Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Jezusi pergenjeshtron ne bibel te qenurit Biri i Perendise dhe pohon Birin e Njeriut

Si Jezusi e pergenjeshtroi te qenurit Bir i Perendise.Dhe si Pohoi te kunderten duke thene qe eshte Bir i Njeriut.Jezusi perdot mbi 80 here termin bir i Njeriut, nderkohe qe ai ishte vetem biri i Maries.Fakti qe ai ka perdor termin Bir i Njeriut te gjinise mashkullore tregon se ai e mohon te qenurit bir i Zotit.

Fjala Bir i Zotit eshte koncept pagan qe permendet dhe ne bibel,

59
    Tani krerėt e priftėrinjve, pleqtė dhe gjithė sinedri kėrkonin ndonjė dėshmi tė rreme kundėr Jezusit, pėr ta vrarė,
    60
    por nuk gjetėn asnjė; ndonėse u paraqitėn shumė dėshmitarė tė rremė, nuk e gjetėn. Por nė fund u paraqitėn dy dėshmitarė tė rremė,
    61
    tė cilėt thanė: ''Ky ka thėnė: "Unė mund ta shkatėrroj tempullin e Perėndisė dhe ta rindėrtoj pėr tri ditė"''.
    62
    Atėherė kryeprifti u ēua dhe i tha: ''Nuk po pėrgjigjesh fare pėr ēka po dėshmojnė kėta kundėr teje?''.
    63
    Por Jezusi rrinte nė heshtje. Dhe kryeprifti vazhdoi duke thėnė: ''Unė po tė pėrbej pėr Perėndinė e gjallė tė na thuash
    nė se ti je Krishti, Biri i Perėndisė''.

64
    Jezusi i tha: ''Ti po thua! Madje unė po ju them se nė tė ardhmen ju do ta shihni Birin e njeriut duke ndėnjur nė tė djathtėn e Pushtetit, dhe duke ardhur mbi retė e qiellit''.
    65
    Atėherė kryeprifti ia shqeu rrobat e veta, duke thėnė: ''Ai blasfemoi; ē'na duhen mė dėshmitarėt? Ja, tani e dėgjuat blasfeminė e tij.
    66
    Si ju duket juve?''. Dhe ata, duke u pėrgjigjur, thanė: ''Ai ėshtė fajtor pėr vdekje!''.
    67
    Atėherė e pėshtynė nė fytyrė, e goditėn me shuplaka; dhe disa tė tjerė i ranė me grushta,Mateu 26

Ne kete debat ka disa gjera qe duhen theksuar

Kreret e prifterinjve donin nje deshmi te rreme per ta vrare Jezusin.Por nuk gjeten asgje pervec dy deshmitareve.Me vone kryeprifti gjen nje version dhe e pyet Jezusin nese ai eshte "Biri i Perendise", kjo ishte nje deshmi e rreme qe kryeprifti donte ta perdorte kunder Jezusit sepse Jezusi kete nuk e kishte thene.Jezusi iu pergjigj ti po thua, dmth une nuk e kam thne kete qe jam bir i Zotit, me pas u thote se do te vije Bir i Njeriut.Pra e perforcon mohimin e tij ndaj akuzes se krereve te prifterinjve duke ia mohuar se pari shpifjen dhe se dyti duke i then te verteten ai citonte per veten e tij vetem shprehjen Biri i Njeriut.Titull qe permendet me shume se 80 here ne bibel per Jezusin.

Ja nje mohim tjeter i Jezusit qe i ben titullit Biri i Perendise

41 Prej shumė vetėve dilnin demonė qė bėrtitnin dhe thoshnin: ''Ti je Krishti, Biri i Perėndisė''. Por ai i qortonte dhe nuk i lejonte tė flisnin, sepse ata e dinin se ai ishte Krishti.Luka 4

Pra Jezusi i qortonte njerzit per kete titull dhe nuk i lejonte qe ato ta titullonin Biri i Perendise por kerkonte te thonin vetem Krishti.Pra lexojeni ne bibel vete Jezusi e ndalon kete shprehje per veten e tij dhe kerkon qe njerzit mos e thonin ate
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Pėr: Jezusi pergenjeshtron ne bibel te qenurit Biri i Perendise dhe pohon Birin e Nje

Mbi 80 here termi i perdorur per Jezusin Bir i Njeriut ne te gjitha vendet kohet dhe situatat

http://www.forumishqiptar.com/thread...-i-Lutej-Zotit!
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,967
    Postimet nė Bllog
    22

Pėr: Jezusi pergenjeshtron ne bibel te qenurit Biri i Perendise dhe pohon Birin e Nje

Joani 16:

16 “Jua kam thėnė kėto gjėra, qė tė mos skandalizoheni.
    2 Do t’ju pėrjashtojnė nga sinagogat; madje po vjen ora kur, kushdo qė t’ju vrasė, do tė mendojė se i ka kryer njė shėrbim Perėndisė.
    3 Dhe do t’ju bėjnė kėto gjėra, sepse nuk kanė njohur as Atin, as mua.
    4 Por unė jua kam thėnė kėto gjėra qė, kur tė vijė momenti, tė kujtoheni se unė jua kisha thėnė; por nga fillimi kėto fjalė nuk jua pata thėnė, sepse isha me ju.
    5 Por tani unė po shkoj tek ai qė mė ka dėrguar, dhe askush nga ju s’po mė pyet: "Ku po shkon?".
    6 Madje, pėr shkak se ju thashė kėto gjėra, trishtimi e ka mbushur zemrėn tuaj.
    7 Megjithatė unė ju them tė vėrtetėn: ėshtė mirė pėr ju qė unė tė shkoj, sepse, po nuk shkova, nuk do tė vijė te ju Ngushėlluesi; por, po shkova, unė do t’jua dėrgoj.
    8 Dhe kur tė ketė ardhur, ai do ta bindė botėn pėr mėkat, pėr drejtėsi dhe pėr gjykim.
    9 Pėr mėkat, sepse nuk besojnė nė mua;
    10 pėr drejtėsi, sepse unė po shkoj tek Ati dhe nuk do tė mė shihni mė;
    11 pėr gjykim, sepse princi i kėsaj bote ėshtė gjykuar.
    12 Kam edhe shumė gjėra tė tjera pėr t’ju thėnė, por ato ende ju nuk mund t’i mbani.
    13 Por, kur tė vijė ai, Fryma e sė vėrtetės, ai do t’ju prijė nė ēdo tė vėrtetė, sepse ai nuk do tė flasė nga vetja, por do tė thotė gjitha ato gjėra qė ka dėgjuar dhe do t’ju kumtojė gjėrat qė do vijnė.
    14 Ai do tė mė pėrlėvdojė, sepse do tė marrė prej meje dhe do t’jua kumtojė.
    15 Tė gjitha gjėrat qė ka Ati janė tė miat; pėr kėtė ju thashė se ai do tė marrė prej simes dhe do t’jua kumtojė.
    16 Pas pak nuk do tė mė shihni mė; e pėrsėri njė kohė e shkurtėr e do tė mė shihni, sepse unė po shkoj tek Ati.”
    17 Atėherė disa nga dishepujt e tij thoshnin midis tyre: “Ē’ėshtė kjo qė po na thotė: "Pas pak nuk do tė mė shihni mė," dhe: "e pėrsėri njė kohė e shkurtėr e do tė mė shihni" dhe: "Sepse unė po shkoj te Ati"?.”
    18 Thoshnin pra: “Ē’ėshtė kjo "Pas pak," pėr tė cilėn flet? Ne s’dimė ē’don tė thotė.”
    19 Jezusi, pra, e kuptoi se ata donin ta pyesnin dhe u tha atyre: “Ju po pyesni njeri tjetrin pse thashė: "Pas pak nuk do tė mė shihni mė," dhe: "E pėrsėri njė kohė e shkurtėr e do tė mė shihni"?
    20 Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them: ju do tė qani dhe do tė mbani zi dhe bota do tė gėzohet. Ju do tė pikėlloheni, por pikėllimi juaj do tė kthehet nė gėzim.
    21 Gruaja, kur lind, ka dhembje, sepse i erdhi ora; por, sapo e ka lindur fėmijėn, nuk kujton mė ankthin prej gėzimit qė lindi njė qenie njerėzore nė botė.
    22 Kėshtu edhe ju tani jeni nė dhembje, por unė do t’ju shoh pėrsėri dhe zemra juaj do tė gėzohet, dhe askush nuk do t’ua heqė gėzimin tuaj.
    23 Atė ditė ju nuk do tė mė bėni mė asnjė pyetje. Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them se ēdo gjė qė t’i kėrkoni Atit nė emrin tim, ai do t’jua japė.
    24 Deri tani ju s’keni kėrkuar asgjė nė emrin tim; kėrkoni dhe do tė merrni, qė gėzimi juaj tė jetė i plotė.
    25 Jua kam thėnė kėto gjėra nė shėmbėlltyra, por po vjen ora kur nuk do t’ju flas mė me shėmbėlltyra, por do t’ju flas haptas pėr Atin.
    26 Nė atė ditė ju do tė kėrkoni nė emrin tim; dhe nuk po them se unė do t’i lutem Atit pėr ju;
    27 Ati vetė nė fakt ju do, sepse ju mė deshėt mua dhe keni besuar se unė dola nga Perėndia.
    28 Unė dola nga Ati dhe erdha nė botė; pėrsėri po e lė botėn dhe kthehem tek Ati.”
    29 Dishepujt e tij i thanė: “Ja, ti tani po flet haptas dhe s’po pėrdor asnjė shėmbėlltyrė.
    30 Tani ne njohim se ti di gjithēka dhe s’ke nevojė qė ndokush tė tė pyesė; prandaj ne besojmė se ke dalė nga Perėndia.”
    31 Jezusi u pėrgjigj atyre: “A besoni tani?
    32 Ja, po vjen ora, madje tashmė ka ardhur, nė tė cilėn ju do tė shpėrndaheni, secili pėr punė tė vet, dhe do tė mė lini vetėm; por unė nuk jam vetėm, sepse Ati ėshtė me mua.
    33 Jua kam thėnė kėto gjėra, qė ta keni paqen nė mua; nė botė do tė keni mundime, por merrni zemėr, unė e munda botėn!.”

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,967
    Postimet nė Bllog
    22

Joani 17

17 Jezusi tha kėto gjėra, pastaj i ngriti sytė drejt qiellit dhe tha: “O Atė, ora ka ardhur, pėrlėvdo Birin tėnd, qė edhe Biri yt tė tė pėrlėvdojė,
    2 sepse ti i ke dhėnė pushtet mbi ēdo mish, qė t’u japė jetė tė pėrjetshme tė gjithė atyre qė ti ia ke dhėnė.
    3 Dhe kjo ėshtė jeta e pėrjetshme, tė tė njohin ty, tė vetmin Perėndi tė vėrtetė, dhe Jezu Krishtin qė ti ke dėrguar.
    4 Unė tė kam pėrlėvduar mbi tokė; unė e kam kryer veprėn qė mė ke dhėnė tė bėj.
    5 Tani, pra, mė pėrlėvdo, o Atė, pranė teje, me lavdinė qė unė e kisha pranė teje para se tė bėhej bota.
    6 Unė ia kam dėftuar emrin tėnd njerėzve qė ti m’i ke dhėnė nga bota; ishin tė tutė dhe ti m’i ke dhėnė; dhe ata e kanė zbatuar fjalėn tėnde.
    7 Tani ata kanė njohur se tė gjitha gjėrat qė ti mė ke dhėnė vijnė prej teje,
    8 sepse ua kam dhėnė atyre fjalėt qė ti mė ke dhėnė mua; dhe ata i kanė pranuar dhe kanė njohur se me tė vėrtetė unė dola nga ti, dhe kanė besuar se ti mė ke dėrguar.
    9 Unė lutem pėr ta, nuk lutem pėr botėn, po pėr ata qė mė ke dhėnė, sepse janė tė tutė.
    10 Dhe tė gjitha gjėrat e mia janė tė tuat, dhe gjėrat e tua janė tė miat; dhe unė jam pėrlėvduar nė to.
    11 Tani unė nuk jam mė nė botė, por ata janė nė botė, dhe unė po vij te ti. O Atė i shenjtė, i ruaj ata nė emrin tėnd, ata qė mė ke dhėnė, qė tė jenė njė sikurse ne!
    12 Kur isha me ata nė botė, unė i kam ruajtur nė emrin tėnd; unė i kam ruajtur ata qė ti mė ke dhėnė dhe askush nga ata nuk ka humbur, pėrveē birit tė humbjes, qė tė pėrmbushej Shkrimi.
    13 Por tani unė po vij te ti dhe i them kėto gjėra nė botė, qė gėzimi im tė bėhet i plotė nė ta.
    14 Unė u kam dhėnė atyre fjalėn tėnde dhe bota i ka urryer, sepse nuk janė prej botės, ashtu si edhe unė nuk jam prej botės.
    15 Unė nuk kėrkoj qė ti t’i heqėsh nga bota, por qė ti t’i mbrosh nga i ligu.
    16 Ata nuk janė nga bota, sikurse unė nuk jam nga bota.
    17 Shenjtėroji nė tė vėrtetėn tėnde; fjala jote ėshtė e vėrteta.
    18 Sikurse ti mė ke dėrguar mua nė botė, po ashtu unė i kam dėrguar ata nė botė.
    19 Dhe unė pėr ta po shenjtėroj vetveten, qė edhe ata tė jenė tė shenjtėruar nė tė vėrtetė.
    20 Tani unė nuk lutem vetėm pėr ta, por edhe pėr ata qė do tė besojnė nė mua me anė tė fjalės sė tyre,
    21 qė tė gjithė tė jenė njė, ashtu si ti, o Atė, je nė mua dhe unė nė ty; edhe ata tė jenė njė nė ne, qė bota tė besojė se ti mė ke dėrguar.
    22 Dhe unė u kam dhėnė lavdinė qė mė ke dhėnė, qė ata tė jenė njė, ashtu si ne jemi njė.
    23 Unė jam nė ta dhe ti nė mua, qė tė jenė tė pėrsosur nė unitet dhe qė bota tė njohė qė ti mė ke dėrguar dhe qė i ke dashur, ashtu si mė ke dashur mua.
    24 O Atė, unė dua qė atje ku jam unė, tė jenė me mua edhe ata qė mė ke dhėnė, qė ta shohin lavdinė time qė ti mė ke dhėnė, sepse ti mė ke dashur para themelimit tė botės.
    25 O atė i drejtė, bota nuk tė ka njohur, por unė tė kam njohur; dhe kėta e kanė njohur se ti mė ke dėrguar.
    26 Dhe unė i kam bėrė tė njohin emrin tėnd dhe do tė bėj ta njohin akoma, qė dashuria, me tė cilėn ti mė ke dashur mua, tė jetė nė ta dhe unė nė ta.”

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Jezusi bėri edhe shumė shenja tė tjera nė prezencėn e dishepujve tė tij, tė cilat nuk janė shkruar nė kėtė libėr. Por kėto gjėra janė shkruar qė ju tė besoni se Jezusi ėshtė Krishti, Biri i Perėndisė dhe qė, duke besuar, ta keni jetėn nė emėr tė tij.(Gjoni 20:30-31)

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069

O Xhemis pse behesh qesharake?
    Fute ne koke te verteten, Jezusi eshte Biri i Atit. Kjo do te thote qe eshte Zot bashke me Atin. Kur Jezusi thote shpesh "biri i njeriut" deshiron te theksoje qe eksperienca e tij ne toke ishte njerezore. Kjo per arsyen se rruga qe hapi ishte e veshtire dhe nejerezit mund te mendojne se Ai i arriti gjerat si Zot me fuqi hyjnore. Nderkohe Ai e mbyll kete ceshtje, e mundi vdekjen e mekatit si bir i njeriut dhe fton te gjithe ne Shenjteri edhe pse jane njerez dhe jo perendi. Uroj ta kuptosh.
    La verita' ti rendera' libero!

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,967
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Jezusi bėri edhe shumė shenja tė tjera nė prezencėn e dishepujve tė tij, tė cilat nuk janė shkruar nė kėtė libėr. Por kėto gjėra janė shkruar qė ju tė besoni se Jezusi ėshtė Krishti, Biri i Perėndisė dhe qė, duke besuar, ta keni jetėn nė emėr tė tij.(Gjoni 20:30-31)
    E keqja tjeter me ju muslimanet eshte se nuk kuptoni as ate qe lexoni, dhe e keqkuptoni si nje forme te perligjies se erresires suaj shpirterore.

Joan Theologu, qe ti citon, ka shkruajtur Ungjillin e katert qe ne gjejme sot ne Dhiaten e Re. Ungjilli i tij konsiderohet edhe si Ungjilli me i pasur nga ana theologjike, pasi nuk mjaftohet vetem me rrefemin e nje historie, ate qe pa e degjoi teksa ishte ne krah te Krishtit, por deshmon nje shfaqje me te thelle shpirterore qe Krishti realizoi me ardhjen, predikimin, kryqezimin, vdekjen, ngjalljen e lartesimin e Tij. Joan Theologu njihet nga Tradita e Kishes edhe si "Apostulli i dashur i Krishtit", dhe nga te gjithe apostujt e tjere qe paten nje fund prej martiri, Zoti e bekoi Shen Joanin me nje jete te gjate e plot Hir Perendie. Vetem nje njeri i shenjteruar nga Hiri i Perendise, mund te shkruante ate Ungjill qe Shen Joani shkruajti.

Ne ate qe ti citon me lart, Shen Joan Theologu na thote se keto qe po ju shkruaj, jam ato qe une kam deshmuar nga afer nga Krishti, dhe ato qe me ka mesuar Shpirti i Shenjte pas lartesimit te Krishtit te ngjallur ne qiell. Dhe po ua shkruaj te gjitha, qe te besoi se Jisu Krishti nuk eshte nje "profet" ashtu sic besoni ju muslimanet sot apo disa prej judenjve ne kohen e tij, as nje "heretik" e "bllasfemist" sic e quajten prifterinjte e judenjve. Ai eshte vete Perendia, Fjala e Zotit e misheruar!

Dhe Shen Joan Theologu nuk mjaftohet me kaq, ai thote edhe ate tjetren: qe po te hidheshin ne leter te gjitha mesimet qe Jisu Krishti na dha sa ishte mes nesh, gjithe bota do te ishte e mbuluar me libra! Qe duhet kuptuar, se kjo qe une po ju deshmoj e le trashegimi ju brezave qe do te vini pas meje, eshte ajo esenciale per besimin: Jisu Krishti eshte Zot! Perendia na u shfaq! Perendia eshte mes nesh!

Albo

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Nuk me duket aspak e llogjikshme qe te vije perendia ne toke e te shetise neper baltovinat e Betlehemit dhe te caje derrasa me hebrenjt dhe aq me keq te pranoje qe nje tufe paganesh Pont Pilati me shoke ta kapin dhe ta lidhin madje ti vejne edhe nje goxha dru ne kurriz dhe ta nisin per golgote.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069

Citim Postuar mė parė nga Meriamun Lexo Postimin
    Nuk me duket aspak e llogjikshme qe te vije perendia ne toke e te shetise neper baltovinat e Betlehemit dhe te caje derrasa me hebrenjt dhe aq me keq te pranoje qe nje tufe paganesh Pont Pilati me shoke ta kapin dhe ta lidhin madje ti vejne edhe nje goxha dru ne kurriz dhe ta nisin per golgote.
    Edhe mua deri vone ashtu me dukej. Por Krishti nuk kuptohet lehte nganjehere. Ne fund te fundit Ai eshte maksimumi i qenies njerezore, perfeksioni maksimal ne urtesi dhe dashuri. Nese i merr ne konsiderate edhe keto gjera ndoshta del llogaria.
    La verita' ti rendera' libero!

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Meqė unė e kam tė vėshtirė ta kuptoj atėherė mp ndriēo dhe qė tė besoj se perėndia zbriti nė baltat e Nazaretit dhe punoi si marangoz pėr disa kohė pastaj kur shprehu mesazhin e tij u dhunua dhe u rrah me kamxhik derisa i ngarkuan kryqin nė shpinė dhe e kryqėzuan?
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •