Postuar mė parė nga
Xhemis
Serafim ti lexon me paragjykime, se pari nuk thashe nen siperfaqen e tokes por thashe ne siperfaqen e tokes.Normalisht hebrenjte kane jetuar se bashku me palestinezet per shume vite qe nga Salahudin el Ejubi e deri tek te gjithe sundimtaret osmane ne ate zone.Po keshtu kur kryqezatoret i vrisnin ato strehoheshin tek popujt muslimane, kur ne Andaluzi i perndiqnin shkonin shkuan e jetuan ne Perandorine Osmane e disa erdhen dhe ne Shqiperi.Ne shqiptaret i mbajtem me buke dhe i ruajtem mos i vrisnin prape Gjermanet (jomuslimane) .Edhe kur iken prej Rusise per shkak te perndjekjes se Stalinit(Jomusliman) prape shkuan ne vendet muslimane.
Hebrenjte skane problem me muslimanet por kane problem me veten.Nuk mund te jetosh gjate gjithe historise si shushunjze mbas popujve per tu rritur duke demtuar te tjeret.
Xhamine Ek Alksa duan ta shembin, po keshtu dhe Kubene e verdhe te Shkembit, femijet i vrasin palestinezeve, shtepiat ja prishin, burrat ja burgosin, kufijte ja mbyllin.
Une e them sinqerisht bujrum te mblidhen te gjithe hebrenjte e botes ne Izrael qe tu plotesohet profecia e tyre .Mirepo shume prej tyre mendojne se po te mblidhen te gjithe ne nje vend do te jete anti-profeci e tyre.Nuk e di pse mendojne keshtu por ndoshta ngaqe e njofin veten me shume sesa i njofin te tjeret ato.Te largohen nga amerika, europa, afrika dhe te vijne ne izrael, pse nuk bejne koloni ne vendet e tyre tashme te zabtuara por duan vende te reja.Pse nuk ndertojne tek vendet e tyre por cdo dite shtyjne kufijte drejt tokave te palestines.Pse prishin shtepi palestinezesh e ndertojne shtepite e tyre, pse nuk i ndertojne edhe te tyre edhe te palestinezeve?Ose me e pakta pse i prishin ato te palestinezeve kur ndertojne te tyret?
Zoti ka zbrit nje sure ne Kuran dhe quhet edhe surja e beni izraeliteve (Isra), lexoje ate se ajo ta shpjegon mire vecorite e ketij populli.
Sa per pyetjen tende, une nuk jam ahmedinexhadi sepse ai eshte shit, ai bertet me force te madhe ta zhdukim izraelin nga harta e botes.Per mua ai aktron shume bukur se Izraeli me te jane si motra me vellain.Marreveshja e fundit me Iranin tregon shume e me shume.Une nuk jam per zhdukje popujsh, as per zhdukje siperfaqesh me bomba berthamore sic thojne disa qe shyqyr Zotit su ka dhene fuqi.Une jam per te drejten e jeteses se cdo populli ne paqe dhe prosperitet.Nuk jam adoleshent qe te mendoj se bota ka nevoje te djalloset qe te ndreqet.Mendoj se popujt mund te gjejne gjuhen e perbashket qe mos vriten dhe mos luftojne njeri tjetrin kur do te zgjedhin ne krye te tyre njerez paqesore dhe tolerante.
Dhe dicka im gjyshin tim e kane vrare gjermanet ne Dakao, ishte shqiptar jo hebre, ishte musliman jo cifut e as jo i krishter, ne nje kamp perqendrimi ne moshen 34 vjecare por kjo nuk do te thote qe une ti shpall lufte Gjermanise, perkundrazi mendoj se jane nje popull bujar, dhe me nje dispiline pune qe i ka derguar atje ku jane sot ne zhvillimin ekonomik.
Ndersa nje hebre nuk mund ta kete kete qe kam une.Hebreu deshiron hakmarrje te perjetshme, edhe firmat gjermane ua mjel sot parate nen emrin e Aushvicit, por jo vetem ndaj Gjermaneve por edhe ndaj Palestinezeve qe sipas tyre myftiu i tyre e mesoi Hitlerin.Po Hitleri ka pasur takime dhe me Papen e Romes, edhe Papa e ka mesuar Hitlerin per te njejten gje?
te lutem mos e kthej debatin vetem tek izraeli sepse keshtu debati do devijonte nga tematika e temes.
Krijoni Kontakt