Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 46
    i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Antarsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Pr: Demokracia sht fe e shpifur‏

Bibla e shkruar prej hebrenjve na meson se Parabirnia e Jakobit ndaj Esaut blihet me nje pjate supe ndersa parabirnia e Ismaeelit nuk konsiderohet

30 Dhe Esau i tha Jakobit: "T lutem, m lr t ha pak nga kjo sup e kuqe, sepse jam i lodhur". Pr kt arsye e quajtn Edom.
    31 Por Jakobi iu prgjegj: "M shit m par parbirnin tnde".
    32 Esau tha: "Ja un jam duke vdekur, ’dobi kam nga parbirnia?".
    33 Ather Jakobi tha: "M par betomu". Dhe Esau iu betua dhe i shiti Jakobit parbirnin e tij.Zanafilla 25

Ja si e tregon bibla vjedhjen e bekimit te Jakobit kunder Esaut

5 Tani Rebeka rrinte duke dgjuar, ndrsa Isaku i fliste birit t tij Esau. Kshtu Esau shkoi npr fusha pr t gjuajtur kafsh t egra pr t’ia shpn t atit.
    6 Ather Rebeka i foli Jakobit, birit t saj, dhe i tha: "Ja, un dgjova baban tnd q i fliste Esaut, vllait tnd duke i thn:
    7 "M sill gjah dhe m prgatit nj gjell t shijshme, q un ta ha dhe t t bekoj n prani t Zotit, para se t vdes".
    8 Prandaj, biri im, bindju zrit tim dhe bj at q t urdhroj.
    9 Shko tani n kope dhe m sill dy keca t mir; un do t prgatis nj gjell t shijshme pr baban tnd, nga ato q i plqejn atij.
    10 Pastaj ti do t’ia osh babait tnd q ta haj, dhe kshtu ai do t bekoj para se t vdes".
    11 Jakobi i tha Rebeks, nns s tij: "Ja, vllai im Esau sht leshtor, ndrsa un e kam lkurn t lmuar.
    12 Ndofta babai im m prek me dor; do t’i dukem atij mashtrues dhe do t trheq mbi vete nj mallkim n vend t nj bekimi".
    13 Por nna e tij iu prgjegj: "Ky mallkim le t bjer mbi mua, biri im! Bindju vetm asaj q t thash dhe shko t marrsh kecat".
    14 Ai vajti pra t’i marr dhe ia oi nns s tij; dhe e ma prgatiti me to nj gjell t shijshme, nga ato q i plqenin babait t tij.
    15 Pastaj Rebeka mori rrobat m t bukura t Esaut, birit t saj m t madh, q i mbante n shtpi pran vetes, dhe ia veshi Jakobit, birit t saj m t vogl;
    16 dhe me lkurt e kecave veshi duart e tij dhe pjesn e lmuar t qafs s tij.
    17 Pastaj vuri n dor t Jakobit, birit t saj, gjelln e shijshme dhe bukn q kishte prgatitur.
    18 Ather ai shkoi tek i ati dhe i tha: "Ati im!". Isaku u prgjegj: "Ja ku jam; kush je ti, biri im?".
    19 Ather Jakobi i tha babait t tij: "Jam Esau, i parlinduri yt. Bra si m ke thn. Tani ohu, ulu dhe fillo t hash nga gjahu im, me qllim q shpirti yt t m bekoj".
    20 Por Isaku i tha t birit: "Por si bre q e gjete kaq shpejt, biri im?". Ai u prgjegj: "Sepse Zoti, Perndia yt, bri q t vij tek un".
    21 Ather Isaku i tha Jakobit: "Afrohu dhe lrm t t prek, biri im, pr t ditur nse je pikrisht biri im Esau ose jo".
    22 Dhe kshtu Jakobi iu afrua Isakut, babait t tij; dhe mbasi ky e preku me dor, tha: "Zri sht i Jakobit, por duart jan duart e Esaut".
    23 Kshtu ai nuk e njohu, sepse duart e tij ishin leshtore ashtu si duart e vllait t tij Esau; dhe e bekoi.
    24 Dhe tha: "A je ti me t vrtet biri im Esau?". Ai u prgjigj: "Po".
    25 Ather Isaku i tha: "M shrbe q t ha nga gjahu i birit tim dhe shpirti im t t bekoj". Kshtu Jakobi i shrbeu dhe Isaku hngri. Jakobi i solli edhe ver dhe ai e piu.
    26 Pastaj babai i tij Isaku i tha: "Tani afrohu dhe m puth, biri im".
    27 Dhe ai u afrua dhe e puthi. Dhe Isaku ndjeu ern e rrobave t tij dhe e bekoi duke thn: "Ja, era e tim biri sht si era e nj fushe, q Zoti e ka bekuar.
    28 Perndia t dhnt vesn e qiellit dhe pjellorin e toks, si edhe bollkun e grurit dhe t vers.
    29 T shrbefshin popujt dhe kombet u prkulshin para teje. Qofsh pronar i vllezrve t tu dhe bijt e nns sate u prkulshin para teje. I mallkuar qoft cilido t mallkon, i bekuar qoft cilido t bekon!".
    30 Dhe ndodhi q, pikrisht kur Isaku kishte mbaruar s bekuari Jakobin dhe ky sapo ishte larguar nga prania e t atit Isak, vllai i tij Esau u kthye nga gjahu.
    31 Edhe ai prgatiti nj gjell t shijshme dhe ia shpuri babait t tij dhe i tha: "ohu ati im dhe ha nga gjahu i birit tnd, me qllim q shpirti yt t m bekoj".
    32 Isaku, babai i tij, i tha: "Kush je ti?". Ai u prgjegj: "Jam Esau, biri yt i parlindur".
    33 Ather Isakun e zun ca t dridhura shum t forta dhe i tha: "Kush sht ai, pra, q gjuajti gjahun dhe ma solli? Un i hngra t gjitha para se t vije ti dhe e bekova; dhe i bekuar ka pr t mbetur ai".
    34 Me t dgjuar fjalt e t atit, Esau dha nj ulurim t fort dhe shum t hidhur. Pastaj i tha t atit: "Bekom edhe mua, ati im!".
    35 Por Isaku iu prgjigj: "Yt vlla erdhi me mashtrim dhe mori bekimin tnd".
    36 Esau i tha: "Jo m kot sht quajtur Jakob? Ai ma zuri vendin deri tani dy her: m hoqi parbirnin dhe ja tani po merr bekimin tim". Pastaj shtoi: A nuk ke ruajtur nj bekim pr mua??".Zanafilla 27

