Profecia qe kurre nuk u realizua.Nuk ka asnje emer Emanuel te Jezusit.Virgjeresha do behet me nje femije , edhe do mbarti nje femije te cilit Emri do jete Emanuel qe perkthehet ne Zoti Me NE ( Mathew 1:23 ) '
Profecia qe kurre nuk u realizua.Nuk ka asnje emer Emanuel te Jezusit.Virgjeresha do behet me nje femije , edhe do mbarti nje femije te cilit Emri do jete Emanuel qe perkthehet ne Zoti Me NE ( Mathew 1:23 ) '
Edhe nje here po provon , mohimin gjitheqelizor qe te ka kapluar .
Emanueli nuk ishte emer per se , por perkthehet fjale per fjale ' Zoti me ne ' . Versi tregon thjesht qe Zoti do misherohet si njeri . Profecia u realizua 100 % mqs Zoti me te vertet erdhi edhe u misherua ne forme njeriu 90 vite me pasi ishin shkruar keto rreshta . Jezu krishti erdhi edhe deklaroj qarte , haptazi edhe pa asnje fije dyshimi qe aj eshte ZOTI , edhe nuk ka rruge tjeter perpos atij .
Po riquotoje verset mqs ke tendencen ti marresh jashte kontekstit edhe jo te nderthurura me njeta tjetren , qe ti mundesosh vetvetes ushqimin e falacitetit tend .
Jo se je pergigjur te pyetjet e meparshme qe te kam bere , por ke harruar te japesh justifikim te pyetja numer 4 ( Perse ju muslimanet keni detyre numer 1 idololatrine me rrotulimit rreth nje komenti ne Mecca ) ?' Virgjeresha do behet me nje femije , edhe do mbarti nje femije te cilit Emri do jete Emanuel qe perkthehet ne Zoti Me NE ( Mathew 1:23 ) '
' Sepse te ne nje femije do lind edhe do quhet i Mrekullueshem , I plotfuqishmi ZOT , I Ati (Zoti ) i Perjetesise , Princi i Paqes ( Isaiah 9.6 )
' Jezusi thote : Para meje nuk ka ekzistuar Zot i formuar , As nuk do ekzistoje pas meje . Jam i vetmi shpetimtar ( Revelation 1:17 ) '
' Te ata qe kan akumuluar besim te Shpetimtari edhe ZOTI JON - Jezu Krishti '
' Prandaj ta kam thene qe do vdesesh ne mekat por nuk besove QE UNE JAM ( John 8.24 ) '
' Jezusi i Krioj te Gjitha ( John 1.3 , Collosians 1.16 ) '
' Une edhe i ATI ( Zoti ) , jemi 1 ( John 10.30 ) '
' Jam Rruga , e verteta , edhe Jeta . Asnjeri nuk shkon te Zoti , pervec permes meje ( John 14.6 ) '
' Zoti u misherua ne forme njeriu ! U justifikua nga fryma e shenjite , u pa nga Engjej , Predikoje te gentilet , edhe u prit ne madheshti ( Timothy 3.16 ) '
' Jam Alfa edhe Omega , fillimi edhe fundi , ajo qe ishte , eshte edhe do jete ( Revelation 22.13 )
P.S Te uroj nga zemra qe ta gjesh driten e vertet . Nqs e ke vertet deshire , mjafton te pyesesh edhe do te jipet , Jezusi nuk erdhi te gjykoj por te shpetoj . Beje mundimin ... edhe pyete direkt edhe provoje vete fuqine e frymes se shenjite .
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IllyrianPatriot : 20-07-2015 mė 18:17
A beson ti ne kto qe thua? ok e lem ketu qe po, Por ti ne qoft se qenke kaq trim kaq i dijshem me kto fraza t'mara dhe te zbluara nga ata njerz kaq te ditur si ti at'her me ler te te them nje gje se jeni ber sikur ata qukapiket qe bejn gropa neper pem dhe ikin per mos tu kthyer, e ju jeni ashtu flisni flisni flisni me tekst te shumta po qe se dini as vet ate qe po flisni, E ti po pate guxim te ballafaqohesh Drejtpersedrejti me ndonje nga ne jam shum i sigurt qe 80 % e fjalve qe po i thua ketu zdo i thoje,
Se eshte me te vertet nje fjal e mir e jona popullore, Shqiptari behet shum i dijshem ne internet ne te shkruar, por qe ne menyr virtuale i humbin fjalet.
Mos humb koh me kto tema beje nje pun te mir per vetten tende se nga kjo ske dobi dhe qe zdo kesh as edhe po te jetosh 7000 vjet.. T'pershendes
Harova te te them qe... me mir spo flas hahah
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bardhi-m : 25-07-2015 mė 19:53
Debat mbi Islamin me shumicen e shqiptareve nuk mund te kete. Poashtu debat mbi teorine e evolucionit me shumicen e ateisteve nuk mund te kete. Jo sepse te krishteret shqiptare nuk kane argumenta por per shkak se shumica e myslimaneve dhe ateisteve nuk kane njohuri mbi ato teori ne te cilat besojne ata.
Te krishtert nuk i dijne te gjitha gjerat me mire se ateistet dhe myslimanet por ato me te rendesishmet i dijne me mire, ndersa ateistet dhe myslimanet ne disa gjera jane nen 0. Foli ti djalit te dajes tim se sipas haditheve Muhamedi ishte pedofil kur djali i dajes sim sdi cka jane hadithet, as qe ekzistojne e as qe s'ekzistojne diku?!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sayan2003 : 26-07-2015 mė 20:57
Vellezer forumista!!! Mos Ofendoni Njeri-Tjetrin me fjale fyese dhe epitete te ndryshme si: pedofil,homosexual,gjakatar,etj,ka shume menyra per te shprehur mendimin ne nje teme te caktuar.Sayan 2003 Do te lutesha shume qe ta ndryshoje firmen,se ajo nuk te bene aspak interesant,perkundrazi humbet reshtin e krahut ku je vendosur.Nuk besoj se ti me firmen tende je besimtar i nje feje te caktuar,perkundrazi,kjo te bene antipatik,edhe ne sy te myslimaneve,krishtereve,dhe ateisteve......./Skam tendecen qe te te beje Moral,po ta kerkoj kete nder si qenie socjale,Perpiqu te kuptosh se firma jote diskriminon te gjithe njerezit qe e quajne veten te krishter,por edhe myslimanet se kane asnjehere tendecen te diskriminojne ndonje pale kteu ne forum.keshtu qe Vella Sayan,,,do te ishte mire qe ta hiqje ate firem.
Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!
Ti s'i merr vesh gjerat me te thjeshta e po kerkon debat ne gjera me komplekse?! Debat te 'kalibrit' te Xhemisit nuk mund te bej...
Njerez si ti ne shek 21 nuk e dini se kryerja e marrdhenieve seksuale me te mitur eshte moralisht e gabuar. Ju ende ne shek 21 provoni t'i manipuloni shqiptaret me: 'ne ate kohe femijet 9 vjecare hynin me shpejt ne pubertet'. E perdori sepse po vazhdoni me genjeshtra, ndalini genjeshtrat une dal e flas per gjera te tjera.
Lace ky Sayani ma ka keqperdore nje postim timin, shkoqur nga konteksti sikur me kazme... une kurre se kam thene ate, une kam thene se nuk mund te fajesohet besimi krishter qe nje prift mund te abuzoje me nje femi
une ketu postoj po e zeme kete fjali: Mos mekatoni, mos urreni mos vidhni! Ky edhe injorantet ateiste te ketij forumi dalin dhe thone se mesia forever ka thene: Vidhni, mekatoni, urreni... keshtu e keqperdorin Biblen keshtu i keqperdorin edhe postimet e mia.
mesia4ever (28-07-2015)
Krijoni Kontakt