Close
Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 112
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Pėr: Shokuese ; Jezusi thot ne bible une jam njeri.

Citim Postuar mė parė nga Busy Girl Lexo Postimin
    Ca spo na nigjojne veshet perfundimisht une kete fe se marr vesh ........te besh zotin njeri e njeriun zot???
    Te thuash qe Jezusi ka qene zot dhe e solli perndia mahhhh me duken absurde kto triniteti e shuuum te tjera...
    Moter ne komb, veshet e tu nuk te ndegjojne dicka te re, se Perendia erdhi e misherua ne njeri na tregon para mijera viteve Bibla. Profetet e Zotit para rreth 2800 viteve me profetin Isaia profetizon ardhjen e Mesise per t'i sjellur shpetim njerezimit. Pasha femijet e motres dhe femijet e vllaut tim besimi krishter iu duket absurd per shkak te argateve te qetnikeve, d.m.th. serbeve, islamisteve dhe ateisteve radikale qe kane mbushur cdo medie, liber, reviste, forum, debat me propagande kunder besimit krishter. Triniteti eshte Monoteizmi i Vertete por ju nuk i keni lexuar kurre argumentet per kete ju duket gje e re dhe 'absurde'. Ne smund te vendosim se cila eshte natyra e vertete e Zotit pervecse asaj qe na tregojne profetet.
    Cka te duket absurde, se Jezusi u kryqezua per mekatet tona, e nderuar kete na tregojne argumentet historike dhe Jezusi vet predikoi kete.

i/e regjistruar Maska e Evian
    Anėtarėsuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Citim Postuar mė parė nga Busy Girl Lexo Postimin
    Ca spo na nigjojne veshet perfundimisht une kete fe se marr vesh ........te besh zotin njeri e njeriun zot???
    Te thuash qe Jezusi ka qene zot dhe e solli perndia mahhhh me duken absurde kto triniteti e shuuum te tjera...
    Teoria (Thjesht teori) e Trinitetit shkon edhe me larg.

Pershembull : Zoti, kishte nje djal, dhe ky djal ishte vet Zoti pra e ka lind veten e tij te cilin e quan "biri im" dhe djali i tij e quan veten "Ati im" ?! Kurse,.. ajo qe s'eshte pjese e kesaj loje ēuditerisht, eshte edhe nena e .... ??? E gjete ?! Po pra, e Zotit ! Por kete nene e krijoi i biri, pra ati. Ati eshte ai i cili e flijoi/sakrifikoi birin e tij, pra veten, qe ty dhe mu te na falen gjynahet sepse s'kishte alternative tjeter pos te kapet nga romaket dhe t'a rrahnin mir e mir, deri sa....................v d i ē !

Nejse, mos e merr si tallje sepse ka njerez serioz qe besojn kete.
    Mesia eshte profesor i mir ne kete lemi, i cili mund te udhezon drejt ketij besimi.

3. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Evian pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

Busy Girl (06-10-2015),Sayan2003 (05-10-2015)

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    1. Une si i krishtere orthodhoks nuk i besoj Bibles. Une i besoj deshmise se Kishes Orthodhokse, se Jisu Krishti eshte Zot.
    Ti nuk i beson Bibles por i beson Bibles. Apostujt nuk ishin orthodokse por thjeshte besonin dhe ndiqnin Krishtin. Edhe Bibla thote se Jezusi eshte Zot, andaj mos ki frike nga Bibla i nderuar por eja lexoje Biblen. Apostujt nuk iu luten Marise sepse Maria jetoi pas kryqezimit te Jezusit, per te krishteret ishte i mjaftueshem besimi ne Jezusin qe te shpetonin... to be continued...

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Evian Lexo Postimin

Pershembull : Zoti, kishte nje djal, dhe ky djal ishte vet Zoti pra e ka lind veten e tij te cilin e quan "biri im" dhe djali i tij e quan veten "Ati im" ?! Kurse,.. ajo qe s'eshte pjese e kesaj loje ēuditerisht, eshte edhe nena e .... ??? E gjete ?! Po pra, e Zotit ! Por kete nene e krijoi i biri, pra ati. Ati eshte ai i cili e flijoi/sakrifikoi birin e tij, pra veten, qe ty dhe mu te na falen gjynahet sepse s'kishte alternative tjeter pos te kapet nga romaket dhe t'a rrahnin mir e mir, deri sa....................v d i ē !

Mesia eshte profesor i mir ne kete lemi, i cili mund te udhezon drejt ketij besimi.
    Vlla ti ende je mbetur prapa me gjuhen shqipe, keto dite do te ta mesoj fjalen 'kronologji'. Kur t'i meson keto fjale pastaj do ta lexosh vet Biblen dhe do ta shohesh se cfare budallalleqe poston e do te thuash 'cfare budallai isha, mbroja pedofiline e arabeve vetem te mos besoja se Perendia pagoi ne kryq per mekatet e mia', mbroja argatet e serbit dhe propaganden e tyre selefiste per te dalur kunder Zotit, po nejse, kjo eshte kaluese shpresoj.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,763

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Cka kane bere konkretisht per kombin shqiptare perpos se kane shkruajtur shqipe per punet e tyre ???.....ne kete kontekst ka arsyetime te vleresohet nene tereza, pasiqe ajo se paku ka kontribuar "indirekt" ne imazhin e shqiperise para opinionit boterore, se paku per ata qe jane interessuar me hollesisht per ate.......cfare "vlere" objektive ka sjelle kleri katolik per kombin shqiptare, per shtetin shqiptare, per reputacionin e kombit tone ne aspektin gjeopolitik (apo mendon edhe ti se NATO i rra serbise me "bekimin" dhe "urdherin" e vatikanit ???, ose pikerisht vetem per arsye se ka 250 000 katolik shqiptare ???).....nuk e sheh se krejt kjo pune nuk eshte me shume se nje floskule e maaaaadhe sapuni qe na hendikepon massovikisht ne diskursin ndershqiptare....nje tragjedi e paaimagjinueshme per progressin tone !!!...kjo cka shihet ketu ne forum, perpjeseitimisht mund te transferohet edhe mbi krejt mendimin shqiptare gjetiu.....

tung
    Patér Pashko Bardhi (Shkoder 1870-1947)historian,folklorist,perkthyes. Shkruan ne "Albania" te Konices e kryeredaktor i Hyllit te Drites.
    Disa nga veprat e artikuj te tije. Shenime biografike mbi P Gjeēovin (1933). E verteta mbi mizorite e komunizmit ne Spanje (1936) .Gjuha shqipe e arbereshve te Zarés.Perkthen vjershat e Skenderbeut te Kaēiē Mioshiēit.etj etj.

P. Vinēenc Prenushi (Shkoder 1885-1949)
    Shkrimar,perkthyes. Gjeth e lule,poezi lirike (1924) Perkthime,Wiesman. Fabiola. Sienkvicz. S.Pelico (burgjet e mia)etj etj.

P. Martin Sirdani-profesor historie folkorist. P.Ambroz Marlaskaj,profesor gjimnazi,deputet,Dr. filozofie.P Anton Harapi pedagog.P Justin Rrota,shkrimtar,gjuhetar,profesor.P Martin Gjoka,kompozitor e profesor muzike.P Bernardin Palaj,poet,folklorist,kompozitor. P. Antonin Fishta,historian,kompozitor e shkrimtar.P Donat Kurti,gjuhetar,folklorist e poet. P Jakob Marlekaj,profesor ne gjimnazin e Shkodres dhe ne Universitetin e Barit,shkrimtar,perkthyes,dr albanologjie. P Gjon Shllaku,shkrimtar dr filozofie....etj etj etj.

Keta e plot te tjere ka bere me shume se ēu takonte per kombin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SERAFIM DILO : 05-10-2015 mė 19:02

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Citim Postuar mė parė nga Evian Lexo Postimin

Je i modh................

Fatkeqsia osht qe shejtoni ka mor i ka mor perpara t'gjith kto qe i thojn vetes delet e perendis.

8. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Sayan2003 pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

Busy Girl (06-10-2015),Evian (06-10-2015)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ti nuk i beson Bibles por i beson Bibles. Apostujt nuk ishin orthodokse por thjeshte besonin dhe ndiqnin Krishtin. Edhe Bibla thote se Jezusi eshte Zot, andaj mos ki frike nga Bibla i nderuar por eja lexoje Biblen. Apostujt nuk iu luten Marise sepse Maria jetoi pas kryqezimit te Jezusit, per te krishteret ishte i mjaftueshem besimi ne Jezusin qe te shpetonin... to be continued...
    Or gjytrym. Albo thot qe si beso bibles se ndryshe do besote qe bibla thot per jezusin qe osht njeri. Ti qe i beso bibles pse nuk e respekto dhe t'besosh qe jezusi osht njeri. Bibla po ta thot troc.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Patér Pashko Bardhi (Shkoder 1870-1947)historian,folklorist,perkthyes. Shkruan ne "Albania" te Konices e kryeredaktor i Hyllit te Drites.
    Disa nga veprat e artikuj te tije. Shenime biografike mbi P Gjeēovin (1933). E verteta mbi mizorite e komunizmit ne Spanje (1936) .Gjuha shqipe e arbereshve te Zarés.Perkthen vjershat e Skenderbeut te Kaēiē Mioshiēit.etj etj.

P. Vinēenc Prenushi (Shkoder 1885-1949)
    Shkrimar,perkthyes. Gjeth e lule,poezi lirike (1924) Perkthime,Wiesman. Fabiola. Sienkvicz. S.Pelico (burgjet e mia)etj etj.

P. Martin Sirdani-profesor historie folkorist. P.Ambroz Marlaskaj,profesor gjimnazi,deputet,Dr. filozofie.P Anton Harapi pedagog.P Justin Rrota,shkrimtar,gjuhetar,profesor.P Martin Gjoka,kompozitor e profesor muzike.P Bernardin Palaj,poet,folklorist,kompozitor. P. Antonin Fishta,historian,kompozitor e shkrimtar.P Donat Kurti,gjuhetar,folklorist e poet. P Jakob Marlekaj,profesor ne gjimnazin e Shkodres dhe ne Universitetin e Barit,shkrimtar,perkthyes,dr albanologjie. P Gjon Shllaku,shkrimtar dr filozofie....etj etj etj.

Keta e plot te tjere ka bere me shume se ēu takonte per kombin.
    Vllai, nuk po folim per shqiptaret e vertete qe e kane dert kombin, ata ashtu keshtu e kane te shkruar me te zeze ne te bardhe, me rrendesi nuk eshte emri, por ajo cka shkruan ne letra qe burone nga vullneti i tyre......une te foli per ushtaret e vatikanit qe e keqperdorin bagazhin historik dhe e interpretojne ne llogari te vatikanit.
    Shembull konkret, prentendanti per cmimin nobel per literature per te saten here (cfare surprize), Smajo Kadareja, leshoj nje bajge lope para ca javeve se "nene tereza" e paska mare Bill Clinton ne telefon dhe, duke shkele parimet e shenjta te besimit te saje, e paska "lut" ate qe ta shpetoje kosoven....dhe, si kishte ndryshe me ndodhe, Bill Clinton e kapi zemren me dore, pasiqe e kishte lut nene tereza, dhe e shpetoj kosoven....

Piken e kame tek missionairzmi i disa figurave te degjeneruara pas maskes se nacionalizmit dhe patriotizmit.....te gjon buzuku, marin barleti, pjeter bogdani dhe klerike tjere te koheve te herrshme NUK KA VLERA KOMBETARE, por vetem vlera fetare, kurse kuptohet, puna e tyre natyrisht se eshte trashigimi e kultures shqiptare, dhe kjo as qe diskutohet, diskutohet pikerisht ABUZIMI me ata....shpresoj se me kupton ku e kame fjalen....nuk e kam fjalen per Shtjefen Gjecovin, e natyrisht jo per legjendarin Gjergj Fishta ose burra tjere te medhenj te kombit tone me fe llatine....

Shembull me konkret e ke pikerisht gjuhen standarde....edhe pse literatura me e herrshme ne gjuhen shqipe eshte ne gegnishte, gjuha standarde eshte dermueshem e bazuar ne "toskerishten", pra, edhe ne kete senz nuk pati rrendesi bagazhi historik i joni, por se gjerat i drejtojne thjeshte aktualitetet e kohes ne shumicen e rrasteve, politika ditore. Natyrisht se ka hapesire, dhe per kete edhe ndodh kjo, qe ne kontekstin historike edhe te interpretohen elemente qe ju sherbejne qellimeve te ndryshme, kjo aman, nuk ka qene dhe nuk do te jete ne interessin mbarekombetare.

Sa energji na harxhon kjo budallaki ta quaj, eshte e paimagjinueshme.....diskursi fetare eshte me hapa gjigande para cdo diskursi tjeter ne shoqerine shqiptare. Thua se nuk ka teme me te "rrendesishme" per inteligjencen shqiptare, per politiken, per kulturen.....po perseritem, ne kosove, ku perpjesetimet jane eklatante, 60 000 katolik vs. 2 500 000 musliman, energjine e intelektit shqiptare e harxhon diskursi fetare.....tregomi llogarite nen vize, cka del nga kjo me ne fund, pos shllajf, stagnim, nje mace qe ja ngjet bishtit vet e sillet ne rreth si "dundurak" (loje femijesh ne polog, spinning top). Shih temat e forumit ketu....kjo mjafton !!!

Tung
    albanish by nature

Omelsin me krip Maska e Busy Girl
    Anėtarėsuar
    04-02-2012
    Vendndodhja
    Here and there I'm everywhere
    Postime
    4,491

Ndoshta une nuk kam kapacitet te mjaftueshem(kshu thot Jarigas) te kuptoj ose te rri te merrem me fene tuaj.Nuk kam ardhur te bej llafollogji mbi dijet e mia mbi fene, as te ngre e as te ul por sinqerisht do rrespektoja me teper dikend qe i lutet zotit me shpirt e jo statujave e shenjteve e ku di gje une sakeni ju.
    O njerez Zoti eshte nje eshte unik nuk eshte i lindur nga askush e nuk ka lindur askend.Nuk mund te kuptoj si kapaciteti mendor i madh qe keni ju thot qe te besoni qe zoti na paskesh nje bir sipas asaj qe thoni(ne emer te birit qe eshte biri i zotit) dhe qe te mbani kryqin i cili eshte vendi ku u vra krishti.
    Nje pyetje kam kshu pa kapacitet perpara se te kryqezohej krishti kush ishte simboli juaj??Si mund te puth une nje statuj dhe ti lutem asaj kur ate e ka bere nje njeri??? Si mund ti drejtohem shenjteve dhe ti adhuroj pse???? cfare ishin ata njerez te cilet kan qene te gabueshem per vete.
    Nua dua te ngre fene time apo x fe por une besoj vetem ne zot ne krijuesin tim.E ju qe keni kapacitet vazhdoni puthni statujat.
    "Mundohu te jesh i lumtur me ato qe ke dikush tjeter buzeqesh edhe pse ska asgje"

12. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Busy Girl pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

Evian (06-10-2015),Sayan2003 (06-10-2015)

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,763

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Vllai, nuk po folim per shqiptaret e vertete qe e kane dert kombin, ata ashtu keshtu e kane te shkruar me te zeze ne te bardhe, me rrendesi nuk eshte emri, por ajo cka shkruan ne letra qe burone nga vullneti i tyre......une te foli per ushtaret e vatikanit qe e keqperdorin bagazhin historik dhe e interpretojne ne llogari te vatikanit.
    Shembull konkret, prentendanti per cmimin nobel per literature per te saten here (cfare surprize), Smajo Kadareja, leshoj nje bajge lope para ca javeve se "nene tereza" e paska mare Bill Clinton ne telefon dhe, duke shkele parimet e shenjta te besimit te saje, e paska "lut" ate qe ta shpetoje kosoven....dhe, si kishte ndryshe me ndodhe, Bill Clinton e kapi zemren me dore, pasiqe e kishte lut nene tereza, dhe e shpetoj kosoven....

Piken e kame tek missionairzmi i disa figurave te degjeneruara pas maskes se nacionalizmit dhe patriotizmit.....te gjon buzuku, marin barleti, pjeter bogdani dhe klerike tjere te koheve te herrshme NUK KA VLERA KOMBETARE, por vetem vlera fetare, kurse kuptohet, puna e tyre natyrisht se eshte trashigimi e kultures shqiptare, dhe kjo as qe diskutohet, diskutohet pikerisht ABUZIMI me ata....shpresoj se me kupton ku e kame fjalen....nuk e kam fjalen per Shtjefen Gjecovin, e natyrisht jo per legjendarin Gjergj Fishta ose burra tjere te medhenj te kombit tone me fe llatine....

Shembull me konkret e ke pikerisht gjuhen standarde....edhe pse literatura me e herrshme ne gjuhen shqipe eshte ne gegnishte, gjuha standarde eshte dermueshem e bazuar ne "toskerishten", pra, edhe ne kete senz nuk pati rrendesi bagazhi historik i joni, por se gjerat i drejtojne thjeshte aktualitetet e kohes ne shumicen e rrasteve, politika ditore. Natyrisht se ka hapesire, dhe per kete edhe ndodh kjo, qe ne kontekstin historike edhe te interpretohen elemente qe ju sherbejne qellimeve te ndryshme, kjo aman, nuk ka qene dhe nuk do te jete ne interessin mbarekombetare.

Sa energji na harxhon kjo budallaki ta quaj, eshte e paimagjinueshme.....diskursi fetare eshte me hapa gjigande para cdo diskursi tjeter ne shoqerine shqiptare. Thua se nuk ka teme me te "rrendesishme" per inteligjencen shqiptare, per politiken, per kulturen.....po perseritem, ne kosove, ku perpjesetimet jane eklatante, 60 000 katolik vs. 2 500 000 musliman, energjine e intelektit shqiptare e harxhon diskursi fetare.....tregomi llogarite nen vize, cka del nga kjo me ne fund, pos shllajf, stagnim, nje mace qe ja ngjet bishtit vet e sillet ne rreth si "dundurak" (loje femijesh ne polog, spinning top). Shih temat e forumit ketu....kjo mjafton !!!

Tung
    Pershendetje.
    Nje person,o me drejte; nje nga personalitetet me te medhaja te gjuhes shqipe qe ka njohur ky komb,dhe qe karieren e tije e ka nisur me artikuj e poezi si :Ateizmi dhe feja islame,ne-"Zani i nalte"-1939. Islamizmi dhe zhvillimi njerezor,ne "Kultura Islame" -1940. Lindja profetike (poezi) ne-"Kultura islame"-1940. Liria dhe arsyetimi ne fene islame, ne "Kultura islame"-1942 etj etj... ne vitin 2003 ne nje "kapitull" te librit te tije... (f 27)- i botuar me pare ne revisten "Shkenca dhe Jeta" nr-5-1985,shkruan :
    " Studimi historik i nje gjuhe sherben ne radhe te pare per te sqaruar evolucionin e saj te shkalleshkallshem,qe nga koha e formimit e deri ne ditet tona,si edhe marredheniet me gjuhet e tjera,me te cilat ka pasur kontakte ne rryme te shekujve. Nga kjo pikpamje historia e nje gjuhe mund te hedhe drite edhe mbi vet historine e popullit qe e flet ate. Pra,gjuha e nje populli mund te sherbeje edhe si nje deshmitare e fateve te tije historike".

Tani mund ta dredhim e ta perdredhim si te duam por jashte ketij perkufezimi nuk mund te dilet. Vatikani,pa ushtare o me ushtaret e tije,kuptoje si te duash ka shkruar historine e gjuhes shqipe,dhe me kete gjuhe ka mbajtur gjalle si vet gjuhen dhe historine e keti populli.

Kjo per te thene ; qe katoliēezimi ne Shqiperi ka nje parési shum e shum here me te madhe karshi dy feve te tjera per te folur per shqiptaret,te pakten nga ana historike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SERAFIM DILO : 06-10-2015 mė 05:57

Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •