Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Pėr: Ndryshimi hartografik i lindjes se mesme dhe formimi i shteteve te reja.

Te drejte ke qe thua , se eshte thenie pacifiste ;"populli ebre ka te drejten e tije te jetoje ne siperfaqen e tokes" (se natyrisht eshte nje e drejte qe ja japim ti dhe une)

Por,shpegoje me mire kete te drejte mbijetimi mbi siperfaqen e tokes.Cfare do te thote,qe duhet njohur si shtet ?

Ta "shikojme" njeher se deri ku te arin guximi te pakten si mendim.Gjithmon per paqen.

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Te drejte ke qe thua , se eshte thenie pacifiste ;"populli ebre ka te drejten e tije te jetoje ne siperfaqen e tokes" (se natyrisht eshte nje e drejte qe ja japim ti dhe une)

Por,shpegoje me mire kete te drejte mbijetimi mbi siperfaqen e tokes.Cfare do te thote,qe duhet njohur si shtet ?

Ta "shikojme" njeher se deri ku te arin guximi te pakten si mendim.Gjithmon per paqen.
    Serafim ti lexon me paragjykime, se pari nuk thashe nen siperfaqen e tokes por thashe ne siperfaqen e tokes.Normalisht hebrenjte kane jetuar se bashku me palestinezet per shume vite qe nga Salahudin el Ejubi e deri tek te gjithe sundimtaret osmane ne ate zone.Po keshtu kur kryqezatoret i vrisnin ato strehoheshin tek popujt muslimane, kur ne Andaluzi i perndiqnin shkonin shkuan e jetuan ne Perandorine Osmane e disa erdhen dhe ne Shqiperi.Ne shqiptaret i mbajtem me buke dhe i ruajtem mos i vrisnin prape Gjermanet (jomuslimane) .Edhe kur iken prej Rusise per shkak te perndjekjes se Stalinit(Jomusliman) prape shkuan ne vendet muslimane.

Hebrenjte skane problem me muslimanet por kane problem me veten.Nuk mund te jetosh gjate gjithe historise si shushunjze mbas popujve per tu rritur duke demtuar te tjeret.

Xhamine Ek Alksa duan ta shembin, po keshtu dhe Kubene e verdhe te Shkembit, femijet i vrasin palestinezeve, shtepiat ja prishin, burrat ja burgosin, kufijte ja mbyllin.

Une e them sinqerisht bujrum te mblidhen te gjithe hebrenjte e botes ne Izrael qe tu plotesohet profecia e tyre .Mirepo shume prej tyre mendojne se po te mblidhen te gjithe ne nje vend do te jete anti-profeci e tyre.Nuk e di pse mendojne keshtu por ndoshta ngaqe e njofin veten me shume sesa i njofin te tjeret ato.Te largohen nga amerika, europa, afrika dhe te vijne ne izrael, pse nuk bejne koloni ne vendet e tyre tashme te zabtuara por duan vende te reja.Pse nuk ndertojne tek vendet e tyre por cdo dite shtyjne kufijte drejt tokave te palestines.Pse prishin shtepi palestinezesh e ndertojne shtepite e tyre, pse nuk i ndertojne edhe te tyre edhe te palestinezeve?Ose me e pakta pse i prishin ato te palestinezeve kur ndertojne te tyret?

Zoti ka zbrit nje sure ne Kuran dhe quhet edhe surja e beni izraeliteve (Isra), lexoje ate se ajo ta shpjegon mire vecorite e ketij populli.

Sa per pyetjen tende, une nuk jam ahmedinexhadi sepse ai eshte shit, ai bertet me force te madhe ta zhdukim izraelin nga harta e botes.Per mua ai aktron shume bukur se Izraeli me te jane si motra me vellain.Marreveshja e fundit me Iranin tregon shume e me shume.Une nuk jam per zhdukje popujsh, as per zhdukje siperfaqesh me bomba berthamore sic thojne disa qe shyqyr Zotit su ka dhene fuqi.Une jam per te drejten e jeteses se cdo populli ne paqe dhe prosperitet.Nuk jam adoleshent qe te mendoj se bota ka nevoje te djalloset qe te ndreqet.Mendoj se popujt mund te gjejne gjuhen e perbashket qe mos vriten dhe mos luftojne njeri tjetrin kur do te zgjedhin ne krye te tyre njerez paqesore dhe tolerante.

Dhe dicka im gjyshin tim e kane vrare gjermanet ne Dakao, ishte shqiptar jo hebre, ishte musliman jo cifut e as jo i krishter, ne nje kamp perqendrimi ne moshen 34 vjecare por kjo nuk do te thote qe une ti shpall lufte Gjermanise, perkundrazi mendoj se jane nje popull bujar, dhe me nje dispiline pune qe i ka derguar atje ku jane sot ne zhvillimin ekonomik.

Ndersa nje hebre nuk mund ta kete kete qe kam une.Hebreu deshiron hakmarrje te perjetshme, edhe firmat gjermane ua mjel sot parate nen emrin e Aushvicit, por jo vetem ndaj Gjermaneve por edhe ndaj Palestinezeve qe sipas tyre myftiu i tyre e mesoi Hitlerin.Po Hitleri ka pasur takime dhe me Papen e Romes, edhe Papa e ka mesuar Hitlerin per te njejten gje?

te lutem mos e kthej debatin vetem tek izraeli sepse keshtu debati do devijonte nga tematika e temes.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Data sot eshte 29 nentor Dita e Pavarise se Shqiperise nga Gjermania fashiste, viti 2015.

Ajo qe shikohet ne ndodhite boterore dhe futjen e xixave te luftrave ne lindjen e mesme eshte se grupet ekstremiste me mbiemra Islame do perdoren per ta futur dhe Egjiptin dhe Libanin ne kaos sikurse eshte futur Siria Libia .E gjithe kjo qe Izraelit ti hapet rruga ne lindjen e mesme per te bere shtetin e "famshem" qe eshte nga Eufrati deri ne Nil.

Do perdorin te gjitha mjetet, Isisin, gjeopolitiken, diplomacine, embaragot, sherbimet sekrete, rrzimesh avionesh me pasagjere dhe luftarake vetm per vetem qe te behet izraeli i madh qe ato besojne se duhet bere.Per kete nuk eshte e rendesishme se kush do vdesi dhe sa do vdesin, se kush do shkatarrohet dhe kush do vritet e rendesishme eshte te implementohet plani hebre.

Kete deklarate do ta lexoni mbas disa vitesh , jo si nje profeci, as si nje zbulim okult, por si nje analize e fakteve dhe e fenomeneve qe ndodhin sot ne bote dhe sidomos ne lindjen e mesme.

Nje Egjipt qe shkatarrohet si hakmarrje biblike ndaj paradhesve te tyre qe bene kunder hebrenjve.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Serafim ti lexon me paragjykime, se pari nuk thashe nen siperfaqen e tokes por thashe ne siperfaqen e tokes.Normalisht hebrenjte kane jetuar se bashku me palestinezet per shume vite qe nga Salahudin el Ejubi e deri tek te gjithe sundimtaret osmane ne ate zone.Po keshtu kur kryqezatoret i vrisnin ato strehoheshin tek popujt muslimane, kur ne Andaluzi i perndiqnin shkonin shkuan e jetuan ne Perandorine Osmane e disa erdhen dhe ne Shqiperi.Ne shqiptaret i mbajtem me buke dhe i ruajtem mos i vrisnin prape Gjermanet (jomuslimane) .Edhe kur iken prej Rusise per shkak te perndjekjes se Stalinit(Jomusliman) prape shkuan ne vendet muslimane.

Hebrenjte skane problem me muslimanet por kane problem me veten.Nuk mund te jetosh gjate gjithe historise si shushunjze mbas popujve per tu rritur duke demtuar te tjeret.

Xhamine Ek Alksa duan ta shembin, po keshtu dhe Kubene e verdhe te Shkembit, femijet i vrasin palestinezeve, shtepiat ja prishin, burrat ja burgosin, kufijte ja mbyllin.

Une e them sinqerisht bujrum te mblidhen te gjithe hebrenjte e botes ne Izrael qe tu plotesohet profecia e tyre .Mirepo shume prej tyre mendojne se po te mblidhen te gjithe ne nje vend do te jete anti-profeci e tyre.Nuk e di pse mendojne keshtu por ndoshta ngaqe e njofin veten me shume sesa i njofin te tjeret ato.Te largohen nga amerika, europa, afrika dhe te vijne ne izrael, pse nuk bejne koloni ne vendet e tyre tashme te zabtuara por duan vende te reja.Pse nuk ndertojne tek vendet e tyre por cdo dite shtyjne kufijte drejt tokave te palestines.Pse prishin shtepi palestinezesh e ndertojne shtepite e tyre, pse nuk i ndertojne edhe te tyre edhe te palestinezeve?Ose me e pakta pse i prishin ato te palestinezeve kur ndertojne te tyret?

Zoti ka zbrit nje sure ne Kuran dhe quhet edhe surja e beni izraeliteve (Isra), lexoje ate se ajo ta shpjegon mire vecorite e ketij populli.

Sa per pyetjen tende, une nuk jam ahmedinexhadi sepse ai eshte shit, ai bertet me force te madhe ta zhdukim izraelin nga harta e botes.Per mua ai aktron shume bukur se Izraeli me te jane si motra me vellain.Marreveshja e fundit me Iranin tregon shume e me shume.Une nuk jam per zhdukje popujsh, as per zhdukje siperfaqesh me bomba berthamore sic thojne disa qe shyqyr Zotit su ka dhene fuqi.Une jam per te drejten e jeteses se cdo populli ne paqe dhe prosperitet.Nuk jam adoleshent qe te mendoj se bota ka nevoje te djalloset qe te ndreqet.Mendoj se popujt mund te gjejne gjuhen e perbashket qe mos vriten dhe mos luftojne njeri tjetrin kur do te zgjedhin ne krye te tyre njerez paqesore dhe tolerante.

Dhe dicka im gjyshin tim e kane vrare gjermanet ne Dakao, ishte shqiptar jo hebre, ishte musliman jo cifut e as jo i krishter, ne nje kamp perqendrimi ne moshen 34 vjecare por kjo nuk do te thote qe une ti shpall lufte Gjermanise, perkundrazi mendoj se jane nje popull bujar, dhe me nje dispiline pune qe i ka derguar atje ku jane sot ne zhvillimin ekonomik.

Ndersa nje hebre nuk mund ta kete kete qe kam une.Hebreu deshiron hakmarrje te perjetshme, edhe firmat gjermane ua mjel sot parate nen emrin e Aushvicit, por jo vetem ndaj Gjermaneve por edhe ndaj Palestinezeve qe sipas tyre myftiu i tyre e mesoi Hitlerin.Po Hitleri ka pasur takime dhe me Papen e Romes, edhe Papa e ka mesuar Hitlerin per te njejten gje?

te lutem mos e kthej debatin vetem tek izraeli sepse keshtu debati do devijonte nga tematika e temes.
    Thashe, se mbase mund ti jepje pak kurajo mendimit dhe pak guxim arsyetimit,por pak a shume isha i sigurte qe nuk do dilje jashte kufirit te percaktuar ;eshte problem shit-sunit por qe e ka krijuar Izraeli me Ameriken ! Qe po ta shqiperosh ne shqip eshte (per paqen) ; Problemi qe ka Allahu me ebrenjte dhe te krishteret.

Dhe eshte veshtire edhe te bisedosh me "ju",ta maresh nje bisede seriozisht,sepse keni vetem mendime te parafabrikuara,shabllon. (Jashte fatwave dhe sharise nuk mund te dilet).

Te shprehesh;"Nuk ka popull ne historine boterore qe ka bere me shume luftra se populli hebre",nuk eshte vetem budallik por eshte nje injorance qe i kalon edhe kufijte e injorances kozmike. Megjithe lufterat qe kane bere ebrenjte kane te pakten afersisht 1800 vjet qe nuk kane pasur "shtet",shtet mbase nuk kan pasur te gjithe por ebrenjte kane qene minorance gjithmone ku kane jetuar per keto 1800 vite. Edhe te duash te luftosh nuk lufton dot kur je pakice,dhe jo me pakice e shperndare ne te gjithe boten,dhe ku jeton pothuajse i izoluar. Akoma nuk dini historine boterore,nga fund shekulli i pare deri ne fillim te shekullit te XIX.

Kete punen e paqes e keni kthyer ne barsalete "Hidhet nje njeri ne ere,ne fillim eshte martir pastaj behet agjent sionist ".

Megjithate,po te lexosh (qe mbase te kuptosh diēka) "Lufta Judaike" e Josef Flavius,do ta kuptosh qe ne lufte hebrenjte i futi feja o interpretimi dhe doktrinimi i gabuar i fese dhe ekstremizmi i saje.

Por dhe atehere ishte nje problem shoqeror jo fetar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SERAFIM DILO : 29-11-2015 mė 12:38

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Thashe, se mbase mund ti jepje pak kurajo mendimit dhe pak guxim arsyetimit,por pak a shume isha i sigurte qe nuk do dilje jashte kufirit te percaktuar ;".

Por dhe atehere ishte nje problem shoqeror jo fetar.
    Ti kerkon kurajo dhe guzim nderkohe duhet te gjykoje per drejtesine dhe sinqeritetin.Gjyko me drejtesi sepse drejtesia eshte mbi guximin .

Por une po te tregoj me nje video qe eshte shperndare koheve te fudnit ne youtube dhe facebook per nje ushtar izraelit i cili pasi ka bere shume vrasje te njerzve te pafajshem ka kaluar ne gjendje traumatike, sepse atij i del ne enderr viktima qe e ka vrare dhe e tmerron.I kerkon llogari pse e ka vrare?Pse me ke vrare? Keshtu do vuajne te gjithe kriminelet e njerzve te pafajshem.Por denimi ne boten tjeter eshte me i rende.

https://www.facebook.com/76213864385...__mref=message

Po dite hebraisht me thuaj ta coj dhe hebraisht qe ta kuptosh me mire.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 03-12-2015 mė 07:43

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Plani per ndryshimin hartografik dhe demografik ne lindjen mesme eshte shkaku i te gjithe problemeve qe po perballet sot bota.Ato qe e shkaktojne perhere nuk njihen ndersa pasojat i vuajne njerzit e thjeshte.

Kurdėt "krijojnė" Kurdistanin nė Siri

http://shqiptarja.com/bota/2728/kurd...---347448.html

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Mos!!!!
    Po na i prishkan qejfin turkofileve!!!
    Kurdet kane te drejte te kene shtetin e tyre, pike!!.....shume me teper se "turqit" qe jane etnikisht lesh harapi dhe se harapet qe i hane kokat njeri -tjetrit ......
    Jarigas

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Kurdėt "krijojnė" Kurdistanin nė Siri

http://shqiptarja.com/bota/2728/kurd...---347448.html
    Kurdet meritojne te kene shtetin e tyre ne tokat e tyre. Jane popull shume i dashur, punetor dhe jane me laiket pothuajse nga myslimanet sunite. Fatkeqesia e tyre qe kane organizata qe drejtohen nga politikane te verber me ideologji komuniste. Rralle ndegjojme se kurdet bejne terrorizem fetar madje keta luftohen nga grupet Islame si ISIS dhe Al Nusra (e kam fjalen ne Siri)...

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Mos!!!!

Kurdet kane te drejte te kene shtetin e tyre, pike!!.........
    Mos ekzistimi i shtetit te kurdeve sot nuk eshte faji i muslimaneve.Ato qe ndryshojne kufijte dhe shtetet i denuan kurdet ngaqe Salahudin el Ejubi ishte kurd.

Ketu ke historine e Salaudinit

https://www.kalamullah.com/ali-sallabi.html

Sot me perplasjen Azerbaxhan-Armeni do kemi rikonfigurime demografike dhe hartografike dhe ne zonen kuakaziane.Nese Azerbaxhani do te hyje ne lufte me Armenine ka shume gjasa te ndodhe per ta futur Iranin ne konflikt indirekt me Rusine sepse njihet ne luften e pare qe Irani dhe Turqia mbeshteten Azerbaxhanin e Rusia Armenine.Gjasat jane te tilla qe Rusise ne kete konflikt ti kundervihen dhe shtete si Kazakistansi dhe Taxhikistani, Uzbekistani pjeset e federates Ruse qe perfundimisht mund te shkeputen prej Rusise mbas kesaj perplasjeje.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Mos ekzistimi i shtetit te kurdeve sot nuk eshte faji i muslimaneve.Ato qe ndryshojne kufijte dhe shtetet i denuan kurdet ngaqe Salahudin el Ejubi ishte kurd.
    A nuk jane kurdet mes muslimanesh???! A nuk jane pikerisht muslimanet arabe dhe turq qe ua mohojne te drejten e mevehtesise???!

Sot me perplasjen Azerbaxhan-Armeni do kemi rikonfigurime demografike dhe hartografike dhe ne zonen kuakaziane.Nese Azerbaxhani do te hyje ne lufte me Armenine ka shume gjasa te ndodhe per ta futur Iranin ne konflikt indirekt me Rusine sepse njihet ne luften e pare qe Irani dhe Turqia mbeshteten Azerbaxhanin e Rusia Armenine.Gjasat jane te tilla qe Rusise ne kete konflikt ti kundervihen dhe shtete si Kazakistansi dhe Taxhikistani, Uzbekistani pjeset e federates Ruse qe perfundimisht mund te shkeputen prej Rusise mbas kesaj perplasjeje.
    Mos!!!
    Gjithmone muslimanet e fese se "paqes" ne mes te luftes se nisur nga profeti islamik!!!!!
    S'keni nga te shkoni me kete "logjike" te ēale: Islami eshte pjelle e dhunes dhe pjell vetem dhune!!
    Jarigas

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •