Mik, ēdo ditė e hedh vėshtrimin kah Pashtriku... bora ka filluar tė shkrihet. Do tė dal njė ditė ta shoh Lkenin e Kuq. Tė kuqtė do ta ketė marrė nga dielli im qė ēdo mbrėmje perėndon andej pari...
Mik, ēdo ditė e hedh vėshtrimin kah Pashtriku... bora ka filluar tė shkrihet. Do tė dal njė ditė ta shoh Lkenin e Kuq. Tė kuqtė do ta ketė marrė nga dielli im qė ēdo mbrėmje perėndon andej pari...
AKULL
E kapa
Rrezen e parė tė diellit
Vėshtrimin e hodha
Nė largėsi
Lufta ime nisi
Akulli yt
Dhe Dielli
Kacafyteshin
Nė pafundėsi!
MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA
Postuar mė parė nga Loti i shpirtit
E si te mos dhemb embel kur vargu yt me pikon ne shpirt?
Loti i shpirtit ,dilema.....vertet te bren...eshte vdekje e ngadalte.
Me respekt per ty,Mel.
Oh, sa mire eshte kur pranevera vjen kaq e bukur e nuk sjell vetem lule!U shkri bora o mik!
Pata lindur per ty
Po rruget u ngaterruan
Me sy hapur
stinet i veja ne gjume.
Po ti e zgjove
Pritjen e fjetur
S'eshte vone
te te marr ne krahe
rudinave qe drenushat presin.
Atje
ku puhiza
cel puthjen si gonxhen
Atje...
le te puth Sadiu
rilindjen e vet
ne gjirin tend te praruar.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Loti i shpirtit : 19-03-2005 mė 07:49
mė thanė, mik
tė mos i pėshpėris mė lules sime tė Pashtrikut
veē desha t'i tregoj se ē'kaltėrsi shtrihet
mbi majet mė tė larta
ndaj
do tė ikė edhe kjo stinė pa lėnė gjurmė
bashkė me puhizėn qė s'bart aromė pranvere...
VETMIA
Jeta ėshtė vdekje
Kur me vetminė jeton
Drithėrimat e zemrės
Kur si ndjen askush
Lotin nga syri
Kur askush sta fshin
Kur gjithkah rreth teje
E ndjen veē vetminė!
MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA
Ndal mik!
mos ik' dhe kesaj here
jeta si nje loder,
te provokon
te mashtron te genjen,
me pak fat te sjell)?!
me shum (zenka te mbeshtjell)
si ne keshtjell"
vetem mbjell mbjell!!!"
asgje te mir,nuk te sjell...)
kaluan vite e shum vjet,
as kend nuk gjeta si jam vet.
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
Neser eshte dita e fundit e keti dimri.Thone se ne nje nga tre ditet e para te praneveres ne nje moment hapet qielli.Nese dikush e sheh dhe shpejt e shpejt thote nje deshire i plotesohet.Hajt te rrime zgjuar ne keto nete ku dhe bima i falet tokes(thone).Gjej rastin te falenderoj te gjithe ata qe kane lexuar dhe shkruar ne temat e mia(ben pjese ketu dhe Hajla e Poeti).Edhe kur nuk u shkruaj une u percjell me dashamiresi.Mik,shpesh dimri i ka mashtruar lulet duke i percelluar me bryme.Po Pashtriku lulezon prape e prape.
Pashtriku lulezon prap e prap! rrenja mbetet patjeter, dhe lulet i sjell "Pranvera" me shum arome,ku do ne Kosov*! "Nje bime me shum degshe qe nuk shuhet kurr "!. eshte kjo pra *Nena Kosov*!
flm.mik me pershendetje! qdo poezi ka kuptimin e vet, se kush e jep ata qka e ndin e perjeton sipas jete (njelloj per te gjith) me pelqejn shum poezit ni nga dhe ato te juajat suksese!
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
Krijoni Kontakt