Cifutet te nxitur nga historite biblike me vjedhje parabirnie dhe bekimi kane ndryshuar biblen per ti vjedhur Ismaelit parabirnine dhe bekimin e tij qe i beri Zoti.Kjo eshte origjina e ketij populli mashtrimi.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Antarsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Mashtrimi numer 2

Martesa e Abrahamin me Agarin sipas krishtereve nuk qenka e sakte ndersa martesa e Jakobit me Lean qenka e sakte.Prej kesaj do te shikojme dhe prejardhjen e Jezusit.

Jakobit i ndrrohet emri nga Zoti duke e quajtur Israel.(Zanafilla 32/24-32 dhe 35/10)

Jakobit i ishte premtuar sipas bibles martesa me Rakelen mirepo babai i Rakeles, Lebano ne vend te Leas naten e pare te marteses i futi Lea motren e Rakeles pa dijenine e Jakobit

25 T nesrmen n mngjes, ai pa se ishte Lea. Ather Jakobi i tha Labanos: "far m bre? A nuk t kam shrbyer pr Rakeln? Pse m mashtrove?".Zanafilla 29

32 Kshtu Lea u ngjiz dhe lindi nj djal q e quajti Ruben, sepse tha: Zoti e pa trishtimin tim; prandaj tani burri im do t m doj".
    33 Pastaj u ngjiz prsri dhe lindi nj djal dhe ajo tha: "Zoti e pa se nuk kisha dashuri, prandaj m dha edhe kt bir". Dhe e quajti Simeon.
    34 Ajo u ngjiz prsri dhe lindi nj djal, dhe tha: "Ksaj radhe burri im do t m doj, sepse i kam lindur tre bij". Prandaj u quajt Levi.
    35 Ajo u ngjiz prsri dhe lindi djal dhe tha: "Kt radh do t kremtoj Zotin". Prandaj e quajti Juda. Pastaj nuk pati m fmij.Zanafilla 29

Po kush ishte Juda?

Juda u martua ne nj grua Kananase dhe lindr tre fmij Er,Onan dhe Shelah.Ai djalit t tij Er i dha nj grua t quajtur Tamara.Mirpo ngase Eri ishte i keq n syt e Zotit vdiq, kshtu q Juda donte ta martonte Tamarn me Onanin, mirpo dhe ky vdiq.Ateher Juda u detyrua q tia jap pr grua birit t tij t vogl Shelahut.Ngase Shelahu ishte akoma n mosh t vogl Juda e porositi Tamarn t rrint n shtpin e t atit derisa Shelahu t rritej.Mirpo mbas vdekjes s gruas s Juds, Shuas, Tamara i doli nj rrug ku u b si prostitut dhe Juda i krkoi t hynte tek ajo.Kshtu q Juda e la me barr Tamarn duke mos e ditur se ishte nusja e djalit t tij.Kur populli e lajmroi Judn pr shtatzanin e Tamarrs ai urdhroi q ajo t digjej mirpo ajoi tregoi se Juda ishte ai q e kishte ln me barr kshtu q m von prej saj lindn dy fmij Perets dhe Zerah.(Zanafilla 38/1-30) Tek Ungjilli i Luks tek gjenalogjia e Jezusit prmendet se Perets ka dhe nj emrtin tjetr i quajtur Faresi(Luka 3/33).Sipas Mateut Jezusi e ka prejardhjen prej Juds nga fmija i lindur me Tamarn. (Mateu 1/3).

12 Mbas nj kohe t gjat vdiq gruaja e Juds, q ishte e bija e Shuas; kur mbaroi zin, Juda u ngjit tek ata q qethnin delet e tij n Timnah bashk me mikun e tij Hirah, i quajtur Adullamiti.
    13 Kt e mori vesh Tamara dhe asaj i than: "Ja, vjehrri yt po ngjitet n Timnah pr t qethur delet e tij".
    14 Ather ajo hoqi rrobat e saj t vejris, u mbulua me nj velo dhe u mbshtoll e tra; pastaj u ul te porta e Enaimit, q ndodhet n rrugn drejt Timnahut; n fakt ajo kishte par q Shelahu ishte rritur m n fund, por ajo nuk i ishte dhn pr grua.
    15 Sa e pa Juda mendoi q ajo ishte prostitut, sepse e kishte fytyrn t mbuluar.
    16 Prandaj ai iu afrua asaj n rrug dhe i tha: "Lrm t hyj te ti". N t vrtet nuk e dinte se ajo ishte nusja e djalit t tij. Ajo iu prgjegj: far do t m japsh pr t hyr tek un??"
    17 Ather ai i tha: "Do t t drgoj nj kec nga kopeja ime". Ajo e pyeti: "A m jep nj peng deri sa t ma drgosh?".
    18 Ai i tha: "far pengu duhet t t jap?". Ajo u prgjegj: "Vuln tnde, kordonin tnd dhe bastunin q ke n dor". Ai ia dha, hyri te ajo dhe ajo u ngjiz me t.
    19 Pastaj ajo u ngrit dhe iku; hoqi velin dhe veshi prsri rrobat e saj t vejris.
    20 Por Juda i drgoi kecin me an t mikut t tij, Adulamitit, pr t rimar pengun nga duart e asaj gruaje; po ai nuk e gjeti at.
    21 Ather pyeti njerzit vendas duke thn: "Ku sht ajo prostitut q rrinte n Enaim, n rrug?". Ata u prgjigjn: "Nuk ka pasur asnj prostitut ktu".
    22 Kshtu ai u kthye te Juda dhe i tha: "Nuk e gjeta; ve ksaj vendasit m than: "Nuk ka pasur asnj prostitut ktu"".
    23 Ather Juda tha: "Le ta mbaj, pra, pengun q i dhash, sepse nuk duam t mbulohemi me turp. Ja, un i drgova kt kec dhe ti nuk e gjete".
    24 Tre muaj m von erdhn dhe i than Juds: "Tamara, nusja e birit tnd, sht br prostitut; dhe, nga ky shkak, ajo ka mbetur gjithashtu me barr". Ather Juda u tha: "Nxirreni jasht dhe digjeni.!".
    25 Ndrsa po e nxirrnin jasht, ajo i oi fjal t vjehrrit: "Njeriu t cilit i prkasin kto sende, m la me barr". Pastaj tha: "Shiko n se mund t dallosh t kujt jan kto sende: vula, kordoni dhe bastuni".
    26 Juda i njohu dhe i tha: "Ajo sht m e drejt se un, se un nuk ia dhash Shelahut, birit tim". Dhe ai nuk pati m marrdhnie me t.
    27 Kur edhi koha e lindjes, ajo kishte n bark dy binjak.
    28 Ndrsa po lindte, njeri prej tyre nxori jasht nj dor dhe mamia e kapi dhe i lidhi nj fije t kuqe flak, duke thn: "Ky doli i pari".
    29 Por ai e trhoqi dorn e tij, dhe ja q doli jasht vllai i tij. Ather mamia tha: "Si ia ave rrugn vetes?". Pr kt arsye u quajt Perets.
    30 Pastaj doli vllai i tij, q kishte rreth dors fijen ngjyr t kuqe flak; dhe u quajt Zerah.Zanafilla 38

Pra dy femijet e Judes me Tamaren ishin Zerah dhe Peretsi.

Tani le te shikojme gjenalogjine e Jezusit.qe e kane ndryshuar prape hebrejte qe emrin Perets e kane bere Fares per te shmangur gjurmet.

23 Dhe Jezusi ishte rreth tridhjet vje; dhe e pandehnin se ishte bir i Jozefit, bir i Elit;
    33 bir i Esromit, bir i Faresit, bir i Juds;
    34 bir i Jakobit, bir i Isakut, bir i Abrahamit, Luka 3.

1 Libri i gjenealogjis s Jezu Krishtit, birit t Davidit, birit t Abrahamit.
    2 Abrahamit i lindi Isaku; Isakut i lindi Jakobi; Jakobit i lindi Juda dhe vllezrit e tij.
    3 Juds i lindi nga Tamara Faresi dhe Zara; Faresit i lindi Esromi; Esromit i lindi Arami....Mateu 1

Pra krishteret nuk besojne se Ismaeli eshte biri i Ibrahimit, i bekuar sipas Zotit, i vendosur emri nga engjelli i Zotit, djali i Kurbanit, djali qe ju premtua 12 kombe, djalit qe per te u lidh nje beselidhje.Por ato besojne se eshte e drejte qe hebrenjte ta mohojne kete gje sepse sipas tyre eshte e ligjshme qe Jakobi tia vjedhi birnine dhe bekimin Esaut, pastaj per to eshte e ligjshme qe Jakobi te martohet me Lea e te kete me te pasardhes kur nuk ka qene martuar me te por u fut dhe beri marredhenie me te si pasoje e nje mashtrimi.Si pasoje e kesaj marredhenie mashtrimi lindi Juda i cili shkoi me gruan e djalit te vdekur te tij e cila e mashtroi per te bere marredhenie te paligjshme pa qene e martuar dhe lindi nje prej paraardhesve te Jezusit .

Pra te gjitha keto per krishteret jane te ligjshme ndersa Martesa e Abrahamin me Agarin eshte e paligjshme .Po a pranohet kjo llogjike.

Zoti e zbriti Kuranit per te anulluar te gjithe deformimet biblike ndaj profeteve.Te gjithe sa u thane me lart nuk kane asnje baze kuranore.Zoti i ka ruajtur profetet e tij nga gabimet e medha.Ju kujtohet historia e gruas se Firaonit me Jusufin(Josefin).Asnje prej profeteve te Zotit nuk ka bere keto veprime biblike, te gjitha jane thenie hebrenjsh kunder profeteve, te shkruara nga dora e njerzve hileqare.

Zoti i ka ruajtur te gjithe profetet nga gabimet e medha, imorale etj.Bibla ne kete aspekt kundershton Kuranin sepse eshte njerzore dhe jo hyjnore.Pikerisht kur profeti lut ne bibel pershkruhet sikur pin vere dehet dhe ben marredhenie me vajzat e tij a ka llogjike kjo per nje profet te Zotit?

Kurani erdhi si shpallja hyjnore e fundit per ti anulluar te gjithe deformimet e futura nga duart e njerzve ne bibel.Dhiaten e vjeter dhe Pali e quan me te meta.Pra kjo tregon qe bibla e sotme nuk eshte prej Zotit por prej duarve te njeriut.

Jezusi e profetizoi kete duke thene qe bibla nuk eshte fjale e Zotit por tradita dhe tregime te popullit hebre

"Kshtu ju e keni br t pavleshme Fjaln e Perndis pr shkak t tradits suaj" !.(Mateu 15/6)

Po tani Krishti mori nj shrbes edhe m t shquar, sepse sht ndrmjetsi i nj beslidhjeje m t mir, q bazohet mbi premtime m t mira, sepse, n qoft se Beslidhja e par do t qe e patmet, nuk do t qe nevoja t krkohej vend pr nj tjetr . Duke thn "nj beslidhje e re", ai e vjetroi t parn; edhe ajo q vjetrohet dhe plaket sht afr prishjes.(Hebrenjve 8/6-7,13)

Ja pse Kurani nuk eshte kurre kopja e bibles

Askush nuk v nj cop prej stofi t ri mbi nj petk t vjetr, sepse kshtu arna bie dhe grisja bhet m e madhe..(Mateu 9/16 )
    Ndryshuar pr her t fundit nga Xhemis : 03-01-2016 m 07:00
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Antarsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet n Bllog
    22

O Xhemis,

E bukura me ju muslimanet eshte se edhe jeni "feja me e re" monoteiste qe ka lindur me vone se gjithe fete e tjera monoteiste, edhe pretendoni se keni "monopolin e historise" dhe "se vertetes". Eshte njesoj si femija ti tregoje babait apo gjyshit: "Historia eshte keshtu sic them une, e jo si thua ti baba e gjysh!"

Arsyeja perse Abrahami nuk kish se si te martohej me Agarin eshte se a) ajo ishte egjiptiane dhe nuk ishte me prejardhje nga "populli i Abrahamit", sic i drejtohet vete Abrahami ne shume momente ne Dhiaten e Vjeter popullit te tij. b) tradita e marrjes se shume grave, nuk ishte nje tradite judaike. Judenjte merrnin vetem nje grua. Nese Abrahami do te ishte "martuar me Agarin", sic pretendoni ju, i bie qe ai te kete qene poligamist, dhe te ishte duke shkelur edhe traditen judaike e ndertuar mbi Ligjin e judenjve.

Mjafton te shikosh historine e muslimaneve ne keto 15 shekujt e fundit, per te kuptuar qe fjalet e Zotit per "gomarin e eger te shkretetires", kane qene gjithmone te verteta, jane ende te verteta, e do te jene te verteta derisa te kete toke e qiell. Ashtu sic eshte e qarte, qe xhelozite, luftrat, persekutimet ndaj popullit te Izraelit ne shekuj, deshmojne bekimin dhe mbrojtjen qe Zoti i ka dhene gjithe pasardhesve te bekuar te Isakut e Jakobit. Edhe pas gjithe ketyre vuajtjeve e persekutimeve te parrefyeshme dot me fjale, judenjte ekzistojne si popull, si shtet, e gezojne bekimin e mbrojtjen e Zotit.

I njejti Zot qe ka krijuar njeriun, ka krijuar edhe gomarin. Te dy jane te bekuar, si njeriu, si gomari, pasi jane krijuar nga Fjala e Zotit. Por bekimi i Zotit per te dy nuk eshte i njejte. Njeriu u krijua sipas "..ngjashmerise e shembelltyres se Zotit.." dhe gomari u krijua per ti sherbyer njeriut.

Albo
    Ndryshuar pr her t fundit nga Albo : 08-01-2016 m 11:12

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Antarsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet n Bllog
    22

Citim Postuar m par nga optimus.prime Lexo Postimin
    Nejse, ne e dime pak me ndryshe historine...
    sa i perket demokracise si sistem qeverises, une e kuptoj se dy budallenje e mundin nje te menur, pra eshte sistem i cili bazohet ne numra. Per kete arsye politikanet gjithmone jane funderrina ne demokraci.
    Mirepo eshte sistem me i mire se sa autokracia apo diktatura psh.
    Une mendoj se mund te gjendet nje sistem me i mire sesa demokracia, ne te ardhmen.
    Nje "intelektual" qe e mbante hunden perpjete, si me i kulturuar, me i ditur, me i ngritur se "turma e njerezve", u shpreh ne te njejten menyre. Si mund te kete vlere njesoj vota qe hedh une ne zgjedhje, me voten e atij analfabetit qe jeton ne te njejten zone me mua?! Nje miku i tij i urte, e la te shfrynte sa te mundte, dhe i thote: "Po, eshte e vertete. Ti je me i ditur e me i kulturuar se ai analfabeti. Por duke pasur te dy te njejten vote te lire, me te njejten vlere, ai analfabeti nuk do te vrasi ty, e ti nuk do ta vrasesh ate, si nje menyre per te lare hesapet e mos renies dakord per ceshtjen per te cilin votoni. Dhe po te them edhe nje gje me shume: edhe nese vota tende nuk behet shumice, dhe qendrimi yt nuk fiton, kjo nuk te pengon ty qe te shprehesh mendimin tend, e ta bindesh edhe ate analfabetin me kohen qe mendimi yt eshte i drejte, dhe mendimi i tij i gabuar. Ne menyre qe ne zgjedhjet e ardhshme, te dy te votoni njesoj."

Kuptohet, sugjerimi i mikut te ngushte ra ne vesh ne shurdhet, pasi reagimi i tij ishte: "Si mund ta ul une veten ne nivelin e atij analfabetit?!" Dhe miku i tij i urte u nda me te duke i thene: "Nuk te duket paksa hipokrizi qe dobesite e tua personale, si arroganca dhe mendjemadhesia, mundohesh t'ia atribuosh demokracise?!"

Qe nga ai moment, intelektuali hundperpjete nuk e konsideronte me mik burrin e urte.

Albo

5. Anetart m posht kan falenderuar Albo pr postimin:

jarigas (06-01-2016)

Antarsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar m par nga Albo Lexo Postimin
    O Xhemis,

E bukura me ju muslimanet eshte se edhe jeni "feja me e re" monoteiste qe ka lindur me vone se gjithe fete e tjera monoteiste, edhe pretendoni se keni "monopolin e historise" dhe "se vertetes". Eshte njesoj si femija ti tregoje babait apo gjyshit: "Historia eshte keshtu sic them une, e jo si thua ti baba e gjysh!"

Arsyeja perse Abrahami nuk kish se si te martohej me Agarin eshte se a) ajo ishte egjiptiane dhe nuk ishte me prejardhje nga "populli i Abrahamit", sic i drejtohet vete Abrahami ne shume momente ne Dhiaten e Vjeter popullit te tij. b) tradita e marrjes se shume grave, nuk ishte nje tradite judaike. Judenjte merrnin vetem nje grua. Nese Abrahami do te ishte "martuar me Agarin", sic pretendoni ju, i bie qe ai te kete qene poligamist, dhe te ishte duke shkelur edhe traditen judaike e ndertuar mbi Ligjin e judenjve.

Mjafton te shikosh historine e muslimaneve ne keto 15 shekujt e fundit, per te kuptuar qe fjalet e Zotit per "gomarin e eger te shkretetires", kane qene gjithmone te verteta, jane ende te verteta, e do te jene te verteta derisa te kete toke e qiell. Ashtu sic eshte e qarte, qe xhelozite, luftrat, persekutimet ndaj popullit te Izraelit ne shekuj, deshmojne bekimin dhe mbrojtjen qe Zoti i ka dhene gjithe pasardhesve te bekuar te Isakut e Jakobit. Edhe pas gjithe ketyre vuajtjeve e persekutimeve te parrefyeshme dot me fjale, judenjte ekzistojne si popull, si shtet, e gezojne bekimin e mbrojtjen e Zotit.

I njejti Zot qe ka krijuar njeriun, ka krijuar edhe gomarin. Te dy jane te bekuar, si njeriu, si gomari, pasi jane krijuar nga Fjala e Zotit. Por bekimi i Zotit per te dy nuk eshte i njejte. Njeriu u krijua sipas "..ngjashmerise e shembelltyres se Zotit.." dhe gomari u krijua per ti sherbyer njeriut.

Albo
    Ke aq shume gabime sa sdi nga tia filloj me ty.

Se pari thu qe Islami eshte fe me e re.Kurse une te them jo, Islami eshte feja e gjithe profeteve, te gjithe ju nenshtruan Zotit dhe e adhuruan Ate nje te vetem.Ka shume profeci biblike per Islamin nese ke deshire ti sjell nje nga nje.

Islami eshte vetmja fe ne bote qe emrtimin e saj nuk e mori nga njerzit por nga Zoti, te gjithe fete e tjere u emertuan nga njerzit per shkak te emrave te shpikura te tyre apo per shkak te predikuesit te asaj kohe qofte ai prej profeteve sikurse eshte Rasti i Jezusit , Budes, Bektashizmin, Konfucimit, etj

Krishterimi e mori emrin prej fjales greke Christos ku sipas tyre ishte je perkthim i fjales Mesia.Kete emer bibla e tregon se ja vune njerzit dhe jo Jezusi e as Zoti i tij.
    Budizmi e mori nga Buda
    Bektazhizmi nga Haxhi Bektashi
    Konfucizmi prej Konfucios etj etj

Ndersa Islami u quajt keshtu prej Zotit.Zoti ka dy ligje ligji kozmologjik dhe ligji religjoz.Ne ligjin kozmologjik hyjne te ligjet e natyres, pra cdo krijese i nenshtrohet Atij pa piken e kundershtimit, edhe njeriu i nenshtrohet ligjeve kozmologjike te Zotit sic eshte frymemarrja, koha, plakja etj.Per shkak se Njeriu eshte krijuar me vullnet te lire Zoti ka sjelle ne toke ligjin religjoz per te rregulluar harmikisht midis sistemit kozmologjik dhe vullnetit te njeriut.Njeriu vepron ndonjehere keq ne boten ku jetojme dhe kete veprim te keq Zoti solli ligjin religjoz me ane te profeteve qe njeriu ti nenshtrohet Atij.Pastaj kete e la me deshire, kush nenshtrohet i shperblehet kush nuk i nenshtrohet denohet.

Pra Islami nuk eshte fe e re por Islami eshte cikli i ligjeve religjoze te Zotit nga Ademi e deri ne fund te kesaj bote, dites se kijametit.Zoti i ka permbledhur ato ne Kuran per shkak te ndryshimit qe ju bene librave te tjere te meparshem nga duart njerzore.

Sipas bibles dhiata e vjeter u deformua dhe u prish duke u bere me te meta, me vone erdhi Ungjilli qe i tregoi keto te meta, mirepo dhe ungjillin e zevendesuan me letrat e Palit, dhe Pjetrit dhe sot fatkeqesisht se libri qe mbushi Pali dhe Pjetri me Letrat e tyre quhet libri i Zotit,!!!???.Eshte njesoj sikur te besojme se letrat e apostujve te profetit Muhamed a.s ti besojme per Kuran.Jo kurrsesi jo.Tjeter eshte libri i Zotit dhe tjeter jane mendimet e individeve apo sjelljet e tyre.Kurrsesi nuk mund te jene libri i Zotit letrat e nje njeriu si Pali.

Nese deri dje kemi pare televizor Bardhe e Zi, tani Albo po shikon Televizor me kapacitete shume me te zhvilluara Hd apo dhe te tjere.A mos duhet te themi qe ky televizori bardhe e zi duhet te jete teknologjia e kesaj kohe?Jo sepse eshte e prapambetur dhe teknologji me te meta.

Por kur teknologjine e zgjedhim perparimtare pse atehere duhet te zgjedhim per fe nje fe te vjeter te shpikur prej njerzve kur vete libri i kesaj feje deshmon se ajo eshte e prishur.

Po tani Krishti mori nj shrbes edhe m t shquar, sepse sht ndrmjetsi i nj beslidhjeje m t mir, q bazohet mbi premtime m t mira, sepse, n qoft se Beslidhja e par do t qe e patmet, nuk do t qe nevoja t krkohej vend pr nj tjetr . Duke thn "nj beslidhje e re", ai e vjetroi t parn; edhe ajo q vjetrohet dhe plaket sht afr prishjes.(Hebrenjve 8/6-7,13)

Ja pse Kurani nuk eshte kurre kopja e bibles

Askush nuk v nj cop prej stofi t ri mbi nj petk t vjetr, sepse kshtu arna bie dhe grisja bhet m e madhe..(Mateu 9/16 ).

Pra Kurani Nuk mund te jete i kopjuar prej bibles sepse po te ishte kopjuar prej bibles do bente 400 fish gabime me shume se bibla.

Hebrenjte i braktisen profetet, ndersa krishteret i braktisen ligjet e Zotit, ato u mjafton besimi tek Jezusi dhe kaq.Hebrejte e Mohuan Jezusin, ndersa krishteret e mohuan profetin Muhamed a.s.Te vetmin ato qe i besuan te gjithe profeteve jane Muslimanet.

Shembulli i nje shembelltyre biblike mund tju ndihmoj per kete gje.

Per Zotin eshte shembulli me i larte, por nese ju do mendoni se nje mbret dergon tek nje popull nje emisarin e tij me nje shkrese, dhe populli i beson kesaj shkrese e zbaton ate per nje kohe por mbas nje kohe kjo shkresa vjeterohet dhe populli per shkak te interesave te tij e ndryshon shkresen dhe tekstin e saj, atehere mbreti dergon nje emisar tjeter, por populli mblidhet per ta vrare kete emisar sepse nuk u pelqen atyre, me pas Mbreti sjell emisarin e trete i cili vjen me nje shkrese me nje pjese e popullit e besojne ate ndersa pjesa tjeter e mohojne, Ai triumfon mbi mohuesit dhe zbaton me perpikmeri shkresen e Mbretit.Ai nuk e ndryshon shkresen e mbretit dhe i ben thirrje popullit ti nenshtrohet ligjeve te mbretit.Dy brezat e mevonshem nuk duan ti binden emisarit te trete duke pretenduar se besojne emisaret e mehershem.Por a nuk u erdhi emisari i trete por nga i njejti Mbret? Pra ato nuk i besuan mbretit me mohimin qe i bejne emisarit te trete.

Keshtu eshte edhe per profete si Moisiu, Jezusi dhe Muhamedi a.s.Zoti i dergoi ato e lajme dhe libra fetare, disa i besuan disa jo, secili quhet besimtar apo mosbesimtar sipas asaj qe besoi.

Keshtu e thote bibla qe shumte prej te fundit do te jene te paret ne boten tjeter"

Sa per Abrahamin ai nuk ishte hebre por nga Mesopotamia kete e thote dhe bibla

Terahu mori te birin, Abramin, nipin e tij Lot, birin e Haranit, gruan e Abramit, Sarani dhe se bashku u nisen nga Uri Qaldijaneve, pr te shkuar ne Kanan. Dhe kur mberriten ne Haran u vendosen aty pergjithmone.Zanafilla 11.31

Uri i Qaldajaneve ishte ne Mesopotami pjese e Irakut te sotem.

Zoti e hudh poshte pretendimin krishter se Abrahmi ishte hebre ne Kuranin famelarte

ne Suren 3:67 thuhet: "Abrahami nuk ish as jehudi e as i krishtere por ai ishte larg besimeve te kota, ishte mysliman dhe nuk ishte prej idhutareve.

Ndersa sa per gomarin qe eshte i bekuar ia fut kot sepse ose se di fare kuptimin e fjales bekim ose snjef gomeret e vertete.

Te gjithe ato qe deformuan librat e Zotit dhe nuk i zbatojne ligjet e tij u perngjajne gomarit qe mbart libra por nuk i zbaton ato.

49. Po per cfare ata q largoheshin prej kshills (Kur'anit)?
    50. Ata ishin si gomar t trembur (t egr).
    51. Q ikin prej luanit (ose prej gjahtarit).
    52. Ve ksaj, secili prej tyre dshironte t'i jepej libr i posam (i hapt, i qart).
    53. E jo! Por ata jan q nuk i friksohen bots tjetr.
    54. Dhe jo! Se ai (Kur'ani) sht kshill e lart.
    55. E kush do, kshillohet me t.

Ndersa edhe njehere thenia ne bibel gomar i eger per Ismailin ka kuptimin e zebres qe me lara nje kafshe qe dallohet midis gomareve te bute hebrenj.Ne bibel tregohet se hebrenjte i mbanin shume gomeret kafshe, por asnje musliman pervec se ju te krishteret nuk e pranon qe te jete gomar i hebrenjve, ndersa ju e pranoni kete me arsyetimin se ato jane populli i Zotit.Populli qe vrau Zekeria, Gjon Pagezorin dhe do vriste dhe Jezusin jane akoma populli i Zotit per krishteret, prandaj Zoti ua hoqi shpalljen profetike atij populli dhe ja dha pasardhesve te Ismailit djalit te Abrahamit Babait te profeteve dhe u tregoi botes se kush jane besimtaret e vertete dhe kush jane gomeret e vertete.

62:5.
    Shembulli i atyre, q iu besua Teurati, por pastaj nuk e zbatuan at, i shmbllen gomarit, q vetm sa i mbart librat. Sa i keq sht shembulli i atyre q mohojn shpalljet e Allahut! Allahu nuk i udhzon (n rrugn e drejt) keqbrsit.

Dhe Dicka nuk ka ne bote fe monoteiste pervec Islamit.

Monoteizmi ka kater kushte
    1), te besosh nje Zot te vetem
    2), te njohesh me dituri nje Zot te vetem
    3),Te deklarosh me fjale, se beson nje Zot te vetem
    4) te adhurohesh dhe ti bindesh nje Zoti te vetem, me te gjithe veprimet e tuaja

Ju krishteret ke prej tyre plotesoni?

Ju njihni trinitetin, besoni trinitetin, deshmoni me fjale trinitetin dhe ne fund adhuroni sa ikonat, sa te shenjtet, sa jezusin , sa trinitetin etj etj devijime nga e verteta.

Tjeter eshte Monoteizmi i Zotit dhe tjeter eshte triniteti i Zotit.Monoteizmit e gjen ne Islam ndersa trinitetin ne krishterim.Te gjithe profetet ftuan per Monoteizem dhe jo per ne trinitet.Ky eshte nje prej qindra dallimeve midis fese se vertete dhe fese se devijuar nga njerzit.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Antarsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Demokracia nuk eshte e persosur, por eshte me e mira nga te gjitha te keqiat tjera qe na i ka dhurue "Zoti". Po vet islami thote qe Allahu te ka fale te lire te zgjedehsh. Pse imamet dhe diktatoret tjere nuk na e japin kete mundesi? Nese ka vecse nje zgjedhje, atehere nuk eshte liri. Ajo quhet roberi.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Akuamarini
    Antarsuar
    19-02-2015
    Postime
    3,270

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Antarsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

O Xhemis,

Albo
    E fare lidhje ka Abrahami me ligjin, traditen dhe zakonet e judenjeve?!
    Nse dshiron ta dish t vrtetn duhet t jesh i gatshm ta pranosh.

Nje "intelektual" qe e mbante hunden perpjete, si me i kulturuar, me i ditur, me i ngritur se "turma e njerezve", u shpreh ne te njejten menyre. Si mund te kete vlere njesoj vota qe hedh une ne zgjedhje, me voten e atij analfabetit qe jeton ne te njejten zone me mua?! Nje miku i tij i urte, e la te shfrynte sa te mundte, dhe i thote: "Po, eshte e vertete. Ti je me i ditur e me i kulturuar se ai analfabeti. Por duke pasur te dy te njejten vote te lire, me te njejten vlere, ai analfabeti nuk do te vrasi ty, e ti nuk do ta vrasesh ate, si nje menyre per te lare hesapet e mos renies dakord per ceshtjen per te cilin votoni. Dhe po te them edhe nje gje me shume: edhe nese vota tende nuk behet shumice, dhe qendrimi yt nuk fiton, kjo nuk te pengon ty qe te shprehesh mendimin tend, e ta bindesh edhe ate analfabetin me kohen qe mendimi yt eshte i drejte, dhe mendimi i tij i gabuar. Ne menyre qe ne zgjedhjet e ardhshme, te dy te votoni njesoj."

Kuptohet, sugjerimi i mikut te ngushte ra ne vesh ne shurdhet, pasi reagimi i tij ishte: "Si mund ta ul une veten ne nivelin e atij analfabetit?!" Dhe miku i tij i urte u nda me te duke i thene: "Nuk te duket paksa hipokrizi qe dobesite e tua personale, si arroganca dhe mendjemadhesia, mundohesh t'ia atribuosh demokracise?!"

Qe nga ai moment, intelektuali hundperpjete nuk e konsideronte me mik burrin e urte.

Albo
    Mire, nese e ke futur ne thonjeza "intelektualin" kuptohet se per cfare "intelektuali" behet fjale...
    E marrim si te vertete tregimin, ok...por nese "turma e njerezve" ne Shqiperi dhe Kosove ka zgjedhur ne menyre demokratike ata qe ka zgjedhur, fare te drejte kane pakicat te bejne ate qe bejne?!
    Nse dshiron ta dish t vrtetn duhet t jesh i gatshm ta pranosh.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund t hapni tema t reja.
  • Ju nuk mund t postoni n tema.
  • Ju nuk mund t bashkngjitni skedar.
  • Ju nuk mund t ndryshoni postimet tuaja.
  •