Me sa kuptoj une qellimi i artikullshruesit nuk besoj se eshte te ofendoj ata qe humben jeten por me shume ndoshta per te treguar se ...ska zot . Po te kishte do te bente mire ti kishte ruajtur ata njerez te pafat.
Me sa kuptoj une qellimi i artikullshruesit nuk besoj se eshte te ofendoj ata qe humben jeten por me shume ndoshta per te treguar se ...ska zot . Po te kishte do te bente mire ti kishte ruajtur ata njerez te pafat.
iliria e para (12-09-2015)
Shume e saket. Jam i bindur qene mesin e te vdekurve ka patur njerez shume te mire.Me sa kuptoj une qellimi i artikullshruesit nuk besoj se eshte te ofendoj ata qe humben jeten por me shume ndoshta per te treguar se ...ska zot . Po te kishte do te bente mire ti kishte ruajtur ata njerez te pafat.
---------------------------------------------------------------
Xhemis, Allahu e din mesemiri.
Dhe nje pytje e kam per ty. Me c´fare i shperblen Perendia ata te cilet i luten?
PS
Une kam rrogen mjaft te mire dhe nuk kam nevoje te vehem ne sherbim te vendeve qe kan shkatrrur kombin tim. Sa te jete jeta do i luftoj sllavet, greket, osamnomutet, arabet dhe gjithe armiqet e kombit tim.
Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 12-09-2015 më 14:02
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
goldian (13-09-2015)
bn Abbasi r.a. tregon: "Kurpo qëndronim në Arafat (për haxh) me të Dërguarin e Zotita.s., një burrë ra nga kafsha ku kishte hipur dhe vdiq Pejgamberi a.s. tha: "Lajeni atë me ujë e sider (gjethe aromatike) dhe mbështilleni me dy çarçafë, por as mos e bëni me erë të mirë, as mos ia mbyllni copen qefinit tek fytyra, pasi Ditën e Kiametit do të ringjallet duke thënë telbije/(fjalët 'Leb- bejke Allahumme leb-bejk ... që e thonë haxhinjtë).
Ibn Umeri r.a. tregon se telbija e të Dërguarit të Allahut a.s. ishte: "Leb- bejk-Allahumme leb-bejk, leb-bejke laa sherike leke leb-bejk, in-nel-hamde ven- ni'mete leke vel-mulk laa sheriike lek - Unë i përgjigjem Thirrjes Tënde, o Zot! Unë i përgjigjem Thirrjes Tënde dhe u bindem Urdhrave të Tua! Unë i përgjigjem Thirrjes Tënde. Ti nuk ke asnjë shok a ortak. Unë i përgjigjem Thirrjes Tënde. Gjithë Lavdërimet, Falenderimet dhe Mirësitë janë vërtet vetëm për Ty! I gjithë Sundimi është vetëm i Yti dhe Ti nuk ke asnjë shok a ortak.
K'to fora sja han kush.....qe kur o lind ben vrap ne e njollos islamin....ka mjaft material ne krishterim ta "mohoje" Zotin, po kete se ka berre kurre. Edhe nese e ka qellim te propagoje "afetarizmin" me preteksin se eshte "ilaçi" kunder prapambetjes karshi perendimit, nuk eshte e lligjikes te konfrontohesh me ndjenjat e shumices se popullit tend (se pari duhet te mesoje se "feja" ne perendim eshte pjese integrale e ndertimit te perditshmerise e jo e mohuar ose larguar, por karshi vendit tone vetemse e institucionalizuar dhe rregulluar)...pra parashtrohet pyetja, çka del me ne fund nen vijen si llogari, dhe llogaria eshte, ktheje nga ta kthesh, fitne dhe percarje nder shqiptaret.
Tung
albanish by nature
Shpreh Ngushellimet e mia te sinqerta per tragjedine ne Meke!Zoti Paste Meshire Per te gjithe ata qe kane humbur jeten ne ate Xhami e cila per boten Myslimane eshte e shenjte,Uroj qe Pelegrinazhi kete vite te zhvillohet,Dhe te Mos Kete me Aksidente te tilla,Uroj qe Zoti ta mbroj ate xhami dhe te mos perseriten,/Fetaret le te tregojne se jane vertet fetar duke ndjere keqardhje per njerezit qe kane humbur jeten ne Meke,por edhe ata Emigranetet Sirjan qe humbasin jeten dita dites,,,,,,,,,Eshte e pajustifikueshme te beshe Llogarine Perse Zoti e lejoi kete,,,per kete pyetje ka nje pergjigje ne Kuran:Allahu e di me se miri,Dhe nuk na takon neve ta gjykojme ate qe ndodhi,,gjykatesi i vetem eshte zoti i cili I Jep jete atij qe don,dhe i jep vdekje atij qe don,.Nga Pikepamja ime si i krishter qe jam kjo qe ndodhi me vjen shume keq,me shume se sa ne te krishteret pyetjet duhet ti shtrojne Myslimanet vetes,ne kete kontext neve nuk na takon te greme pyetje te tilla,pasi kjo eshte tragjedi dhe nuk mund te perdoret per arsye fetare,panavaresisht rrethanave,Gjithashtu une jam i mendimit se Zoti e di se c'fare bene,Zoti ne miresine e tije jep begati,,Zoti ne Zemeraten e tije jep Ndeshkim,,,Ne duhet te pranojme me dashuri dhe drejtesi vendimet e zotit,Zoti Ndeshkoi Sadomen dhe Gamorren,A kishte njeri mbi dhe qe ta ndalte zemerimin e tije? Pra ketu duhet te Kuptojme dhe te besojme se Zoti i jep gjithekujte sipas Veprave dhe besimit qe ka.
Edhe njere Shpreh keqardhjen time Zoti Paste meshire per ato viktima ne Xhami!
Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!
Per te kuptuar se si mendojne fetaret dhe se si i shfrytezojne disa besimin e tyre mjafton te permendesh faktin se inxhieri qe kishte marre persiper sigurine e vincit tha se kjo ishte deshira e allahut . Dhe ka shume mundesi qe te dal i pafajshem . Kjo ne vetvete fsheh gjithe filozofine se si shfrytezohen masat nga ata qe jane me te zgjuar dhe me te pasur . Boll me justifikime idiote .
Shprehi ngushellime dhe gjithashtu ua terheqi verejtjen ateisteve dhe myslimaneve qe te mos sillen si perendi sepse do te jepni llogari tek Krijuesi. Mos i beni fatkeqesi dhe mos ia deshironi te keqen tjetrit sepse fatkeqesia mund te ju kape edhe juve. Te plagosurve u urojme sherim te shpejte, nuk eshte etike e morale te ia duam te keqen dikujt, Jezusi na urdheron t'i duam te gjithe njerezit. Keto ngjarje e tregojne se sa e nevojshme eshte te besojme ne Zot.
Bah, çfar s'lexon ktu...
Duhet edhe knej nga forumi te bjere nje vinç....
paqen, e sjell vetem drejtsia
Fix skender ...duhet nje bomb ktu nforum dhe nje ne parlament ...
Pse lejoi allahu thot .....e pse me dt 11.
Pse di ti kur te vjen vdekja ?!!! Shembull !
Ti dim ça tragjedie na prêsin se vrasim mendjen me per asgje por kto religionet (Ndarje fetare ) ju kan verbu krejt !
Aty ka qen e shkruar per kta njerez te vdisnin dhe kaq se lat nam me kto predikime fêtare .
Sjemi ne per te gjykuar kto se nuk jemi ne qe ja dham jeten .
Ngushellime per familjet e tyre qe humben jeten
Ndryshuar për herë të fundit nga Lulke : 13-09-2015 më 16:53
It`s not that you can`t ...It`s that you won`t .
Evropa e ateisteve, 'parajse' e njerezve... burrit me femi duke vrapuar ia ngjet klecken... njerez pa ndjenja
njerez si Iliria e Para keshtu anti humaniste deshirojne t'i shohin shqiptaret.
http://botasot.info/lajme/452917/rre...ungareze-foto/
Krijoni Kontakt