Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 74
    i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Për: Putini hap “kutinë e Pandorës": Turqia mbron Kalifatin, vendet arabe e financojn

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Sa i gezuar qe dukesh..., apo shtiresh???
    Pasi qe gezimi do te mbetet ne gryke, ku perpara Rusia do laje hesapet me turqit pastaj le te behet se ç'ka do te vendose Zoti.
    Por qe ky anti-rus ose anti-putin kaq i ekzagjeruar qe ke po me habit...

Ndaj nuk kemi arsye te jemi me turqit kunder ruseve. Nese kjo eshte thjesht nje simpati e jotja, atehere me guston dhe shijen nuk jemi miq!
    Pershendetje
    Nuk ka pse te jem pro Ruseve per shume arsye.E para jemi shqiptare dhe interesat shqiptare jane te kunderta me interesat e Ruseve ne Ballkan,Ruset kerkojne ngritjen e serbeve ndersa Shqiperia eshte ne Nato.Gjithashtu Amerika do sipas mendimit tim formimin e Shqiperise se etnike.

Ruset ishin ato qe sollen bolshevizimin dhe ateizmin dhe ne shqiperi para shume vitesh ndersa perendimi jo.
    Ruset mbajne peng shume prej shteteve muslimane me mekanizmat e tyre si Kazakistani, Taxhikistani,Uzbekistani Dagestani etj.Interesat amerikane Turke ketu perputhen.Po te lexosh Thellesia Strategjike te Davotogluse do te kuptosh se Turqia eshte e interesua per ato republika qe ti shkepuse nga Rusia.

Mua sme lidh asgje me Rusine nderkohe qe vendi im Shqiperia eshte anetare e Natos.Atehere si mund te jem une kunder Natos e pro Rusise sic jeni ju ortodokset?
    Nuk mund ta shpetoni Rusine ju shqiptaret ortodokse sepse sipas planprogrameve te perendimit ajo do shperbehet ose do tia kercasi lufta.Rusia nuk eshte ne gjendje ta perballoje ushtrine e Natos sepse Rusia ka nje teknologji ushtarake te vjeteruar.Shtete si Kazakistani, Dagestani,Taxhikistani do tja bejne naften, Ukrahina nga ana tjeter ia beri, Gjerogjia po keshtu, pra Rusia ka ngel me bisht nder shale.Perendimi por perdor Turqine ne goditjen e pare qe mos futet Kina ne perkrahjen Ruse ngaqe Kina dhe Turqia kane marredhenie te mira tregtare.Po ashtu Rusia eshte e lidhur me fraksionit Shit si Irani dhe Sirian, Libani .Pra ndihmon shitet e Iranit , ndihmon Beshar Esedin qe eshte kriminel lufte ka vra 300 mije muslimane te cilen gjykata e Hages do ta ndjekje gjithe jeten sikurse Miloshevicin, dhe Rusia armatos hizbullahin me arme.Pra Rusia eshte jashte loje komplet fare dhe ne vend qe te bashkepunoje me perendimin kunder Basharit po e ndihmon ate duke sulmuar opoziten siriane qe e mbeshtet Perendimi dhe nga ana tjeter e kamuflon kete me gjoja goditjen ndaj Isisit.Perendimi nuk e do Isisin, por nuk do as Besharin, por nuk do as Rusine te kete baze ushtarake ne Siri.Pra loja eshte e kuptueshme, as Beshar, As Isis dhe as Rusi ne Siri.Rusia po luan me karten e terrorizmit ndaj isist por perendimi ishte i pari ai qe filloi luften me vendet partnere arabe (Arabi saudite, kuvajt etj) kunder Isisit.Rusia hyre ne loje per te shmang nderhyrjen e perendimit dhe per ti zene vendin.Perendimi kete nuk ia pranon dhe do ta qisi jashte loje me metoda si ai i fundit me avionin qe rrezoi Turqia.Do kete dy e tre perplasje derisa te vendoset ndalim fluturimi per arsye sigurie nderkombetare, dhe Rusia do dali jashte loje ne Siri.

Shumica e tyre qe une them jane konstantime sesa mendime te mia personale.Pra une konstatoj edhe pse dua qe mos kete lufte, por kur luften Perendimi e ka bere ceshtje strategjike atehere une lutem per Paqe edhe pse jam me vendin tim Shqiperine e cila eshte ne Nato.

