Close
Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 162
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Për: Kujt i hyn në punë ateizmi?

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Faleminderit vellau yne i dashur Albo qe flet te verteten. Kete postim tendin secili shqiptar duhet ta lexoje perpara se te mundohet ta pranoje ideologjine terroriste te ateizmit, ideologji qe terrorizon shtete dhe popuj te tere. Ju lutem shperndajeni sa me shume qe te mundeni.
    Sa per idiotesirat fetare, nje sorollop jeni me Albon e ata krimbat islamike te tipit Nuhi me shoke!!!
    Jarigas

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Ti moter ske haber per boten qe te rrethon, ti nje te dyten thua 'Allahu, Allahu', 'Ku qeverise ligji i Allahut ka flake', pastaj thua se te besosh ne Kuran eshte njejte si te besosh ne Bibel dhe ne fund del me siguri 100% se Perendia nuk ekziston dhe se Jezusi nuk ka jetuar kurre ne kete bote. Oj moter kuptoje nje here e mire se nuk jeton per myslimane dhe eja ne krishterim dhe ne besimin e sinqerte ne Jezusin e Nazaretit. Dhe pak si shume po flet koheve te fundit per gjera qe si di. Shpresoj qe te mos biesh ne rangun e Nuh Musas dhe Sayanit e te deklarosh se Jezusi ishte mysliman sepse do na qash barkun nga te qeshurat.
    Nuk me ke moter se nuk jam femer ( Iliria nuk eshte femer).

Tashti se ne cfare beson ti, ajo eshte puna jote.Une kam bindjet e mia per fete. Fete per mendimin tim jane diçka qe e luanin rrolin e vet dikure kure nuk kishte ligje. Sot ato perdoren veçse per te manipuluar me njezit naiv, te pashpreset, te varferit, ... Pra per njerez qe nuk kan tjeter alternative, si dhe per kleriket qe duan te mbajne delet nen kontrolle.

Une pyeta se ku eshte Zoti / Jezusi qe nuk u ndihmon ketyre njerezeve te pafaj qe me milione jane ne arrati, qe po humbin jeten ditatdites pa asnje pike faji? Muslimanet po masakrojne muslimanet ( ashtu ka ndodhur dhe ne mesin e krishtereve para pak kohesh). Per ate i bera pytje hapsit te temes se en vend te pyetjes qe bente ai, duhej te pyeste se "KUJT I HYNE NE PUNE ZOTI?" Ku eshte Zoti? A thue eshte "Shejtani" me i forte se Ai? Pse nuk e zhduke " Shejtanin"?
    Sa pyetje ka sikure te donim ti dinim, por nuk duam.
    Sa per Jezusin, ai nuk ka se si te ishte musliman, e as i " krishtere", ai ishte hebre dhe ate rromaket e gozhduan.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582

Ti moter ske haber per boten qe te rrethon, ti nje te dyten thua 'Allahu, Allahu', 'Ku qeverise ligji i Allahut ka flake', pastaj thua se te besosh ne Kuran eshte njejte si te besosh ne Bibel dhe ne fund del me siguri 100% se Perendia nuk ekziston dhe se Jezusi nuk ka jetuar kurre ne kete bote. Oj moter kuptoje nje here e mire se nuk jeton per myslimane dhe eja ne krishterim dhe ne besimin e sinqerte ne Jezusin e Nazaretit. Dhe pak si shume po flet koheve te fundit per gjera qe si di. Shpresoj qe te mos biesh ne rangun e Nuh Musas dhe Sayanit e te deklarosh se Jezusi ishte mysliman sepse do na qash barkun nga te qeshurat.
    Jezusi ka qene jashtoksor, kurse Muhameti vellau i tije (pas 500 viteve).
    Reformun doktrinat e vjetra per ti udheheqe delet pastaj dulen disa dele me te menqura dhe perdoren keto doktrina per te udheheqe me masen e pergjitheshme te deleve.
    Nothing comes from nothing

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Emri:  refugjatet sirian.jpg

Shikime: 324

Madhësia:  37.4 KB

Ska nevoje per koment.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar iliria e para për postimin:

mesia4ever (04-09-2015)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    Mudder
    Postime
    447

Ne fakt une do te kisha deshire te shihja edhe komentin tend

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Sa per idiotesirat fetare, nje sorollop jeni me Albon e ata krimbat islamike te tipit Nuhi me shoke!!!
    Ti e cakton vet cka eshte morale e cka jo. Sipas jush cdo njeri e ben kete. Nuk ka mekat e gabim. Po e zeme se ti do te jetoje me 1998 ne luften e Kosoves. Ti je ne shtepine tende dhe vijne nje grup serbesh te armatosur. Sipas ateizmit ata kane te drejte te bejne cfare te duan pasi nuk ka Zot dhe nuk ka etike e nuk ka gabim e mekat, (citim i ateisteve) 'njeriu vet e cakton se cka eshte morale e cka jo'. Ja njerez qe udhehiqen nga ateizmi. Kesi njerez prodhon ateizmi, ndersa krishterimi njerez si Gjergj Kastrioti dhe Nene Tereza. Per te ta mbyllur gojen ma thua nje ateist shqiptar qe njihet nga e tere bota per humanizem?! Ska dhe ska me pas kurre...
    Apo deshiron qe ende te i mesosh shqiptaret se 'njeriu eshte vetem nje kafshe', pasardhes i majmunit. Epo Mesia4ever gjithmone do te kunderargumentoje kunder kesaj ideje te marre.
    Doli ateisto~palaqoja Dawkins e tha kete, nuk shkoi as nje jave dhe kerkoi falje. Ka kaluar ajo kohe, ka ardhur koha qe shqiptaret te mesojne dhe praktikojne Monoteizmin dhe ta dine se Njeriu u krijua nga Perendia ashtu sic na thone profetet.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Emri:  refugjatet sirian.jpg

Shikime: 324

Madhësia:  37.4 KB

Ska nevoje per koment.
    ...Del kryeministri i Hungarise dhe thote se myslimanet na rrezikojne si popuj te krishtere qe jemi, i kunderpergjigjet nje ish minister a kryeminister e i thote 'ne bash qe jemi te krishtere duhet te u ndihmojme ketyre njerezve'. Myslimanet po ikin prej masakrave qe i kryejne vet myslimanet e tjere ne ta, perderisa myslimanet e tjere bejne sehir dhe krejt myslimanet e tjere ua mbyllin deren vellezerve te tyre. Keta myslimanet e fundit i akuzojne te tjeret se nuk jane se nuk jane humaniste?! I akuzojne qafiret se nuk jane humaniste?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 04-09-2015 më 22:11

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    "Ateizmi", si cdo "izmi" tjeter eshte nje ideologji, nje ide qe ka lindur ne mendjen e nje njeriu te vetem, dhe eshte perqafuar nga shume te tjere ne forma te ndryshme. Si cdo ideologji tjeter njerezore, ai eshte nje fenomen i koheve moderne pa jetegjatesi te gjate. Dhe sic cdo ideologji tjeter, ai eshte i predispozuar te lindi, te shkaktoje deme te pallogaritshme ne nje shoqeri njerezore, dhe te vdesi, per ti lene vendin nje ideologjie tjeter neser. Ne qender te ateizmit eshte ideja e mohimit te ekzistences se Zotit. Per nje njeri ateist, Zoti nuk ekziston. Kjo eshte ne vetvete bindja e tyre ose nese mund ta quajme ne menyre qesharake "besimi" i tyre.
    Mendova se do te kunderargumentojne ateistat e jo te presin nga nje agnostik si puna ime por ata si duket u strucen diku.
    Kur thua pa "jetegjatsi te gjate" me bene te qesh, nga e nxjerr kete perfundim? nga shendrrimi i kishave ne bibloteka e restorane a? sic po ndodhe neper evrope. Ky fenomen ka egzistu gjithnje por dikur i varnin me te vetmen akuz mendimi ndryshe.
    Gjithcka munde ta quash vetem ideologji jo, kjo eshte edhe ideja e ideologeve fetar qe ta fusin ne gjirin e vete, kjo si menyre e vetme per ta luftuar pasi qe perrallat e friksimit te masave nga denimi i zotit kane filluar te zbehen si rezultat i vetdisimit te njeriut ne rrugen e tije drejt evolimit shpyrterore.
    Nuk eshte e vertet se ateistat e mirfillt mohojne zotin ne menyre kategorike, per kundrazi ata egzistences ne pergjithesi i referohen si zote ku ne te bene pjes edhe njeriu, ky i vetmi dallim nga agnostiket qe zotit i referohen si krijues te egzistences.

Kujt i hyn ne pune ateizmi?

Pyetja e mesiperme eshte ekuivalentja e pyetjes: perse ateizmi lindi, cila ishte nevoja e tij? Po te lexosh ateistet e thekur, atyre u pelqen te besojne se ateizmi lindi si nje "nevoje e njeriut per tu cliruar nga vargonjte e fese". Pra ateizmi ne mendjet e tyre i cliron ata nga ndikimi qe feja dhe tradita, morali e botekuptimi qe vjen me kete fe per njeriun. Per ta te jesh ateist "je njeri i lire" pasi ne mendjet e tyre, nuk ke perse ben me sic te meson feja apo Zoti, por ben "sic te do qejfi".
    Nuk thuhet pse lindi por thuhet pse po perhapet?, kjo nga nevoja e njeriut per ta jetu vullnetin e lire ashtu sic i takone nje qenje qe ka tru te mendoj vete ne vende se te beje sic thone te tjeret.
    Pse mundohesh mi perfshi ne ideologji fetare traditen dhe moralin kur skane te bejne fare me te pasi keto dy te fundit kane egzistu shume me heret se cila do ideologji fetare. Njeriu dhe gjirmet e civilizimeve te tije jane te lashta dhe si dikur ashtu edhe sote jeta sociale eshte e organizuar me lidhe ku te gjithe punonje per te miren e shoqrise ne kete bote (kjo pasi nuk e dime cka ka ne boten tjeter) dhe askush nuk ka drejt me bere tamam si ja do qejfi nese kjo eshte ne kundershtim me organizimin e jetes shoqrore.

Me fjale te tjera, ajo qe i josh njerezit qe perqafojne ateizmin eshte ideja se "une jam zot i vetvetes". Pra ne thelb te vete ideologjise, ideologet e kesaj ideologjie ne propaganden e tyre per masat, edhe pse ne pamje te jashtme mundohen te shesin idene e "mohimit te ekzistences se Zotit", ne vetvete jane duke u shitur njerezve idene se: "po mohove ekzistencen e Zotit, ti je vete zot!" Dhe njerezit me mendje te vogla dhe pa nje njohje te duhur te historise se historise se njerezimit, bien pre e kesaj ideologjie dhe e perqafojne ate.
    Gjdo njeri eshte zot i vetvetes, ata qe ende nuk e kane kuptuar presin qe te tjeret tu a thone se cfare duhet bere. Prap e quan ideologji po nejse, nuk ka nevoj me mohu zotin per me qene zot i vetvetes, kjo e fundit si shtylle kryesore e te jetuarit te vullnetit te lire te dhuruar nga zoti (krijusi).

Por nese shpjegimi i mesiperm ishte "mesazhi propagandistik" i ateizmit mbi masat e njerezve ne menyre qe ti "joshi" ata, qellimi dhe thelbi i ateizmit si ide per vete ideologet e kesaj ideologjie ishte krejt tjeter: nese e zhveshim njeriun nga tradita e morali i trasheguar breznor fetar, ai do te jete me i prirur per tu kthyer ne kavien e eksperimenteve tona sociale. Me fjale te tjera, nese e largojme njeriun nga "morali fetar", atehere ne si ideologe fitojme pushtet mbi ta: ne kemi lirine e plote per te diktuar e propaganduar mbi keto masa njerezish nje "moral te ri", qe ne e perkufizojme. Pra per ideologet e kesaj ideologjie, qellimi i vertete eshte pushteti mbi masat e njerezve qe zgjedhin ti nenshtrohen kesaj ideologjie. Nese per shekuj njerezit kishin nje moral te trasheguar te ngritur mbi te vertetat absolute te fese, tashme ata e kane flakur ate moral tej, per ta zevendesuar me nje moral te ri te perkufizuar nga elitat financiare, politike, kulturore te vendit. Dhe ky moral nuk eshte me nje moral absolut qe nuk ndryshon me kohen, ky moral eshte nje moral qe ndryshon sa here qe ndryshon balanca e pushtetit politik apo ekonomik ne nje shoqeri.
    " Moral absolut the?, te trasheguar te ngritur mbi te vertetat absolute te fese ? "
    Morali evulon ne kohe bashk me njeriun, nuk egziston moral absolut, moralet e shoqrive jane te ndryshme dhe ne evolim konstant, meritat apo kritikat i atribuohen trashegimis kulturore te nje shoqrije jo trashegimis fetare kot mundohesh ti fusesh ne nje these.

Pra ateizmi i hyn ne pune dy grupe njerezish: ideologeve te ateizmit qe nen petkun e "shkences" mundohen te fitojne pushtet mbi jetet e njerezve te thjeshte duke u diktuar cdo aspekt te jetes te tyre; u hyn ne pune edhe viktimave te ketyre ideologeve qe e kaperdijne kete ideologji pa e pertypur dhe i gezohen idese se genjeshtert se "une jam zot i vetvetes".
    Kete tekst e ke kupju nga ndonje kritik qe i behet ideologjise fetare, ja po ta permirsoj si kishte mu duke ne origjinal:
    " Pra feja i hyn ne pune dy grupe njerezish: ideologeve te doktrinave fetare qe nen petkun e "frikes" mundohen te fitojne pushtet mbi jetet e njerezve te thjeshte DUKE U DIKTUAR CDO ASPEKT TE JETES SE TYRE; u hyn ne pune edhe viktimave te ketyre ideologeve qe e kaperdijne kete ideologji pa e pertypur dhe i gezohen idese se genjeshtert se "une jame i preferuari i zotit".

Ne aspektin theologjik, ateizmi eshte kulti i satanait, kulti i gjarprit qe i ofroi Eves ne Kopshtin e Edenit te njejten ideologji: "...nese ha nga fruti i Pemes se Diturise, ti do te behesh zot." Ky kult merr shume forma ne boten qe ne jetojme, dhe ateizmi eshte nje prej tyre. Fashizmi, nazizmi, komunizmi, satanizmi, etj jane kokat e te njejtit gjarper.

Albo
    Te gjitha keto ideologji qe ke permend ne tekstin e fundit (perjashtim ateizmit qe nuk eshte ideologji) jane te njejta me ideologjite fetare sepse kane friken si shtyll kryesore.

p.s. Une e shohe boeten ne te ardhmen te gjithe agnostika duke jetuar secili vullnetin e vete te lire komform ligjeve shtetrore te shoqerise ku jetojne.
    Nothing comes from nothing

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Sirius Lexo Postimin
    Jezusi ka qene jashtoksor, kurse Muhameti vellau i tije (pas 500 viteve).
    Reformun doktrinat e vjetra per ti udheheqe delet pastaj dulen disa dele me te menqura dhe perdoren keto doktrina per te udheheqe me masen e pergjitheshme te deleve.
    Jezusi eshte nga 'jashte tokes', ketu pajtohem. Muhamedi ska te beje asgje me Jezusin, Muhamedi ishte vetem nje pedofil i qelbur por cka me bere qe sot neve arabet na manipulojne popullin me qellim te keq.
    Jezusi nuk reformoi 'doktrinat e vjetra' por erdhi per te vdekur per mekatet e njerezimit dhe per te predikuar mbreterine e Parajses. Nese se beson se cka thote Bibla per Jezusin atehere ti paske verzionin tend te Jezusit.
    More ateiste a ju kam spjeguar se fjala 'dele' perdoret ne tjeter kontekst ne Bibel. Jezusi dishepujve te tij u thote: 'jini te mencur si gjarperinjte', pra te jene te mencur.
    E ateistet qe kane perdorur komunizmin (kjo vet ideologji qe ka bazat ne ateizem) a po te vjen mire, cka te themi tani. Apo realiteti ju dhemb dhe i fshini postimet? A keni qene edhe ju dele nje njeri me mbajt pushtetin 50 vite e me ju manipulu sic deshiron ai vet?! A e ka pas edhe ajo ideologji e juaja baze poashtu friken, kercenimin dhe likudimin fizik?! Apo ndoshta besimtaret e krishtere e kane shpikur komunizmin. Pranoje se ateistet e kane shpikur kete, por vetem nese je i sinqerte sado pak me ne. Hajde vlla mos u tut dhe thuaj, askush ste vran e nuk te kercenon: "Eshte e vertete, ateistet e kane shpikur komunizmin".

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869

Citim Postuar më parë nga Sirius Lexo Postimin
    Mendova se do te kunderargumentojne ateistat e jo te presin nga...

If you could reason with religious people, there would be no religious people.

Dr House, perndryshe ky qe e kam ne avatar.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •