Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-09-2015
    Postime
    21

Si te bej endrren realitet?

Si fillim faleminderit qe me bete pjese te forumit.Qe femije kam enderruar te behem mjeke,por per shkak te shume problemeve qe hasa keto 3 vitet e fundit dhe sistemit arsimor shqiptar kjo enderr mbeti e pa realizuar. Kam degjuar se ne Turqi ka mjaft universitete te mira per mjekesi qe kushtojne pak dhe qe ke mundesi te behesh pjes e tyre nepermjet konkursit. Kam kerkuar mjaft informacione ne internet por ende jam e paqarte per menyren se si funksionon sistemi arsimor ne turqi dhe cilat jane kriteret per tu bere pjese. Nese dikush ka mundesi te me ndihmoje do ti isha shume mirenjohese.

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Pėr: Si te bej endrren realitet?

pershendetje Edisa

nuk e di si funksionon ne Turqi, por mund te them si funksionon ne Itali nese je e interesuar. duhet te kalosh provimin e gjuhes ne fillim (per kete nuk kam info, por mund te pyesesh atje ne shqiperi, meqe ka shume studente shqiptare qe vazhdojne studimet ne Itali), me pas duhet te besh apliklimin ne universitetin qe ti deshiron. per te hyre ne mjekesi duhet te kalosh nje konkurs, i cili eshte nje test me pyetje te pergjithshme nga kultura (nje pjese e mire te ketyre jane nga letersia dhe arti), pyetje te llogjikes, biologji, kimi, fizike dhe matematike. testi eshte i njejte me ata qe bejne edhe studentet italiane, por avantazhi eshte qe studentet e huaj konkurojne vec, pra jo me italianet. zakonisht te huajt nuk shkelqejne te ky test dhe marrin shume pak pike, pra nese meson dhe pergatitesh mire ke mundesi ta fitosh konkursin. njekohesisht mund te besh kerkesen per konvikt, per mensen dhe nje shume parash vjetore per te blere librat. ne baze te te ardhurave familjare pastaj vendoset sa taksa duhet te paguash, por gjithsesi asgje e ekzagjeruar. mjekesia zgjat 6 vjet plus disa muaj per marrjen e licences, me vone nese deshiron mund te vazhdosh edhe specializimin.
    suksese

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-09-2015
    Postime
    21

Ju falenderoj per informacionin

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Italia eshte zgjidhja me e mire. Nese shkon ne jug, Calabria, Napoli, etc. me kollaj do e kesh te pranohesh diku, se pak te huaj shkojne atje. Jugu ka probleme ekonomike, por per njerez qe duan te studjojne eshte me mire (jo Napoli) sepse jeta eshte me e qete dhe me e lire (nese paguajne babi dhe mami nuk eshte keq).

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •