Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 112
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Pėr: Shokuese ; Jezusi thot ne bible une jam njeri.

Citim Postuar mė parė nga hot_prinz Lexo Postimin
    Jo Nuho,

kane bere shume, jo vetem per nga gjuha.
    Lexo, rreth mbreterise se Arberit dhe mbeshtetjes se Papes:

Besėlidhja e Lezhės i njohur edhe me emėrtimet tjera si "Lidhja Shqiptare e Lezhės", Kuvendi i Lezhės, Liga e Princėrve Shqiptarė, ėshtė Kuvendi i Pricėrve Shqiptarė tė viteve 1444 tė cilėt rrezikoheshin apo dėshironin tė shkėputen nga lidhja me perandorin osmane e cila krijohej me ndikimin ushtarak Osman.

Besėlidhja e Lezhės u mbajt mė 2 mars 1444, nė katedralen e Shėn Nikollės nė Lezhė (Shqipėri). Si organizatorė tė kuvendit merret i posakthyeri nga Stambolli, gjenerali (Skenderbeu) shqiptar nė perandorin osmane Gjergj Kastrioti. Qėllimet e kuvendit ishin bashkimi i sa mė shumė fisnikėve e principatave nga tokat qė mė parė nė botė krishtere ishin tė njohura si toka tė perandoris sė Bizantit si dhe rimėkėmbja e Mbretėrisė sė Arbrit. Ky kuvend mbėshtetej edhe nga Papa pasi qė mė kėtė do tė ndalohej apo sė paku do tė ngadalsohej depėrtimi i Perandorisė Osmane nė Ballkan e qė nė vete sillte edhe fenė islame.

Skenderbeu nuk ka luftuar me pretekse fetare.....faktori FEE interpretohet aty, pasiqe instance politike e vetme e kohes ka qene pikerisht kisha (eshte nje nga ato topat volej qe i mer vatikani ne interessin e vet)....mbeshtetja e "papes" pra duhet pare si mbeshtetje e nje "aleati" ushtarak sic i ke edhe sot ne realitetin tone, PAPA edhe mjaft here e tradhetoi....apo, pse kjo kinse harrohet ???. Prijesve te ndryshem "politik" te kohes se skenderbeut nuk ju eshte kruajtur shume per fee, keshtuqe ka patur edhe aleanca mbreterish qe nuk i kane takuar te njejtes fee (katolik/orthodoks/musliman - shih ali pashe tepelenen, shih mehmed aliun e egjiptit, shih ne kohet me te vonshme lidhjet e perandorise osmane me rrusine, pastaj me austrohungarin dhe gjermanine....POLITIKA nuk ka ndryshuar ftyre ASNJEHERE ka qene si atehere, si sot, e njejte - e drejtuar nga interesset)......beselidhja e lezhes, pare nen keto kushte, tregon pikerisht PSE rilindasit u lidhen per kete pikenisje. Ata e pane kete beselidhje, dhe qe ne fakt edhe ashtu ishte, si berthamen e pare te "shtetit nacional" ne historine e re.....shih me poshte...

Citim Postuar mė parė nga hot_prinz Lexo Postimin
    Princėrit mė tė dėgjuar qė morėn pjesė ishin kėta: Gjergj Arianiti; Andrea Topia (Thopia), Stėrnip i Karol Thopisė, prin i krahinės midis Krujės dhe Durrėsit, i shoqėruar nga dy djemtė e tij dhe nga i nipi Tanush Topia; Teodor Korona Muzaka, princ i Beratit dhe disa princėr tė tjerė tė Myzeqesė; Gjergj Stres Balsha, princ i krahinės midis Krujės dhe Lezhės; Pal dhe Nikollė Dukagjini, principata e tė cilėve zgjatej nga Drini nė Kosovė gjer nė kufi tė Serbisė; Lek Zaharia Altisferi, princ i Danjės; Pjetėr Spani, princ i Malėsive tė Shoshit e tė Shalės i shoqėruar nga tė katėr djemtė e tij; Lek Dushmani, princ i Zadrimės; Stefan Ēernoviēi, princ i Malit tė Zi. Veē kėtyre u mblodhėn nė Kuvend edhe pėrfaqėsues tė republikės sė Venedikut si vėzhgues.
    Cilet princer ???.....vet skenderbeu ishte "musliman"...hamzai ishte musliman....dega e kastrioteve ishte e NDARE fetarisht...ashtu sic ishin te ndara edhe krejt deget e feudeve shqiptare te kohes (te cilet ishin vec me gjenerata e trete e me teper musliman)...paria e kohes ishte e para qe u KONVERTUA ne musliman, jo fshataret e thjeshte....ishin PASANIKET ata qe u konvertuan.......ne beselidhjen e lezhes ka patur dhjetra motive, por te jeshe i sigurte se motive fetare nuk ka patur !!!....barleti shkruan kryekeput nga kendi i interessit te vatikanit. Une jam me se i bindur, se ne beselidhjen e lezhes ishin truc si deget muslimane si ato te krishtera te familjeve feudale te kohes te bashkuara....hamzai luftoi mbi 13 vjet ne krah te skenderbeut.....interessi i vetem i barletit eshte te na hab barkun se hamzai sa ishte me skenderbeun ishte "i krishtere", sa i ishte kunder tije "musliman"......nese kjo nuk eshte e trilluar, atehere thiu fluturon....

tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ne anen tjeter kronistet shkruajne per mbi "100 000" familje shqiptare muslimane qe ishin te inkuadruara ne administrate osmane....
    tung
    Cilet kroniste , Tunxh??!
    Te thuash diēka te tille, per nje popullsi qe numeronte pak a shume 1 milion fryme(100 000 familje X 5 anetare mesatarja=500 000 vete), eshte kulmi i gomarllekut!!
    Tunxh, po ti vertet i medon goarlleqet qe shkruan??!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Skenderbeu nuk ka luftuar me pretekse fetare......POLITIKA nuk ka ndryshuar ftyre ASNJEHERE ka qene si atehere, si sot, e njejte - e drejtuar nga interesset)......beselidhja e lezhes, pare nen keto kushte, tregon pikerisht PSE rilindasit u lidhen per kete pikenisje. Ata e pane kete beselidhje, dhe qe ne fakt edhe ashtu ishte, si berthamen e pare te "shtetit nacional" ne historine e re.....shih me poshte...
    E lexon edhe vete ate qe shkruan Tunxh??!
    Ja pra, dhe pse edh shqelma si gomar, e ke shkruajtur vete se interesat fetare perputheshin me ato kombetare!!
    Plasi syte e trute, o Tunxh!!
    Cilet princer ???.....vet skenderbeu ishte "musliman"...hamzai ishte musliman....
    Gjergji ehodhi ne hale fene e sulltan-kalifit!!
    Ndersa Hamzai musliman, eshte shembulli i tradhetise!!
    Plasi syte dhe trute, o Tunxh, se e ke shkruajtur me doren tende!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Cilet kroniste , Tunxh??!
    Te thuash diēka te tille, per nje popullsi qe numeronte pak a shume 1 milion fryme(100 000 familje X 5 anetare mesatarja=500 000 vete), eshte kulmi i gomarllekut!!
    Tunxh, po ti vertet i medon goarlleqet qe shkruan??!
    Forumist te nderuar.....ja ku te nxjer ndjekja e verber e nje ideologjie.....mohimi i realitettit, pervertimi i tije....
    Sorrollopit te vatikanit nuk i dridhet qerpiku kur e mohon vleren e kombit qe i takon. Pa piken e meshires do ti sakrifikonin 2 500 000 kosovare per 60 000 llatin (kosoven e mar si shembull se i ka perpjesetimet eklatante).

Jarush trimi.....100 000 familje nuk nenkupton se krejt antaret kane qene pjese e administrates por vetem NJE (nuk kane qene baba, nana, biri, vajza, nipi e mbesa ne "pune").....matematika e jote eshte tipike per llogjiken qe ke....matematika e sakte eshte 100000:5=20 000....jo e kunderta, oooooo llogjiko, o ta hangsha llogjiken....
    Sot, perqindja mesatare e punetoreve administrativ ne europe eshte diku 15% e krejt forces punetore (ne vendet skandinave 25% deri 30%....per norvegjine gjeta statistika nga 2008-a, 32,6%...)
    Llogarit tash, duke patur para sysh se aparati administrativ ka qene shume me i vogel me heret (mere kohen ne fund te per. osmane), ku te del statistika mbi numrin e forces punetore te shqiptaret.....eshte boterisht e njohur, se shqiptaret ne per. osmane ishin mbiproporcional prezent....

E mohon kete realitet, se te kane mesuar se muslimanet kane qene malok, se nuk kane patur shkrim e gjuhe te shkruar (ju llatinet kishi se paku tre libra)....por ne fakt realiteti te deshmon te kunderten, pikerisht pra, 100000 familje ne administrate, dhe tash vlen llogaria qe e perdore ti, kane qene te alfabetizuar....familjet e dijes, edhe SOT i kane anetaret te shkolluar, dhe kane tradite familjare sa i perket shkollimit....njihen edhe sot ato familje qe kane tradite shkollimin ne shpi....

Tungi

Ps:

Kush habitet se kjo i dogji pikerisht nje deleje te vatikanit ?
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

E lexon edhe vete ate qe shkruan Tunxh??!
    Ja pra, dhe pse edh shqelma si gomar, e ke shkruajtur vete se interesat fetare perputheshin me ato kombetare!!
    Plasi syte e trute, o Tunxh!!
    Gjergji ehodhi ne hale fene e sulltan-kalifit!!
    Ndersa Hamzai musliman, eshte shembulli i tradhetise!!
    Plasi syte dhe trute, o Tunxh, se e ke shkruajtur me doren tende!!
    Ti nuk ke "tru" per kete.....nuk tha askush se skenderbeu "mbeti" musliman, une te thash se skenderbeu "ishte" musliman, dhe ngjajshem me ate, edhe familjet feudale tjera e ndjeknin te njejten politike te kohes. Feudalet shqiptare ishin te paret qe u konvertuan.....

Pse mendon se fokuzimi me i madh i histografise tone eshte tek "dhuna" ne konvertim ?....qe mos ti shkoje mendja shqiptarit te arsimuar te hulumtoje prapavijat e "trickut nr. 17"....

Tungi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 07-10-2015 mė 12:46
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Jarush trimi.....100 000 familje nuk nenkupton se krejt antaret kane qene pjese e administrates por vetem NJE (nuk kane qene baba, nana, biri, vajza, nipi e mbesa ne "pune").....matematika e jote eshte tipike per llogjiken qe ke....matematika e sakte eshte 100000:5=20 000....jo e kunderta, oooooo llogjiko, o ta hangsha llogjiken....
    .........ahahahahahahaha....po kush ti la mendte ty, inxhenjer i opingave te mija!!!
    100 000 familje per nga nje anetar ne administraten osmane, i bije te kene qene 100 000 nepunes, e jo 20 000!!
    Sidoqofte, kjo do te thote se me teper se gjysma e shqiptareve, ose 500 000 vete, rronin mbi shpatullat e administrates osmane dhe pjesa tjeter, pra rreth 300 000, punonin!!
    O dudum , a e sheh se si t'i ka djeg trute Islami??!!
    .....eshte boterisht e njohur, se shqiptaret ne per. osmane ishin mbiproporcional prezent....
    "boterisht" e njohur??!! Ne boten e Muhamedit ndoshta, se ne kete tonenjo qe jo!!
    E sidoqofte, edhe ato kokrra qe ishin ne administraten osmane, s'ishin perveēse sherbetore te sulltanit!!
    E mohon kete realitet, se te kane mesuar se muslimanet kane qene malok, se nuk kane patur shkrim e gjuhe te shkruar (ju llatinet kishi se paku tre libra)....por ne fakt realiteti te deshmon te kunderten,
    ....ahahahahah....."realiteti" i mendjes se nje dudumi osmanlli?!!....ahahahahah.....
    pikerisht pra, 100000 familje ne administrate, dhe tash vlen llogaria qe e perdore ti, kane qene te alfabetizuar....
    E ke me Kuran, mazllem, apo me defteret qe t'ka lon gjyshi yt turk??!
    Si s'shkruajten nje liber keta te arsimuarit e tu, oj kokkra e gomarit, por priten qe Llahuten e Malcis ta shkruaje nje shqiptar nga ata te sterpakices??!!
    E pse, nga tere rilindasit e fese islame, s'doli njeri ta lavderoje babasulltanin tend te dashur??!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Ti nuk ke "tru" per kete.....nuk tha askush se skenderbeu "mbeti" musliman, une te thash se skenderbeu "ishte" musliman, dhe ngjajshem me ate, edhe familjet feudale tjera e ndjeknin te njejten politike te kohes. Feudalet shqiptare ishin te paret qe u konvertuan.....
    Po, konvertoheshin nga dashuria qe kishin per fene e pedofilit, (e jo ngase siē thone gjuhet e liga se sulltani ua merrte bij e bija peng), por Heroi yne e hodhi ne hale efne islame!! Ky eshte fakt!!

Pse mendon se fokuzimi me i madh i histografise tone eshte tek "dhuna" ne konvertim ?....qe mos ti shkoje mendja shqiptarit te arsimuar te hulumtoje prapavijat e "trickut nr. 17"....
    Sepse kjo eshte e verteta!!
    Sepse edhe profeti yt gjakatar, veproi keshtu!!
    Sepse edhe egersirat e sulltaneve turq vepruan si Muhamedi!!
    Sepse nese Shqiptaret arrijne ta shohin te verteten ne sy, e verteta do t'i shpetoje nga kanceri qe i ka kapluar!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,771

(Shqiperi- Jezuitet)
    ...Tutavia nel numero di giugno 1899-in seguito alla proposta di uno zelatore dell'Apostolato della pregiera-nasce una specie di "Lega di pregiera per Albania" per il rifiorire della fede cattolica e per "il bene del Albania". Vi si danno anche alcuni esempi di preghiere,che per la semplicita e per la conferma dell'esistenca di un movimento sotteraneo,vogliamo far conoscere al lettore : 1) La matina offrire le preghiere e le nostre buone opere per l'Albania con questa preghiera: "O dio misericordioso accetta ti preghiamo le preghiere e le opere buone mie e di tutti gli uomini per il bene dell'Albania ".2) Offrire la Messa, la Comunione o la recita del S. Rosario dicendo :" O Dio misericordioso accetta ti preghiamo questa messa (o Comunone o S. Rosario) per il bene dell'Albania". 3) Dire spesso qualcuna di queste giaculatorie : " Sacro cuore di Gesł salva l'Albania"; "O Madonna di Scutari prega per l'Albania".

"Studi Albanologici,Balcanici,Bisantini e Orientali. In onore di Giussepe Valentini" . Namik Ressuli.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

.........ahahahahahahaha....po kush ti la mendte ty, inxhenjer i opingave te mija!!!
    100 000 familje per nga nje anetar ne administraten osmane, i bije te kene qene 100 000 nepunes, e jo 20 000!!
    Sidoqofte, kjo do te thote se me teper se gjysma e shqiptareve, ose 500 000 vete, rronin mbi shpatullat e administrates osmane dhe pjesa tjeter, pra rreth 300 000, punonin!!
    O dudum , a e sheh se si t'i ka djeg trute Islami??!!
    "boterisht" e njohur??!! Ne boten e Muhamedit ndoshta, se ne kete tonenjo qe jo!!
    E sidoqofte, edhe ato kokrra qe ishin ne administraten osmane, s'ishin perveēse sherbetore te sulltanit!!
    ....ahahahahah....."realiteti" i mendjes se nje dudumi osmanlli?!!....ahahahahah.....
    E ke me Kuran, mazllem, apo me defteret qe t'ka lon gjyshi yt turk??!
    Si s'shkruajten nje liber keta te arsimuarit e tu, oj kokkra e gomarit, por priten qe Llahuten e Malcis ta shkruaje nje shqiptar nga ata te sterpakices??!!
    E pse, nga tere rilindasit e fese islame, s'doli njeri ta lavderoje babasulltanin tend te dashur??!!
    O llogjiko....nuk kane qene "njekohesisht", andaj edhe folet per "familje"...andaj edhe te ceka "traditen" familjare....folet per 100000 familje qe kane patur ne "ndonje" kohe te punesuar ne administrate.....administrata ka qen e holle asaje kohe (andaj edhe e theva per 5 - jo per pese antare, por per 20%.....duke mare para sysh fluktuacionin brenda administrates, ku per shembull posti i kadiut nuk ndahej me gjate se per dy vjet....ku sherbeu pashko vaza, sa kohe sherbente ne nje vend ?)....do te ishte abzurd numri 100 000 (edhe truri i jot e pa se eshte shume i larte)....por llogjika e bashkuar me gjysemdije dhe ēerekdije te len te mendosh pikerisht kete qe e mendon...

Tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Po, konvertoheshin nga dashuria qe kishin per fene e pedofilit, (e jo ngase siē thone gjuhet e liga se sulltani ua merrte bij e bija peng), por Heroi yne e hodhi ne hale efne islame!! Ky eshte fakt!!

Sepse kjo eshte e verteta!!
    Sepse edhe profeti yt gjakatar, veproi keshtu!!
    Sepse edhe egersirat e sulltaneve turq vepruan si Muhamedi!!
    Sepse nese Shqiptaret arrijne ta shohin te verteten ne sy, e verteta do t'i shpetoje nga kanceri qe i ka kapluar!!
    Ti nuk ke tru per kete....tricku nr. 17.eshte i nderlidhur dhe thurrur mire.....eshte ne natyren e trikut nr. 17....perndryshe do ta quanim ndryshe....e kape ?....aha, natyrisht....

Kronikat thuan, se familjet e konvertuara ne musliman i paguanin familjet e krishtera, qe ti mirrnin femijet e tyre dhe ti shitnin si te krishtere, pasiqe nuk mereshin para sysh muslimante por vetem te krishteret....
    Njerezit paguanin para, qe te jav marren femijet "peng", pasiqe numri i "pengjeve" ishte i kufizuar !.....administrata paralajmeronte vendin, kohen dhe numrin qe do te mirreshi "peng"....ta kap llogjika ne ndonje forme kete qe ze shkruaj apo televizor me boja ?....

Mrekulli fare...
    albanish by nature

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •