Close
Faqja 13 prej 16 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 156
    i/e regjistruar Maska e elbasan
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    75
    Nje pershendetje per te gjithe studentet shqiptare ne Itali.

Edhe une jam studente, por ne Gjermani. Po shkruaj tek kjo tema, sepse doja te dija se si funksionon universiteti ne Itali dhe ne vecanti ne Genova. D.m.th. cfare duhet te beje nje student fillestar? Si eshte provimi i gjuhes? A merr nje dhome ne konvikt? A ka te drejte te punoje dhe sa muaj, apo dite ne vit? Cfare jane keto kreditet? ...
    Me interesojne te gjitha keto e te tjera gjera, sepse dy kusherinjve te mij i ka dale e drejta e studimit aty ne Genova.

I lexova shkrimet e mesiperme pak a shume dhe jeta e studenteve aty ne Itali mu duk shume e veshtire. Ketu ne Gjermani jeta e studenteve eshte shume me e lehte.

Faleminderit kush do pergjigjet dhe suksese te gjitheve.
    "Atdheu mbi gjithēka."
    Zogu I

i/e regjistruar Maska e niku2xl
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    6
    PERSHENDETJE STUDENTE VE TE TJERE JASHTE DHE BRENDA TORINOS. NE KETEJ JO SE JEMI KEQ PO R EDHE NE VUAJME SE KUR BEHET LLAFI PER BURSA I MORIM PA DATA SI T?JU TEKET ATYNE IDJOTAVE! PO MEQE RA MUHABETI PER VESHTIRESI. JUA QAJ HALLIN POR TA DINI SE NE EDHE ME BURSA NUK DO KISHIT ME BO ASNJIGJO! SE JANE SA PER ME PAS NJE ēAPE BUKE! EDHE KNEJ MEZI GJEHET PUNE ! SE KUR BI LLAFI PER ME MOR LEKET E BURSES ! DUHET ME I DHONE ANEJ NGA I KE MOR !
    mos u merzit plako se do ja hudhesh !

i/e regjistruar Maska e LoZar
    Anėtarėsuar
    25-02-2003
    Vendndodhja
    ne vendin me romantik te botes
    Postime
    109
    Edhe unė, si turma, studiova nė Itali dhe me ju thon tė drejten kam haz edhe me probleme tė thėna mė sipėr, por ajo qe desha me ju thone eshte se mos kujtoni se ato qe punojne bejne jete me te bukur o thejsht.
    Kur isha student bosha pall ariu ( perveē provimeve natyrisht) tani pall ariu dmth. 9 ose 10 ore pune ne dite dhe mezor pret te vij ai i shkreti week& qe te hiken per duresh si njalė.

Kėshilla ime e thjeshte eshte: shfrytezoni rastin deri sa jeni studenta dhe mundohuni te shijoni ēdo second te kesaj periudhe se pastaj fillojn problemet.

Nga dikush qė univ. e ka mbaruar.e tani punon.
    Respekte e in culo alla balena!
    "...coloriamo la vita per non sprofondare nel buio"

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    16-10-2003
    Vendndodhja
    italy
    Postime
    94
    elian te paskam afer....

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    16-10-2003
    Vendndodhja
    italy
    Postime
    94
    mua me rastis gjithmon qe mesuesit ne shkolle me han noten meritoj me shum e me vejn me pak sepse un jam straniere edhe pse jam me familjen ketu sdo ta di njeri....
    ka pasur raste qe kur njihja persona te ri sa thoja emrin ma benin nga je ti? sa te mernin vesht qe jam shqipetare as mirmengjes nuk me thonin me...
    por esht shum e veshtir ne fillim sa te krijojn opinionin e mire sa te ken besim tek ty...
    para disa ditesh me esht kerkuar te flas per shtetin tim dhe arrita tju bej te qart te gjithve .. qe edhe keto vuajn edhe italianet emigrojn keshtuqe nuk duhet te shohin me sy te keq shqipetaret sepse jo te gjith jan njesoj...
    por prap skemi ste bejm kur kemi shtet pa ligje ne nuk esht faji jone... duhet ti durojm te gjitha...

Anėtarėsuar
    25-02-2003
    Vendndodhja
    Postime
    109
    O bimba

kush thote qe te gjith shqiptaret jan njesoj gabohet rėnde, psh unė jam ndryshe nga ty me siguri.
    Po si vjen zor atyne mesuesve qe te hajne noten?
    Po pse mi kur i thu emrin te shofin keq?.... ēa emri paske?

zemerdragoi Maska e greendrag
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    272
    Emrin e ka te bukur ajo po kunder injorancės sė disave ėshte e vėshtirė t'ia dalėsh mbanė , por jo e pamundur.
    Bimba t'i mos u merzit se me pak durim dhe gjithēka do te marre per me mire. Mos u merzit per notat se ne fund te fundit ti duhet te jesh e qete nqs je e sigurt qe meritoje me shume dhe kjo ka rendesi qe te jesh e zonja pastaj ne jete do te dish ti ta tregosh se sa vlen dhe jo notat e nje fashisteje qe ne shekullin e XXI akoma se ka kuptuar se ne ē'rruge qorre ecen !
    Me fal qe ste kam shkruajtur por kete periudhe e kam kohen shume te kufizuar per te hyre ne internet.
    Pershendetje te gjitheve
    Kush jeton per te luftuar nje armik,ka interes ta lere te jetoje.
    HENA TURRAVRAP HAPESIRASH I LEH QENIT,
    QIELLIN KAPERDIJN BABEZITSHEM RE,
    SA E KRISUR KJO EPOKE E DREQIT,
    SOT AS TRUPI IM SME NXE.

Anėtarėsuar
    25-02-2003
    Vendndodhja
    Postime
    109
    GREEN.... po ty tė ka bėrė vaki ndonjė herė tė ndjesh qė valutacionin tėnd po ta bėnin duke pasė para syve vellon e rracizmit?
    Personalisht nuk e kam patur pėrshtypjen tė ndodhem pėrball nje profesori rracist.....pėrkundrazi.
    Kohėrat kan ndryshuar?...... ndoshta!

Shnet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-02-2003
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    1

Cool

Edhe une studioj si ju te gjithe ne itali dhe me thene te drejten veshtiresite qendrojne ne gjetjen e shtepise dhe te nje pune,por ketu ku jam une(Varese),nuk ka shume student shqiptar se edhe qyteti eshte i vogel por kur jam paraqitur si student me kane perkrahur gjithmone,sigurisht sjellja ka peshen me kryesore tek ky afrim duke pasur parasysh turmat e punetoreve shqiptare(disa) qe mblidhen te sheshi dhe sillen me keq se ne shqiperi.Ketu ku jam eshte mire po vetem se eshte nje jete teper e shtrenjte dhe po s'punove nuk mund te vazhdosh studimet.Une jam ne vit te dyte per ekonomi e biznes dhe ne kete vit nuk ka asnje student nga shqiperia dhe per kete ndoshta studentet italian me shohin si nje te privilegjuar ne rradhet e shqiptareve dhe kam krijuar shoqeri.Megjithate jeta e studentit eshte njesoj kudo dhe veshtiresite jane te njejta,ju uroj te gjitheve suksese dhe mesoni sa me shume se nuk ka zgjidhje tjeter ose futjuni punes.

Veteran Maska e stiljano
    Anėtarėsuar
    23-11-2003
    Vendndodhja
    Ne Hėnė
    Postime
    53
    Kur lexoj kete teme mendimet e mia shkojne shume larg. Ne si studente e ndiejme veten shume keq nga ana shpirterore.

A.......T.......D.........H...........E
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Faqja 13 prej 16 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  4. Letersia Shqiptare
    Nga new-man nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-01-2009, 12:28
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •