Close
Faqja 13 prej 14 FillimFillim ... 311121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 139
    i/e regjistruar Maska e Ronierjoni
    Anėtarėsuar
    22-09-2015
    Postime
    148

Pėr: Profecite Biblike per Islamin dhe Profetin Muhamed a.s

Ne qofte se Jezusi nuk eshte Zot ai eshte mashtuesi me i madh i njerezimit, Por Jezusi ėshte Zot !
    - Para se Abrahami te ishte "UNE JAM",
    - Ai qė mė ka parė mua ka parė Atin,
    - Unė jam nė Atin dhe Ati ėshtė nė mua
    - Unė jam rruga e vėrteta dhe jeta
    - Alfa dhe Omega
    - Mbret mbi mbretėr e Zot mbi Zot
    - Ai do tė quhet Atė i pėrjetshėm

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar mė parė nga Ronierjoni Lexo Postimin
    Ne qofte se Jezusi nuk eshte Zot ai eshte mashtuesi me i madh i njerezimit, Por Jezusi ėshte Zot !
    NEse nje musliman do thoshte se Jezusi eshte mashtrues sikurse thojne hebrenjte ne librat etyre kjo do te ishte blafsemi ne Islam.Pra kufer, mohim i Zotit qe zbriti Kuranin.Pasi Zoti e ka nderuar Iesusin(Isain) ne Kuran.

Ne ne fakt pohojme ate qe thote vete Jezusi se bibla eshte mbushur me tradita njerzore dhe jo me mesime hyjnore

Kėshtu ju e keni bėrė tė pavleshme Fjalėn e Perėndisė pėr shkak tė traditės suaj" !.(Mateu 15/6)

Dhe me kot mė adhurojne duke mėsuar doktrina qe janė urdherime nga njerzit(Mateu 15/9)"

Nderkohe shiko cfare thote Pali.

duke qenė dinak ju zura me dredhi.2 korintesave 12 , 16

Keshtu qe gjejeni vete se kush eshte problemi.

- Para se Abrahami te ishte "UNE JAM",
    Kete e kishe te shpjeguar tek tema "krijimi i Jezusit"

http://www.forumishqiptar.com/thread...=1#post3806108

Por meqe nuk e paske lexuar po ta sjell shpjegimin sepse perpara Jezusit ka pasur dhe te tjere dhe ky eshte kuptimi i vertete qe perpara se te krijohen trupat krijohen shpirtat e njerzve

Fjala e Zotit m'u drejtua, duke mė thėnė:"Para se unė tė tė formoja nė barkun e nėnės sate, tė kam njohur; para se ti tė dilje nga barku i saj, tė kam shenjtėruar dhe tė kam caktuar profet tė kombeve".(Jeremia 1/4-5)

Islami e shpjegon kete shume bukur duke treguar per tre periudhat 40 diteshe te krijimit te embrionit ne trupin e njeriut dhe pastaj dergimin e engjellit qe fut shpirtin ne trupin e foshnjes 4 muajshe.

Po ashtu vargu biblik

Zoti mė zotėroi nė fillim tė rrugės sė tij, pėrpara veprave tė tij mė tė lashta.U vendosa nga amshimi, qė nė krye, para se toka tė ekzistonte. Mė krijuan kur nuk kishte ende humnera, kur nuk kishte burime me ujė tė bollshėm. Mė krijuan para se themelet e maleve tė ishin pėrforcuar, para kodrinave,kur nuk kishte sajuar ende as tokėn, as fushat dhe as plisat e para tė dheut.(Proverbs 8/22-26)

Kete e gjen te shpjeguar ne komentimin e ajetit Kuranor

7:172.
    Kur Zoti yt nxori nga kurrizi i bijve tė Ademit pasardhėsit e tyre dhe i bėri tė dėshmojnė kundėr vetes sė tyre, u tha: “A nuk jam Unė Zoti juaj?” Ata u pėrgjigjėn: “Po, dėshmojmė se Ti je.” Kėshtu bėri Ai, nė mėnyrė qė ju (o njerėz) tė mos thoni nė Ditėn e Kiametit: “Kėtė nuk e kishim ditur.

Per shpjegimin e ketij verseti kliko ketu

http://d1.islamhouse.com/data/sq/ih_...e_Teuhidit.pdf

- Ai qė mė ka parė mua ka parė Atin,
    Edhe kete e kemi shpjeguar ketu "argumenti i katert"

http://www.forumishqiptar.com/thread...=1#post3806112

Megjithate po ta sjell prape

Gjoni 14/ 9-10: "Kush mė ka parė mua, ka parė Atin. Si vallė po thua: Na e trego Atin! 10. A nuk beson se Ati ėshtė me mua dhe unė jam me Atin. Fjalėt qė po ju them nuk I them nga vetja. Ati qė qėndron me mua ėshtė ai qė I bėn veprat." .

Vete Jezusi e shpejgon versetin biblik duke thene se veete Jezusi eshte nje mrekulli dhe veprat e tij nje mrekulli qe tregojne ekzistencen e Zotit.

Eshte sikur te thuash kush ka pare token ka pare Zotin, kush shikon gjithesine ka pare Zotin.Pra eshte shembelltyre simbolike e cila tregon se Zotin nuk e shikoni dot por mund te shikoni shenjat dhe krijimet e Tij qe tregojne per ekzistencen e Tij.

Vete Jezusi e pergenjeshtron shikimin e Zotit ne kete bote

Gjoni 5/ 24 dhe 36-37: . 36. …ato vepra qė bėj unė, dėshmojnė pėr mua, se Ati mė ka dėrguar. 37. Dhe Ati qė mė dėrgoi, Ai vetė ka dėshmuar pėr mua. Ju nuk e keni dėgjuar kurrė zėrin e tij dhe as nuk e keni parė fytyrėn e tij."

Gjoni 1/ 18: "Askush se pa Perėndinė kurrė…

Gjon 4/ 12: "Askush se ka parė ndonjėherė Perėndinė

Pra shikimi i Zotit eshtee i pamundur ne kete bote.Zotin do ta shikojne vetem besimtaret ne parajse pasi atje eshte nje krijim i ri ndryshe nga ky tokesori.

-
    Unė jam nė Atin dhe Ati ėshtė nė mua
    Edhe kete e kemi shpjeguar ketu "argumenti i trete"

Por po ta rijell prape.Shprehja ka kuptim shembelltyre figurativ dhe jo te realte sepse te njejten shprehje Jezusi e perdori dhe per apostujt.

Nderkohe shiko si e shpjegoi vete Jezusi per tiu larguar mentaliteti pagan

21 qė tė gjithė tė jenė njė, ashtu si ti, o Atė, je nė mua dhe unė nė ty; edhe ata tė jenė njė nė ne, qė bota tė besojė se ti mė ke dėrguar.Gjoni 17

23 Unė jam nė ta dhe ti nė mua, qė tė jenė tė pėrsosur nė unitet dhe qė bota tė njohė qė ti mė ke dėrguar dhe qė i ke dashur, ashtu si mė ke dashur mua.
    24 O Atė, unė dua qė atje ku jam unė, tė jenė me mua edhe ata qė mė ke dhėnė, qė ta shohin lavdinė time qė ti mė ke dhėnė, sepse ti mė ke dashur para themelimit tė botės.

Pra uniteti eshte simbolike e besimit dhe jo unitet qenieve se ashtu i bie cdo apostuj qeka dhe Zot pervec apostullit, pastaj na dalin dhe zotrat si zekeria dhe gjon pagezori qe u mbushen me frymen e shenjte e keshtu mentaliteti pagan na ben gjithe njerzit zotra sic besojne panteistet.

Pra Jezusi njeri

Fryma e shenjte behet pellumb

Dhe Fryma e Shenjtė zbriti mbi tė, nė trajtėn trupore si tė pėllumbit .(Luka 3/22)

Atehere nga ndryshojne krishteret me Paganet dhe panteistet?

Unė jam rruga e vėrteta dhe jeta
    Edhe kete e kam shpjeguar 100 here.Jezusi ishte nje e vertete profetike, nje udhezim qe te mesonte drejtimin per tek Zoti, ndersa vete Zoti eshte i Verteti.Iku Jezusi dhe tha do te vije Ngushulluesi qe do tju prije ne cdo te vertete.Pra Jezusi eshte vepra Zoti eshte Krijuesi i vepres.Jezusi eshte e verteta, ndersa Zoti eshte I Verteti prej te cilit Krijohet e verteta, udhezohet dhe shkohet me ane te vertetes, dhe ai qe u meson njerzve te verteten me ane te profeteve.

Gjoni 8/ 16,18,: "16. Dhe Ati qė mė dėrgoi. 18. Dhe Ati qė mė ka dėrguar dėshmon pėr mua. 26. Por Ai qė mė ka dėrguar ėshtė I Vėrtetė

Alfa dhe Omega
    - Mbret mbi mbretėr e Zot mbi Zot
    - Ai do tė quhet Atė i pėrjetshėm
    Edhe keto jane keqinterpretime biblike.

Psh Fjala greke e perdorur per Jezusin Zot eshte fjala Kirios por e njejta fjale perdoret dhe per njerzit Zoteri.Pra ne themi Kirios per Zotin por themi dhe kirios per njeriun zoteri.Sikur me thene shqip Zoti, dhe zoti Sali, kur perkthehet bibla ne shqip fjala zoteri perkthehet Zot dhe jo zoteri dhe kjo i humb kuptimin e vertete bibles .Se keshtu eshte kur nuk e ke biblen aramike me te cilen foli Jezusi por ke emertime greke dhe perkthime greke.

Alfa dhe Omega jane emertime greke skane asnje lidhje fare me aramishten qe foli Jezusi.Keshtu qe nuk eshte faji im qe duart njerzore nuk e kane shkruar mire biblen.Biles vete bibla tregon se ai qe shton tek ajo letra apo interperetime te ndryshme do te denohet tek zbulesa permendet kjo.

Merri lexoji shkrimet te gjitha dhe do bindesh per shume ceshtje te tjera.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anėtarėsuar
    22-09-2015
    Postime
    148

Jezusi ėshtė Zot edhe nė Kuran Sureti 3 - 45 Jezusi ėshtė njė Fjalė prej Perėndisė, Sureti 4-171 Fryma e Perėndisė, por edhe nė KuranPerėndia krijon nėpėrmjet fjalės

Lutju Perėndisė tė tė hapi sytė Hoxhė se tė vėrtetėn e ke tė shkruar qartė Jezusi ėshtė Zot !

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    NEse nje musliman do thoshte se Jezusi eshte mashtrues sikurse thojne hebrenjte ne librat etyre kjo do te ishte blafsemi ne Islam.Pra kufer, mohim i Zotit qe zbriti Kuranin.Pasi Zoti e ka nderuar Iesusin(Isain) ne Kuran.

Ne ne fakt pohojme ate qe thote vete Jezusi se bibla eshte mbushur me tradita njerzore dhe jo me mesime hyjnore

Kėshtu ju e keni bėrė tė pavleshme Fjalėn e Perėndisė pėr shkak tė traditės suaj" !.(Mateu 15/6)

Dhe me kot mė adhurojne duke mėsuar doktrina qe janė urdherime nga njerzit(Mateu 15/9)"

Nderkohe shiko cfare thote Pali.

duke qenė dinak ju zura me dredhi.2 korintesave 12 , 16

Keshtu qe gjejeni vete se kush eshte problemi.

Kete e kishe te shpjeguar tek tema "krijimi i Jezusit"

http://www.forumishqiptar.com/thread...=1#post3806108

Por meqe nuk e paske lexuar po ta sjell shpjegimin sepse perpara Jezusit ka pasur dhe te tjere dhe ky eshte kuptimi i vertete qe perpara se te krijohen trupat krijohen shpirtat e njerzve

Fjala e Zotit m'u drejtua, duke mė thėnė:"Para se unė tė tė formoja nė barkun e nėnės sate, tė kam njohur; para se ti tė dilje nga barku i saj, tė kam shenjtėruar dhe tė kam caktuar profet tė kombeve".(Jeremia 1/4-5)

Islami e shpjegon kete shume bukur duke treguar per tre periudhat 40 diteshe te krijimit te embrionit ne trupin e njeriut dhe pastaj dergimin e engjellit qe fut shpirtin ne trupin e foshnjes 4 muajshe.

Po ashtu vargu biblik

Zoti mė zotėroi nė fillim tė rrugės sė tij, pėrpara veprave tė tij mė tė lashta.U vendosa nga amshimi, qė nė krye, para se toka tė ekzistonte. Mė krijuan kur nuk kishte ende humnera, kur nuk kishte burime me ujė tė bollshėm. Mė krijuan para se themelet e maleve tė ishin pėrforcuar, para kodrinave,kur nuk kishte sajuar ende as tokėn, as fushat dhe as plisat e para tė dheut.(Proverbs 8/22-26)

Kete e gjen te shpjeguar ne komentimin e ajetit Kuranor

7:172.
    Kur Zoti yt nxori nga kurrizi i bijve tė Ademit pasardhėsit e tyre dhe i bėri tė dėshmojnė kundėr vetes sė tyre, u tha: “A nuk jam Unė Zoti juaj?” Ata u pėrgjigjėn: “Po, dėshmojmė se Ti je.” Kėshtu bėri Ai, nė mėnyrė qė ju (o njerėz) tė mos thoni nė Ditėn e Kiametit: “Kėtė nuk e kishim ditur.

Per shpjegimin e ketij verseti kliko ketu

http://d1.islamhouse.com/data/sq/ih_...e_Teuhidit.pdf

Edhe kete e kemi shpjeguar ketu "argumenti i katert"

Megjithate po ta sjell prape

Gjoni 14/ 9-10: "Kush mė ka parė mua, ka parė Atin. Si vallė po thua: Na e trego Atin! 10. A nuk beson se Ati ėshtė me mua dhe unė jam me Atin. Fjalėt qė po ju them nuk I them nga vetja. Ati qė qėndron me mua ėshtė ai qė I bėn veprat." .

Vete Jezusi e shpejgon versetin biblik duke thene se veete Jezusi eshte nje mrekulli dhe veprat e tij nje mrekulli qe tregojne ekzistencen e Zotit.

Eshte sikur te thuash kush ka pare token ka pare Zotin, kush shikon gjithesine ka pare Zotin.Pra eshte shembelltyre simbolike e cila tregon se Zotin nuk e shikoni dot por mund te shikoni shenjat dhe krijimet e Tij qe tregojne per ekzistencen e Tij.

Vete Jezusi e pergenjeshtron shikimin e Zotit ne kete bote

Gjoni 5/ 24 dhe 36-37: . 36. …ato vepra qė bėj unė, dėshmojnė pėr mua, se Ati mė ka dėrguar. 37. Dhe Ati qė mė dėrgoi, Ai vetė ka dėshmuar pėr mua. Ju nuk e keni dėgjuar kurrė zėrin e tij dhe as nuk e keni parė fytyrėn e tij."

Gjoni 1/ 18: "Askush se pa Perėndinė kurrė…

Gjon 4/ 12: "Askush se ka parė ndonjėherė Perėndinė

Pra shikimi i Zotit eshtee i pamundur ne kete bote.Zotin do ta shikojne vetem besimtaret ne parajse pasi atje eshte nje krijim i ri ndryshe nga ky tokesori.

-

Edhe kete e kemi shpjeguar ketu "argumenti i trete"

Por po ta rijell prape.Shprehja ka kuptim shembelltyre figurativ dhe jo te realte sepse te njejten shprehje Jezusi e perdori dhe per apostujt.

Nderkohe shiko si e shpjegoi vete Jezusi per tiu larguar mentaliteti pagan

21 qė tė gjithė tė jenė njė, ashtu si ti, o Atė, je nė mua dhe unė nė ty; edhe ata tė jenė njė nė ne, qė bota tė besojė se ti mė ke dėrguar.Gjoni 17

23 Unė jam nė ta dhe ti nė mua, qė tė jenė tė pėrsosur nė unitet dhe qė bota tė njohė qė ti mė ke dėrguar dhe qė i ke dashur, ashtu si mė ke dashur mua.
    24 O Atė, unė dua qė atje ku jam unė, tė jenė me mua edhe ata qė mė ke dhėnė, qė ta shohin lavdinė time qė ti mė ke dhėnė, sepse ti mė ke dashur para themelimit tė botės.

Pra uniteti eshte simbolike e besimit dhe jo unitet qenieve se ashtu i bie cdo apostuj qeka dhe Zot pervec apostullit, pastaj na dalin dhe zotrat si zekeria dhe gjon pagezori qe u mbushen me frymen e shenjte e keshtu mentaliteti pagan na ben gjithe njerzit zotra sic besojne panteistet.

Pra Jezusi njeri

Fryma e shenjte behet pellumb

Dhe Fryma e Shenjtė zbriti mbi tė, nė trajtėn trupore si tė pėllumbit .(Luka 3/22)

Atehere nga ndryshojne krishteret me Paganet dhe panteistet?

Edhe kete e kam shpjeguar 100 here.Jezusi ishte nje e vertete profetike, nje udhezim qe te mesonte drejtimin per tek Zoti, ndersa vete Zoti eshte i Verteti.Iku Jezusi dhe tha do te vije Ngushulluesi qe do tju prije ne cdo te vertete.Pra Jezusi eshte vepra Zoti eshte Krijuesi i vepres.Jezusi eshte e verteta, ndersa Zoti eshte I Verteti prej te cilit Krijohet e verteta, udhezohet dhe shkohet me ane te vertetes, dhe ai qe u meson njerzve te verteten me ane te profeteve.

Gjoni 8/ 16,18,: "16. Dhe Ati qė mė dėrgoi. 18. Dhe Ati qė mė ka dėrguar dėshmon pėr mua. 26. Por Ai qė mė ka dėrguar ėshtė I Vėrtetė

Edhe keto jane keqinterpretime biblike.

Psh Fjala greke e perdorur per Jezusin Zot eshte fjala Kirios por e njejta fjale perdoret dhe per njerzit Zoteri.Pra ne themi Kirios per Zotin por themi dhe kirios per njeriun zoteri.Sikur me thene shqip Zoti, dhe zoti Sali, kur perkthehet bibla ne shqip fjala zoteri perkthehet Zot dhe jo zoteri dhe kjo i humb kuptimin e vertete bibles .Se keshtu eshte kur nuk e ke biblen aramike me te cilen foli Jezusi por ke emertime greke dhe perkthime greke.

Alfa dhe Omega jane emertime greke skane asnje lidhje fare me aramishten qe foli Jezusi.Keshtu qe nuk eshte faji im qe duart njerzore nuk e kane shkruar mire biblen.Biles vete bibla tregon se ai qe shton tek ajo letra apo interperetime te ndryshme do te denohet tek zbulesa permendet kjo.

Merri lexoji shkrimet te gjitha dhe do bindesh per shume ceshtje te tjera.

Anėtarėsuar
    22-09-2015
    Postime
    148

Jezusi ėshtė Zot edhe nė Kuran ! Allahu dėrgoi Jezusin dhe si mbėshtetje i dha atij Frymėn e Shenjtė (Kuran 2:87), Jezusi ishte i drejtė dhe pa mėkat (Kuran 3:46; 6:86; 19:19) Jezusi u ngjit nė Qiell (Kuran 4:157-158). Kurani e shikon Jezusin si Adamin, tė cilin Zoti e krijoi nga dheu (Kuran 3:59) dhe flet pėr njė tė dėrguar tė Zotit nga Fryma e Zotit, e cila ndėrmjetėsoi lindjen virgjėrore tė Jezusit nga Miriami (Kuran 19:17-22).
    Kurani flet pėr atė se Jezusi pėr sė gjalli ėshtė ngritur nė qiell (Kuran 3:55, 4:157-159). Sipas Kuranit, Isai ishte Mesia (Kuran 3:44, 4:171, 5:72, 9:31). Kurani po ashtu e deklaron pėrsosmėrinė e Jezusit kur thotė qė ai ėshtė e vetmi person qė ėshtė i bekuar ēdo herė (Kuran 19:31).

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Jezusi ėshtė Zot edhe nė Kuran Sureti 3 - 45 Jezusi ėshtė njė Fjalė prej Perėndisė, Sureti 4-171 Fryma e Perėndisė, por edhe nė KuranPerėndia krijon nėpėrmjet fjalės

Lutju Perėndisė tė tė hapi sytė Hoxhė se tė vėrtetėn e ke tė shkruar qartė Jezusi ėshtė Zot !
    E kupton sa paradoksal qe je, njehere thua Jezusi eshte Zot ne Kuran pastaj thua Lutju Perendise.Pastaj thua qe Zoti e krijoi Jezusin si Ademi.

Po te ishte Jezusi Zot ne Kuran ti do ishe bere musliman sot.Mirepo llogjike jote pagane nuk e pranon islamin sepse islami nuk e pranon hyjnizimin e Jezusit pasi ai ishte njeri dhe profet e jo Zot sikur deshmon dhe bibla.

Asnjehere ne historine profetike Zoti nuk emerohet si nje njeri.Ky eshte koncept pagan per Zotin.Po ashtu eshte dhe besimi i antikrishtit i cili nga njeri do ta quaj veten Zot.Kete e kundershton bibla nga mengjesi deri ne darke.Une ju them Jezusi i lutej Zotit e binte me fytyre ne toke sic bijne sot miliarda muslimane Zotit ndersa ti thua Jezusi eshte Zot.Une them qe Jezusi eshte njeri e bir njeriu e keshtu ai e quajti veten ne bibel ti thua Jezusi eshte Zot.Bibla thote se Jezusi ishte i derguar prej Zotit ndersa ju doni ta beni me zor Zot.Po nuk behet njeriu Zot sa do qe deshirat tuaja ngelen po deshira sepse Zoti i vertete eshte Zoti e jo Jezusi.Jezusi ishte profet i nderuar i lindur nga e virgjera Mari.Zoti e krijoi Even nga Brinja e Ademit po keshtu Krijoi dhe Jezusin nga Mitra e Maries.Zoti thote ne Kuran se Jezusi u krijua nga fjala e Tij "Behu" fjale e urdher me te cilin krijoi qiejt dhe token.Zoti e krijoi me shpirt dhe trup duke i futur shpirtin tek embrioni i tij, pastaj lindi, pastaj u be sunet.Pyetje lind pse u be Jezusi synet?A ishte kjo veper e profeteve? Cfare kishte me shume Jezusi se profetet e tjere?Te gjithe ato gjera qe beri Jezusi i gjejme ne veprat e gjithe profeteve.Ai erdhi si nje profet tek delet e humbura te kopese se Izraelit.Zoti nuk eshte nacional.Jezusi kishte gjini, Zoti nuk ka gjini.Jezusi lindi, Zoti nuk lind, Sipas jush Jezusi vdiq, ndersa Zoti eshte i pavdekshem.

Ore lexoni biblen ju apo ju injektojne me gjilpera mendimet qe duhet te besoni?

Ndersa bibla e permend Jezusin gjithmone si bir i Njeriu, Kurani e permend se Biri i Merjemes.
    Kush eshte thenie me e sakte?

Merr e lexo se leximi te hap syte

http://www.kuranifisnik.net/KuraniFi...mit3=K%EBrkoje
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-03-2013
    Postime
    246

Me siguri qe sot do te jete nje dite shume e keqe te jesh musliman!

Anėtarėsuar
    22-09-2015
    Postime
    148

Feja e kafsheve, islami vrau serish te pafajshem ne mes te Europes fatekeqesisht eshte vetem fillimi... Zotive ruajt Shqiperine nga pjellat e islamokafsherise
    Citim Postuar mė parė nga WesternBlot Lexo Postimin
    Me siguri qe sot do te jete nje dite shume e keqe te jesh musliman!

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Feja e kafsheve, islami vrau serish te pafajshem ne mes te Europes fatekeqesisht eshte vetem fillimi... Zotive ruajt Shqiperine nga pjellat e islamokafsherise
    Ti nuk ndryshon shume shume nga nje terrorist psikopat.

Para shume kohesh terroristet e Isisit hudhen ne ere disa xhami ne arabi me saudite dhe ne kuvajt.Te vraret ishin muslimane.Gjithashtu ne Siri sot jane vrare rreth 300 000 vete te vraret jane muslimane.Atehere pse e paska fajin Islami?Pse psikopate si puna jote mendojne se fajin e ka feja dhe jo njerzit, kur shumica e perfaqesuesve te kesaj feje po vuajne pasojat e terroristeve.A mos valle te gjithe maniket qe vrasin cdo muaj neper shkolla ne amerike duhet ti veme emrin e fese tende apo duhet ti shajme te gjithe fete boterore nese ndonjeri pjesetar i tyre ben ndonje akt kriminal.
    A duhet te shajme Papen nese nje krishter ben nje krim ne Norvergji apo ne Amerike?
    Une mendoj se kjo eshte gabim dhe pikerisht mentaliteti yt eshte produkt i asaj qe kane per qellim sot terroristet futja e urretjeve ndermjet njerzve sikurse je bere dhe ti dhe te tjere si puna jote.

A mund ta shaj fene krishtere pse kjo Murgesha donte te demtonte nje uzine berthamore? Une nuk e bej ndersa krishteret e bejne kete me islamin.

http://gazeta-shqip.com/lajme/2014/0...zinen-atomike/
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 15-11-2015 mė 14:14

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar mė parė nga ABIGAIL Lexo Postimin
    Po per nje te krishtere te shpetuar, qe ne nje moment te veshtire psikologjik, kryen vetevrasje, cmendim keni?

Mendoni se ai e humbet parajsen, pse kreu nje veprim te tille?

Miqesisht Abigail!
    Akti vetvrases eshte i denuar ne Kuran dhe ne hadithet profetike ai qe e ben kete e humb parajsen.

Ndersa akti i pare vetvrases aksion permendet ne bibel .Eshte akti "kamikaz" qe Samsoni besimtar beri kunder filistenjve pagane.

23 Princat e Filistejve u mblodhėn pėr t'i paraqitur njė flijim tė madh Dagonit,(idhullit) perėndisė sė tyre, dhe pėr t'u gėzuar. Ata thonin: "Perėndia ynė(idhulli) na ka dhėnė nė dorė Sansonin, armikun tonė".
    24 Kur populli e pa, filloi tė lavdėrojė perėndinė e vet dhe tė thotė: "Perėndia ynė na dha nė dorė armikun tonė, atė qė shkatėrronte vendin tonė dhe qė ka vrarė aq shumė njerėz tanė".
    25 Kėshtu nė gėzimin e zemrės sė tyre, ata thanė: "Silleni Sansonin qė tė dėfrehemi me tė!". E nxorrėn Sansonin nga burgu dhe ai bėri karagjozllėqe para tyre. Pastaj e vunė midis shtyllave.
    26 Atėherė Sansoni i tha fėmijės, qė e mbante prej dore: "Lėrmė tė prek shtyllat mbi tė cilat qendron shtėpia,
    27 qė tė mund tė mbėshtetem nė to". Shtėpia ishte pot me burra dhe gra; aty ndodheshin tėrė princat e Filistejve, dhe mbi ēati tre mijė veta, burra e gra, qė shikonin Sansonin ndėrsa ky bėnte palaēon.
    28 Atėherė Sansoni kėrkoi ndihmėn e Zotit dhe tha: "O Zot, o Zot, tė lutem mos mė harro! Mė jep forcėn e nevojshme pėr kėtė herė vetėm, o Perėndi qė tė hakmerrem me Filistejtė me njė goditje tė vetme, pėr shkak tė humbjes sė dy syve tė mi".29 Pastaj Sansoni kapi dy shtyllat qendrore, qė mbanin tempullin, dhe u mbėshtet tek ato, tek njera me dorėn e djathtė dhe tek tjetra me dorėn e majtė;
    30 pastaj Sansoni tha: "Le tė vdes bashkė me Filistejtė!". U pėrkul pastaj me tė gjithė forcėn e tij, dhe shtėpia u shemb mbi princat dhe mbi gjithė popullin qė ndodhej brenda; dhe qenė mė shumė ata qė ai vrau duke vdekur se ata qė kishte vrarė kur qe gjallė.31 Pastaj vėllezėrit e tij dhe tėrė shtėpia e atit tė tij zbritėn dhe e morėn; dhe e ēuan ta varrosin midis Tsorahut dhe Eshtaolit, nė varrin e Manoahut, tė atit tė tij. Ai qe gjyqtar i Izraelit njėzet vjet me radhė.[ Judges 16:26-30)"

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

29.O ju qė besuat, mos e hani mallin e njėri-tjetrit nė mėnyrė tė palejuar, pėrpos tregtisė nė tė cilėn keni pajtueshmėri mes vete, dhe mos mbytni veten tuaj (ose njėri-tjetrin). Vėrtet, All-llahu ėshtė i mėshirueshėm pėr ju.

Tregon Ebu Hurejreh , radi-Allahu anhu , sal-Allahu alejhi we selam , ka thene :” Ai qe e kryen vetvrase duke mbytur (nga fyti)veten do te vazhdoj te mbyse veten ne Zjarrin e Xhehnemmit(pergjithmon) dhe ai qe e kryen vetvrasje , duke therur (shpuar) veten e tij do te vazhdoje , duke therur veten e tij ne Zjarrin e Xhehnemmit” (Sahihu i Buhariut Vellimi 2.Libri 23, Numėr 446).
    Tregon Xhundebi , radi-Allahu anhu , se Resuli , sal-Allahu alejhi we selem , ka thenė :
    Nje burrė u plagos rėndė dhe kreu vetvrasje , dhe si pasoj Allahu tha :Robi im i ka sjelle vdekjen vetes se tij nxitimisht , keshtu qe Une (Allahu) ia ndaloj Xhenetin atij " (Sahihu i Buhariut Vllimi 2. Libri 23, Numėr 445)
    Dhe hadithi nga Pejgamberi a.s,ku thote:“Dhe kushdo qė mbyt veten me armė tė hekurt, atėherė arma e hekurt do tė mbetet nė dorėn e tij dhe ai vazhdimisht do ta ther veten me tė nė Zjarr pėrgjithmonė.” Trasmetuar nga el-Buhari, nr. 5778 dhe Muslim, nr. 109

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 11-12-2015 mė 07:06

Faqja 13 prej 14 FillimFillim ... 311121314 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •