Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17

Pr: 17 arsye pse shijat jan kafira‏

Citim Postuar m par nga Xh.Seferi Lexo Postimin
    Ju lutem,mos dilni jasht tem !!!
    Flm
    Po si te mos indinjohet nje shqiptar kur ti leh harape?!
    Mer lart pershendete sikur nje maroken apo nje iranian...
    Ku na qenka ndryshimi per ty??? midis dy formash te ndryshme te interpretimit, pse nuk e interpreton edhe ti njelloj ?
    Per mua jane me te drejte shiitet se sunitet.
    Por kjo eshte nje pikepamje personale, nuk pretendoj te kem do e mos te drejte per kete, por sigurisht jam i bindur qe
    midis dy te keqijave, zgjedh me te voglen prej tyre, pra shiitet.
    Ne Perendim i prezantojne si ekstremiste fetare, por kjo ndodh vetem per faktin se Perendimi eshte aleat me sunitet,
    ndaj qe te diskutohet me asnjanesi, do te duhej te debatohej kjo teme ne nenforumin e tolerances fetare, ku te degjojme edhe
    ata qe jane myslimane dhe e mendojne ndryshe nga ju ketu, ndoshta edhe bektashinjte i perkasin asaj rryme qe juve e injoroni...
    Gjithesesi nderhyrja ime ishte per faktin qe pershendetet si magjypt e arabistanit, vetem kaq.
    Pershendetje
    Msoi t tjert me jetn tnde dhe jo me fjalt e tua

i/e regjistruar
    Antarsuar
    07-02-2017
    Postime
    10
    Citim Postuar m par nga teuhid Lexo Postimin
    14. Ebu Bekrin, Umerin, Uthman ibn Affanin, Muavijun, Aishen dhe Hafsn i thrrasin me emrat m t flliqur dhe se ata jan qeniet m t kqija n tok, ata jan armiqt e Allahut. Kushdo q nuk i armiqson ata (Ebu Bekrin dhe t tjert q u prmendn), ather imani i tij nuk sht i plot. (Hakkul jekin, fq.519, nga Muhamed Bekir el-Mexhlisi)

Pershendetje, une nuk jam Shiia por me cfare kam lexuar, nuk kam pare dikund qe te fyhen Ebu Bekri, Omeri, Uthmani, Ajshja, perveq Muaviut. Athua pse fyhet Muaviu?? A ka cene njeri I mire? A ka cene gjethmone besnik I Islamit dhe profetit Muhammed s.a.w.s? Cfare ka menduar dhe si ka vepruar Muaviu pasi qe Hz.Muhammed s.a.v.s. ka thene: O ju njerz , ju le n mesin e juaj dy gjra q nse i prqafoni , asnjher nuk do t devijoni nga Rruga e Drejt : Librin e Allahut dhe familjen time Ehli Bejtin?? Pse Muaviu dhe fisi I tije luftuan kunder familjes se Pejgamberit dhe I vrane ata (familjen e Pejgamberit) ne menyrat me mizore?? Shpresoj qe te pergjigjesh ne keto pyetje, dhe kur ta gjesh te verteten, prap shpresoj qe do largohesh nga rruga e Muaviut, ndjekesve te tije dhe dijetareve qe ndjekin rrugen e vrasesit famekeq te familjes se Pejgamberit tone.

3. Anetart m posht kan falenderuar toxic47 pr postimin:

bsdev (01-03-2017)

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Antarsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Nje nga arsyet qe e kam luftuar dhe do ta luftoj perhere wehabizmin eshte pikerisht prej ideologjize se rrezikshme te cilen ato predikojne.

Problemi nuk qendron thjeshte tek ''te berurin kafir'' por tek rreziku qe fshihet pas saj. Duke konsideruar dike ''kafir'' keta i shpallin lufte dhe me pas ju lejohet qe ti vrasin.

Me kete filozofi , Sauditet sot i bejne lavash arabeve duke u legjitimuar vrasjen e shiave ne Jemen apo dhe sponsorizimin e luftes se viteve 80-te mes Iranit dhe Irakut.

Nese dikush i thote vetes musliman duke zbatuar rregullat baze te islamit , pamvaresisht mekateve qe ben , ai eshte gjynahqar dhe gjykimi ndaj tij varet vetem nga Allahu xh.sh.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Antarsuar
    07-02-2017
    Postime
    10

Citim Postuar m par nga angmokio Lexo Postimin
    Nje nga arsyet qe e kam luftuar dhe do ta luftoj perhere wehabizmin eshte pikerisht prej ideologjize se rrezikshme te cilen ato predikojne.
    Ideologjise se Muawiut (lanet paste), na largofte Allahu nga kta jezida.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Antarsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar m par nga angmokio Lexo Postimin

Problemi nuk qendron thjeshte tek ''te berurin kafir'' por tek rreziku qe fshihet pas saj. Duke konsideruar dike ''kafir'' keta i shpallin lufte dhe me pas ju lejohet qe ti vrasin.

Me kete filozofi , Sauditet sot i bejne lavash arabeve duke u legjitimuar vrasjen e shiave ne Jemen apo dhe sponsorizimin e luftes se viteve 80-te mes Iranit dhe Irakut.

Nese dikush i thote vetes musliman duke zbatuar rregullat baze te islamit , pamvaresisht mekateve qe ben , ai eshte gjynahqar dhe gjykimi ndaj tij varet vetem nga Allahu xh.sh.
    Pra, si e kemi thene shpesh, muslimaneve u eshte e legjitimuar vrasja e kafirave.....pohimi yt angmokio nuk le vend per dyshime..!!
    Por nga ana tjeter thua se vehabistet predikojne nje ideologji te "rrezikshme"!!!
    A nuk eshte Islami nje ideologji e rrezikshme, meqe si ti e si vehabistet mbeshteten mbi parimet islamike per te vrare nkerez??!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Antarsuar
    04-01-2017
    Postime
    25

Kauret e drejtojn botn, muhamedan.

i/e regjistruar
    Antarsuar
    14-09-2014
    Postime
    992

1. tradhetuan Aliun. pranuan te paguheshin nga armiqte e tij dhe e vrane ate dhe me pas filluan ta adhurojne veti e djajve per te qene absurde dhe kontradiktore apo per te mohuar mendjen apo armen qe na ka falur Zoti!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund t hapni tema t reja.
  • Ju nuk mund t postoni n tema.
  • Ju nuk mund t bashkngjitni skedar.
  • Ju nuk mund t ndryshoni postimet tuaja.
  •