Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Pauli(Sauli) i mashtruar prej Djallit?

Pali i mashtruar prej Djallit

Vegimi i Djallit

‘Por ndodhi qė, ndėrsa po udhėtonte dhe po i afrohej Damaskut, befas rreth tij vetėtiu njė dritė nga qielli. Dhe, si u rrėzua pėrtokė, dėgjoi njė zė qė i thoshte: ``Saul, Saul, pėrse mė pėrndjek?``. Dhe ai tha: ``Kush je, Zot?``. Dhe Zoti tha: ``Unė jam Jezusi, qė ti e pėrndjek; ėshtė e rėndė pėr ty tė godasėsh me shkelm kundėr gjembave``... Dhe njerėzit qė udhėtonin me tė ndaluan tė habitur, sepse dėgjonin tingullin e zėrit, por nuk shikonin njeri. (Veprat, 9/3-7)

Drita dhe fjala e Gjembave te Palit prej Satanait

Drita qe pa Pali e kujt ishte?

Tė tillė apostuj tė rremė, janė punėtorė hileqarė, qė shndėrrohen nė apostuj tė Krishtit. Dhe nuk ėshtė pėr t`u ēuditur, sepse Satanai vet shndėrrohet nė engjėll drite.(2 Korintasave 11/13-14)

Gjembat fjala e kujt ishte?

Unė njoh njė njeri nė Krishtin, i cili, para katėrmbėdhjetė vjetėsh (a ishte nė trup, a ishte jashtė trupit, nuk e di; Perėndia e di), u rrėmbye gjer nė tė tretin qiell. Dhe e di se ai njeri (a me trupin ose pa trupin, nuk e di, Perėndia e di), u rrėmbye nė parajsė dhe dėgjoi fjalė tė patregueshme, qė nuk ėshtė e lejuar tė thuhen nga njeri. Pėr atė njeri unė do tė krenohem, por nuk do tė krenohem pėr veten time, veē se pėr dobėsitė e mia. Edhe sikur tė doja tė krenohesha, nuk do tė isha i marrė, sepse do tė flisja tė vėrtetėn; por nuk e bėj kėtė, se mos ndonjė mė ēmon mė tepėr nga ajo qė mė sheh, a mė tepėr nga ajo qė dėgjon nga unė. Dhe, qė tė mos mė rritet mendja pėr shkak tė jashtėzakonshmėrisė sė zbulesave, m'u dha njė gjėmb nė mish, njė engjėll i Satanit, pėr tė mė rėnė me grushta, qė tė mos mbahem me tė madh.(2 Korintasve 12/2-7)

Pse?

Sepse Pali ishte vrasesi i apostujve.Dhe Zoti ishte shume larg prej tij.

Fryma e Zotit ishte larguar nga Sauli dhe njė frym i keq e terrorizonte nga ana e Zotit.Shėrbėtorėt e Saulit i thanė "Ja, njė frym i keq tė shqetėson nga ana e Perėndisė.(1 i Mbretėrve, 16/14-15)

Unė vetė mendova se ishte detyra ime tė bėj shumė gjėra kundėr emrit tė Jezusit Nazarenas.Dhe kėtė kam bėrė nė Jeruzalem; mbasi kam marrė pushtet nga krerėt e priftėrinjve, futa nė burg shumė shenjtorė dhe, kur i vrisnin, jepja miratimin tim.Dhe shpesh, duke shkuar nga njė sinagogė te tjetra, i kam detyruar tė blasfemojnė dhe, me zemėrim tė madh kundėr tyre, i kam pėrndjekur deri nė qytetet e huaja.[Veprat 26/9-11)

Atėherė unė thashė: "O Zot, ata e dinė vetė se unė burgosja dhe rrihja nga njė sinagogė te tjetra ata qė besonin nė ty;kur u derdh gjaku i Stefanit, dėshmorit tėnd, edhe unė isha i pranishėm, e miratoja vdekjen e tij dhe ruaja rrobat e atyre qė e vrisnin. (Veprat e apostujve 22/19-20)

E mbushi Biblen me letrat e tij.

Unė i deklaroj kujtdo qė dėgjon fjalėt e profecisė sė kėtij libri, se nėse ndokush do t'i shtojė kėtyre gjėrave, Perėndia do tė dėrgojė mbi tė plagėt e pėrshkruara nė kėtė libėr. Dhe nėse dikush heq nga fjalėt e librit tė kėsaj profecie, Perėndia do t'i heqė pjesėn e tij nga libri i jetės nga qyteti i shenjtė, dhe nga gjėrat qė janė pėrshkruar nė kėtė libėr.(Zbulesa 22/18-19)

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Pėr: Pauli(Sauli) i mashtruar prej Djallit?

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Pali i mashtruar prej Djallit

Vegimi i Djallit

‘Por ndodhi qė, ndėrsa po udhėtonte dhe po i afrohej Damaskut, befas rreth tij vetėtiu njė dritė nga qielli. Dhe, si u rrėzua pėrtokė, dėgjoi njė zė qė i thoshte: ``Saul, Saul, pėrse mė pėrndjek?``. Dhe ai tha: ``Kush je, Zot?``. Dhe Zoti tha: ``Unė jam Jezusi, qė ti e pėrndjek; ėshtė e rėndė pėr ty tė godasėsh me shkelmkundėr gjembave``... Dhe njerėzit qė udhėtonin me tė ndaluan tė habitur, sepse dėgjonin tingullin e zėrit, por nuk shikonin njeri. (Veprat, 9/3-7)

Pse Vegimi qe pa Pali nuk ishte Jezusi?

Sepse vete Jezusi profetizoi kete.

nė qoftė se dikush do t'ju thotė: "Ja, Krishti ėshtė kėtu", ose "ėshtė atje", mos i besoni. Sepse do tė dalin krishtėr tė rremė dhe profetė tė rremė, dhe do tė bėjnė shenja tė mėdha dhe mrrekulli tė tilla aq sa t'i mashtrojnė, po tė ishte e mundur, edhe tė zgjedhurit. Ja, unė ju paralajmėrova. Pra, nė qoftė se ju thonė: "Ja, ėshtė nė shkretėtirė", mos shkoni atje: "Ja, ėshtė nė dhomat e fshehta", mos u besoni.(Mateu 24/23-26)

Zoti mė tha: "Profetėt profetizojnė gėnjeshtra nė emrin tim; unė nuk i kam dėrguar, nuk u kam dhėnė asnjė urdhėr dhe nuk kam folur me ta. Ata ju profetizojnė njė pamje tė rreme, njė parashikim tė kotė dhe mashtrimin e zemrės sė tyre.. (Jeremia 14/14)

Kanė pasur vegime tė rreme dhe shortari tė gėnjeshtėrta dhe thonė: "Zoti ka thėnė", ndėrsa Zoti nuk i ka dėrguar. Megjithatė ata shpresojnė qė fjala e tyre tė plotėsohet. A nuk keni pasur vallė vegime tė rreme dhe a nuk keni shqiptuar shortari tė gėnjeshtra? Ju thoni: "Zoti ka thėnė", kurse unė nuk kam folur".Prandaj kėshtu thotė Zoti, Zoti: "Me qenė se keni thėnė gėnjeshtra dhe keni pasur vegime tė gėnjeshtėrta, ja ku jam kundėr jush", thotė Zoti, Zoti.
    "Dora ime do tė jetė kundėr profetėve qė kanė vegime tė rreme dhe shqiptojnė shortari tė gėnjeshtra. Ata nuk do tė marrin pjesė nė kėshillėn e popullit tim, nuk do tė jenė tė shkruar nė rregjistrin e shtėpisė sė Izraelit dhe nuk do tė hyjnė nė vendin e Izraelit; atėherė do tė pranoni qė unė jam Zoti, Zoti.Sepse, po, sepse kanė bėrė popullin tim tė devijojė... (Ezekieli – 13/6-10)

Unė njoh njė njeri nė Krishtin, i cili, para katėrmbėdhjetė vjetėsh (a ishte nė trup, a ishte jashtė trupit, nuk e di; Perėndia e di), u rrėmbye gjer nė tė tretin qiell. Dhe e di se ai njeri (a me trupin ose pa trupin, nuk e di, Perėndia e di), u rrėmbye nė parajsė dhe dėgjoi fjalė tė patregueshme, qė nuk ėshtė e lejuar tė thuhen nga njeri. Pėr atė njeri unė do tė krenohem, por nuk do tė krenohem pėr veten time, veē se pėr dobėsitė e mia. Edhe sikur tė doja tė krenohesha, nuk do tė isha i marrė, sepse do tė flisja tė vėrtetėn; por nuk e bėj kėtė, se mos ndonjė mė ēmon mė tepėr nga ajo qė mė sheh, a mė tepėr nga ajo qė dėgjon nga unė. Dhe, qė tė mos mė rritet mendja pėr shkak tė jashtėzakonshmėrisė sė zbulesave, m'u dha njė gjėmb nė mish, njė engjėll i Satanit, pėr tė mė rėnė me grushta, qė tė mos mbahem me tė madh.(2 Korintasve 12/2-7)

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Vijon me te tjera fakte kunder Palit nga bibla.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,756

Ne traditen o mentalitetin e sotem Satana o Djalli perfaqsohen si armiq te fese dhe Zotit,ndersa ne origjinen e teksteve te vjetra Biblike Satana kishte kuptim krejt te kundert,perfaqsonte te derguarin e Zotit qe vinte ne prove besimin e besimtaret... Ky eshte dhe limiti i teksteve fetar qe interpretohen jashte konteksit te kohes e tradites qe perfaqsojne.

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Ne traditen o mentalitetin e sotem Satana o Djalli perfaqsohen si armiq te fese dhe Zotit,ndersa ne origjinen e teksteve te vjetra Biblike Satana kishte kuptim krejt te kundert,perfaqsonte te derguarin e Zotit qe vinte ne prove besimin e besimtaret... Ky eshte dhe limiti i teksteve fetar qe interpretohen jashte konteksit te kohes e tradites qe perfaqsojne.
    Satanai ishte djalli i madh ai mund te jete dhe nje njeri, lexo biblen

10. Atėherė Jezusi I tha: Shporru Satan, sepse ėshtė shkruar: Adhuro Zotin, Perėndinė tėnde dhe shėrbeji vetėm Atij. 11. Atėherė djalli e la dhe ja, u afruan engjėjt dhe I shėrbenin." Mateu 4

Ka raste kur Jezusi ia drejton kete dhe njerzve

Atėherė Pjetri e mori mėnjanė dhe nisi ta qortojė duke thėnė: "O Zot, tė shpėtoftė Perėndia; kjo nuk do tė tė ndodhė kurrė". Por ai u kthye dhe i tha Pjetrit: "Shporru prej meje, o Satan! Ti je njė skandal pėr mua, sepse s'ke ndėr mėnd punėt e Perėndisė, por punėt e njerėzve".(Mateu 16/22-23)

Jezusi e quan pjetrin Satan kurse sot i gjithe Vatikani eshte ngritur ne Sheshin Shen Pjeter.Arsyeja pse Jezusi e quajti Pjetrin Satana eshte se ai sksihte ndermend Zotin por njerzit.Si puna politikaneve tone sot qe nuk jane te sinqerte me Zotin por duan te duken tek njerzit.

Dy njerzit qe sot mesohet krishterimi

Madje, duke parė se mua(Palit) m'u besua ungjilli pėr tė parrethprerėt, sikurse Pjetrit ai pėr tė rrethprerėt,(Galatėsve 2/7)

NDerkohe qe Ungjilli i Jezusit ishte tjeter me ate qe shpallen ato te ndare ne dy pjese.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 19-07-2015 mė 10:56

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,756

Satanai ishte djalli i madh ai mund te jete dhe nje njeri, lexo biblen

10. Atėherė Jezusi I tha: Shporru Satan, sepse ėshtė shkruar: Adhuro Zotin, Perėndinė tėnde dhe shėrbeji vetėm Atij. 11. Atėherė djalli e la dhe ja, u afruan engjėjt dhe I shėrbenin." Mateu 4

Ka raste kur Jezusi ia drejton kete dhe njerzve

Atėherė Pjetri e mori mėnjanė dhe nisi ta qortojė duke thėnė: "O Zot, tė shpėtoftė Perėndia; kjo nuk do tė tė ndodhė kurrė". Por ai u kthye dhe i tha Pjetrit: "Shporru prej meje, o Satan! Ti je njė skandal pėr mua, sepse s'ke ndėr mėnd punėt e Perėndisė, por punėt e njerėzve".(Mateu 16/22-23)

Jezusi e quan pjetrin Satan kurse sot i gjithe Vatikani eshte ngritur ne Sheshin Shen Pjeter.Arsyeja pse Jezusi e quajti Pjetrin Satana eshte se ai sksihte ndermend Zotin por njerzit.Si puna politikaneve tone sot qe nuk jane te sinqerte me Zotin por duan te duken tek njerzit.

Bibia ka qene liber i ndaluar,nuk mund ta lexoj.Po deshe mund te lexoj "Satana . Nje Biografi " Kelly Henri.

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar SERAFIM DILO pėr postimin:

JuliusB (19-07-2015)

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069

Pse Vegimi qe pa Pali nuk ishte Jezusi?

Sepse vete Jezusi profetizoi kete.

nė qoftė se dikush do t'ju thotė: "Ja, Krishti ėshtė kėtu", ose "ėshtė atje", mos i besoni. Sepse do tė dalin krishtėr tė rremė dhe profetė tė rremė, dhe do tė bėjnė shenja tė mėdha dhe mrrekulli tė tilla aq sa t'i mashtrojnė, po tė ishte e mundur, edhe tė zgjedhurit. Ja, unė ju paralajmėrova. Pra, nė qoftė se ju thonė: "Ja, ėshtė nė shkretėtirė", mos shkoni atje: "Ja, ėshtė nė dhomat e fshehta", mos u besoni.(Mateu 24/23-26)

Zoti mė tha: "Profetėt profetizojnė gėnjeshtra nė emrin tim; unė nuk i kam dėrguar, nuk u kam dhėnė asnjė urdhėr dhe nuk kam folur me ta. Ata ju profetizojnė njė pamje tė rreme, njė parashikim tė kotė dhe mashtrimin e zemrės sė tyre.. (Jeremia 14/14)

Kanė pasur vegime tė rreme dhe shortari tė gėnjeshtėrta dhe thonė: "Zoti ka thėnė", ndėrsa Zoti nuk i ka dėrguar. Megjithatė ata shpresojnė qė fjala e tyre tė plotėsohet. A nuk keni pasur vallė vegime tė rreme dhe a nuk keni shqiptuar shortari tė gėnjeshtra? Ju thoni: "Zoti ka thėnė", kurse unė nuk kam folur".Prandaj kėshtu thotė Zoti, Zoti: "Me qenė se keni thėnė gėnjeshtra dhe keni pasur vegime tė gėnjeshtėrta, ja ku jam kundėr jush", thotė Zoti, Zoti.
    "Dora ime do tė jetė kundėr profetėve qė kanė vegime tė rreme dhe shqiptojnė shortari tė gėnjeshtra. Ata nuk do tė marrin pjesė nė kėshillėn e popullit tim, nuk do tė jenė tė shkruar nė rregjistrin e shtėpisė sė Izraelit dhe nuk do tė hyjnė nė vendin e Izraelit; atėherė do tė pranoni qė unė jam Zoti, Zoti.Sepse, po, sepse kanė bėrė popullin tim tė devijojė... (Ezekieli – 13/6-10)

Kujdes se po beheni si deshmitaret e Jehovait. Merru me perfeksionin shpirteror tendin para Allahut, kjo te mjafton. Mos u merr as me Palin dhe as me Pietrin, sepse ata jane ata qe jane. Ushtari i se keqes nga i ushtari i se mires gjykohet nga frytet qe jep. Nuk ben vreshti fiq. Dhe nuk shfaqet djalli per ti dhene detyre Palit te perhapi fjalen e Krishrit. (pa llogjike)
    Llogjika e profetit te rreme pas Krishtit mund te te kthehet kundra fuqishem kunder Profetit Muhamed prandaj mos u nxito. Une si i krishtere nuk po guxoj ta them por dyshime kam.
    Gjithsesi mos harxho energji duke na bindur per Palin edhe pse jam i bindur qe po e ben per te bindur veten.
    La verita' ti rendera' libero!

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Per Gjonin, Pali ishte nje antikrisht.

Shumė tė dashur, mos i besoni ēdo frymė, por i vini nė provė frymėrat pėr tė ditur nėse janė nga Perėndia, sepse shumė profetė tė rremė kanė dalė nė botė.Nga kjo mund tė njihni Frymėn e Perėndisė: ēdo frymė qė rrėfen se Jezu Krishti ka ardhur nė mish, ėshtė nga Perėndia.Dhe ēdo frymė qė nuk thote se Jezu Krishti ka ardhur nė mish, nuk ėshtė nga Perėndia; dhe kjo ėshtė fryma e antikrishtit qė, siē e keni dėgjuar se vjen; dhe tashmė ėshtė nė botė. (1 e Gjonit 4/1-3)

Pra Gjoni nė letrėn e tij flet pėr ardhjen e profetėve tė rremė dhe antikrishtėve tė cilėt njė prej tyre ishte Pali “tashmė ėshtė nė botė” (Shiko dhe Veprat 13/1) dhe se kėtė e pėrforcon dhe verseti se “ēdo frymė qė nuk rrėfen se Jezu Krishti ka ardhur nė mish, nuk ėshtė nga Perėndia; dhe kjo ėshtė fryma e antikrishtit” ose “kanė dalė shumė mashtrues, tė cilėt nuk rrėfejnė se Jezu Krishti ka ardhur nė mish(si njeri); ky ėshtė mashtruesi dhe antikrishti”.

Kush ishte ai qė deklaroi se Jezusi nuk ka ardhur nė mish(si njeri)? Sigurisht ishte Pali nė letrat e tij.

Ruhuni nga qentė, ruhuni nga punėtorėt e kėqij, ruhuni nga tė prerėt. Sepse rrethprerja e vėrtetė jemi ne, qė i shėrbejmė Perėndisė nė Frymė dhe qė mburremi nė Krishtin Jezus pa besuar nė mish, (Filipianėve 3/2-3)

Pra Pali deshmon se ai e ndryshoi njohjen e Jezusit sipas Mishit.

Prandaj tash e tutje ne nuk njohim mė askėnd sipas mishit; po, edhe sikur ta kemi njohur Krishtin me pare sipas mishit, nuk e njohim mė ashtu. (2 e Korintasve 5/16)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 20-07-2015 mė 10:53

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Ne mesazhin e mesiperme shpjeguam frymen e antikrishtit e cila eshte fryma qe e adhuron njeriun per Zot.

Ndersa ne kete postim do flasim se si ta dallojme nje profet qe eshte i rreme apo jo.

Zakonisht profetet e vertete jane profetizuar nga parardhesit e tyre, ato kane ftuar ne monoteizem dhe kane ftuar njerzit ne respektimin e profeteve para tij dhe zbatimin e urdherave te Zotit.

"Nė rast se midis jush del njė profet apo njė ėndėrrimtar dhe ju propozon njė shenjė apo njė mrekulli, dhe shenja apo mrekullia pėr tė cilėn ju foli realizohet dhe ai thotė: "Le tė shkojmė pas perėndive tė tjera qė ti nuk i ke njohur kurrė dhe le t'u shėrbejmė",ti nuk do tė dėgjosh fjalėt e kėtij profeti apo tė kėtij ėndėrrimtari, sepse Zoti, Perėndia juaj, ju vė nė provė pėr tė ditur nė se e doni Zotin, Perėndinė tuaj, me gjithė zemėr dhe me gjithė shpirt.Do tė shkoni pas Zotit, Perėndisė tuaj, do tė keni frikė nga ai, do tė respektoni urdhėrimet e tij, do t'i bindeni zėrit tė tij, do t'i shėrbeni dhe do tė jeni tė lidhur ngushtė me tė. Por ai profet ose ai ėndėrrimtar do tė vritet, sepse ka folur nė mėnyrė qė t'ju largojė nga Zoti, . (Ligji i Pėrtėrirė – 13/1-5)

Cdo kush qe i fton njerzit te adhurojne krijesat dhe jo Zotin, cdo njeri qe i fton njerzit te deklarojne se ka me shume se nje Zot apo se Zoti behet krijese apo se Zoti eshte i perbere ne tre qenie te ndryshme qe bejne nje, apo qe i fton njerzit ne adhurimin e figurave apo statujave, apo i fton njerzit tu drejtohet njerzve te vdekur per lutje, ky eshte i RReme dhe jo i vertete.

Cdo kush qe fton ne hyjnizimin e Jezusit apo ne mohimin e tij eshte mashtrim dhe genjeshter sepse vetem Zoti eshte i shenjte dhe profeti Jezus duhet besuar si profet dhe jo mohuar.

Cdo njeri qe fton ne hyjnizimin e budes dhe adhurimin e tij, apo te lopes sic bejne hindute, apo te varrit sic bejne bektashinjte, apo duke mohuar profetet e duke u tallur me to sic bejne ateistet dhe hebrenjte atehere ai nuk quhet profet por mashtrues nje anti krisht i vogel.

Ja se cfare tha Jezusi

Dėgjo, o Izrael! Zoti, Perėndia ynė ėshtė I vetmi Zot.

Pra ai nuk tha tre zota Ai tha i Vetmi Zot si ne qiej dhe ne toke.

Monoteizmi ne bibel eshte kunder trinitetit

Bibla thote Zoti eshte Nje.

( Deuteronomi 4:39)"...Perendia eshte Zot ne qiell e ne loke. Si Ai nuk ka tjeter.

"19 Perėndia nuk ėshtė njė njeri, qė mund tė gėnjejė, as edhe bir njeriu qė mund tė pendohet. Kur ka thėnė njė gjė, nuk do ta bėjė? Ose kur ka shpallur njė gjė, nuk do ta kryejė?(Numrat 23/19)

“Po a eshte e vertete qe Perendia banon mbi toke?Ja, qiejt dhe qiejt e qiejve nuk mund te te nxene dhe aq me pak ky tempull qe kam ndertuar!”. (1 Mbreterve 8:27)

(Deuteronomi 6:4)"Degjo 0 Izrael: Perendia,Zoti yne eshte Nje";

(Isaja 42:1011 )"...keshtu qe te me njohesh, te kuptosh e te besosh se une jam ai. Asnje Perendi nuk u krijua perpara meje dhe nuk do Ie kete nje te dyte me pas. Una dhe vetem une jam Perendia dhe perveē meje nuk ka Shpetimtar tjeter";

(Isaja 44:6):" Keshtu tha Perendia...Une jam i pari, dhe une jam i fundit; dhe vec; meje nuk ka Zot tjeter";

(Isaja 45:18): "Pasi kjo u tha nga Perendia qe krijoi qiejte; vete Zoti e krijoi dhe ndertoi boten dhe ate nuk e krijoi sa koti,nuk e ndertoi qa ta lera ta pabanuar: une jam Perendia dhe nuk ka tjeter."

Po keshtu mund ta shohesh: Deteronomi 4:35, Eksodi 8:10, II Samuel 7:22; Mbreterit I 8:23; Kronikat 117:20, Psallmet 86:8 20:6 dhe 113:5; Hazeja 13:4; Zekeria 14:9

"Dhe kjo ėshtė jeta e pėrjetshme, tė tė njohin ty tė Vetmin Perėndi tė vėrtetė dhe Jezu Krishtin qė ti ke dėrguar.(Gjonit 17/ 3)

Jezusi i thote nxenesve qe Perendia eshte nje dhe i vetmi Zot dhe jo tre.

" Cili ėshtė I pari I tė gjitė urdhėrimeve? 29. Dhe Jezusi iu pėrgjigj: -Urdhėrimi I parė I tė gjithėve ėshtė: Dėgjo, o Izrael! Zoti, Perėndia ynė ėshtė I vetmi Zot. 30. Dhe, duaje Zotin, Perėndinė tėnd me gjithė zemrėn tėnde, me gjithė shpirtin tėnd, me tė gjithė mėndien tėnde e me tė gjithė forcėn tėnde! Ky ėshtė I pari urdhėrim.Markut 12/ 28-34:

Jezusi njofton per Zotin e tij dhe Zotin e dishepujve te tij

: "…por shko tek vėllezėrit e mi dhe thuaj atyre se unė po ngjitem tek Ati im dhe Ati juaj, tek Perėndia im dhe Perėndia juaj."Gjonit 20/ 17)

Gjithashtu ndodhet nė Bibėl dhe nė Teurat sė Zoti nuk ėshtė njeri dhe argumentet se Zoti nuk ėshtė njeri janė:

Osea 11/ 9: "…sepse jam njė Perėndi dhe jo njė njeri…"

Sipas Jobit 9/ 32: "Nė tė vėrtetė Ai nuk ėshtė njeri si unė, tė cilit mund ti pėrgjigjemi dhe tė dalim nė gjyq bashkė."

Sipas Samuelit 1,15/ 29: "…dhe nuk do tė pendohet sepse Ai nuk ėshtė njeri qė tė pendohet."

Kurse Jezusi ishte njeri dhe bir Njeriu

Argumentet se Jezusi ishte bir I njeriut janė:

Tek Ungjilli sipas Mateut 11/ 19: "Erdhi biri I njeriut qė ha dhe pi."

Mateu 17/ 12 dhe 17/ 22: "17. …kėshtu edhe birit tė njriut do ti duhet tė vuajė prej tyre. 22. Por, ndėrsa ata qėndronin nė Galile, Jezusi u tha atyre: Biri I njeriut do tė dorėzohet nė duart e njerėzve."

Sipas Lukės 9/ 56: "…sepse biri I njeriut nuk erdhi pėr tė shkatėrruar shpirtrat e njerėzve…"

Luka 23/ 47: "Atėherė centurioni kur pa c'ndodhi pėrlėvdoi Perėndinė duke thėnė: Me tė vėrtetė ky njeri ishte I drejtė."

Dhe se bibla deshmon qarte se Zoti nuk mund te shikohej ne kete bote.

Gjoni 1/ 18: "Askush se pa Perėndinė kurrė…"

Gjoni 5/ 37: "Dhe Ati qė mė dėrgoi ai vetė ka pėr mua. Ju nuk e keni dėgjuar kurrė zėrin e tij dhe as nuk e ka parė fytyrėn e tij."

Letra e Parė e Apostullit Gjon 4/ 12: "Askush se ka parė ndonjėherė Perėndinė…"

"16. Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them: Shėrbėtori nuk ėshtė mė I madh se padroni I tij, as I dėrguari mė I madh se ai qė e ka dėrguar. 17. Po ti dini kėto gjėra, tė lumtur do tė jeni ju nėse do ti bėni."

Askush nuk mund t'u shėrbejė dy zotėrinjve, sepse ose do tė urrejė njėrin dhe do ta dojė tjetrin; ose do t'i qėndrojė besnik njerit dhe do tė pėrēmojė tjetrin; ju nuk mund t'i shėrbeni Perėndisė dhe amonit.Mateu 628. Atėherė Jezusi u tha atyre: Kur ta keni lartuar birin e njeriut, atėherė do ta njihni se unė jam dhe se nuk bėj asgjė prej vetes, por I them kėto gjėra ashtu si Ati mė ka mėsuar." Po sipas Gjonit 8/ 40:16Dhe ja, iu afrua dikush dhe i tha: ``Mėsues i mirė, ēfarė tė mire duhet tė bėj qė tė kem jetė tė pėrjetshme?``17Dhe ai tha: ``Pse mė quan tė mirė? Askush nuk ėshtė i mirė, pėrveē njė tė vetmi: Perėndia. Tani nė qoftė se ti don tė hysh nė jetė, zbato urdhėrimet``.mateu 19

Kush prej krishtereve i kundershton keto eshte mosbesimtar, ndjek frymen e antikrishtit, dhe patjeter qe nuk hyne ne parajse por ne ferr

8 Kurse pėr frikacakėt dhe tė pabesėt, dhe tė neveritshmit dhe vrasėsit, dhe kurvėruesit, dhe magjistarėt, dhe idhujtarėt, dhe gjithė gėnjeshtarėt, pjesa e tyre do tė jetė nė liqenin qė digjet me zjarr dhe squfur, qė ėshtė vdekja e dytė"..(Zbulesa 20)

9 A nuk e dini ju se tė padrejtėt nuk do tė trashėgojnė mbretėrinė e Perėndisė? Mos u gėnjeni: as kurvarėt, as idhujtarėt, as shkelėsit e kurorės, as tė zhburrėruarit, as homoseksualėt,
    10 as vjedhėsit, as lakmuesit, as pijanecėt, as pėrqeshėsit, as grabitėsit nuk do tė trashėgojnė mbretėrinė e Perėndisė. .(1 e Korintasve 6)

Te gjitha keto versete do na shpetojne nga mashtrimi i profeteve te rreme por dhe nga mashtrimet e antikrishtit.

1)Sepse sipas Bibles ne Besojme se Zoti eshte NJE e jo tre.
    2) Besojme se Zoti nuk zbret ne toke
    3) Besojme se Zoti nuk behet njeri e as Bir njeriu sepse Ai eshte Krijues e Krijuesi nuk behet krijese
    4) Besojme se Zoti nuk shikohet ne jeten e kesaj bote
    5) Kundershtimi i ketyre detyrimisht te ben idhujtar qe perfundon ne ferr dhe te ndalohet hyrja ne parajse.

Pse na shpeton nga antikrishti?

Sepse duke besuar se Zoti eshte NJE, duke besuar se Zoti nuk eshte njeri, nuk shikohet ne jeten e kesaj bote atehere deshmojme se antikrishti nuk eshte Zoti por eshte genjeshtari dhe mashtruesi pavarsisht mrekullive te tij.Por nese ne mendojme se Zoti behet njeri sic besojne disa krishtere atehere tundimi i antikrishtit dhe i satanait do te hyje ne zemrat e gjithe krishtereve duke menduar se me te vertete njeriu anti krisht eshte Zoti.Por rregullat e mesiperme do i shpetojne njerzit nga antikrishti.
    Kete na meson Islami se Zoti nuk eshte Njeri, Zoti nuk eshte tre por eshte i Vetmi, i Pashok eshte vetem NJE, nuk behet Krijese, nuk zbret ne toke por ai eshte mbi qiejt, toka dhe qiejt e gjithe gjithesia jane si fara gruri ne doren e Tij.Kur nese besoni keshtu atehere ju do ta kuptoni realitetin e vertete te antikrishtit i cili do jete nje njeri sikurse ne .Mjer ato qe do e besojne sepse gjithe profetet kane profetizuar kunder tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 20-07-2015 mė 13:09

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •