Postuar më parë nga
Albo
1. Kryetaret e bashkive dhe kryeministrat prandaj i zgjedhim me vote, qe te na ofrojne zgjidhje per problemet e jetes, e jo per demagogjira.
2. Kur thua se "problemi eshte i sistemit" eshte njesoj si te thuash qe problemi eshte i pazgjidhshem dhe pergjegjesia per ta zgjidhur eshte jetime.
3. Une si qytetar i Tiranes qe nuk kam makine private dhe marr urbanin per te shkuar ne pune apo ne shkolle, nese nuk kam nje mjet transporti si urbani publik, ngelem pa pune, pa shkolle per dite e jave te tera. Kjo e prish komplet jeten time, pasi pa pune une nuk fitoj dot leke, po bera mungesa ne shkolle, e humb edhe shkollen. Dhe levizja me taksi eshte shume e shtrenjte dhe e paperballueshme per mua.
4. Kryetari i Bashkise dhe Keshilli i Bashkise duhet te ofrojne zgjidhje te problemit. Eshte detyra e tyre si te zgjedhur, dhe e ka emrin lidership. Lideri nuk qurravitet duke bere me faj "sistemin" si nje menyre per te maskuar inkompetencen e vete. Lideri takohet me shoqaten e autobuzave, studion problemin ne vite, dhe ofron zgjidhje afat-shkurtra dhe afat-gjata. Zgjidhje afatshkurter mund te jete rritja e cmimit te biletes, dhe zgjidhja afatgjate mund te jete privatizimi i sistemit te urbaneve. Nese Bashkia nuk ofron dot nje sherbim te tille publik, le te hapi krahun biznesit privat qe i ofron atij qytetari te gjitha sherbimet e tjera.
5. Te gjithe ata qytetare qe varen nga sherbimi urban ne Tirane per te levizur ne qytet, nese shoqata e sherbimit te urbaneve fillon greven ne 1 janar, duhet te mblidhen para Bashkise se Tiranes dhe ti bejne nje pyetje te thjeshte kryetarit te bashkise: Me se do te vete une ne pune apo ne shkolle tani qe urbanet jane ne greve?!
Albo
Krijoni Kontakt