Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Hoxhallarët ikën në kurbet, pas një muaji vijnë me 30 mijë euro

Emri:  450px-xhamia-e-re-bresane.jpg

Shikime: 477

Madhësia:  48.3 KB

Me fillimin e muajit të Agjërimit Ramazanit, një pjesë e madhe e hoxhallarëve nga Maqedonia kanë marrë rrugën e kurbetit dhe janë vendosur nëpër qytete të ndryshme të shteteve evropiane.

Zhurnal” mëson se shtetet më të preferuara janë Zvicra dhe Gjermania por nuk përjashtohen as Austria dhe Belgjika.

Këta hoxhallarë kanë misionin e tyre fisnik që gjatë muajit të Ramazanit të mbajnë ligjërata fetare për shqiptarët e diasporës të cilët përkohësisht ose me qëndrim të përhershëm jetojnë në vendet e huaja.

“Zhurnal” merr vesh se shqiptarët e diasporës i presin me padurim hoxhallarët nga Maqedonia të cilët me ligjëratat e tyre ndikojnë në ngritjen e moralit dhe besimit fetar duke vazhduar traditat e jetës fetare si në vendlindje.

Burimet thonë se disa hoxhallarë gjatë viteve të kaluara të cilët kanë qëndruar nëpër xhamitë e Zvicrës dhe Gjermanisë vetëm gjatë muajit të Ramazanit që njihet si “haku i hoxhës” grumbullojnë deri më 30 mijë franga zvicerane, shkruan Zhurnal.

Në këtë shumë gjithashtu hyjnë edhe shpërblimet shtesë që besimtarët i japin imamit të tyre i cili ka qenë i angazhuar në xhaminë e caktuar gjatë muajit të agjërimit.

Parashtrohet dilema se një kirurg me famë të madhe merr rrogë mesatare në Maqedoni deri më 1.000 euro në muaj, në Zvicër deri më 10 mijë franga. Është e pakuptueshme që një hoxhë të fitojë deri më 30 mijë franga për një muaj.

“Zhurnal” e parashtron dilemën e etikës se me çfarë pune mund të arsyetohet një hoxhë që ti merr 30 mijë franga në muaj.

Lexo më shumë në: http://www.gazetaexpress.com/lajme/h...aign=copyright
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Për: Hoxhallarët ikën në kurbet, pas një muaji vijnë me 30 mijë euro

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin

Me fillimin e muajit të Agjërimit Ramazanit, një pjesë e madhe e hoxhallarëve nga Maqedonia kanë marrë rrugën e kurbetit dhe janë vendosur nëpër qytete të ndryshme të shteteve evropiane.

Zhurnal” mëson se shtetet më të preferuara janë Zvicra dhe Gjermania por nuk përjashtohen as Austria dhe Belgjika.

Këta hoxhallarë kanë misionin e tyre fisnik që gjatë muajit të Ramazanit të mbajnë ligjërata fetare për shqiptarët e diasporës të cilët përkohësisht ose me qëndrim të përhershëm jetojnë në vendet e huaja.

“Zhurnal” merr vesh se shqiptarët e diasporës i presin me padurim hoxhallarët nga Maqedonia të cilët me ligjëratat e tyre ndikojnë në ngritjen e moralit dhe besimit fetar duke vazhduar traditat e jetës fetare si në vendlindje.

Burimet thonë se disa hoxhallarë gjatë viteve të kaluara të cilët kanë qëndruar nëpër xhamitë e Zvicrës dhe Gjermanisë vetëm gjatë muajit të Ramazanit që njihet si “haku i hoxhës” grumbullojnë deri më 30 mijë franga zvicerane, shkruan Zhurnal.

Në këtë shumë gjithashtu hyjnë edhe shpërblimet shtesë që besimtarët i japin imamit të tyre i cili ka qenë i angazhuar në xhaminë e caktuar gjatë muajit të agjërimit.

Parashtrohet dilema se një kirurg me famë të madhe merr rrogë mesatare në Maqedoni deri më 1.000 euro në muaj, në Zvicër deri më 10 mijë franga. Është e pakuptueshme që një hoxhë të fitojë deri më 30 mijë franga për një muaj.

“Zhurnal” e parashtron dilemën e etikës se me çfarë pune mund të arsyetohet një hoxhë që ti merr 30 mijë franga në muaj.

Mashallah , kjo trego qe shqiptaret jo vetem qe e dun islamin por jon gati dhe t'pagujn pare per ti pas afer hoxhallaret.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Konkluizioni ????...........me mire hoxhe ne maqedoni, se kirurg ne zvicer.......

30 000 € per nje muaj, kjo ndoshta ka ndodhe me ndonje hoxhe superstar brenda nje dekade.....mesatarisht nuk marin me shume se rrogat e njerezve te vendit ku sherbejne, pra, nga 2000 € deri ne 5000 €.........nese dikush hoxhes i jep vetvetiu bakshish, ajo eshte tjeter mesele !!!

J.Lo - per nje ore = 1,7 mio. €
    Christina Aguilera = 1,0 mio. €
    Celine Dion = 2,0 mio €
    Miley Cyrus eshte pakez me e lire = 500 000 ,- dollar.....

Besoj se Lepa Brenen ose Dragana Mirkovicin mund ti angazhosh pakez me lire....

Don per partyn tend privat te angazhosh ylla hollywoodi, po ???......Demi Moore 200 000,- dollar, Scarlett Johansson 200 000,- dollar...Nicole Kidman 400 000,- dollare....

Apo don qe kongressin tend ta hap nje njeri me reputacion ???, atehere angazhoje Bill Clintonin per 350 000,- dollare....ndoshta per ne shqiptaret do te beje ndonje leshim special....

Nese gazetat ngrejn krahasime, atehere le te jene ato edhe pakez me serioze, nese deshirojn ti informojne njerezit per ndonje forme dekadence (ku do te duhej te benin krahasime adekuate, nuk krahasohet hoxha me kirurgin, njeri fiton rregullisht 10 000 € ne muaj, e hoxhes nje here ne jeten e vet i ka rra lloteria).....ne fakt, sherbim PA PARE nuk ka !, e nese nje hoxhe per nje muaj fiton aq para, atehere ato se paku nuk ja kushtezon xhematit vet, por ata ja japin vetvetiu.....

tung

PS: A agjeron ti shok ???...nese po, agjerim te lehte, nese jo, inshallah e kupton nje dite vleren e ramazanit....
    albanish by nature

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anëtarësuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Nuk e japin nje qindarke per te ndertuar ndonje shkolle ne atdhe por per tju mbushur xhepat shpirtshiturve produkteve te inceseve historike te osmanlinjeve japin me thase! Dhe thone pastaj se jane shqiptare....!!!!!!
    Allahu ekberr hiqni preket se u err!

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Cen Durimmadhi Lexo Postimin
    Nuk e japin nje qindarke per te ndertuar ndonje shkolle ne atdhe por per tju mbushur xhepat shpirtshiturve produkteve te inceseve historike te osmanlinjeve japin me thase! Dhe thone pastaj se jane shqiptare....!!!!!!
    ???

.....problemi eshte se institutet shtetenore vet qeverite nuk i lene ne kontroll te organizatave joqeveritare, se po te ishin te lira, moti kohe do ti kishim modernizuar, sa per ne maqedoni dhe kosove te garantoj se do te kishim standarde perendimore (shih vetem spitalet dhe shkollat private) !!!

NJe rrast aktual e kemi ne fshatin tone, ku ndertimi i shkolles fillore filloj me disa donacione italiane, u ngrejt ne kembe karabina, dhe tash objekti ka mbet si qyqe qe nga viti 2012 (nuk eshte goxha objekt i madh, ndoshta me 500 000 € do te perfundonte.....rreth shkolles ka villa private qe kushtojne me shume !)......kryetari i komunes nuk i lejon bashkefshataret ta marin iniciative vet ne doren e tyre, ngase vit per viti ju premtohet ndarje e financave nga buxheti per perfudnimin......ndoshta qeveria edhe i ndan mjetet, por kush e din se ku shkojn.....

E din ate barcoleten me babain dhe djalin advokat ???....pak a shume eshte keshtu.....djali e kryn shkollen per drejtesi dhe mer licencen per avokat. Ja nis punes dhe e pastron nje lende qe babai i tije e ka hjek me vite. Krenare djali i thot babes " O babe, ate lenden tende qe nuk ke mujt me e kryjt sa vite une e perfundova"......mire, ja kthen babai, ti djali im duhet me e dijt, se me ate lenden une ta kam finansuar shkollen !

Edhe kjo puna e institucioneve shteterore eshte e ngjajshme.....ka QELLIM TE CAKTUAR, pse ato ngecin !

Hapni SYTE !!!, donatore me te medhenj se shqiptaret nuk ka !!!, ne e mbajtem sistemin paralel te kosoves gjate sundimit te milosevicit me 3% ne kembe.......po qe se don nevoja, edhe nga GURRI e nxjerim parene dhe e ofrojme !

Si cdohere, edhe ki lajm eshte nje senzacionalizem gazetaresk, kuptohet, ne stilin amater.....mundohemi te avancohemi nga kultura e leximit ne shkallen e perendimoreve, aman harrojme se edhe atyre per boulevardesken ju eshte dashur kohe qe ajo te behet pjese e "hajvan-kultures" te popullit.....duhet njehere nje pjese e popullates te proletarizohet tej masse, qe edhe te haje buke kjo forme e gazetarise !!!......te shqiptaret mungon akoma ajo shtresa hepten e "budallizuar" dhe e "pakulturuar", kemi vetem tabore pro dhe kontra, te cilet lajme te ketilla i marin teper serioz, dhe nervozohen e i shkaterrojne nervat.....ki lajm, shkruajtur ne stilin bulevardesk dhe lexuar nga klientelet e posacem, eshte aq i qendrueshem sa akulli ne diell, pra, eshte sa per te harxhuar leter (aty ku shkruhet) dhe kohe (te atije qe e lexon).

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Citim Postuar më parë nga Cen Durimmadhi Lexo Postimin
    Ja 7 milion euro te harxhuara per te prishur nje shkoll dhe per te ndertuar nje kish

http://botasot.info/diaspora/420037/...-ne-prishtine/

Sa i perket temes, kjo nuk eshte e vertet, pajtohem me Nuh Musa, parat qe marrin hoxhallaret ne gurbet zakonisht arrijn rrogen mesatare te vendit ku kan shkuar, mundet edhe me pak. (nese xhamia eshte me e vogel)
    Portalet shqiptare jan turpi kombtar, me shpifjet dhe titujt skandaloz, dem te madh jan duke shkaktuar ne shoqeri.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Sayan2003 Lexo Postimin
    Mashallah , kjo trego qe shqiptaret jo vetem qe e dun islamin por jon gati dhe t'pagujn pare per ti pas afer hoxhallaret.
    E duan Islamin?! Me me rendesi eshte ta duanin arsyen.
    Po mor po, keta ftojne hoxharet qe t'i kene afer, ndersa hoxhallaret shkojne qe te pasurohen. Aty ku paguhen me shume aty shkojne... Feja po na del biznis e politike, mos e ktheni fene biznis se do te kalleni sikur Erdogani qe i hini flaka gati Turqise saqe as NATO sdo te mund te i ndihmoje. Kujtoni ngjarjen nga Bibla ku Jezusi hyn ne tempullin e Zotit ku cifutet benin tregti, cfare ndodhe aty e dijne sikur te krishteret, poashtu edhe myslimanet por cuditerisht edhe ateistet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 27-07-2015 më 19:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •