Close
Faqja 26 prej 28 FillimFillim ... 162425262728 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 271
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Pėr: Arsyet perse islami eshte fe e rreme - Muhameti u mashtrua nga Djalli !!!

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ti nuk i beson Krishtit, ti i beson personazhit fiktiv te Kuranit qe ekziston vetem ne imagjinaten tuaj e ky eshte 'Krishti mysliman'. Po t'i besoje Krishtit do te mundeheshe t'i veje ne praktike Urdheresave te Tij. Ti i beson Krishtit aq sa nje i krishter do te mund t'i besonte Budes imagjinar 'te krishtere'.
    Nuk ka senz kjo qe shkruan.....pyetja dhe pergjigjeja nuk kane te bejne me ate se cka besoj une.....une te tregova vetem se si e shohin muslimanet kete ceshjte, dhe pse e presim "krishtin", e jo "muhamedin".....deal with it !

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e lace
    Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Nuhu Shyqyr qe dhe nje Ajet,Tani sa per Buhariun ti pophon se Bukhariun ,nuk e beson njeri? Po thua qe Buhariu Ka Mashtruar? po thua qe ti i Mohon ato qe ka thene Buhariu? Nqs se eshte keshtu Jam dakord me ty,dhe sa per historikun Mysliman,po me thua qe te gjithe Besimtaret dhe e gjithe bota islame duhet te beje studimet shkencore islame qe te kuptoje fene islame Racjonale?,,,,E njejta Histori me ty Nuhu,,,gjithsesi ne jemi vellezer,dhe une skam asnjegje Kundra asnje njeriu,qoft Mysliman,budist hindu etj,dhe sa per Kishen qe the une nuk jam kishtar,nuk merrem me prifterinj,me hoxhallare,me imam, e peshkop,dhe me vjen keq qe e ke komentuar keshtu,po me ngaterron me te tjeret edhe me veten ,

Sme dhe asnje pergjigje,,pasi ti nuk ke ,,dhe ato qe kisha dhene me Bold ato jane logjike panvaresisht se tu nuk te pelqejen ,,te pelqen kur muhamedi pas 40 ajetesh e shton dozen e interesit me nje te pesten?,,,, Nejese une po heq dore u lodha,
    Zoti te bekofte Paqe!!!
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Nuk ka senz kjo qe shkruan.....pyetja dhe pergjigjeja nuk kane te bejne me ate se cka besoj une.....une te tregova vetem se si e shohin muslimanet kete ceshjte, dhe pse e presim "krishtin", e jo "muhamedin".....deal with it !

tung
    Ore budalla ateist ti e beson nje fe qe Jezusin e ben mysliman. Jezusi nuk ka qene mysliman andaj si mund ta besosh si mysliman. Mund te kete edhe 100 mije Kurana ku Jezusi shpallet mysliman por kjo nuk nderron asgje. Edhe 99.999999 e banoreve te tokes le ta shohin Jezusin si mysliman, eshte e kote sepse Ai ska qene mysliman.
    Ti ski cka me prite Krishtin sepse Krishti nuk do te vije si mysliman. Krishti njerez si ti i quan 'pjelle neperkash' pasi ju e dini te verteten se Ai ska qene mysliman por prapeseprape insistoni ne deklarata fallse dhe mundoheni ta shtremberoni realitetin. Ateisteve si ti krejt jeta ju shkoi duke e nderruar historine. Nese per ty me e rendesishme eshte ta mbash Islamin duke thene gjera te pa arsyeshme vazhdo me kete udhe, por nese je Monoteist dhe beson sinqerisht ne Zot te bej thirrje qe ta shohesh te verteten ashtu sic eshte. O vlla sje more rob i arabeve cka dreqi postoni gjera pa lidhje dhe pa kurrfare kuptimi. Ec i studiojme gjerat bashke dhe do ta shohesh se je gabim. Ec ndoshta e kupton edhe ti sikur une se Jezusi ska qene kurre mysliman.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 31-08-2015 mė 22:42

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga lace Lexo Postimin
    Nuhu Shyqyr qe dhe nje Ajet,Tani sa per Buhariun ti pophon se Bukhariun ,nuk e beson njeri? Po thua qe Buhariu Ka Mashtruar? po thua qe ti i Mohon ato qe ka thene Buhariu? Nqs se eshte keshtu Jam dakord me ty,dhe sa per historikun Mysliman,po me thua qe te gjithe Besimtaret dhe e gjithe bota islame duhet te beje studimet shkencore islame qe te kuptoje fene islame Racjonale?,,,,E njejta Histori me ty Nuhu,,,gjithsesi ne jemi vellezer,dhe une skam asnjegje Kundra asnje njeriu,qoft Mysliman,budist hindu etj,dhe sa per Kishen qe the une nuk jam kishtar,nuk merrem me prifterinj,me hoxhallare,me imam, e peshkop,dhe me vjen keq qe e ke komentuar keshtu,po me ngaterron me te tjeret edhe me veten ,

Sme dhe asnje pergjigje,,pasi ti nuk ke ,,dhe ato qe kisha dhene me Bold ato jane logjike panvaresisht se tu nuk te pelqejen ,,te pelqen kur muhamedi pas 40 ajetesh e shton dozen e interesit me nje te pesten?,,,, Nejese une po heq dore u lodha,
    Zoti te bekofte Paqe!!!
    Shih, islami ka lene hapesire per cfaredo interpretimi, cfaredo deshire, cfaredo nevoje....vetemse njerezit mos ndihen te kufizuar, te ngushtuar...islami nuk ka ardhe te thej kocka, ai ka ardhe te thej zemra.....per kete, muhadithet e medhenj, kur i kane bere redaksimet e haditheve i kane turmuar krejt te dhenat qe kane qarkulluar, dhe i kane ndare ato sipas referencave ne tre gruppe (sahi, hasan, daif = i shendoshe, i bukur, i dobet), dhe krahas tyre njihen edhe nje prekolic hadithesh qe jane te falsifikuar...

Nese i kthehes realitetit nder muslimanet, ai te tregon se muslimanet jane te ndare ne dy gruppe te medhaja, besoj se i njeh, sunitet dhe shiitet....sunitet nga ana e tyre mbi kuran e hadith e kane rregulluar perditshmerine muslimane dhe e kane te kodifikuar ne SHERIATIN !!!....edhe vet sheriati, eshte i ndare ne KATER pak a shume gruppe, te ashtuquajturat "shkolla juridike"....

Nese e kupton kete qe te shkruaj, duhet ta verresh, se ka nje filtrim te hatashem te interesseve te "njerezve" (kuran, hadith, sheriat, shkolla juridike), te cilat jane sjelle ne kete rradhe ne ujdi, dhe ju sherbejn per paqen e tyre ndermjet veti dhe me ata qe i rrethekojne. Muslimanet kane referenca qe e deshmojne sigurimin e paqes, nder muslimanet vet, nder muslimanet dhe jomuslimanet. Islami siguronte PAQE te pakushtezuar, gati si kjo qe e gezojme ne perendim nga lufta e dyte boterore....garantonte SIGURI per krejt qytetaret, mbi te gjitha garantonte LIRI FETARE per krejt qytetaret, dhe bile ishte edhe me i avancuar se aktualiteti perendimore, islami garantonte edhe autonomi ligjore per jomuslimanet (kjo e siguroj per shembull mbijetesen e kishave katolike dhe orthodokse, te cilat edhe para islamit kishin struktura politike).

E din sa kerkon ALLAHU nga njeriu per ATE ???..........namazin dhe agjerimin....asgje me shume !, dhe nese e sterhollon kete, edhe namazi dhe agjerimin sherbejne poashtu per TI, qe te behesh edhe ne shpirte GURR i forte !. Jo i forte ta shkyjsh Nuh Musen ne dyshe, por aq i forte qe ta kuptosh se une e kam fene time, dhe ti e ke fene tende !

Nje keshille po ta jap, kjo cka ben ti, eshte shkolle kishtare per te missionuar njerez, dhe kuptohet, se ti nuk e kupton kete, ngase eshte nje metodologji qe i futet njeriut thelle ne ndergjegje....une nuk jam i sigurte se a jane edhe vet kishtaret te vetedijshem per psikollogjine e thelle qe i eshte kesaj dukurie brenda ne thelb, por nje gje e dije dhe jam teper i sigurte, se nga ki realitet KISHA jeton qe nga mesjeta e herrshme e kendej si gogla ne dhjam....e siguron nje fuqi MATERIALE, qe sot eshte maramendese dhe e pashoqe mbi rruzull. Pak a shume, TI nuk je sherbetore i ZOTIT (rob i Tije), por parimisht sherbetore i kishes....kete koncept e keni te ngaterruar, dhe nuk jam i sigurte se edhe vet kisha a e ka te qarte !!!, kurse TI me siguri se nuk e ke te qarte.

Perndryshe, pergjigje do te marrish atehere, edhe kur do te pyesesh !....TI nuk me ke parashtruar deri ne kete moment asnje pyetje !

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Ore budalla ateist ti e beson nje fe qe Jezusin e ben mysliman. Jezusi nuk ka qene mysliman andaj si mund ta besosh si mysliman. Mund te kete edhe 100 mije Kurana ku Jezusi shpallet mysliman por kjo nuk nderron asgje. Edhe 99.999999 e banoreve te tokes le ta shohin Jezusin si mysliman, eshte e kote sepse Ai ska qene mysliman.
    Ti ski cka me prite Krishtin sepse Krishti nuk do te vije si mysliman. Krishti njerez si ti i quan 'pjelle neperkash' pasi ju e dini te verteten se Ai ska qene mysliman por prapeseprape insistoni ne deklarata fallse dhe mundoheni ta shtremberoni realitetin. Ateisteve si ti krejt jeta ju shkoi duke e nderruar historine. Nese per ty me e rendesishme eshte ta mbash Islamin duke thene gjera te pa arsyeshme vazhdo me kete udhe, por nese je Monoteist dhe beson sinqerisht ne Zot te bej thirrje qe ta shohesh te verteten ashtu sic eshte. O vlla sje more rob i arabeve cka dreqi postoni gjera pa lidhje dhe pa kurrfare kuptimi. Ec i studiojme gjerat bashke dhe do ta shohesh se je gabim. Ec ndoshta e kupton edhe ti sikur une se Jezusi ska qene kurre mysliman.
    Messi....une te kuptoj absolutikisht !

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Evian
    Anėtarėsuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Nėse Jezusi "biblik" ka besuar 1 Zot tė vetėm, ai ka qen musliman !
    Nėse Jezusi "biblik" nuk eshte kryqezuar sikurse ben papa, ai kurrenjehere nuk ka qen Katolik !
    Nėse Jezusi i ėshtė lutur Zotit e jo shen-Marise, ai ka qen musliman e jo katolik !
    Nėse Jezusi i ėshtė lutur Zotit, ai nuk ka qen Zot por musliman !

Kesisoji mund te vazhdojm biseden duke te faktuar me cdo rast duke ta lehtesuar kuptimin sikur t'ishe femije, qe Jezusi i bere synet dhe i nenshtruar ndaj urdheresave te Zotit, u lind, u rrit dhe u largua si musliman e kurrenjehere si katolik !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Evian : 01-09-2015 mė 03:41

7. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Evian pėr postimin:

Sayan2003 (01-09-2015)

i/e regjistruar Maska e lace
    Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Nuhu kishe nje mori pyetjesh ne postimin time.por nejse une nuk merrem me ceshtjet qesharake,aq me teper te humbase kohen time duke shkrujt ketu,dhe te veproj sipas asaj qe thuhet ne kuran,ti ke fene tende edhe une fene time,don me pas cfare feje te duash,dhe sa per kishen,ta kam thene qysh prej fillimit,nuk jam kishtar,jam thjesht besimtar,dhe nuk shkoj ne kishe,papen,priftin,imamain,hoxhen ,ja kam lene te tjereve per lavazh truri,smunet qe une ta marre te mireqen nje ajet ne kuran qe thote,allahu ka dashur ti sprovoj njerezit duke i ndare ne dy fe,ky duhet te jete shum motivues per njerez te vereber,jo per mua,hoxhallar,prifterinj etj,do japin llogari para zotit,pasi e dine te verten dhe mundohen te na hedhin hi syve,ndryshe nga ty nuhu qe je fiks i medreses shkenca islame,une jam i shendosh pa lavazh truri,dhe skam ardh ketu per te bere ligjerata boshe ,apo te anashkoloj pyetje qe me drejtohen mua duke bere ligjerata te ngarkuara me nje terminologji te panevojshme,ku deshperimisht te keekoje te mbuloj djellin me shoshe,si ne rastin ten,tek boldi sqarime aty i ke edhe pyetjet,prandaj vella nuhu te jeshe i bindur qe une sjam kishtar,krejt ndryshe nga ty qe te ka sprovuar allahu ne dy fe,pyetja eshte te ka sprovuar,apo te ka bere lavazh truri? Do te deshiroja qe te pinim nje kafe bashke si vellezer,pa hater mbetje,po kam frike se do zbatosh ate ajetin ,mos zini miq prej te krishtereve! Do te lutesha nuhu qe mos te me etiketosh si kishtar mua pasi une sjam tille,nqs se ti me quan keshtu per te anashkaluar ato qe them une,atehe je i lire mund ta thuash sa here duash, kalovsh mire dhe paqe vella nuhu!
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news...FB_mirror_main

Ancient copy of Koran found in Birmingham library 'could rewrite history of Islam'

BY MARTIN FRICKER

An ancient copy of the Koran found in a Birmingham library could rewrite the early history of Islam, experts believe.

....
    ...

If the dates are correct, the manuscript was made before the first formal text of the Koran is supposed to have been collated.

Experts say that is the equivalent of discovering a copy of gospel sayings that date back to the infancy of Jesus.

It would contradict beliefs held by the Salafist branch of Islam - whose offshoots include al-Qaeda and ISIS.

Historian Tom Holland said evidence is mounting that traditional accounts of Islam's origins are unreliable or wrong. He said: "It destabilises, to put it mildly, the idea that we can know
    anything with certainty about how the Koran emerged.
    ...

Keith Small, from the University of Oxford, said the Birmingham Koran could mean Muhammad did not receive a revelation from heaven.

He said if the radio carbon dates are correct "then the Koran, or at least portions of it, predates Muhammad.

The claims are strongly disputed by Muslim scholars.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga lace Lexo Postimin
    Nuhu kishe nje mori pyetjesh ne postimin time.por nejse une nuk merrem me ceshtjet qesharake,aq me teper te humbase kohen time duke shkrujt ketu,dhe te veproj sipas asaj qe thuhet ne kuran,ti ke fene tende edhe une fene time,don me pas cfare feje te duash,dhe sa per kishen,ta kam thene qysh prej fillimit,nuk jam kishtar,jam thjesht besimtar,dhe nuk shkoj ne kishe,papen,priftin,imamain,hoxhen ,ja kam lene te tjereve per lavazh truri,smunet qe une ta marre te mireqen nje ajet ne kuran qe thote,allahu ka dashur ti sprovoj njerezit duke i ndare ne dy fe,ky duhet te jete shum motivues per njerez te vereber,jo per mua,hoxhallar,prifterinj etj,do japin llogari para zotit,pasi e dine te verten dhe mundohen te na hedhin hi syve,ndryshe nga ty nuhu qe je fiks i medreses shkenca islame,une jam i shendosh pa lavazh truri,dhe skam ardh ketu per te bere ligjerata boshe ,apo te anashkoloj pyetje qe me drejtohen mua duke bere ligjerata te ngarkuara me nje terminologji te panevojshme,ku deshperimisht te keekoje te mbuloj djellin me shoshe,si ne rastin ten,tek boldi sqarime aty i ke edhe pyetjet,prandaj vella nuhu te jeshe i bindur qe une sjam kishtar,krejt ndryshe nga ty qe te ka sprovuar allahu ne dy fe,pyetja eshte te ka sprovuar,apo te ka bere lavazh truri? Do te deshiroja qe te pinim nje kafe bashke si vellezer,pa hater mbetje,po kam frike se do zbatosh ate ajetin ,mos zini miq prej te krishtereve! Do te lutesha nuhu qe mos te me etiketosh si kishtar mua pasi une sjam tille,nqs se ti me quan keshtu per te anashkaluar ato qe them une,atehe je i lire mund ta thuash sa here duash, kalovsh mire dhe paqe vella nuhu!
    FEE e vetme e pranuar te Allahu eshte "islami".....ai "islam" qe i eshte shpallur Ademit alejhiselam deri te Muhamedi alejhiselam. Nuk ka DY fe !!!....cdohere ka patur vetem NJE FEE !!. Allahu i sprovon njerezit te dalin ne "islam".

Tung

PS:

Une jetoj ne Vjene.....nese te nxjer rruga kendej dalim e pijm nje kaffee....kjo oferte vlen per krejt....

Sa per shoqni me te "krishteret"....e din ti se ne tokat tona ka shtepi muslimani dhe te krishteri qe i ndan vetem nje mur ???
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga kiniku Lexo Postimin
    http://www.mirror.co.uk/news/uk-news...FB_mirror_main

Ancient copy of Koran found in Birmingham library 'could rewrite history of Islam'

BY MARTIN FRICKER

An ancient copy of the Koran found in a Birmingham library could rewrite the early history of Islam, experts believe.

....
    ...

If the dates are correct, the manuscript was made before the first formal text of the Koran is supposed to have been collated.

Experts say that is the equivalent of discovering a c..............Koran, or at least portions of it, predates Muhammad.

The claims are strongly disputed by Muslim scholars.

Ekzistojne bile TRE kurana nga ajo kohe.....nese nuk gaboj bile njeri gjindet ne Londer....njerin e ke ne muzeum Topkapi ne stamboll e tjetrin ne moske... Jane kuranat qe i ka urdheruar te shkruhen Osmani, halifi i trete, per ti shperndare ne ne trojet e pushtuara. Osmani ka sunduar nga 644-656....

tung
    albanish by nature

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •