Close
Faqja 2 prej 16 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 156
    Rrofte Shqiperia! Maska e E1m9m8m2A
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    45
    Une per vete nuk kam degjuar gje per keto shoqatat e famshme studentore shqiptare.Di per vetem qe ekziston vetem nje zyre qe ndihmon studentet ekstrakomunitare per shume gjera nuk e di nese e ke degjuar "Bettoli".Edhe per bursat aplikohet vetem ne vit te dyte gjithmone nese ke dale idoneo tek Arstud dhe nuk ke marre burse.Di qe tani kan filluar aplikimet.
    Pastaj kjo zyra qe them une ndihmon edhe per te gjetur shtepi.Nje tjeter gje qe ofron eshte edhe per te fotokopjuar tekstet universitare dhe ky eshte nje avantazh shume i madh pasi ti mund ta dish shume mire se sa kushton nje tekst ketu.

Per sa i perket gjendjes time mund te them qe eshte me e mire se e shume studenteve te tjere . Jam ne convikt dhe me provime kam ec shume mire.Pastaj une me lart te thashe qe kam edhe tim vella ketu dhe jam integruar disi tek shoqeria e tij (shqiptare te gjithe kuptohet).Me pak fjale ia kaloj mire...
    Per shoqeri me italine as nuk behet llaf sepse jane shume racista.Imagjino kur jan racista per italianet e jugut imagjino pak per shqipertaret qe nuk duan ti shohin me sy ... Per mua kjo ka qene gjeja me e keqe qe kam hasur per te tjerat mund te them qe jam shume mire ...

Pershendetje Merita BOLOGNA
    Do as you wuold be done by!

maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    Eshte fare e thjeshte dhe ka vetem kete sqarim:
    Kjo eshte pune me te futur.
    Puna eshte se sa me i madh eshte interesi i shiptareve per te studiuar, aq me te medha jane manovrimet italiane per te mos te te dhene asnje mundesi me shume se nje regjistrim ne fakultet
    Mos te filloj edhe une me ankesat e mia se do te me duhej te rrija nje jave mbi tastiere e s'do te mbaroja...
    Puna eshte se cfare mund te behet.
    Do te doja nje sforco te vogel nga te gjithe studentet shqiptare ne Itali.Dihet qe behen zgjedhje per sindikaliste per cdo ESU.Dhe ata pak te zgjedhur (dhe vetem ata) kane te drejten te shtrojne problemet qe kane studentet dhe ne njefare mase te bejne tu degjohet zeri i tyre.
    PSE TE MOS VOTOJNE TE GJITHE SHIPTARET PER NJE SHQIPTAR, POR
    DUHET OSE TE VOTOJNE PER ITALIANE OSE NE PJESEN ME TE MADHE TE MOS MARRIN PJESE NE VOTIME ???
    jam i bindur se qenia e shqiptareve ne perfaqesite studentore te enteve qe merren me problemet e jashtme te universiteteve do te ndikonte shume. Duhet te zgjedhim perfaqesuesit tane qe te bejne te ditur se c'ndodh me shqiptaret qe nga dita e pare e interesimit te tyre ne ambasade apo ne konsullatat italiane ne Shqiperi, sepse mendoj qe problemet tona nisin qe aty.
    Ciao-ciao
    ...niente che amassi di piu'...

Pershendetje...
    ESU duhet te jete ent per te drejten e studimit apo jo? Nuk di...po ketu ne Bologna sdi se si funksionon puna e zgjedhjeve...do interesohem. Te vetmet zgjedhje qe di une jane ato qe behen per cdo fakultet dhe kurs,per te zgjedhur keshillin studentor,perfaqesine e studenteve dmth...Ne ate periudhe behet nje rremuje saqe nuk di ke te zgjedhesh...me duket se nderrohen cdo vit keshillet...duke kaluar nga cdo skaj i politikes.
    Ketu ne Bologna ekziston nje qender e krijuar nga universiteti per te ndihmuar studentet e vendeve ne zhvillim e siper...ama e drejtuar nga italiane...nuk ka asnje asistent te huaj...Qendra merret me shume me burokracirat e dokumentacioneve nga ambasada dhe me shperndarjen dhe ndihmen per aplikimin e bursave. Kjo qe thua ti jeans_boy nuk besoj te behet realitet pasi po te ishte ashtu do duheshin perfaqsues te te gjithe vendeve te huaja ne perfaqesite studentore. Besoj se nje keshill i vecante studentash te huaj do ishte zgjidhja me e arsyeshme...Ne fillim kur kam ardhur,jam marre me nje gje te tille,duke u takuar me disa studente te tjere te huaj por me pjesemarrjen e CGIL(me perfaqsues te huaj te CGIL). Ideja iste krijimi i nje shoqate studentore perkrah CGIL...ta le te imagjinosh qe takimi i dyte nuk ndodhi me kurre!!! Per mua ishte thjesht dicka e organizuar nga nje punonjes mendjemadh ne interes te zyres se CGIL per te huajt jashte-komunitare!
    nuk di cte them me tjeter...puna eshte se po u krijua nje shoqate...do krijohen akoma me teper probleme...sidomos tani qe cdo njeri po shikon me me frike te ardhmen e tij ketu ne Itali(duke pasur parasysh ligjet e reja qe po hyjne ne fuqi) Tani me shume mbi te gjitha,cdo njeri po kerkon te mbaroje kete shkolle dhe ose te gjeje nje pune per se mbari,ose te emigroje gjekund tjeter,ose te kthehet mbrapa ne Shqiperi(qe eshte sa gje e bukur nga njera ane aq edhe e trishtueshme nga ana tjeter pasi atje eshte nje bote tjeter,ky eshte mendimi im personal)
    Gjithe te mirat dhe ju uroj fat per ato qe jane me provimet e sezonit!!! E.M.
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    2

Smile

Pershendetje te gjitheve nga Lezhjanja me banim ne Milano

Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    45
    Pershendetje Lezha nga Merita ne Bologna !!!!!!!

i/e regjistruar Maska e klevis2
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    87
    Bravo moj Merita d.m.th edhe ne bolonja qenka si ne Milano nejse te ka vajtur mire mendja gjeja e pare ne Itali qe te corienton eshte pikerisht mungesa e informacionit mbase do beje mire te hapje dhe nje teme per kete.Suksese

i/e regjistruar Maska e E_dlira P.
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Vendndodhja
    Milano-Italy
    Postime
    3
    Pershendetje te gjithe studenteve shqiptare ne Itali.

Une kam ketu shume vjet dhe tashme e kem te qarte se ēfare jete behet ketu. Jam dakort me ju qe shteti Italian duhet te ndihmonte me shume studentet me bursa, konvikte etj., qe studentet te mendojne vetem mesimet dhe jo me ē'menyre te nxjerrin parate. Kjo e ben me te veshtire jeten. Por besoj qe jeta duhet te jete pak a shume e veshtire gjithandej

Une nuk mendoj qe eshte ky problemi kryesor i studenteve shqiptare ne Itali. Me shume me lodh e me mundon lufta e perditshme qe duhet te bej ne ē'do vend ku prezantohem kur them qe jam shqiptare. (dhe nuk eshte zgjidhje ajo qe bejne disa qe prezantohen si hungareze, bullgare, hollandeze etj.) Kjo me ben qe te mos ti duroj italianet fare. Nuk kam qene ndonjehere raciste por po behem ndaj tyre. Sidoqofte ne duhet te sillemi ne menyren me te mire qe dime sepse ndonje person te mire e gjen edhe ketu(sarą dura ma la speranza č l'ultima a morire).

Ju uroj gjithe te mirat dhe urime per provimet.

P.S.: Une kam ne korrik provimin e fundit dhe pastaj do merrem me mbrojtjen e temes.
    Shpresoj te shkoj ē'do gje mire!!!!!!!!!!!!!

Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    45
    Sqarohu me mire sepse nuk te kuptoj Klevis 2 ...

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    974
    Pershendetje,

Une jam Redi nga Durresi.
    Gjithashtu dhe une jam student, ose te theme isha, pasi tani sapo mbarova shkollen e larte ne degen Shkenca Politike ne Torino.
    Ne gusht do rikthehem ne Shqiperi, por doja tu uroja suksese ne mesime, e mos harroni : keta nuk kane asgje me shume se ne , thjeshte jane ne gjendje ekonomike pak me lart.
    Me kete rast uroj shoqen time Enkeleden , studente dhe ajo ne Itali Urime per 110 lode ne Mjeksi, fat kudo, gjithashtu te gthithve studenteve shqiptare qe ndodhen ne Itali.

Gjithe te Mirat
    Redi
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

Flm Redo...edhe ti suksese ne kerkim te punes ne Shqiperi
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

Faqja 2 prej 16 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  4. Letersia Shqiptare
    Nga new-man nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-01-2009, 12:28
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •