Postuar mė parė nga
Xhemis
Pse Vegimi qe pa Pali nuk ishte Jezusi?
Sepse vete Jezusi profetizoi kete.
nė qoftė se dikush do t'ju thotė: "Ja, Krishti ėshtė kėtu", ose "ėshtė atje", mos i besoni. Sepse do tė dalin krishtėr tė rremė dhe profetė tė rremė, dhe do tė bėjnė shenja tė mėdha dhe mrrekulli tė tilla aq sa t'i mashtrojnė, po tė ishte e mundur, edhe tė zgjedhurit. Ja, unė ju paralajmėrova. Pra, nė qoftė se ju thonė: "Ja, ėshtė nė shkretėtirė", mos shkoni atje: "Ja, ėshtė nė dhomat e fshehta", mos u besoni.(Mateu 24/23-26)
Zoti mė tha: "Profetėt profetizojnė gėnjeshtra nė emrin tim; unė nuk i kam dėrguar, nuk u kam dhėnė asnjė urdhėr dhe nuk kam folur me ta. Ata ju profetizojnė njė pamje tė rreme, njė parashikim tė kotė dhe mashtrimin e zemrės sė tyre.. (Jeremia 14/14)
Kanė pasur vegime tė rreme dhe shortari tė gėnjeshtėrta dhe thonė: "Zoti ka thėnė", ndėrsa Zoti nuk i ka dėrguar. Megjithatė ata shpresojnė qė fjala e tyre tė plotėsohet. A nuk keni pasur vallė vegime tė rreme dhe a nuk keni shqiptuar shortari tė gėnjeshtra? Ju thoni: "Zoti ka thėnė", kurse unė nuk kam folur".Prandaj kėshtu thotė Zoti, Zoti: "Me qenė se keni thėnė gėnjeshtra dhe keni pasur vegime tė gėnjeshtėrta, ja ku jam kundėr jush", thotė Zoti, Zoti.
"Dora ime do tė jetė kundėr profetėve qė kanė vegime tė rreme dhe shqiptojnė shortari tė gėnjeshtra. Ata nuk do tė marrin pjesė nė kėshillėn e popullit tim, nuk do tė jenė tė shkruar nė rregjistrin e shtėpisė sė Izraelit dhe nuk do tė hyjnė nė vendin e Izraelit; atėherė do tė pranoni qė unė jam Zoti, Zoti.Sepse, po, sepse kanė bėrė popullin tim tė devijojė... (Ezekieli – 13/6-10)
Unė njoh njė njeri nė Krishtin, i cili, para katėrmbėdhjetė vjetėsh (a ishte nė trup, a ishte jashtė trupit, nuk e di; Perėndia e di), u rrėmbye gjer nė tė tretin qiell. Dhe e di se ai njeri (a me trupin ose pa trupin, nuk e di, Perėndia e di), u rrėmbye nė parajsė dhe dėgjoi fjalė tė patregueshme, qė nuk ėshtė e lejuar tė thuhen nga njeri. Pėr atė njeri unė do tė krenohem, por nuk do tė krenohem pėr veten time, veē se pėr dobėsitė e mia. Edhe sikur tė doja tė krenohesha, nuk do tė isha i marrė, sepse do tė flisja tė vėrtetėn; por nuk e bėj kėtė, se mos ndonjė mė ēmon mė tepėr nga ajo qė mė sheh, a mė tepėr nga ajo qė dėgjon nga unė. Dhe, qė tė mos mė rritet mendja pėr shkak tė jashtėzakonshmėrisė sė zbulesave, m'u dha njė gjėmb nė mish, njė engjėll i Satanit, pėr tė mė rėnė me grushta, qė tė mos mbahem me tė madh.(2 Korintasve 12/2-7)
Krijoni Kontakt