Close
Faqja 14 prej 15 FillimFillim ... 412131415 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 142
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Për: Sulme terroriste në Paris: Dhjetëra të vrarë

Citim Postuar më parë nga Duke_Of_Arberia Lexo Postimin
    Titulli i temes eshte 'sulme terrorriste ne Paris me dhjetera te vdekur'! Fjala fe nuk eshte perdorur ne asnje moment.
    Mund ta kthejme ne diskutim teologjik, nqs titulli do te ishte arsyeja e ketij sulmi.

Pastaj menyra sesi po diskutohet ketu, me etiketime te tipit 'kungull' apo 'budalla', degjeneron ne nje diskutim te rendomte, pavaresisht se cilat jane argumentet qe sillen!
    Terroristet jane islamike dhe e kane bere ne mer te fese terrorin!!!
    Pse s'u dashka permendur feja???!
    Nese ti vret njerez nen efekt droge, s'duhet te permendim drogen???!

Edhe nese dy njerez te besimeve te ndryshme nuk bihen dakort, duhet perpara sesa te zihen, ta respektojne besimin e secilit.
    Une respektoj besimin tend perderisa ngel ne zemren tende dhe ne shtepine tende!!
    Ne momentin qe ti e nxjerr nga shtepia ne publik, atehere une e respektoj nese eshte per t'u respektuar dhe e peshtyj nese eshte per t'u peshtyre!!
    Nese ti je nazist hitlerian ne shtepine tende, une s'them gje, por s'mund te pretendosh qe te respektoj ate ideologji vetem e vetem se per ty eshte e shenjte!!!

PS: Nuk ka asnje prapavije fetare ne ato makabritete qe bene ISIS-i! Ka thjeshte nje shperlarje truri te disa injoranteve me argumenta anti-fetare! Çfaredo lloj filozofie apo ideologjie, nese keqperdoret me dashje, sjell pasoja...
    Gabon i dashur!!! Isis nuk perdor "argumenta antifetare" per te vrare e mbjelle terror, por perdor thjesht Kuranin dhe jeten e Muhamedit!!!
    A po thua se ajetet e Kuranit "famelarte" jane antifetare???!
    Jarigas

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar jarigas për postimin:

2043 (24-11-2015)

i/e regjistruar Maska e Evian
    Anëtarësuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Shih sa te mjere qe jeni ju mazllemat, saqe edhe nje "dardalec" ju ben çarçaf!!!
    O shoku katundar musliman, ti solle nje pjese te nje verseti kuranor, duke na e servirur si nje urdherese te Allahut ndaj muslimaneve, ndersa e verteta eshte se Allahu aty thote se kjo urdherese ishte per hebrenjte!!! Kete e thote Allahu yt ne Kuran, prandaj merru me ate "dardalecin" qe e ka shkruajtur Kuranin!!
    Kerkove te mashtrosh e te doli huq....mos u merzit, pak nga pak, do te dalin sheshit tere ndyresirat e Kuranit!!

Qysh e mbron, duke urdheruar prerje duarsh e kembesh, apo duke i lejuar muslimaneve nga kater gra e robinja pa kufizim????!
    Me thuaj pakez, Evian çobani, a eshte e lejuar me Kuran te kesh seks me grate e zena si plaçke lufte, edhe nese jane te martuara???!(kujdes se te sjell ajetin une!)
    Perseritme pak Evian çobani, a jane te pafajshem ata qe "kundershtojne Allahun dhe Muhamedin" apo ata qe "i bene ortak Allahut", apo eshte vdekja shperblim per ta??!(te ti sjell ajetet??)
    Njera nga 10 urdheresat e Bibles eshte : "Mos vrit"!!
    Urdherese kategorike, pa asnje bisht prapa( te pafajshem apo te fajshem) siç pretendon ai "dardaleci" ne Kuran!!

Me terrorizmin, etjen per gjak, barbarizmin Islam, nuk rivalizon dot kush!!
    Sa per "Drejtesine Islame", s'e kemi pare kerkundi......çfare shtaze eshte???!
    Mbaje kete mendim tendin, ne do jetojm sipas parimëve tona Islame te cilat i konsiderojm superiore dhe me te cilat ndjehemi ne paqe.

Perkunder qe ti ben amalgame me rronrrojonja e ca mjerana te tjere, un nuk do bej ! Besoj qe egzistojn te krishteret e ndershem te cilt jan me te zgjuar se ti dhe ata te cilt te kan formuar ty fetarisht !

Allahu eshte 1, dhe nuk ka Tjetër !

Kurse sa i perket ISIS-RUSIA, te qofshin fal. Se atyre gjithsesi se do i vie fundi nga posht apo nga *lart.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Jan 100 tema ne forum qe diskutojne ca thot kurani dhe 100 versionet se si lexohet.
    Keshtuqe duhet te mos flasim me per shkaqet e terrorizmit, ngase paskemi folur mjaft per Kuranin dhe 100 versionet e leximit te tij???!
    Une e lexoj shqip Kuranin e po ashtu e lexonte edhe Lavdrim Muhaxheri, çfare duhet te bejme tashi, te vazhdojme te themi se terroristet muslimane nuk jane muslimane dhe se Kyrani eshte i mbushur me poesi paqesore???!
    Derikur te vazhdojme te mos e permendim te verteten, do te ndihmojme vazhdimin e mashtrimit mbi shkakun e vertete te terrorit islamik dhe nuk do te kemi te qarte se kush eshte armiku i se ardhmes sone dhe femijeve tane!!
    Evropa mbylli syte perpara ritjes se bishes naziste, une ju ftoj qe t emos beni te njejten gje me bishen fashistoide islamike!!
    Jarigas

Keshtuqe duhet te mos flasim me per shkaqet e terrorizmit, ngase paskemi folur mjaft per Kuranin dhe 100 versionet e leximit te tij???!
    Une e lexoj shqip Kuranin e po ashtu e lexonte edhe Lavdrim Muhaxheri, çfare duhet te bejme tashi, te vazhdojme te themi se terroristet muslimane nuk jane muslimane dhe se Kyrani eshte i mbushur me poesi paqesore???!
    Derikur te vazhdojme te mos e permendim te verteten, do te ndihmojme vazhdimin e mashtrimit mbi shkakun e vertete te terrorit islamik dhe nuk do te kemi te qarte se kush eshte armiku i se ardhmes sone dhe femijeve tane!!
    Evropa mbylli syte perpara ritjes se bishes naziste, une ju ftoj qe t emos beni te njejten gje me bishen fashistoide islamike!!
    Nuk thash mos permend fe. Nomal qe do permendet. Por diskutimet rresht per rresht te kuranit jan te bezdishme. Mua s'me shqeteson se permend se cfare feje jane terroristet e Parisit.

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Qyfyre për postimin:

martini1984 (24-11-2015)

Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anëtarësuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604

Terroristet jane islamike dhe e kane bere ne mer te fese terrorin!!!
    Pse s'u dashka permendur feja???!
    Nese ti vret njerez nen efekt droge, s'duhet te permendim drogen???!

Une respektoj besimin tend perderisa ngel ne zemren tende dhe ne shtepine tende!!
    Ne momentin qe ti e nxjerr nga shtepia ne publik, atehere une e respektoj nese eshte per t'u respektuar dhe e peshtyj nese eshte per t'u peshtyre!!
    Nese ti je nazist hitlerian ne shtepine tende, une s'them gje, por s'mund te pretendosh qe te respektoj ate ideologji vetem e vetem se per ty eshte e shenjte!!!

Gabon i dashur!!! Isis nuk perdor "argumenta antifetare" per te vrare e mbjelle terror, por perdor thjesht Kuranin dhe jeten e Muhamedit!!!
    A po thua se ajetet e Kuranit "famelarte" jane antifetare???!
    E para dhe me e rendesishmja, çdo besimtar normal distancohet dhe denon keto akte barbare. Ata qe i kryejne ato dhe i mbeshtesin jane nje minorance e vogel!

Jarigas, duhet te kesh parasysh se çdo liber fetar per çdo verset ka nevoje per shtjellim dhe komentim teologjik. Çdo fjale e tij e marre jashte kontekstit mund te interpretohet ne menyra te ndryshme apo dashakeqese si ne rastin e ISIS-it!

Marksi psh nuk bente thirrje per gjak e represion masiv, mirepo Stalini nen petkun e tij vrau mbi 20 milion ruse.
    Pastaj duhet te kuptosh gjithashtu se manipulimi qe i çon keta njerez ne radikalizim, ka me teper karakter rracial apo territorial, duke luajtur me anen emocionale te ketyre njerezve jo-stabil nepermjet imazheve dhe videove tronditese!

Nje tjeter shembull ilustrues eshte Mein Kampfi i Hitlerit, qe fitoi simpatine e miliona gjermaneve per te maskruar e poshteruar hebrenjte, duke luajtur me anen psikologjike te tyre. Jo me kot ne periudha te tilla fitojne shume partite me ideologji ektreme te djathta ne europe...

PS: Edhe katoliçizmi nese keqperdoret si mburoje per tu kamufluar, mund te sjelli rremuje e shkaterrime. Prandaj eshte e rendesishme te ndalohet çdo lloj propogandimi i tille, qysh ne gjeneze!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Duke_Of_Arberia : 24-11-2015 më 19:29
    Trimi mirë me shokë shumë!!!!!!

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Duke_Of_Arberia për postimin:

2043 (01-12-2015)

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Evian Lexo Postimin
    Mbaje kete mendim tendin, ne do jetojm sipas parimëve tona Islame te cilat i konsiderojm superiore dhe me te cilat ndjehemi ne paqe.
    Parimet e tua isame te urdherojne qe te urresh tere jomuslimanet dhe se duhet te luftosh deri ne ngadhenjimin e ISamit ne tere boten, perndryshe nuk je nga muslimanet!!!
    Kete ma quan "parim superior"???!
    Ne rrafshin e mendimit humanist perendimor, kjo quhet "shtazeri"!!
    Besoj qe egzistojn te krishteret e ndershem te cilt jan me te zgjuar se ti dhe ata te cilt te kan formuar ty fetarisht !
    Aha, ti "beson"!!! A nuk ke njohur ndonje te krishtere personalisht, ti Evian, apo e ke vetem me Kuran njohjen e te krishtereve???!
    Si shkruhet ne Kuranin e ndyre, a ka me njerez me te keqinje se sa ata qe i bejne "ortak" Allahut???!
    Hipokrit!!

Allahu eshte 1, dhe nuk ka Tjetër !
    Kete nuk e ka "zbuluar" Muhamedi....e me kot çirreni per kete, nderkohe qe adhuroni Muhamedin permbi Allah!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    ........ Mua s'me shqeteson se permend se cfare feje jane terroristet e Parisit.
    Epo mire, nese ti nuk don te dish se pse te vret ai tjetri, mbylli syte, kjo eshte puna jote.......ndoshta ne te tjereve na hyn ne pune te njohim prapavijen e atyre qe kerkojne te na vrasin!!!!
    Nuk mund te sherohesh nga nje semundje, nese nuk e din se ç'semundje eshte!!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Duke_Of_Arberia Lexo Postimin
    E para dhe me e rendesishmja, çdo besimtar normal distancohet dhe denon keto akte barbare. Ata qe i kryejne ato dhe i mbeshtesin jane nje minorance e vogel!
    Kjo eshte nje genjeshter e madhe!!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote, kerkojne ngadhnjimin e Islamit=ate qe kerkon edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote, kerkojne vendosjen e Sharias=ate qe kerkon edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote,denojne Perendimin per çdo gje te keqe qe iu ndodh=ate qe ben edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote,urrejne çifutet=ate qe ben edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote, levdojne shembullin dhe bemat e Muhamedit=ate qe ben edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote, mendojne se Jihadi ne emer te Allahut te çon ne parajse=ate qe ben edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote,levdojne Kuranin dhe urdherat vrastare te Allahut ne te=ate qe ben edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote, kerkojne zhdukjen e demokracise=ate qe kerkon edhe Isis!

Pra, nese dalin kater maçoke e bertasin "Jo ne emrin tim", kjo s'eshte shumica, s'eshte as perfaqesim i Islamit dhe mesimeve kuranore, bile eshte edhe idiotesi nderkohe qe terroristet nuk veprojne ne emer te muslimaneve "te demokratizuar" te cilet ata i quajne tradhetare, por e bejne ne emer te Muhamedit dhe Allahut!!!

Jarigas, duhet te kesh parasysh se çdo liber fetar per çdo verset ka nevoje per shtjellim dhe komentim teologjik. Çdo fjale e tij e marre jashte kontekstit mund te interpretohet ne menyra te ndryshme apo dashakeqese si ne rastin e ISIS-it!
    Nje tjeter perralle per te hedhur tym ne syte e perendimoreve: Allahu ne Kuran betohet se çdo verset eshte i qarte dhe i kuptueshem per te gjithe, madje jo njehere por disa here!! Tashi vjen zotrote dhe tere mashtruesit e tjere dhe na nxjerrin kujen per "kontekst" apo per "komentim"!!!A 's'eshte i qarte mjaft Alllahu qe pasjka nevoje per ndihmen e njerezve per t'u kuptuar???! Idiotesi....
    ISIS nuk komenton asgje, i merr swiç jane versetet e Kuranit, ergo "fjalen" e Allahut!!

Marksi psh nuk bente thirrje per gjak e represion masiv, mirepo Stalini nen petkun e tij vrau mbi 20 milion ruse.
    Nje tjeter idiotesi: Marksi predikonte luften e klasave, gje qe u perndoq ne tere rregjimet komuniste!!!
    Allahu(Muhamedi) predikon luften kunder jomuslimaneve deri ne nenshtrim, gje qe eshte perndjekur gjate tere historise se ISlamit!!
    Pike!
    Pastaj duhet te kuptosh gjithashtu se manipulimi qe i çon keta njerez ne radikalizim, ka me teper karakter rracial apo territorial, duke luajtur me anen emocionale te ketyre njerezve jo-stabil nepermjet imazheve dhe videove tronditese!
    Nje tjeter genjeshter e madhe!!!
    Per cilen rrace pret koka Lavdrim Muhaxheri e kasapet e tjete te Muhamedit???!
    Nuk behet fjale per rraca, por per religjion, per fè!!

Nje tjeter shembull ilustrues eshte Mein Kampfi i Hitlerit, qe fitoi simpatine e miliona gjermaneve per te maskruar e poshteruar hebrenjte, duke luajtur me anen psikologjike te tyre. Jo me kot ne periudha te tilla fitojne shume partite me ideologji ektreme te djathta ne europe...
    E ne fakt, Hitleri beri pike per pike ate qe pati shkruar ne Main Kampf!!!(a ishin te tere nazistet kriminela???! Jo)
    Islamiket bejne pike per pike ate qe eshte shkruar ne Kuran!!(a jane te tere muslimanet krimenela??!Jo)
    Pse atehere Perendimi mbyll syte perballe Islamit, ashtu siç beri perpara Main Kampf-it???!
    PS: Edhe katoliçizmi nese keqperdoret si mburoje per tu kamufluar, mund te sjelli rremuje e shkaterrime. Prandaj eshte e rendesishme te ndalohet çdo lloj propogandimi i tille, qysh ne gjeneze!
    Ne fakt, katoliçizmi, apo me mire Kisha katolike, si subjekt politik pushtetar, ka bere krime nga me te ndyrat ne histori, gati-gati sa Muhamedi!! E sidoqofte, nuk ishin Kryqezatat, per te cilat u pelqen muslimaneve te pellasin, pasi ato ishin vetem nje perpjekje per t'u mbrojtur nga sulmet e pareshtura te Islamit!! Por, ka vrare njerez nga vete gjiri i saj ne emer te fese, e ky eshte nje krim nga me te ndyret!! Kisha e ka pohuar dhe ka kerkuar ndjese, duke pohuar gjithashtu se ato krime ishin pa asnje baze doktrinore dhe e çuan kishen larg rrenjeve te saja , gje qe nuk zbeh aspak natyren e krimeve!!
    A ka ndonje vetedijesim ne boten islame mbi krimet qe jane bere n eemer te Islamit, duke filluar qe nga Muhamedi???!
    Jo!! Madje, edhe sot e kesaj dite, mundohen akoma qe te shfajesojne e madje arrijne edhe ta roklamojne "shembull" per mbare njerezimin!!
    Eshte njesoj sikur katoliket te proklamojne Torquemaden "shembull" per mbare njerezimin, e edhe me keq!!
    Isis vepron pikerisht sipas "shembullit" te tere ummas, duke vrare mushrike, duke skllaveruar jomuslimane, duke prere koka e duar e kembe, etj....

Stop mashtrimit!!
    Jarigas

12. Anetarët më poshtë kanë falenderuar jarigas për postimin:

dielli1 (01-12-2015)

Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anëtarësuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604

Kjo eshte nje genjeshter e madhe!!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote, kerkojne ngadhnjimin e Islamit=ate qe kerkon edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote, kerkojne vendosjen e Sharias=ate qe kerkon edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote,denojne Perendimin per çdo gje te keqe qe iu ndodh=ate qe ben edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote,urrejne çifutet=ate qe ben edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote, levdojne shembullin dhe bemat e Muhamedit=ate qe ben edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote, mendojne se Jihadi ne emer te Allahut te çon ne parajse=ate qe ben edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote,levdojne Kuranin dhe urdherat vrastare te Allahut ne te=ate qe ben edhe Isis!
    Shumia absolute e muslimaneve ne bote, kerkojne zhdukjen e demokracise=ate qe kerkon edhe Isis!

Pra, nese dalin kater maçoke e bertasin "Jo ne emrin tim", kjo s'eshte shumica, s'eshte as perfaqesim i Islamit dhe mesimeve kuranore, bile eshte edhe idiotesi nderkohe qe terroristet nuk veprojne ne emer te muslimaneve "te demokratizuar" te cilet ata i quajne tradhetare, por e bejne ne emer te Muhamedit dhe Allahut!!!

Nje tjeter perralle per te hedhur tym ne syte e perendimoreve: Allahu ne Kuran betohet se çdo verset eshte i qarte dhe i kuptueshem per te gjithe, madje jo njehere por disa here!! Tashi vjen zotrote dhe tere mashtruesit e tjere dhe na nxjerrin kujen per "kontekst" apo per "komentim"!!!A 's'eshte i qarte mjaft Alllahu qe pasjka nevoje per ndihmen e njerezve per t'u kuptuar???! Idiotesi....
    ISIS nuk komenton asgje, i merr swiç jane versetet e Kuranit, ergo "fjalen" e Allahut!!

Nje tjeter idiotesi: Marksi predikonte luften e klasave, gje qe u perndoq ne tere rregjimet komuniste!!!
    Allahu(Muhamedi) predikon luften kunder jomuslimaneve deri ne nenshtrim, gje qe eshte perndjekur gjate tere historise se ISlamit!!
    Pike!
    Nje tjeter genjeshter e madhe!!!
    Per cilen rrace pret koka Lavdrim Muhaxheri e kasapet e tjete te Muhamedit???!
    Nuk behet fjale per rraca, por per religjion, per fè!!

E ne fakt, Hitleri beri pike per pike ate qe pati shkruar ne Main Kampf!!!(a ishin te tere nazistet kriminela???! Jo)
    Islamiket bejne pike per pike ate qe eshte shkruar ne Kuran!!(a jane te tere muslimanet krimenela??!Jo)
    Pse atehere Perendimi mbyll syte perballe Islamit, ashtu siç beri perpara Main Kampf-it???!
    Ne fakt, katoliçizmi, apo me mire Kisha katolike, si subjekt politik pushtetar, ka bere krime nga me te ndyrat ne histori, gati-gati sa Muhamedi!! E sidoqofte, nuk ishin Kryqezatat, per te cilat u pelqen muslimaneve te pellasin, pasi ato ishin vetem nje perpjekje per t'u mbrojtur nga sulmet e pareshtura te Islamit!! Por, ka vrare njerez nga vete gjiri i saj ne emer te fese, e ky eshte nje krim nga me te ndyret!! Kisha e ka pohuar dhe ka kerkuar ndjese, duke pohuar gjithashtu se ato krime ishin pa asnje baze doktrinore dhe e çuan kishen larg rrenjeve te saja , gje qe nuk zbeh aspak natyren e krimeve!!
    A ka ndonje vetedijesim ne boten islame mbi krimet qe jane bere n eemer te Islamit, duke filluar qe nga Muhamedi???!
    Jo!! Madje, edhe sot e kesaj dite, mundohen akoma qe te shfajesojne e madje arrijne edhe ta roklamojne "shembull" per mbare njerezimin!!
    Eshte njesoj sikur katoliket te proklamojne Torquemaden "shembull" per mbare njerezimin, e edhe me keq!!
    Isis vepron pikerisht sipas "shembullit" te tere ummas, duke vrare mushrike, duke skllaveruar jomuslimane, duke prere koka e duar e kembe, etj....

Stop mashtrimit!!
    Shoku, ke bere nje replike si te jesh institucioni i Ateizmit per mbareboten!
    Nuk dua te vazhdoj repliken me ty, por te keshilloj te mos t'i shohesh gjerat ne menyre siperfaqesore...
    Klm
    Trimi mirë me shokë shumë!!!!!!

Epo mire, nese ti nuk don te dish se pse te vret ai tjetri, mbylli syte, kjo eshte puna jote.......ndoshta ne te tjereve na hyn ne pune te njohim prapavijen e atyre qe kerkojne te na vrasin!!!!
    Nuk mund te sherohesh nga nje semundje, nese nuk e din se ç'semundje eshte!!!
    Ti paske thjesht synim te besh debat me te gjithe

Faqja 14 prej 15 FillimFillim ... 412131415 FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •