Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Tema: gjatesia

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-07-2015
    Postime
    1

Unhappy gjatesia

Pershendetje jam nje djalosh 13 vjeq, jam i gjate 1.58
    Jam ne fazen e pubertetit dhe kam kohen qe te rritem shum shpejt te gjith shoket e mi jan zgjatur me shum se un
    nuk di qfar te bej basketboll luaj ne gusht eshte ditlindja ime dhe bej 14vjeq qfar mund te me thoni per kete situat
    FALEMINDERIT

B@NeS@XhIe Maska e B@Ne
    Anėtarėsuar
    04-01-2010
    Vendndodhja
    .............
    Postime
    4,338

Pėr: gjatesia

Emri:  493955855f0b143123c8b3b6e792c9eb.jpg

Shikime: 2579

Madhėsia:  49.6 KB

Nje postim nga diku tjter...isha te ndihmon ēuno!
    .....desha te ju ndihmoj adoloshenteve te cilet nuk jane te kenaqur me gjatesin e tyre. Me ane te ndihmave te mija ju me siguri do te shtoni deri ne 4 cm ne muaj. Kjo vlen me se shumti per moshat 14 - 17 vjeq.

1. Stretching(ushtrime tendosje) - Jane ushtrime te cilat ndihmojn shum ne zgjatje ato jane te ngjashme me yoga. Ja disa foto te ushtrimeve tendosje:
    Ky imazh eshte zvogeluar. Kliko ketu per te par imazhin e plote, ky imazh ka parametrat 736x476.
    . Stretching duhet te behen te pakten 30 min gjdo dite.

2. Ushqimi - Mengjesi nuk duhet te kalohet asesi dhe preferohet te jete i pasur me proteina, pak karbohidrate dhe yndyr(fat) zgjedhje e perkryer jane vezet e ferguara. Ushqimi duhet te jete i pasur me; kalcium( per eshtra), vitamin D ( per absorbim kalciumi ), protein ( rritje e qelizave), hekur ( per imunitet), magnezium ( shkon me kalcium si binjak), omega 3 ( peshku sardine zgjedhje e perkryer pasi permban pak merkur-lend toksike ).

3. Gjumi - Per adoloshentet duhet me se shumti gjume pasi qe eshte periudh rritje. Eshte e mjaftueshme 11 ore gjume effektiv.

4. Stop ngritjes se peshave - Ka teori qe thone ngritja peshave stimulin hormonet e rritjes, po e vertet por mund te rrit testosteronin ose estrogjenin dhe ndalohet rritja e eshtrave.

5. Largo stresin - Stresi ndikon keq veqanerisht tek adoloshentet, mbaroi notat me kohe dhe fli gjume i qete.

6. Marrja e hormonit te rritjes(HGH, Somatropin, Jinotropin) - Keto hormone nuk duhet asesi te mirren pa u konsoltuar me mjekun ose me se miri me nje endokrinologjist. Hormoni rritjes edhe nje protein e fort molekulare me 191 amino-acide e cila merret me se shumti efektivitet ne forme gjilpere. Ato munde te gjenden ne barnatore por nuk shiten pa pershkrimin e mjekut dhe qmimi eshte kogja i majshmen. Njihet si substanca me efektive per zgjatje.

Faktoret qe ndalojn rritjen :

1. Duhani dhe disa droga - Duhani redukton rritjen tuaj natyrale deri ne 5 cm(sipas nje studimi), dhe drograt si kokaina, heroina, marihuana gjithashtu reduktojn rritjen.

2. Mungesa gjumit - Duke mos liruar aq sa duhet HGH(gjat fazes se dyte te gjumit) bie deri te redukimi i rritjes deri me shum se 4 cm.

3. Lendimet - Neqofse lendohemi tek growth plates(pllakat e rritjes) ateher rritja do reduktohet mjaftueshem deri ne 5 - 6 cm. Prandaj preferohet me se shumti noti pasi qe lendimet jane me te pakta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga B@Ne : 08-07-2015 mė 08:42

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Une ne fillore isha me i gjati i klases (bashke me disa te tjere). Tani une dhe te gjatet e tjere kemi mbetur tek 175 a dic me pak, kurse ca qe ishin shkurtabiqe kane vajtur 1.85 a dic me shume. Nuk do te thote se ashtu ndodh gjithnje, thjesht eshte mit besimi se mbas fillores nuk zgjatesh. Ka plote raste zgjatjeje edhe ne gjimnaz.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Nji dopio raki esell si fillim ne mengjes.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    Mudder
    Postime
    447

Nese e ke babain e gjate, i gjate do te behesh 99.9 % . Njesoj si ti kam qen edhe une ne 8 vjeēare shoket e mi ishin me te gjate se une, por sot jam 1.82 dhe shoket e mi qe kishin nje rritje me te madhe se une ne femijri me bien te shpatulla . Seriozisht e kam, nese babain e ke te gjate rri pa merak se i gjate do te behesh. Pastaj ka rendesi diēka tjeter te jete i gjate pa te tjerat kollaj

Fjalėt Kyēe pėr Temėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •