Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 55
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Mekë, të paktën 87 të vdekur...

Tragjedi në Mekë: Bie vinçi mbi xhami, 87 të vdekur

Emri:  meke-vinci-mbi-xhami-571x330.jpg

Shikime: 849

Madhësia:  68.1 KB Emri:  meke 1a.jpg

Shikime: 797

Madhësia:  60.7 KB

Të paktën 87 njerëz kanë humbur jetën dhe shumë të tjerë janë plagosur, si pasojë e rrëzimit të një vinçi mbi Xhaminë e Madhe në Mekë. Autoritetet e Mbrojtjes Civile në Arabinë Saudite, e kanë konfirmuar incidentin në Twitter, që dyshohet të ketë ndodhur nga stuhitë e forta këtë të premte.

Deri tani numërohen rreth 154 persona të plagosur, ndërsa numri parashikohet të rritet në orët në vijim. Ende nuk është e qartë se çfarë ka ndodhur, por imazhet në mediat sociale tregojnë një numër të madh njerëzish të vdekur dhe të plagosur.

Pelegrinazhi vjetor mysliman do të zhvillohet në fund të këtij muaji, dhe autoritetet saudite po përgatiteshin për të pritur miliona besimtarë myslimanë në Mekë. Miliona myslimanë nga e gjithë bota do të mblidhen në qytetin e shenjtë mes 21-26 shtatorit.

Pamje që qarkullojnë në mediat sociale tregojnë pelegrinë të gjakosur tërësisht, si dhe mbetjet e një pjese vinçi që duket se është përplasur me çatinë e xhamisë. Pamjet që shihni tregojnë se pasojat e kësaj ngjarjeje janë vërtet të rënda.

Mes viktimave janë edhe shumë pelegrinë nga shtete të tjera të botës. Xhamia ka qenë e mbushur me besimtarë në momentin që ka rënë vinçi. Bilanci i viktimave është në rritje.

http://infoglobi.info/tragjedi-ne-me...-87-te-vdekur/

Thjeshte, si e sqarojne fetret e verber kete tragjedi? Si ka mundsi qe ne kete vend dhe kete dite te ndodhe kjo?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263

Për: Mekë, të paktën 87 të vdekur...

pse tregon pa te pyet njeri sa i marre je? Behuni njerez bre se lat nam me provokime e ofendime,a s'u ngopet me?
    Jetë e rëndë.......!!!

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Tragjedi në Mekë:

Thjeshte, si e sqarojne fetret e verber kete tragjedi? Si ka mundsi qe ne kete vend dhe kete dite te ndodhe kjo?
    Krani apo vinci kur nuk punon duhet ti çkyçet nje sigurese qe e lejon krahun te leviz i lire, ne gjermanishten bile edhe kete emer mban (windfreistellung)....ma mer mendja se krahu ka qen i bllokuar (para kater viteve ketu ne vjene rra nne kran nga e njejta arsye, era e madhe dhe krahu i bllokuar, nuk lejohet perdorimi i kranit nesevera fryn mbi 13 m/s). Keshtu pra ndodhin keto pune shoku talent.....ta kuptojn pergjegjesit se siguria e njerezve ne vende te eksponuara eshte parimore....

E kupton "verbesine" tende ?.....kjo eshte reale, TI je njejte i prekur si besimtari, pyetjen qe ja parashtron besimtarit parashtroja edhe vetvetes tende, TI je njejte i prekur ne krejt kendveshtrimet e mundshme, fetare, filozofike, teknike etj.....ketu te kercejn siguresat dhe krijon nje distance imagjinare vetem me trurin tend dhe kete e keqintwrpreton per reale ne boten tende te kufizuar te kesulkuqes. Ki idiotizem i ben njerezit keshtu sic jane, te arsyetojne me ne fund antihumanizmin e tyre me vleresime subjektive.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 12-09-2015 më 04:14
    albanish by nature

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Bla,bla, bla... Une pyesja ata qe thone : " Çdo gje ndodhe me deshiren e Zotit". Ne kete pikpamje e kisham une. Pse lejoje ALLAHU te ndodhe aty ne vendin me te shenjete te botes? Dhe pse me daten 11. shtator?
    Une e di qe tragjedite ndodhin dhe do ndodhin.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Bla,bla, bla... Une pyesja ata qe thone : " Çdo gje ndodhe me deshiren e Zotit". Ne kete pikpamje e kisham une. Pse lejoje ALLAHU te ndodhe aty ne vendin me te shenjete te botes? Dhe pse me daten 11. shtator?
    Nese e ke pike 11.shtatorin atehere nuk qenka pune e Allahut por sabotazhe....ja pra pergjigjen ku e ke....dihet se pjesa dermuese e attentatoreve ishin saudi...

Ps: ose Allahu amerikaneve jav mshoj me boks (mbi 3000 te vdekur, biliona dollare deme materiale), saudeve jav hjek veshin (dhjetra te vdekur, 150 000,- dollare dem material)

Te pelqen kjo ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 12-09-2015 më 04:19
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

...une mendoj qe muhamedi nuk e ka zbuluasr vinqin,andaj Zoti i ndeshkoj,sepse perdoren vinqin qe prodhuan Eurpianet...Ose,mundet ti kete denuar qe nuk i pranojne refugjatet sirijan,ne tendat qe rrin kote s'koti te zbrazura,hahha.O jo harrova,mundet ti kete denuar sepse nuk kan filluar ende te ndertojne xhamite qe permenden per sirijanet ne gjermani hah.."krani"(qe thote nuhija)vinci,mund tu kete rene sepse issis pikrisht ketu i fillon lutjet nga kurani...

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    ...une mendoj qe muhamedi nuk e ka zbuluasr vinqin,andaj Zoti i ndeshkoj,sepse perdoren vinqin qe prodhuan Eurpianet...Ose,mundet ti kete denuar qe nuk i pranojne refugjatet sirijan,ne tendat qe rrin kote s'koti te zbrazura,hahha.O jo harrova,mundet ti kete denuar sepse nuk kan filluar ende te ndertojne xhamite qe permenden per sirijanet ne gjermani hah.."krani"(qe thote nuhija)vinci,mund tu kete rene sepse issis pikrisht ketu i fillon lutjet nga kurani...
    Edhe ne nje fatkeqesi njerezore ku kane humbur jeten dhjetra vete do ta tregosh veten se sa shpirt te lig dhe mizor qe ke?

Eshte per tu cuditur se si feja i shendrron disa ne mostra pa pike vlere humane, padallim ciles fe i perkasin.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

8. 2 antarët më poshtë falenderuan angmokio për mendimin e shprehur në këtë postim:

Nuh Musa (12-09-2015),Sayan2003 (24-09-2015)

i/e regjistruar Maska e Evian
    Anëtarësuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Po dukesh e lumtur nga kjo fatkeqesi.

Po e din se c'thot Kur'ani ?

Jo, ??!

Kur'ani thot : Ata qe vdesin ne aksidente dhe te cilt jan besimtar, atyre ju falen te gjitha gjynahet dhe drejt e ne Parajs do shkojn si martir ! Pra,..te lumet ata qe vdiçen ne qytetin e Bekuar !

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    Gjeja e pare qe me vjen ndermend kur ndodhin histori te tilla eshte gatishmeria e anetarit Iliria e Para per te sjelle lajmet te tilla.Nuk e di por mesa duket paguhet per kete pune ose e ben falas, tip striptizmi virtual qe vetem ai/ajo di ta kerceje aq bukur sidomos ne forumin shqiptar.Eshte semundje profesionale apo e lindur kjo ka nevoje per ndonje psikolog ta marri ne pyetje.

Te gjitheve Zoti na ka vendosur nje shkak kur na vjen vdekja, dikujt normal, dikujt natyral dikujt aksidental etj.Gjithashtu Zoti na ka caktu dhe kohen dhe vendin.Por ajo qe kerkon Zoti prej nesh eshte vepra e mire dhe vdekja ne rrugen e se mires.Nuk eshte njesoj dikush qe vdes duke ndihmuar njerzit dhe dikush qe vdes duke vjedhur.Dikush qe vdes nga renia e vincit duke adhuruar Zotin e dikush qe vdes plumbat e nje polici mbasi ka bere nje masaker ne nddonje shkolle.

Pra me e rendesishme se sa menyra ose shkaku eshte gjendja e njeriut dhe besimi i Tij.

Psh Profeti Zekerian dhe Gjon Pagezorin e vrane Hebrenjte a mos eshte ky argument se Zoti nuk i do keto njerez.Njerin ja ndane trupin pergjysme me sharre ndersa tjetrin ia prene koken nga trupi.Me ke ishte Zoti me hebrenjte apo me profetin Zekerian dhe Gjon Pagezorin (Jahjan)? A kishte fuqi Zoti ti parandalonte hebrenjte per kete gje?
    Po Romaket dhe hebrenjte qe torturuan Jezusin?

Por tek Zoti nuk eshte e rendesishme shkaku i vdekjes por besimi i njerzve i palekundur qe mbas kesaj bote ka dhe bote tjeter.Prandaj muslimanet besojne se nuk eshte e rendesishme shkaku si vdes por se ne cfare vendi do te jesh mbas vdekjes ne parajse apo ne ferr.Mund te vdesesh duke qene mbret apo president ne postin e zyrtar por mund te vdesesh dhe rrugeve nga ndonje infrakt, mund te vdesesh ne krevat por dhe duke rreshqitur nga shkallet.

Jo te gjithe i kuptojne urtesite e Zotit dhe veprimet e Tij sidmos ato qe nuk posedojne besim jane te penguar menderisht dhe llogjikisht te kuptojne keto urtesi.

Zoti eshte i madh dhe Nje i vetem e jo tre kush beson kete pavarisht se si vdes dhe ne cvend hyn ne parajse, ndersa kush vdes duke mos qene monotesit hyne ne ferr.

Eshte ne edukaten e besimtarit per ate qe i thote vetes besimtar ne te tilla raste te respektoje mortin e njerzve duke shprehur fjale paqeje sic na meson feja e vertete e Zotit Islami.

U prefshin shpirtat e tyre ne paqe dhe u befshin banoret e perhershem e Xhenetit(parajses).

Nje vdekje ne rrugen e adhurimit ndaj Zotit ne nje vend te shenjte, ne diten e shenjte eshte nje shenje e madhe per ato qe besojne ne boten tjeter, ndersa idhujtareve u shton dhe me shume mosbesimin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhemis : 12-09-2015 më 12:08

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Xhemis për postimin:

angmokio (12-09-2015)

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

.... i Dërguari i Zotit salallahu alejhi ve selem tha:”Atëherë deshmoret e ymetit(popullit musliman) tim do të jenë të paktë! Ai i cili vritet në rrugën e Zotit është deshmor, ai cili vdesë nga semundja e murtajes është deshmor, ai i cli vdes nga sëmundjet e barkut është deshmor dhe gruaja e cila vdes gjatë shtatëzanisë ose gjatë lindjes është deshmore.” (Shënon Ahmedi, ibën Maxheh dhe hadithi është i saktë)

Gjithashtu shënon Buhariu një hadith tjetër në të cilin i Dërguari, lavdërimi dhe paqja qoftë mbi të, thotë: “Deshmoret janë pesë; ai i cili vdes nga murtaja, dhimbjet e barkut, i mbyturi në ujë, ai cili vdes nga përplasja (goditja) dhe ai i cili vdes në rrugë të Zotit.”

Këto dy hadithe dhe hadithe të tjera vërtetojnë se shehidët(Deshmoret) e umetit të Muhamedit, lavdërimi dhe paqja qofshin mbi të, janë disa lloje, varësisht prej mënyrës se si vdesin.

Në anën tjetër, nëse vdekja ka ndodhur nga aksident trafiku (pa faj), atëherë dijetarët tanë të nderuar kanë theksuar se kjo mund të jetë nga ata që vdesin nga përplasja, të cilën e ka përmendur i Dërguari i Allahut salallahu alejhi ve selem në hadith.

I Derguari i Zotit (sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem) ka thene: "Ai qe vritet duke ruajtur pasurine e tij eshte deshmor, ai qe vritet duke mbrojtur veten eshte deshmor, ai qe vritet per te mbrojtur fene e tij eshte deshmor dhe ai qe vdes duke mbrojtur familjen e tij eshte deshmor."
    {Ahmedi dhe Tirmidhiu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhemis : 12-09-2015 më 12:30

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •