Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anëtarësuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604

Studimi, 60% e të rinjve në Shqipëri duan të ikin një orë e më parë

Emri:  image.jpeg

Shikime: 918

Madhësia:  107.8 KB

Një studim i fondacionit gjerman Friedrich Ebert, Rinia Shiptare 2015 “Ndryshim i ngadaltë, mbështetje tek interneti…dhe besim tek BE!”, nxjerr në pah faktin shqetësues që 60% e të rinjve duan të emigrojnë jashtë vendit, duke renditur si factor kryesor arsyet ekonomike. Kjo përqindje është rritur në raport me 53% që ishte në studimin e kryer në vitin 2011.

Një tjetër rezultat shqetësues është rritja e papunësisë tek të rinjtë. Sipas të dhënave të vitit 2014 rreth 22 përqind e të rinjve shqiptarë pohojnë se janë të punësuar (me kohë të plotë ose të pjesshme) në krahasim me 35 përqind që raportonin se ishin të punësuar në 2011.

Studimi i Friedrich Ebert është hartuar mbi bazën e të dhënave numerike e cilësore të mbledhura nga sondazhi kombëtar me 1200 të rinj në të gjithë vendin dhe nga bisedat e strukturura në 8 fokus grupe./
    Trimi mirë me shokë shumë!!!!!!

Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anëtarësuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604

Për: Studimi, 60% e të rinjve në Shqipëri duan të ikin një orë e më parë

Ky eshte problem serioz! Po vrasim shpresen dhe nese vazhdojme keshtu, shifra mund te ngrihet edhe mbi 80%!
    Trimi mirë me shokë shumë!!!!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-09-2014
    Postime
    992

Për: Studimi, 60% e të rinjve në Shqipëri duan të ikin një orë e më parë

Akoma s'kane shkuar ne Bermuda ne mitren e tokes per tu mbytur te gjithe racat e kota si salmonet, sepse keto jane konditat e Zoterise se tij per mbijetese ne xhungel.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •