Nuk me ke moter se nuk jam femer ( Iliria nuk eshte femer).
Tashti se ne cfare beson ti, ajo eshte puna jote.Une kam bindjet e mia per fete. Fete per mendimin tim jane diçka qe e luanin rrolin e vet dikure kure nuk kishte ligje. Sot ato perdoren veçse per te manipuluar me njezit naiv, te pashpreset, te varferit, ... Pra per njerez qe nuk kan tjeter alternative, si dhe per kleriket qe duan te mbajne delet nen kontrolle.
Une pyeta se ku eshte Zoti / Jezusi qe nuk u ndihmon ketyre njerezeve te pafaj qe me milione jane ne arrati, qe po humbin jeten ditatdites pa asnje pike faji? Muslimanet po masakrojne muslimanet ( ashtu ka ndodhur dhe ne mesin e krishtereve para pak kohesh). Per ate i bera pytje hapsit te temes se en vend te pyetjes qe bente ai, duhej te pyeste se "KUJT I HYNE NE PUNE ZOTI?" Ku eshte Zoti? A thue eshte "Shejtani" me i forte se Ai? Pse nuk e zhduke " Shejtanin"?
Sa pyetje ka sikure te donim ti dinim, por nuk duam.
Sa per Jezusin, ai nuk ka se si te ishte musliman, e as i " krishtere", ai ishte hebre dhe ate rromaket e gozhduan.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Nothing comes from nothing
![]()
Ska nevoje per koment.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
mesia4ever (04-09-2015)
Ne fakt une do te kisha deshire te shihja edhe komentin tend
Ti e cakton vet cka eshte morale e cka jo. Sipas jush cdo njeri e ben kete. Nuk ka mekat e gabim. Po e zeme se ti do te jetoje me 1998 ne luften e Kosoves. Ti je ne shtepine tende dhe vijne nje grup serbesh te armatosur. Sipas ateizmit ata kane te drejte te bejne cfare te duan pasi nuk ka Zot dhe nuk ka etike e nuk ka gabim e mekat, (citim i ateisteve) 'njeriu vet e cakton se cka eshte morale e cka jo'. Ja njerez qe udhehiqen nga ateizmi. Kesi njerez prodhon ateizmi, ndersa krishterimi njerez si Gjergj Kastrioti dhe Nene Tereza. Per te ta mbyllur gojen ma thua nje ateist shqiptar qe njihet nga e tere bota per humanizem?! Ska dhe ska me pas kurre...
Apo deshiron qe ende te i mesosh shqiptaret se 'njeriu eshte vetem nje kafshe', pasardhes i majmunit. Epo Mesia4ever gjithmone do te kunderargumentoje kunder kesaj ideje te marre.
Doli ateisto~palaqoja Dawkins e tha kete, nuk shkoi as nje jave dhe kerkoi falje. Ka kaluar ajo kohe, ka ardhur koha qe shqiptaret te mesojne dhe praktikojne Monoteizmin dhe ta dine se Njeriu u krijua nga Perendia ashtu sic na thone profetet.
...Del kryeministri i Hungarise dhe thote se myslimanet na rrezikojne si popuj te krishtere qe jemi, i kunderpergjigjet nje ish minister a kryeminister e i thote 'ne bash qe jemi te krishtere duhet te u ndihmojme ketyre njerezve'. Myslimanet po ikin prej masakrave qe i kryejne vet myslimanet e tjere ne ta, perderisa myslimanet e tjere bejne sehir dhe krejt myslimanet e tjere ua mbyllin deren vellezerve te tyre. Keta myslimanet e fundit i akuzojne te tjeret se nuk jane se nuk jane humaniste?! I akuzojne qafiret se nuk jane humaniste?!
Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 04-09-2015 më 22:11
Mendova se do te kunderargumentojne ateistat e jo te presin nga nje agnostik si puna ime por ata si duket u strucen diku.
Kur thua pa "jetegjatsi te gjate" me bene te qesh, nga e nxjerr kete perfundim? nga shendrrimi i kishave ne bibloteka e restorane a? sic po ndodhe neper evrope. Ky fenomen ka egzistu gjithnje por dikur i varnin me te vetmen akuz mendimi ndryshe.
Gjithcka munde ta quash vetem ideologji jo, kjo eshte edhe ideja e ideologeve fetar qe ta fusin ne gjirin e vete, kjo si menyre e vetme per ta luftuar pasi qe perrallat e friksimit te masave nga denimi i zotit kane filluar te zbehen si rezultat i vetdisimit te njeriut ne rrugen e tije drejt evolimit shpyrterore.
Nuk eshte e vertet se ateistat e mirfillt mohojne zotin ne menyre kategorike, per kundrazi ata egzistences ne pergjithesi i referohen si zote ku ne te bene pjes edhe njeriu, ky i vetmi dallim nga agnostiket qe zotit i referohen si krijues te egzistences.
Nuk thuhet pse lindi por thuhet pse po perhapet?, kjo nga nevoja e njeriut per ta jetu vullnetin e lire ashtu sic i takone nje qenje qe ka tru te mendoj vete ne vende se te beje sic thone te tjeret.
Pse mundohesh mi perfshi ne ideologji fetare traditen dhe moralin kur skane te bejne fare me te pasi keto dy te fundit kane egzistu shume me heret se cila do ideologji fetare. Njeriu dhe gjirmet e civilizimeve te tije jane te lashta dhe si dikur ashtu edhe sote jeta sociale eshte e organizuar me lidhe ku te gjithe punonje per te miren e shoqrise ne kete bote (kjo pasi nuk e dime cka ka ne boten tjeter) dhe askush nuk ka drejt me bere tamam si ja do qejfi nese kjo eshte ne kundershtim me organizimin e jetes shoqrore.
Gjdo njeri eshte zot i vetvetes, ata qe ende nuk e kane kuptuar presin qe te tjeret tu a thone se cfare duhet bere. Prap e quan ideologji po nejse, nuk ka nevoj me mohu zotin per me qene zot i vetvetes, kjo e fundit si shtylle kryesore e te jetuarit te vullnetit te lire te dhuruar nga zoti (krijusi).
" Moral absolut the?, te trasheguar te ngritur mbi te vertetat absolute te fese ? "
Morali evulon ne kohe bashk me njeriun, nuk egziston moral absolut, moralet e shoqrive jane te ndryshme dhe ne evolim konstant, meritat apo kritikat i atribuohen trashegimis kulturore te nje shoqrije jo trashegimis fetare kot mundohesh ti fusesh ne nje these.
Kete tekst e ke kupju nga ndonje kritik qe i behet ideologjise fetare, ja po ta permirsoj si kishte mu duke ne origjinal:
" Pra feja i hyn ne pune dy grupe njerezish: ideologeve te doktrinave fetare qe nen petkun e "frikes" mundohen te fitojne pushtet mbi jetet e njerezve te thjeshte DUKE U DIKTUAR CDO ASPEKT TE JETES SE TYRE; u hyn ne pune edhe viktimave te ketyre ideologeve qe e kaperdijne kete ideologji pa e pertypur dhe i gezohen idese se genjeshtert se "une jame i preferuari i zotit".
Te gjitha keto ideologji qe ke permend ne tekstin e fundit (perjashtim ateizmit qe nuk eshte ideologji) jane te njejta me ideologjite fetare sepse kane friken si shtyll kryesore.
p.s. Une e shohe boeten ne te ardhmen te gjithe agnostika duke jetuar secili vullnetin e vete te lire komform ligjeve shtetrore te shoqerise ku jetojne.
Nothing comes from nothing
Jezusi eshte nga 'jashte tokes', ketu pajtohem. Muhamedi ska te beje asgje me Jezusin, Muhamedi ishte vetem nje pedofil i qelbur por cka me bere qe sot neve arabet na manipulojne popullin me qellim te keq.
Jezusi nuk reformoi 'doktrinat e vjetra' por erdhi per te vdekur per mekatet e njerezimit dhe per te predikuar mbreterine e Parajses. Nese se beson se cka thote Bibla per Jezusin atehere ti paske verzionin tend te Jezusit.
More ateiste a ju kam spjeguar se fjala 'dele' perdoret ne tjeter kontekst ne Bibel. Jezusi dishepujve te tij u thote: 'jini te mencur si gjarperinjte', pra te jene te mencur.
E ateistet qe kane perdorur komunizmin (kjo vet ideologji qe ka bazat ne ateizem) a po te vjen mire, cka te themi tani. Apo realiteti ju dhemb dhe i fshini postimet? A keni qene edhe ju dele nje njeri me mbajt pushtetin 50 vite e me ju manipulu sic deshiron ai vet?! A e ka pas edhe ajo ideologji e juaja baze poashtu friken, kercenimin dhe likudimin fizik?! Apo ndoshta besimtaret e krishtere e kane shpikur komunizmin. Pranoje se ateistet e kane shpikur kete, por vetem nese je i sinqerte sado pak me ne. Hajde vlla mos u tut dhe thuaj, askush ste vran e nuk te kercenon: "Eshte e vertete, ateistet e kane shpikur komunizmin".
Krijoni Kontakt