Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 112
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Pėr: Shokuese ; Jezusi thot ne bible une jam njeri.

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    O llogjiko....nuk kane qene "njekohesisht", andaj edhe folet per "familje"...andaj edhe te ceka "traditen" familjare....folet per 100000 familje qe kane patur ne "ndonje" kohe te punesuar ne administrate.....administrata ka qen e holle asaje kohe (
    .....ahahaah...e kuptove gomarllekun, Tunxh, eh??!!
    Kane qene 20 familje te punesuara 5 000 here, dudum, apo 100 te punesuara 1 000 here??!
    Devshirmeja quhet pune adminastrative sipas logjikes tende osmanllije, Tunxh??!
    Se, po t eflasesh per 100 000 familje te ndryshme, edhe sikur pergjate 5 shekujsh, duke patur parasysh se gjysmen e shqiptareve turqit i shfarosen o i moren rob e se cereku mergoi pas vdekjes se Heroit kombetar, gjithsej mund te kishin mbetur pak a shume 20 000 familje shqiptare, shumica e te cilave te krishtera!!
    Tashi, ajo matematika jote prej inxhenjeri islamik qe jargavitet per sulltan e Ballaban, si arrin deri te 100 000 familje ne administraten osmane??!
    Ahhhh, sa te ka pjerdhur trute dashuria per Turkun dhe Harapin, o Tunxh!!
    Jarigas

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    (Shqiperi- Jezuitet)
    ...Tutavia nel numero di giugno 1899-in seguito alla proposta di uno zelatore dell'Apostolato della pregiera-nasce una specie di "Lega di pregiera per Albania" per il rifiorire della fede cattolica e per "il bene del Albania". Vi si danno anche alcuni esempi di preghiere,che per la semplicita e per la conferma dell'esistenca di un movimento sotteraneo,vogliamo far conoscere al lettore : 1) La matina offrire le preghiere e le nostre buone opere per l'Albania con questa preghiera: "O dio misericordioso accetta ti preghiamo le preghiere e le opere buone mie e di tutti gli uomini per il bene dell'Albania ".2) Offrire la Messa, la Comunione o la recita del S. Rosario dicendo :" O Dio misericordioso accetta ti preghiamo questa messa (o Comunone o S. Rosario) per il bene dell'Albania". 3) Dire spesso qualcuna di queste giaculatorie : " Sacro cuore di Gesł salva l'Albania"; "O Madonna di Scutari prega per l'Albania".

"Studi Albanologici,Balcanici,Bisantini e Orientali. In onore di Giussepe Valentini" . Namik Ressuli.
    Mund ta perkthesh shkurte ?
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    .....ahahaah...e kuptove gomarllekun, Tunxh, eh??!!
    Kane qene 20 familje te punesuara 5 000 here, dudum, apo 100 te punesuara 1 000 here??!
    Devshirmeja quhet pune adminastrative sipas logjikes tende osmanllije, Tunxh??!
    Se, po t eflasesh per 100 000 familje te ndryshme, edhe sikur pergjate 5 shekujsh, duke patur parasysh se gjysmen e shqiptareve turqit i shfarosen o i moren rob e se cereku mergoi pas vdekjes se Heroit kombetar, gjithsej mund te kishin mbetur pak a shume 20 000 familje shqiptare, shumica e te cilave te krishtera!!
    Tashi, ajo matematika jote prej inxhenjeri islamik qe jargavitet per sulltan e Ballaban, si arrin deri te 100 000 familje ne administraten osmane??!
    Ahhhh, sa te ka pjerdhur trute dashuria per Turkun dhe Harapin, o Tunxh!!
    Jaro tallavaja....te kam thane se nuk te lejoj ti kthesh fjalet rrotull....

Populli shqiptare ne ballkan ishte pas atij rumun i dyti per nga madhesia....100 000 familje nuk eshte aspak e ekzagjeruar, por deshmon shkallen e larte te alfabetizmit nder shqiptaret.

Se delet e krishtit jane te "interessuar" ta zvogelojne ndikimim e kultures islame ne "prosperitetin" e popullit shqiptare eshte e llogjikshme....cka nuk eshte e llogjikshme, eshte fakti, se si mund nje njeri me tru ne koke ta gjymtiroje vetveten keshtu, duke i mohuar popullit qe i takon vlera civilizuese ne llogari te huaja (ne rrastin tend behet edhe me abzurde ngase je konvertit, ti mohon drejtperdrejt gjak e fare)....apo ?

Mrekulli fare edhe kjo...
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,756

Mund ta perkthesh shkurte ?
    Ne vitin 1989 lind nje tip "shoqeri" katolike qe do ta "pershtati" fene per "te miren" e Shqiperise, ku lutjet fetare te perditshme te ken per teme Shqiperine " O Zot te lutemi per Shqiperine" "Zemer e shenjte e Jezusit shpeto Shqiperine. Shen Meria e Shkodres lutu per Shqiperine. Eshte nje pjese e parathenies te librit ku shpegon historine e ardhjes te Jezuiteve ne Shqiperi,meqe Valentini ishte,si fillim, jezuit.

"Lokomotiva,lokomotiva Nuh...vagonat u lidhen me mbrapa"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SERAFIM DILO : 07-10-2015 mė 14:49

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Ne vitin 1989 lind nje tip "shoqeri" katolike qe do ta "pershtati" fene per "te miren" e Shqiperise, ku lutjet fetare te perditshme te ken per teme Shqiperine " O Zot te lutemi per Shqiperine" "Zemer e shenjte e Jezusit shpeto Shqiperine. Shen Meria e Shkodres lutu per Shqiperine. Eshte nje pjese e parathenies te librit ku shpegon historine e ardhjes te Jezuiteve ne Shqiperi,meqe Valentini ishte,si fillim, jezuit.

"Lokomotiva,lokomotiva Nuh...vagonat u lidhen me mbrapa"
    Dilo, paskan bo ndonji gabim ata dashamirat gjate lutjeve.....shqiptaret musliman jane shtuar....llatinet jane pakesuar....

Ata luteshin....e muslimanet derdhnin gjak ne mbrojtje te atdheut...
    Ata luteshin.....e muslimanet ndertonin e me duar te thata shpi e rruge...
    Ata luteshin per nje shqiptari qe e ndertonin tjeret....

Ka defekt ketu apo jo ?

Tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e lace
    Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Nuk Ka asnje gje shokuese! pasi Ardhja e jezusit eshte shume e qarte nje varge qe e jep qarte natyren e vertet te Jezusit eshte nga profeti Isaia: 9: 5

Sepse na ka lindur njė fėmijė, njė djalė na ėshtė dhėnė. Mbi supet e tij do tė mbėshtetet perandoria dhe do tė quhet Kėshilltar i admirueshėm, Perėndi i fuqishėm, Atė i pėrjetshėm, Princ i paqes.

C'fare ka per shokuese ketu? nqs se ka gje per shokuese per ke referohet ky varg?
    Pyetje per autorin e temes: Per ke referohet vargu i Isaias? Per Muhamedin? per Jezusin? Apo Myslimanet presin dike tjeter qe i pergjan pershkrimit te Isaias? c'fare ka per shokuese ketu? Te krishteret e kane te qarte se per ke behet fjale ne ate varg,
    Thirrja ime per te gjithe: Ju Lutem Vellezer Shqipetar,Mos me degjoni mua,Mos degjoni priftin,mos degjoni Hoxhen,mos degjoni askend,Studjoni,studjoni studjoni,Krahesoni,dhe Ballafaqoni cdo aspekt njerezor,historik,kronologjik,cdo profeci,nga cdo fe, edhe me pas Vendosni se kujt besimi do ti shkoni pas,Duke vepruar keshtu, dhe ti luteni Zotit sipas menyres tuaj te thjshte per tju dhene mencuri dhe dituri per te dalluar dhe udhezuar drejt te vertes,Vetem keshtu mund te gjeni rrugen e vertet ,e theksoj,,,,,, MOS ME DEGJONI MUA SE C"FARE THEM UNE,MOS DEGJONI ASNJE NJERI,MOS DEGJONI PRIFTIN,HOXHEN, Edhe njehere mos me degjoni Mua! Ju lutem Studjoni dhe shikojne te verteten me syrin analitike
    Zoti e Bekofte Shqipetarin dhe e Falenderoj Zotin qe kemi Harmoni
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,756

Dilo, paskan bo ndonji gabim ata dashamirat gjate lutjeve.....shqiptaret musliman jane shtuar....llatinet jane pakesuar....

Ka defekt ketu apo jo ?

Tung
    Nuk diskutohet,asnje nuk e ve ne dyshim.

Per t'et dhene te drejte po te citoj edhe nje pjese,(jashte kontekstit) :" Per quel che riguarda l'ambito politico,si potrebbe dire che ottene di pił Mustafa Kemal Ataturk col la forca che tutti quanti i rinnovatori insieme col le loro campagne sociali e culturali.

Storia del pensiero nel mondo islamico. Miguel Cruz Hernandes. V III f 892.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Nuk diskutohet,asnje nuk e ve ne dyshim.

Per t'et dhene te drejte po te citoj edhe nje pjese,(jashte kontekstit) :" Per quel che riguarda l'ambito politico,si potrebbe dire che ottene di pił Mustafa Kemal Ataturk col la forca che tutti quanti i rinnovatori insieme col le loro campagne sociali e culturali.

Storia del pensiero nel mondo islamico. Miguel Cruz Hernandes. V III f 892.
    Perkthema o njeri.....nuk dije taljance une....
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Ronierjoni
    Anėtarėsuar
    22-09-2015
    Postime
    148

Ja fute kot o Nastradin s'te ka hije !, per cilet shqiptare e ke fjalen ata te komunizmit as nuk e dinin ē'ishin myslmyman a te krishtere.

Ka defekt ketu apo jo ?

Tung

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga Ronierjoni Lexo Postimin
    Ja fute kot o Nastradin s'te ka hije !, per cilet shqiptare e ke fjalen ata te komunizmit as nuk e dinin ē'ishin myslmyman a te krishtere.
    Gjenerata e enverit e gjeten te gatshme.....apo ka ndryshuar shqiperia nga ajo kohe qe e lane baballaret e enverit dhe shoqnise ?...eshte ne natyren e parazitit vetem te jetoje e mos kujdeset per ekzistencen e tije...e paraziti nuk ka ambicie te larta, mjaftohet me ate ēka i bjer ne duar....nuk mban derte ekzistence....

Kurse gjysma tjeter e shqiptarise, ajo jashta kufijve si po qendron ?

E kemi kosoven shtet ne veti qe e ndertuan Ademat, Zahirat, Ismetat, Mujdinat, Rrahimat.....ne cenzusin e fundit dolen e thane, jemi 96% musliman....

E kemi iliriden ku brenda dhjet vjeteve te ardhshem do fitojme epersi demografike, epersine ne prodhimtari ekonomike e kemi qe tash, na mungon fatkeqesisht edhe kontrolli finansiar, por dhe per kete jemi ne rruge te qarte te drejtuar.....jemi ne rruge te "ndertojme" shtetin e tret shqiptare....e din perfaqesine islame nder shqiptaret e ilirides ?....perderisa orthodokset nuk deklarohen per shqiptare (luan numri deri ne 150 000) muslimame jemi 99% nga diku 1 000 000 shqiptare....

Tregom, kush e nderton shqiptarine ?....TI ?....ti e prish, oooo ēun, ti e prish...

....ne vend qe te na beheni krah, na hangret krahet...
    ....ne vend qe te na mbeshtetni, na pengoni...
    ....ne vend qe te na lavderoni, na poshteroni...
    ....ne vend qe te krenoheni, ju turperoheni....

E kupton ēfare fati te madh ke, qe nuk je askundi ne numer ?, e sheh sa te don Zoti qe nuk te shton ?....ju do ta sakrifikonit kosoven per 60 000 llatin....si tha Konica....shqiptarer pa islam do te ishin me shume ne numer, por nuk do te ishin shqiptare....shih bashkmendimtarin tend me larte si mundohet me loja fjalesh ta bastardizoje nje fakt qe deshmon epersine e shqiptareve ne kulturen e shtetembajtjes (numrin e familjeve te arsimuara qe ishin te inkuadruara ne shtetembajtje)....

E kupton perafersisht se ēka dua te te them ?

Hajt tung...
    albanish by nature

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •