tani ai duhet të ketë dinamikë dhe energji të re, vendimmarrëse dhe zbatuese".

Ai tha se si president i vendit, edhe sa i përket dialogut, do të punojë për ndërtimin e një konsensusi sa më të gjerë politik dhe qytetar.

Presidenti Thaçi tha se Kosova do të punojë në mënyrë edhe më aktive, për t’u bërë anëtare në nismat rajonale, evropiane dhe ato botërore.

“Kosova do të punojë ngushtë me partnerët ndërkombëtarë që të bëhet anëtare e OKB-së. Kosova është pjesë aktive e bllokut antiterrorist në botë. Do të jemi të pa kompromis në luftë ndaj fundamentalizmit dhe ndaj çdo elementi ekstremist, kudo dhe kurdo që paraqitet”, tha ai.

Zoti Thaçi tha se do të jetë president i unitetit qytetarë.

“Në angazhimet e mia do të respektoj Kushtetutën dhe ligjet e Kosovës, traditën e mirë të qytetarisë, kriteret dhe vlerat euroatlantike. Gjithmonë do të nisem nga oferta ime për dialog politik, ndërpartiak, për komunikim me shoqërinë civile, me media, bizneset dhe iniciativat e lira. Si kreu i shtetit do të ruajë, kultivojë dhe përfaqësojë unitetin e popullit të Republikës së Kosovës”, tha ai.

Parlamenti i Kosovës zgjodhi më 26 shkurt me 71 vota për dhe dhjetë vota të pavlefshme, Hashim Thaçin, ish kryetarin e Partisë Demokratike të Kosovës, në postin e presidentit të Kosovës.

Ai u zgjodh në raundin e tretë të votimeve pasi që në dy raundet e para ai mori 50, përkatësisht 64 vota.

Më 4 mars partitë opozitare, Lëvizja Vetëvendosje, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe Nisma për Kosovës, i kërkuan Gjykatës Kushtetuese që të shqyrtojë procesin që sipas tyre ishte jo legjitim dhe i përcjellë me parregullsi.

Më 4 prill Gjykata Kushtetuese e Kosovës, e shpalli të papranueshme kërkesën e partive opozitare në Kosovë për vlerësimin e kushtetutshmërisë së zgjedhjes së Hashim Thaçit në postin e presidentit të Kosovës.

Kjo ishte hera e tretë që Gjykata Kushtetuese shqyrton çështjen që kanë të bëjnë me presidentin e vendit. Në dy rastet e para, vendimet e Gjykatës Kushtetuese kanë bërë që të dorëhiqen dy presidentë të Kosovës, Fatmir Sejdiu në vitin 2010 dhe Behgjet Pacolli, më 2011.

Zeri i Amerikes

i/e regjistruar Maska e Akuamarini
    Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,306

Për: Presidenti Hashim Thaçi betohet para Parlamentit të Kosovës

Familja Jashari përsëri e bojkoton Thaçin! (FOTO)
    Bota Sot | 08.04.2016 12:17
    Familja Jashari ka bojkotuar inaugurimin e Hashim Thaçit si president i Republikës.

Në këtë foto shihet karrigeje e zbrazur, e cila ishte e rezervuar për familjen Jashari.

21 Komente
    Bota Sot
    Identifikohu
    1
    Rekomando
    Shpërndaje
    Më të mirat
    Fotografia
    Join the discussion…

Fotografia
    luan • 3 orë më parë
    Mjafton familja e jasharve me bojkotu hashim kriminelin
    4 • Përgjigju•Shpërndaje ›
    Fotografia
    Lisi • 2 orë më parë
    Rrespekt te madh per familjen Jashari kjo asht drita dhe Shpresa e gjith shqiptarve rroft familja legjendare e jashreve per jet e mot posht kriminelat dhe tradhtaret si Hashim Thaqi dhe bandat e ti
    http://botasot.info/lajme/534869/fam...n-thacin-foto/
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akuamarini : 08-04-2016 më 09:52

Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,306

Deda: 1 milion euro për ceremoninë e Thaçit shkuan kot, ai nuk ka përkrahje ndërkombëtare
    Bota Sot | 08.04.2016
    Deputeti nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje, Ilir Deda përmes një statusi në Facebook ka thënë se 1 milion eurot e shpenzuara për ceremoninë e Presidentit shkuan kotë pasi që sipas tij ai nuk gëzon përkrahje ndërkombëtare.

Statusi i plotë:

Një milion euro të qytetarëve të shpenzuara kot së koti për një ceremoni e cila tregoi që kryetatri i ri i shtetit nuk gëzon përkrahje ndërkombëtare – që shihet nga niveli përfaqësues i shteteve që na e kanë njohur pavarësinë.http://botasot.info/lajme/534920/ded...nderkombetare/
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akuamarini : 08-04-2016 më 09:57

Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,306

Çka tha Limaj për Thaçin?
    Bota Sot | 08.04.2016 12:24
    Kryetari i Nismës për Kosovën, Fatmir Limaj ka thënë se kjo që po e paraqet pushteti është një Kosovë e rrejshme dhe jo reale.

Sipas tij, Kosova nuk ka luks për skena të tilla që shihen vetëm në Lindjen e Mesme.

“Kosova është në krizë të madhe dhe nuk e ka luksin që po e paraqet pushtetit. Ajo që po pretendohet të paraqitet është një Kosovë e rrejshme, sepse nuk kemi luks për skena të tilla teatrale që shihen vetëm në Lindjen e Mesme”, ka thënë Limaj.

Ai keto komente i ka bërë dje, një ditë para ceremonisë inauguruese të presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi.
    http://botasot.info/lajme/534873/cka...aj-per-thacin/

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Disa gjera pozitive dhe disa gjera negative te kesaj zgjedhjeje o cerimonise per Presidentin. Edhe se po ta mendosh "holle-holle" ka shum pak gjera negative si realitet. Si realitet,se Né realitet nuk ka asgje pozitive.

Zgjedhje e Thaçit si president eshte zgjedhja me e mire ne realitet. Ne nje qeveri o politike te korruptuar duhet te zgjidhet gjithmone pergjegjesi kryesor o "kapo",personalitetet e tjera zgjidhen o caktohen kryesisht per paaftesine o pazgjuarsine dhe vartesine e tyre. Nje President qe nuk lufton korrupsionin- qe sjell krimin-qe sjell varferine,o eshte pjesmares i ketij korrupsioni,o i paafte o i pazgjuar.

Edhe diçka jashte kontekstit,o midis pozivitetit e negativitetit. Mos pjesmarja e Jashareve eshte pozitive,teorikisht. Negative eshte qe perbejne lajm sikur jane edhe kur nuk jane,me gjithe meritat e vuajtjet qe permbajne. Pra,gjithe kjo vemendje per Jasharet eshte e drejte,e barabarte per realitetin? Eshte e njesojshme per te gjithe ata qe kan luftuar e kane vuajtur ?

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Zgjedhja e Hashim Thacit si President i Kosoves eshte nje gje shume negative per Kosoven. Ai eshte i shantazhuar nga qarqe evropiane dhe per kete shkak ai do t'i beje koncesione te reja Serbise.
    Krejt e dijme se Thaci ne poziten e presidentit do te mbroje vetem interesat e tij personale e klanore dhe jo interesat e popullit dhe te shtetit te Kosoves. Keto vite sa do te jete president do te jene vite te humbura per Kosoven, asgje nuk do te permiresohet per mire por ose do te kete stagnim ose regres. Politikanet tane jane njerezit me te keqinje per popullin dhe shtetin e tyre.
    Ah po te kishim nje shtet qe punon me etike e filozofi krishtere si shtetet normale e jo me me ate islame apo ateiste...

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Zgjedhja e Hashim Thacit si President i Kosoves eshte nje gje shume negative per Kosoven. Ai eshte i shantazhuar nga qarqe evropiane dhe per kete shkak ai do t'i beje koncesione te reja Serbise.
    Krejt e dijme se Thaci ne poziten e presidentit do te mbroje vetem interesat e tij personale e klanore dhe jo interesat e popullit dhe te shtetit te Kosoves. Keto vite sa do te jete president do te jene vite te humbura per Kosoven, asgje nuk do te permiresohet per mire por ose do te kete stagnim ose regres. Politikanet tane jane njerezit me te keqinje per popullin dhe shtetin e tyre.
    Ah po te kishim nje shtet qe punon me etike e filozofi krishtere si shtetet normale e jo me me ate islame apo ateiste...

(Jashte teme).Ne pergjithsi ne Shqiperi ku kane egzistuar dhe egzistojne te tre fete fshatrat me te prapambetur kane qene fshatrat krishtere,natyrisht per arsye te ndryshme,si pozita gjeografike,tradita,izolimi,emigracioni etj etj,por fshatrat me te prapambetur kane qene fshatrat e krishtera,o me sakt fshatrat katolike. Se kemi dhe te kunderten e krishterimit,qe fshatrat me te zhvilluara ne Shqiperi kane qene fshatrat ortodoks. Natyrisht edhe fshatrat ortodoks kane arsyet e tyre jasht-fetare,por kryesisht zhvillimin e sjell kultura qe vjen nga dituria o shkolla. Por edhe kjo e fshatrave ortodoks ka nje shpegim pak a shume llogjik,sepse ortodokset ishin ata me laik ne Shqiperi. Ndryshe nga si e mendon dhe kupton dhe Albo,ne pergjithesi ne Shqiperi nje organizate ortodokse (gjate rilindjes) ishte kunder klerit ortodoks o patriakates se Stambollit,ndersa nuk mundet te flitet per nje organizate katolike o musulmane qe ishin kunder klerit. Per ta shpeguar me qarte,po ta pergjithesojme per te krijuar nje ide mbase ja vlen per te cituar Shahin Kolonjen qe shkruan :

" Muhamedanet e katoliket s'kishin njerez me mesim e me dituri qe te benin pune ; neper orthodhokse xhiku ndodheshin andej kendej qe kishin mesuar e rronin jashte Shqiperise ; keta qe muntnin te benin pune per gjuhen e per te zgjuar shqiptaret e Shqiperise,keta ishin te ngateruar me kishen greke e me Greqine..." ("Drita".Sofie 1903).

Kjo per te thene,se edhe se ne Shqiperi kleri me i shkolluar dhe i kulturuar ishte ai katolik,ne popullsi kjo shkolle e kulture nuk u kthye ne zhvillim. Pra si fillozofi nuk ka funksjonuar.Jane zhvilluar gjithmone me shume fshatrat o qytetet qe i kane qendruar me larg klerit o fese.

Pjesa e pare persa i perket Thaçit eshte e drejte o e vertete. Ndersa paralelizmi islam-ateizem eshte thjesht analfabetizem teologjik dhe filozofik.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Ai shtet e popull qe punon me vlerat e krishtera eshte me i lire e me i begatshem. Ajo elite politike qe ne thelb punon me filozofi ateiste e islame eshte anti shteterore, pra eshte kunder shtet ndertimit. Shiko Korene e Veriut dhe Korene e Jugut, e para eshte ateiste dhe sundohet nga kulti i personalitetit dhe krahasoje me Korene e Jugut, vend i begate, i lire e demokrat. Filozofia e mendimit ateist Thacit iu imponua ne kohen sa ishte student. Njeriu ateist dhe mysliman sado i mire qe te jete, kur t'i jepet pushtet ai do ta keqperdore ate pushtet... andaj ata nuk jane per udheheqje sepse me ta ka vetem deshtim. Ashtu edhe Vetevendosja po tamarre pushtetin neser me shume gjasa do te korruptohet.
    Ai nuk mund te kete ndergjegje sikur i krishteri, po flas per te krishteret e vertete e jo per ata me baterija. Laiciteti nuk d.m.th. ateizem. Laiciteti ne kontekstin evropian d.m.th. se shteti perkates punon me etike krishtere e huazaur se paku nga tradita shume shekullore krishtere por nuk imponon ndonje besim te caktuar. A e di ti se vende te perparuara si Danimarka kane fe zyrtare shteterore. Pra vet shteti sado laik qe te jete e ben njet te punoje me etike krishtere.

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ai shtet e popull qe punon me vlerat e krishtera eshte me i lire e me i begatshem. Ajo elite politike qe ne thelb punon me filozofi ateiste e islame eshte anti shteterore, pra eshte kunder shtet ndertimit. Shiko Korene e Veriut dhe Korene e Jugut, e para eshte ateiste dhe sundohet nga kulti i personalitetit dhe krahasoje me Korene e Jugut, vend i begate, i lire e demokrat. Filozofia e mendimit ateist Thacit iu imponua ne kohen sa ishte student. Njeriu ateist dhe mysliman sado i mire qe te jete, kur t'i jepet pushtet ai do ta keqperdore ate pushtet... andaj ata nuk jane per udheheqje sepse me ta ka vetem deshtim. Ashtu edhe Vetevendosja po tamarre pushtetin neser me shume gjasa do te korruptohet.
    Ai nuk mund te kete ndergjegje sikur i krishteri, po flas per te krishteret e vertete e jo per ata me baterija. Laiciteti nuk d.m.th. ateizem. Laiciteti ne kontekstin evropian d.m.th. se shteti perkates punon me etike krishtere e huazaur se paku nga tradita shume shekullore krishtere por nuk imponon ndonje besim te caktuar. A e di ti se vende te perparuara si Danimarka kane fe zyrtare shteterore. Pra vet shteti sado laik qe te jete e ben njet te punoje me etike krishtere.
    Ben nje lemsh kur flet per teologjine qe bo behesh nje mit... Kam frik edhe te pyes se çfare eshte etika dhe filozofia e krishtere.

Si ligje,si kushtetute,por edhe si kulture,moral,etik,filozofi etj etj... te gjithe shqiptaret qeverisen simbas modelit europian o perendimor. Pra nuk qeverisen as me modelin o filozofin arabe dhe as me modelin e Korese se Veriut.

Nejse,se dalim jashte temes,per budalliqe qe nuk ja vlejne te diskutohen as si mentalitet e jome si etik e filozofi fetare o kunderfetare.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Ben nje lemsh kur flet per teologjine qe bo behesh nje mit... Kam frik edhe te pyes se çfare eshte etika dhe filozofia e krishtere.
    .
    A spe din cka eshte a? Do te jem direkt me ty. Perseri po ta marr shembull Danimarken. Nese ne te ardhmen ne Danimarke myslimanet arrijne ne 70% te popullates. Danimarka nuk do te jete vendi me me se paku korrupsion ne bote. Danimarka do te kthehet ne nje vend te botes se trete i kapluar nga korrupsioni e varferia... qe cka eshte etika e krishtere... dil thuaj se nuk eshte keshtu nese je real.

Faqja 0 prej 21 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •