Rama me gazetarët: Tavolina më seksi dhe ca gabime ortografike
Ajo që dihej me siguri ishte se mbrëmja e kryeministrit Edi Rama me gazetarët do shkaktonte shumë trazim në rrjetet sociale.
Thuajse të gjitha lajmet për këtë festë, janë ndër më të lexuarit në Mapo.al.
Pati spekulime se përse kryeministri duhej të publikonte listën e ushqimeve që do konsumonin gazetarët, të tjerë thonë se pijet ishin tepër të lira, disa thonë se nëse do ishin më të shtrenjta, do ishte bërë lajm në media.
I pari që reagoi pas kësaj feste, ishte ish-kryeministri Sali Berisha.
“Edi Rama mblodhi sot gazetaret ne nje darke funeber te fundvitit, pasi si neo-bllokmen, ai, ne qendrimet ndaj mediave eshte kthyer ne origjine. Bilanci i qendrimeve te tij ndaj mediave eshte ai i rekordeve te zeza. Armik i fjales se lire! Autor i projektit te kriminalizimit te shpifjes. Koka e meduzes se mafies me te rrezikshme te Ballkanit, Edvin Kristaq Rama kontrollon me mjete kriminale, presione te shumellojta e me akuza fallso, mediat e shkruara dhe elektronike, i nenshtron ato, iu dikton politika editoriale, lajmet dhe debatet si dhe mbyll, ne thyerje te plote te ligjeve te vendit, media si ne asnje vend tjeter ne Europe. Ne fjalen e tij, apoteoza e sugarit te tij Fuga apo bejtja e picirit, ai foli i shperfytyruar nga krimet e shemtuara mediatike qe ka kryer gjate ketij viti, dhe ju tha troç te ftuarve te tij se i kishte ftuar per t’u thene “grini sallate sa te doni se nuk ju lexoj as dhe shikoj, me thjeshte, per mua dhe qeverine time organizate kriminale, ju nuk ekzistoni”. Ky ishte urimi i tij i Vitit te Ri per pushtetin e katert!” shkruan Berisha.
Në të vërtetë disa portale pranë opozitës ishin të ashpër me këtë festë, duke theksuar se ishin ftuar më shumë gazetarë pranë pushtetit.
Gazetari Blendi Mane e cilëson si tryezën më seksi atë ku ishte ulur vetë me Anila Bashën, Lorenc Vangjelin, Mero Bazen, Endri Meksin, Ylli Patën dhe Ardit Gjebrean.
Kurse gazetari Roland Qafoku bën këtë postim: “Kjo është fotografi e shkrepur nga Gent Shkullaku, një prej fotografëve më profesionistë që ka gazetaria shqiptare. Është momenti i djeshëm në Pallatin e Brigadave gjatë darkës që kryeministri Edi Rama shtroi për ne gazetarët me rastin e festave të fundvitit. Në fakt, nëse ajo e vjetshmja ishte darka e gabuar, kjo e djeshmja ishte darka që të këpuste shpirtin. Kryeministri jo vetëm që nuk ironizoi, shau apo përfoli gazetarë të ndryshëm, emër e mbiemër, por uli armët në atë formë sa në një moment tha: Jeta është shumë e shkurtër për të qenë armiq të mëdhenj. Pjesa më e bukur e darkës ishte menuja e vendosur në çdo tavolinë në krye të së cilës ishte shkruar KUPONI TATIMOR. Dhe pas saj kryeministri ishte kujdesuar që i madh e i vogël të mësonte se çfarë hëngrëm ne gazetarët në këtë banket edhe pse në këtë faturë të afishuar nuk kishte asnjë çmim. Një detaj interesant ishte se në ftesën e dërguar nga kryeministri kishte gabime të tmerrshme ortografike. Fjala vjen, e diela ishte shkruar me j dhe jo me i dhe në fund po kjo fjalë ishte shkruar me ë. Natyrisht kjo nuk vlen për kryeministrin, një njohës i mirë i gjuhësisë dhe ortografisë, një shtetar që urdhrin e parë që ka nxjerrë në çdo detyrë shtetërore ka qenë e lidhur me drejtshkrimin. Por të paktën duhet të kujdeset që ata që ka përreth duhet da dinë mirë gjuhën shqipe. Gjithsesi, për etikë urimit të kryeministrit duhet t’i përgjigjemi me faleminderit për ftesën duke e shoqëruar me urmin që për vitin 2016 të bëjë sa më shumë të mira për Shqipërinë dhe shqiptarët”.
MAPO
Krijoni Kontakt