Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Shfrytëzoi gruan, dënohet me 12 vjet burg

FIER- Dënohet nga gjykata e Fierit me 12 vjet burg një person i akuzuar për shfrytëzimin e gruas së tij. Gazmir Pelani u dënua dje nga një trup gjykues i i drejtuar nga Marsida Xhafellari. Sipas akuzës, Gazmir Pelani, banor i Patosit me bashkëshorten e tij F.P kishin marrë tek një i afërm i tyre një borxh prej 320 mijë lekë të reja dhe kishin vendosur që të shkonin në Itali me skaf nëpërmjet qytetit bregdetar të Vlorës, për një jetë më të mirë. Pasi kanë mbërritur në Itali ata janë stabilizuar në qytetin e Torinos, ku shtëpinë me qera e kishte marrë një kushëriri i tij, i cili sipas deponimeve të të akuzuarit, kishte një femër të cilën e shfrytëzonte si prostitutë. Pas tre ditësh Pelani vendosi që të shkonte në butik për të veshur bashkëshorten e tij sipas modës. Ai i kishte thënë gruas se me rrobat që kishte veshur nuk mund të punonte në një piceri ku ai kishte biseduar me pronarin. Më pas kushëriri i tij e ka çuar F.P me makinë tek vendi i "punës", semafori. E revoltuar ajo është kthyer në banesën ku jetonin dhe i ka thënë burrit se punën që i kishte gjetur nuk mund ta bënte. Gazmiri për rreth një javë ka ushtruar dhunë fizike ndaj saj, duke e lënë dhe pa ngrënë. E detyruar nga presioni psikologjik dhe nga dhuna F.P është dorëzuar, duke ushtruar profesionin e prostitutës. Gjatë "punës" që kryente çdo natë F.P mbeti shtatzënë dhe "burri" i saj duke parë që tashmë nuk mund të kishte më fitime e detyron atë që të abortojë. Abortimi, sipas të dëmtuarës, ka ardhur si rezultat i dhunës që kishte ushtruar ai duke e qëlluar me bllokuesin e timonit të makinës në bark. Fitimet në ditë, sipas deponimeve të F.P, arrinin nga 800 mijë lireta deri në 1,5 milionë. Avokatja mbrojtëse e të pandehurit, Mimoza Tato, ka kërkuar pafajësinë por prokurori i çështjes, Sokol Malaj, në bazë të provave, kërkoi dënimin e tij me 12 vjet burg.
    V.Muçaj

Marre nga Shekulli

SiMp^tIkJa Maska e Enkela B.
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    550
    ngjarje shume e merzitshme...
    me duket se kam degjuar per kete ngjarje me perpara...
    kjo gruaja e mbyti veten ne fund apo jo.??

ZGALEMI I FURTUNES Maska e Randi
    Anëtarësuar
    21-01-2003
    Vendndodhja
    N.Y U.S.A
    Postime
    147
    Nuk me vjen shume cudi per kete lloj ngjarje ,pasi kohet e fundit po degjojme si shpesh te ketilla rastesh,por cuditem me shume me avokaten e tij qe ka kerkuar nga prekurori pafajqsine per te pandehurin e vet.E di qe detyra e avokateve eshte e tille,pasi per ate pagohen,por une desha te di neqoftese i pandeuri qe mbron ajo do te ishte burri i vajzes se saj a do ta kerkonte nje qje te tille ?Se di ...cfare ska be faki....ndoshta .
    Une mendoj qe ai Qafir pak i ka 12 vjet burg (sikur ti ben te gjithe)

RANDI
    Budallai eshte gjithmone i bindur se asnje me shpejt se ai nuk e kupton njeriun e mencur.

:q qetesi

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Enkela vogel nga Marsi thote..:

"""ngjarje shume e merzitshme...
    kjo gruaja e mbyti veten ne fund apo jo.??"""

Ke pare film ti Enkela..po gati me e mbyt ishte por erdhi Koxhaku ne ate cast dhe e shpetoi..

Kjo ngjarje eshte cdo dite ne Shqiperi e jo "njehere".. dhe nuk quhet e "merzitshme" ..por e Tmerrshme..
    E "merzitshme" quhet kur nje mize te afrohet te hunda kur ti ha akullore..e jo kjo..

Ehh rini rini..

-----------------

GSH thote:

-------

""Dje seanca gjyqësore ndaj tre të akuzuarve

Laç, si e grabitën dhe shitën 19-vjeçaren nga Tirana

--------------------------------------------------------------------------------

LAÇ

Një tjetër seancë gjyqësore është zhvilluar dje në Gjykatën e Faktit të Laçit ndaj të pandehurve Edmond Malçi, Ylli Lusha dhe Lefter Yzeiri, të cilët akuzohen për "shfrytëzim prostitucioni me qëllim përfitimi" dhe "për rrëmbim personi". Në seancën e radhës prokurori Tom Dedaj ka paraqitur para togave të zeza të kryesuara nga gjyqtari, Lefter Yzeiri, prova dhe fakte që flasin për veprimtarinë e tre të akuzuarve në fjalë. Në seancë ka qenë prezent vetëm Malçi, pasi Lusha nuk është paraqitur (me vendim gjykate është lënë në arrest shtëpie), ndërkohë që Yzeiri gjykohet në mungesë. Të tre të rinjtë akuzohen për një ngjarje të ndodhur kohë më parë. Në gusht të vitit 2002 Edmond Malçi nga Laçi në bashkëpunim me Ylli Lushën nga Tirana dhe Lefter Yzeirin nga Mallakastra kanë rrëmbyer shtetasen nga Tirana, Marieta Rustemi. Tre tutorët e kanë mbajtur 19-vjeçaren disa ditë në Laç, pastaj kanë tentuar që ta shisnin në Itali ose Greqi. Ishte policia ajo që zbuloi gjithçka. Malçi dhe Lusha u arrestuan, kurse vijon të jetë në kërkim Yzeiri.

-------
    Ja dhe "ngjarja" po nga gazet tjeter..

GSH

FIER/ "Gazmir Pelani më nxori në rrugët e Italisë e të Francës"

Shfrytëzoi gruan për prostitucion: 12 vjet burg

--------------------------------------------------------------------------------

FIER

Ka shfrytëzuar të shoqen si prostitutë. Kjo akuzë e ngritur nga vetë gruaja, jo vetëm është vërtetuar, por dje është dhënë dënimi për Gazmir Pelanin, i cili do të vuajë 12 vjet burg i shpallur fajtor për këtë akuzë. Ka qenë një trup gjykues i Gjykatës së Shkallës së Parë të Fierit, me kryesuese Marsida Xhaferllarin, që e vendosur ta shpallë atë fajtor për shfrytëzimin e F. Pelanit. I dënuari së bashku me të shoqen, pasi janë martuar, kanë filluar lidhjen normalisht në Patos. Më pas Gazmiri ka hyrë në borxh me 320 mijë lekë, të cilat nuk ka mundur t'i shlyejë në afatin e caktuar. Atëherë bashkëshortët janë detyruar të shkojnë me skaf nga Vlora në Itali ku janë strehuar në Torino, te një kushëriri i Gazmendit. Ka qenë pikërisht ky i afërm i burrit, i cili, meqenëse shfrytëzonte vetë një vajzë si prostitutë, i ka dhënë Gazmendit të njëjtën ide. Që të nesërmen ai i ka dhënë së shoqes disa rroba pune dhe e ka nxjerrë në rrugë. Ajo është kthyer në shtëpi dhe ka refuzuar ta ushtronte atë profesion. Por, si ka dëshmuar vetë gruaja, "ai e ka lënë pa ushqim 3 ditë, duke ushtruar presion e dhunë që ajo të punonte si prostitutë". Pa pasur asnjë mjet tjetër jetese, ajo u detyrua të dilte në rrugë. Edhe gjatë kësaj kohe i pandehuri ushtronte dhunë mbi të, sa herë që ajo nuk sillte kuotën e parave të paracaktuara nga ai. Kulmi ka arritur në mars të 2000-shit, kur e dëmtuara ka abortuar fëmijën, si pasojë e kësaj dhune, pasi Gazmendi e ka qëlluar me bllokuesin e timonit në bark. Ajo ka punuar për rreth 1 vit, duke fituar rreth 800-150 mijë lireta në ditë, të cilat i merrte i pandehuri. Në tetor të vitit 2000 i pandehuri së bashku me të dëmtuarën janë larguar për në Francë, ku ajo do punonte përsëri si prostitutë. Vetëm në janar të vitit 2001 ajo është ndarë nga i pandehuri dhe, për të shmangur takimin me të, ka shkuar në Greqi. Më pas është kthyer në Shqipëri dhe ka bërë denoncimin për burrin e saj. Prokurori i seancës, Sokol Malaj, ka kërkuar dënimin e tij me 12 vjet burg, aq sa vendosi edhe gjyqtarja.

-------

SiMp^tIkJa Maska e Enkela B.
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    550
    Postuar më parë nga Brari
    Enkela vogel nga Marsi thote..:

"""ngjarje shume e merzitshme...
    kjo gruaja e mbyti veten ne fund apo jo.??"""

Ke pare film ti Enkela..po gati me e mbyt ishte por erdhi Koxhaku ne ate cast dhe e shpetoi..

Kjo ngjarje eshte cdo dite ne Shqiperi e jo "njehere".. dhe nuk quhet e "merzitshme" ..por e Tmerrshme..
    E "merzitshme" quhet kur nje mize te afrohet te hunda kur ti ha akullore..e jo kjo..

Ehh rini rini..

-------
    shiko ti brari i madh

eshte e vertete qe ehste nje ngjarje e shpifur e tmerrshme apo si te duash ti e vem... por per mua kur e kam degjuar per here te pare me eshte merzitur gjithe dita... dmth jam prere krejt...
    po te gjitha ngjarjet e kesi sojit jane te tmerrshme...
    un i shmangem lajmeve te tilla sepse me mbet mendja aty tere diten edhe merzitem kot... dmth qe me nejt me u merzit per gjith ato raste qe nuk jane pak, perditre e me shume ateher nuk do hecja perpara, se e kam tipin qe tmerrohem...
    ajo shume e tmerrshme po per mua shume e merzitshme

edhe une them qe ai tipi do kazhik tere jeten e tij para buke edhe prapa buke e jo vetem 12 vjet burg.... nuk jane te mjaftushme......

Tema të Ngjashme

1. Statuti i Shkodres
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-12-2014, 12:32
  2. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 07:18
  3. Dënohet djegia e flamurit të Malit të Zi
    Nga no name në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-04-2007, 11:01
  4. Sadam Hysein denohet me vdekje.
    Nga GJENERALI në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 10:45
  5. Sasha Cvjetan dënohet me 20 vjet burg për krime kundër shqiptarëve
    Nga Irfan në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-06-2005, 14:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •