SHBA-Pranon se sulmet jane te organizuara.
Pranimi nga Gjenerali John Abizaid se SHtetet e Bashkuara po perballen me nje lloj lufte rajonale te organizuar guerilase eshte nje ndryshim ne qendrimin amerikan ndaj sulmueseve ne Irak.
vetem dy dite me pare,kreu i administrates ne Irak tha se nuk besonte se sulmet ndaj forcave amerikane drejtoheshin nga ndonje organizate.
Ish-ndihmsi i sekretares se shtetit se Amerikes XHejms Rubin,thote se ne konfliktin ne Irak lufta ende nuk ka perfunduar
"Kjo eshte nje lufte qe vazhdon,panevarsisht nese e quani lufte guerilase ose kryengrietje,....Ne jemi ne fazen e dyte te luftes:
faza e pare ishte lufta kur Sadami humbi pushtetin,faza e dyte eshte lufta me ate qe ka mbetur nga regjimi i Sadamit,gje qe do te kerkoje trupa,para dhe kohe:_tha ish syrtari i larte i Amerikes.
Sulme te kordinuara.
Sulmet ne Irak ndaj forcave te koalicionit sa vijne dhe po shtohen,
sipas nje zedhensi ka mesatarisht 13 sulme ne dite.Keta lloj sulmesh jane nje shenje qe tergojne se keto sulme behen nga nje strukture e organizuar relativisht mire.
Pozicionet nga behen keto sulme jane te zgjedhura mire,perzgjidhen objektiva te ashtu-quajtura te buta,dhe rruget e largimit janete sigurta.Ne te shkuaren amerikanet e kishin hedhur poshte idene se gruper qe kryejne keto sulme ishin te organizuara nga lart. tani ata besojne se ka te pakten nje lloj koordinimi rajonal.Kjo ngreh nevojen qe operacionet ushtarake te mbeshteten nga puna zbuluese.
(mendimi im)Une mendoj qe me te vertete situata e pas luftes ne Irak eshte shume e veshtire dhe sic eshte shprehur edhe ish sekretari i shtetei te Amerikes XHejmes Rubin faza ne te cilen ndodhet Iraku do te kerkoje me shume trupa, para dhe kohe,por jam i bindur qe Amerika do ti dali mbane pasi i ka te tre keto faktore(trupa,para,kohe).
RANDI
Krijoni Kontakt