Eshte e ulet qe ortodokset luften ndaj perendimit e kamuflojne me luften ndaj Erdoganit.Zoteri embargo qe i beri Perendimi Rusise nuk ja beri Erdogani.Konflikti ne Ukrahine nuk e shkaktori Erdogani, pra mos kerkoni fajin atje kur nuk eshte.

Une i bej thirrje gjithe shqiptareve qe te jen me Naton ne kete konflikt dhe perplasje civilizimesh midis Rusise dhe Perendimit.Turqia eshte aleati kryesor i Perendimit ne Europe Azi.Nato kurre nuk mund ta leje Rusine te hyje ne konflikt me Turqine sepse per 24 ore e ben Rusine me keq se beri Drezdenin ne luften e dyte boterore.Rusia eshte e rrethuar nga te gjitha krahet me shtetet e Natos.Rusia po te ishte e zgjuar kishte pranuar fajin e futjes se avionit ne kufirin turk, keshtu qe nuk do te sillte gjithe keto pershtjellime qe do ta demtojne ate edhe me shume.Se fundmi sipas lajmeve mjetet e modernizuara te Natos jane vendosur ne kufirin Turk.Siria me armet e Rusise ka rrezuar dy avione turq.Turqia kete nuk mund tia fale Rusise.Keshtu qe hakmarrja eshte e pranueshme.Rusia eshte e futur ne nje rreth vicioz dhe ne shenjester nga Natoja dhe vec kur tia degjosh zerin e perpelitjes arushes nga plaget qe do te marre.

E vecanta me ju ortodokset eshte se mendoni se Rusia eshte aq e forte sa te perballoje Naton me raketat e saj berthamore.Raketat e Rusise nuk ngrihen dot nga toka po plasi lufta mos them qe te gjitha mund te shperthejne brenda kufirit te Rusise.Sistemi antiraket dhe anti ajror qe ka Natoja nuk le shance te tilla per ushtrine ruse qe ka mbush daten e skandences.

Lexo pak se Putini ka filluar te behet dhe "musliman" e po perdor dhe emrin Allah qe te beje pervete muslimanet ne Rusi qe jane nje ze kunder putinit ne kete lufte.

http://www.top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=314495

Mua me behet qejfi qe Mali i zi do te bashkohet Natos sepse keshtu shtohet siguria dhe Paqa ne ballkan dhe jo sic deklaron Rusia se kjo do te sjelle ne ballkan konflikt.Ci duhet Rusise Ballkani, le te shikoje atje ne shpellat e bjellorusise.Pas Malit te Zi do te hyje dhe Bosnja dhe Putan-ka do bertasi prape kunder.Sa me shume te jene shtetet anetare te Nato ne Ballkan aq me shume Paqe siguri dhe presperitet do kete Ballkani.Ju ortodokset bertisni sikur bertitet kur Nato bombardoi Miloshevicin ne luften e Kosoves se ju me shume se Shqiperine doni Kishen e janullatosit qe ju orienton gjithmone drejt sllavizmit.helenizmit dhe se fundmi drejt Rusise.
    Nuk me duhet miqesia e dikujt qe eshte kundra interesave te vendit tim.qofsh me shendet
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhemis : 03-12-2015 më 16:37
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594

Për: Putini hap “kutinë e Pandorës": Turqia mbron Kalifatin, vendet arabe e financojn

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Nuk ka pse te jem pro Ruseve per shume arsye.E para jemi shqiptare dhe interesat shqiptare jane te kunderta me interesat e Ruseve ne Ballkan,Ruset kerkojne ngritjen e serbeve ndersa Shqiperia eshte ne Nato.Gjithashtu Amerika do sipas mendimit tim formimin e Shqiperise se etnike.

Ruset ishin ato qe sollen bolshevizimin dhe ateizmin dhe ne shqiperi para shume vitesh ndersa perendimi jo.
    Ruset mbajne peng shume prej shteteve muslimane me mekanizmat e tyre si Kazakistani, Taxhikistani,Uzbekistani Dagestani etj.Interesat amerikane Turke ketu perputhen.Po te lexosh Thellesia Strategjike te Davotogluse do te kuptosh se Turqia eshte e interesua per ato republika qe ti shkepuse nga Rusia.

Mua sme lidh asgje me Rusine nderkohe qe vendi im Shqiperia eshte anetare e Natos.Atehere si mund te jem une kunder Natos e pro Rusise sic jeni ju ortodokset?
    Nuk mund ta shpetoni Rusine ju shqiptaret ortodokse sepse sipas planprogrameve te perendimit ajo do shperbehet ose do tia kercasi lufta.Rusia nuk eshte ne gjendje ta perballoje ushtrine e Natos sepse Rusia ka nje teknologji ushtarake te vjeteruar.Shtete si Kazakistani, Dagestani,Taxhikistani do tja bejne naften, Ukrahina nga ana tjeter ia beri, Gjerogjia po keshtu, pra Rusia ka ngel me bisht nder shale.Perendimi por perdor Turqine ne goditjen e pare qe mos futet Kina ne perkrahjen Ruse ngaqe Kina dhe Turqia kane marredhenie te mira tregtare.Po ashtu Rusia eshte e lidhur me fraksionit Shit si Irani dhe Sirian, Libani .Pra ndihmon shitet e Iranit , ndihmon Beshar Esedin qe eshte kriminel lufte te cilen gjykata e Hages do ta ndjekje gjithe jeten sikurse Miloshevicin, dhe Rusia armatos hizbullahin me arme.Pra Rusia eshte jashte loje komplet fare.

Shumica e tyre qe une them jane konstantime sesa mendime te mia personale.Pra une konstatoj edhe pse dua qe mos kete lufte, por kur luften Perendimi e ka bere ceshtje strategjike atehere une lutem per Paqe edhe pse jam me vendin tim Shqiperine e cila eshte ne Nato.

Eshte e ulet qe ortodokset luften ndaj perendimit e kamuflojne me luften ndaj Erdoganit.Zoteri embargo qe i beri Perendimi Rusise nuk ja beri Erdogani.Konflikti ne Ukrahine nuk e shkaktori Erdogani, pra mos kerkoni fajin atje kur nuk eshte.

Une i bej thirrje gjithe shqiptareve qe te jen me Naton ne kete konflikt dhe perplasje civilizimesh midis Rusise dhe Perendimit.Turqia eshte aleati kryesor i Perendimit ne Europe Azi.Nato kurre nuk mund ta leje Rusine te hyje ne konflikt me Rusine sepse per 24 ore e ben Rusine me keq se beri Drezdenin ne luften e dyte boterore.Rusia eshte e rrethuar nga te gjitha krahet me shtetet e Natos.

Mua me behet qejfi qe Mali i zi do te bashkohet Natos sepse keshtu shtohet siguria dhe Paqa ne ballkan dhe jo sic deklaron Rusia se kjo do te sjelle ne ballkan konflikt.Ci duhet Rusise Ballkani, le te shikoje atje ne shpellat e bjellorusise.Pas Malit te Zi do te hyje dhe Bosnja dhe Putan-ka do bertasi prape kunder.Sa me shume te jene shtetet anetare te Nato ne Ballkan aq me shume Paqe siguri dhe presperitet do kete Ballkani.Ju ortodokset bertisni sikur bertitet kur Nato bombardoi Miloshevicin ne luften e Kosoves se ju me shume se Shqiperine doni Kishen e janullatosit qe ju orienton gjithmone drejt sllavizmit.helenizmit dhe se fundmi drejt Rusise.
    Nuk me duhet miqesia e dikujt qe eshte kundra interesave te vendit tim.qofsh me shendet
    Arabine Saudite,Katar i perkrah usa dhe jo rusi.
    Keta jane dhe me pushtat ne lindje.
    Bolshevizmin nuk e kane sjelle ruset por do te tjere.
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594

Ne Rusi ndalohen............ose eshte i padeshirueshem.
    Open Society Foundation (OSF) Oligark George Soros
    National Endowment for Democracy, the International Republican Institute, the National Democratic Institute, the MacArthur Foundation and Freedom House.....midis te tjerash!
    Kane histori dynjaja,nuk falen me ***** perpjete.
    Hejvallah dhe merabah!
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Putini hap “kutinë e Pandorës": Turqia mbron Kalifatin, Arabia Saudite dhe Katari e financojnë

Erdogani mbron ISIS-in, sepse nga xhihadistët blen naftën me gjysmë çmimi. Arabia Saudite dhe Katari, e financojnë përmes organizatave të bamirësisë. Financa ndërkombëtare bën gjithë pjesën tjetër

Rusia ka arsye të “dyshojë” se avioni u rrëzua “për të siguruar furnizime të paligjshme me naftë, nga ISIS për Turqinë”. Vladimir Putini jo vetëm ka snobuar Erdoganin, duke i mohuar atë takim që udhëheqësi i Ankarasë kishte kërkuar gjatë zhvillimit të samitit mbi klimën në Paris, por e shton dozën e “helmit”.

Dhe godet fort. “Mbrojtja e turkmenëve – ka shtuar ai, në lidhje me linjën zyrtare të Turqisë – është vetëm një pretekst”. Kremlini ka marrë “kohët e fundit’ raporte të rinj të shërbimeve të fshehtë, të cilët flasin për një trafik nafte nga territoret e kontrolluar nga ISIS-i në Turqi, “në shkallë industriale”. Fjalët e Putinit hapin një kuti të Pandorës. Sepse, nëse Turqia i mbron xhihadistët e Shtetit Islamik, janë vende si Arabia Saudite dhe Katari që i financojnë.

Fjalët e presidentit rus kanë ndeshur në reagimin e menjëhershëm të palës turke: Erdogani ka thënë se është gati të japë dorëheqjen, nëse deklaratat e Putinit konfirmohen. “Eshtë imorale – ka thënë ai për mediat ndërkombëtare në Paris – që të akuzosh Turqinë se blen naftë nga ISIS. Nëse ka dokumenta, duhet t’i paraqesin, t’i shohim. Nëse kjo demonstrohet, unë nuk rri më në detyrën time. Dhe i them Putinit: po ai, do të rrijë?”.

Por përtej deklaratave fasadë të Erdoganit, e vërteta është që, ashtu si del edhe prej raportit mbi emergjencën terroriste të përgatitur nga Financial Action Task Force (Fatf), shumica e qeverive jo vetëm nuk merr seriozisht luftën ndaj komisioneve mes financës ndërkombëtare dhe rrjeteve të terrorit, por madje edhe mbyllin sytë. Një shembull është pikërisht Arabia Saudite, “që përdor standartet e Fatf për t’u mbrojtur në shtëpinë e vet dhe i shkel tërësisht në veprimtarinë e saj jashtë vendit dhe atë ndërkombëtare”. Nëse nga njëra anë, Riadi është në vendin e parë sa i përket aksioneve kundër krimeve të lidhjes mes terrorizmit dhe financës, nga ana tjetër ai është, bashkë me katarin, financuesi dhe mbështetësi më i madh i fytprerësve”.

Në dëgjesën që iu kushtua Financimit të Terrorizmit dhe Shtetit Islamik, organizuar në 13 nëntor 2014 nga Komisioni i Shërbimeve Financiare të Kongresit Amerikan, doli qartë se “ndërkohë që al Kaeda mund të mbështetej, pas sulmeve të 11 shtatorit 2001, në afro gjysmë milioni dollarë financime në ditë, ISIS-i fitonte 1-2 milionë dollarë në ditë përmes shitjes së naftës, shpërblimeve të kërkuar për pengjet dhe financimeve nga ana e organizatave bamirëse, mbi të gjitha nga vendet e Gjirit, duke nisur nga Katari dhe Arabia Saudite”.

Në tregtinë e naftës, partneri kryesor i terroristëve të Shtetit Islamik është sigurisht Turqia. “Afro 30 mijë fuçi në ditë, transportuar nga 250 autobotë – shpjegojnë ish nënsekretari italian i Ekonomisë, Mario Lettieri dhe ekonomisti Paolo Raimondi – kalojnë tranzit përmes kufijve të Turqisë dhe veriut të Irakut, për t’iu shitur blerësve të gatshëm, të vetëdijshëm se kështu po mbështesin operacionet terroriste”. Vetëm gjatë muajve të fundit, fytprerësit e Shtetit Islamik kanë shitur në tregun e zi turk naftë dhe gazë irakene. Një biznes që i ka sjellë kalifatit 800 milionë dollarë.

Pastaj është financa. Banka dhe ndërmjetës financiarë e monetarë kontribuojnë për të sjellë përditë lumenj parash në arkat e kalifit Abu Bakr al Baghdadi. Në shënjestër të amerikanëve ka përfunduar prej pak kohës, “havala”. Bëhet fjalë për një rrjet informal operatorësh privatë që merren me transferimin e parave. Edhe në këtë rast, burimet e shërbimeve të fshehtë kanë ndezur alarmin për të gjithë vendet islamike, duke nisur nga ata të Gjirit.

Il Giornale/bota.al

Pretendimet e Rusisë se Turqia ble naftë nga organizata terroriste DAESH janë përgënjeshtruar edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Shtëpia e Bardhë i cilësoi si ironike shqetësimet e rusëve, ndërsa Departamenti amerikan i Shtetit njoftoi se pretendimet e Moskës nuk janë të drejta dhe s’kanë asnjë lloj baze.
    Zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë, Josh Earnest, sqaroi se regjimi i Esadit është blerësi më i madh i naftës së DAESH-it dhe shtoi se Damasku është ai me të cilin Rusia duhet ta trajtojë shqetësimin në fjalë.
    Earnest mbrojti idenë se Rusia është baza e vetme, që po i mundëson mbijetesën regjimit të Esadit.
    Gjatë samitit të Parisit për ndryshimet klimatike, vijoi zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhës, presidentët Erdogan dhe Obama shqyrtuan në detaje sigurinë kufitare të Turqisë, duke vendosur për mbylljen e një pjese të kufirit në fjalë, qoftë nga aspekti i sigurisë kombëtare të Turqisë, qoftë dhe për të penguar kalimet e jashtëligjshme të luftëtarëve të huaj, të cilët përpiqen t’i bashkohen radhëve të DAESH-it.
    Ai theksoi se mbyllja e një pjese të kufirit turk do të garantojë gjithashtu bllokimin e burimeve financiare ilegale të kësaj organizate terroriste.
    Ndërsa zëdhënësi i Departamentit amerikan të Shtetit, Mark Toner, deklaroi se po ndjekin me vëmendje lajmet në lidhje me çështjen në fjalë dhe shtoi: “Ne refuzojmë katërçipërisht pretendimet kinse Ankaraja zyrtare bashkëpunon me DAESH-in për kontrabandën e naftës.”
    Toner nënvizoi se nuk shohin asnjë lloj prove, që mund të mbështesë akuzën e lartpërmendur të Moskës.

http://www.worldbulletin.net/headlin...an-accusations

http://aa.com.tr/sq/turqia

http://www.trt.net.tr/shqip/turqia/2...m-ankar-412070
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhemis : 03-12-2015 më 17:13
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Apo pse dalin ne krahe te serbeve si vellezer orthodhoks, dihet qe qeverite nuk kane asgje me Orthodhoksine, por per interesa te tjera.
    Pse pak te duket ty ajo qe bene serbet ne Bosnje 300 000 te vrare po ashtu dhe ne Kosove.Dilni pra denoni krimet e serbeve dhe jo sic bente Rusia qe mbronte Serbet ne luften e Kosoves se bashku me prijesin tuaj qe jepte ne mediat publike intervista se Nato sduhet te nderhyje ne Kosove.E ke pare Janullatosit kur ka dale ne agjensine Ruse Intertass kunder luftes se Natos ne Kosove? A nuk ishin Greket ortodokse qe i nderruan emrat,kombesine dhe fene shqiptareve ne greqi?dilni pra kundra tyre sikur dalin muslimanet kunder terrorizmit.

Ti mendon se profecite e prifterinjeve per rikthimin e Kosndanipojes do te ndodhin.Harroje Kostandinopojes ajo sot eshte Stambol.Qyteti i Paqes dhe jo qyteti i Konstandinit.

Rusia ka pasur ndikim ne shkatarrimine qendrave Islame si Samarkandi, Tashkenti, Bukhara ku kane dalur dijetaret me te medhenj te fese Islame si Termidhiu, Buhariu etj.Ku sot e kesaj dite per shkak te trysnise Ruse keto vende pengojne Islami dhe te drejtat e muslimaneve me ligje te ashpra komuniste,

Lexo profecine e Clirimit te Kostandinopojes para 1400 vjetesh.

http://www.forumishqiptar.com/thread...andinopojes%21

O Xhemis,
    po pse o njeri me fjale boshe!?
    Pse do kalosh nga nje dege ne tjetren?!
    Me fole per bolshevizmin, per serbi e per nato, po pse nuk flet per peseqind vjet!
    Mos fol pa u menduar, bolshevizmi ishte pjelle e marksizmit, ku nuk e shpiku Rusia.
    Ti je me turrqìt ndaj urren ruset. Vetem kaq!
    Llogjet pa fund leri me njane...
    Shiko se sa pashaporta turke dhe piastrat e ushtarakeve turq qe kane vajtur si vullnetare , gjinden ne bazat e daeshit...
    Kjo tregon qe turqit qe ti ne menyre te terthoret na e deklaron "mik" - larg qoft!
    Por qe me fjale boshe kerkove te argumentosh ate qe une me pare ta shtrova, per pastaj ta eliminoje...
    Mos u kap pas miqesise me interes ndaj ruseve dhe serbeve..., pasi car nikolla i malazezeve para qe te hynte ne Shkoder nga viti 11 i shekullit
    te kaluar, mori bekimin ( pelqimin ) e Carit omonim te Rusise... dhe kjo e thote gjate si ishte gjendja, sot po i afrojne nje streh ne strofullen
    e Natos, ku ti me aq levdata na e nxjerr perpara hundes, por qe kur ta do qejfi ty dhe atyre si ti, Noto ju bezdis pak si shume!
    Ndaj mos u sorollat kot me fjale, por dil hapur qe je me turqit qe ti ke shume simpati!
    Po ta pranosh kete, une te them qe je i sinqert, por qe je gabim! - Te pakten me shumicen e shqiptareve qe jane
    anti-islamike-terroriste-ekstremiste-arabo-turke te betuar!
    Nuk mjaftojne do mjekrrosha qe flasin jo vetem harapçen çale çale por edhe shqipen, qe te influencojne opinionin kombetar!
    Largojuni Satanait se vetem vella vrasje kerkon, perçarje dhe mjerim.
    E kush eshte Satanai, bota e zhvilluar e di mire!...-po shqiptari nuk e di qe eshte Isis ose Daesh ose te gjithe islamiket ekstremiste aleate te tyre!!!?
    Zgjidhni ne ç'krah duhet te qendroni, e pa bere shume llogje ( fjale boshe )!
    Pershendetje
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Se Erdogani dhe klika e tij kane interesa ekonomike nga tregtia me nafte nga Siria kjo dihet qartazi. Sherbimi seket i Putinit e di kete dhe poashtu Putini. Nese vertetohet kjo atehere Turqia do te prishe marrdheniet poashtu te ftofta me shtetet evropiane dhe keta te fundit do ta shikojne Rusine si me te besueshme. Evropianet nuk jane te marre te mbeshtesin Erdoganin dhe aventurat e tij per kthimin e ndikimit te Turqise ne ish territoret e PO.
    U pa edhe me konfliktin ne Ukraine se Gjermania dhe Franca kane ndikim politik ne Rusi, pra e shtensionuan he per he tensionin. Franca sidomos gjithhere njihet si shtet me ndikim ne Rusi.
    Problemi mbetet tek Arabia Saudite dhe organizatat e tyre ' bamirese' qe shperndajne ekstremizmin fetar islam, por do ta shohim se a do t'i beje ndonje provokim atij shteti Putini.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-12-2014
    Postime
    24

Ti shok qe simpatizon Turqine ,Vladimir Putin sot tha (allahu) per te ironizuar islamiket qe kete emer e kane te shenjte dhe e perdorin per krime cnjerezore , (allahu) juaj eshte vetem dreqi ,satanai apo Luciferi ZOTI eshte nje zot i dashur dhe i mire ai eshte kundra cdo lloj dhune dhe jo me te vrasesh ne emer te tij sic beni ju islamiket .Por allahu juaj eshte vetem Luciferi i cili zbavitet me vrasjet dhe gjakun qe derdhet mbi toke

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-09-2014
    Postime
    992

Nese thahet Eufrati apo Kalifati perseri, Azia rrezikon te tregoje fytyren e saj, mjerimin dhe nuk do kete me as Shqiperi krenare apo perkrenare.

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Xhemis për postimin:

mesia4ever (14-12-2015)

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •