Eksploziv dhe vrasje me pagesë, 3 në pranga. Sekuestrohet arsenal municionesh në Tiranë
Arsenali i sekuestruar sot nga policia
UPDATE- Policia e Shtetit me anë të një aksioni të gjerë të shtrirë në disa qytete, Tiranë, Durrës dhe Vlorë arriti të vinte në pranga disa shtetas, përgjegjës për vendosje eksplozivi dhe disa vrasje.
Në nëj deklaratë për shtyp, kreu i Policisë së Tiranës, Ardian Çipa tha se është bërë e mundur dokumentimi ligjor i aktivitetit kriminal të shtetasve:
J.S., 31 vjeç, lindur në Elbasan dhe banues në Vlorë, i pa dënuar më parë.
N.Gj, 30 vjeç, lindur dhe banues në Vlorë, i padënuar më parë.
Genis Bardhyl Mëhillaj, 43 vjeç, lindur dhe banues në Vlorë, i pa dënuar më parë.
Andon (Erion) Ismet Mëhillaj, 39 vjeç, dhe Marion Kostandin Mitro, 42 vjeç, te dy lindur dhe banues në Vlorë, te shpallur ne kerkim.
Policia tha se me arrestimin e tre shtetasve, Julian Sinanaj, N.GJ dhe Marion Mitro ka mundur qe njëkohësisht të parandalojë vrasjen e një biznesmeni, e cila ishte porositur dhe ishte duke u realizuar nga personat e lartpërmendur. Sipas policisë, shtetasi Julian Sinanaj, 30 vjeç, nga Vlora i arrestuar pak ditë më parë, kishte njohuri të posaçme në prodhimin dhe vendosjen e eksplozivave të telekomanduar. Ky person përveç aktivitetit kriminal në vendin tonë, dyshohet se është autor i mbi 20 vrasjeve me pagesë si dhe veprave të tjera penale të rënda në shtetin grek.
Vrasjet për të cilat janë të dyshuar të arrestuarit;
Vrasja e shtetasit Sokol Veizi, më datë 26 gusht 2012 në Orikum të Vlorës;
Vrasja e shtetasit Agron Çela, në datë 20 gusht 2013 në Vlorë.
Vendosje e lëndës plasëse në banesën e shtetasit Ardian Kollozi, më datë 1 qershor 2013 në Vlorë.
Vendosje e lëndës plasëse në automjetin e Prefektit të Vlorës Besnik Dervishi, në datë 13 dhjetor 2013 në Tiranë.
Vendosje e lëndës eksplozive në motoçikletën e shtetasit E.B. në rrugën Transballkanike në Vlorë më datë 24 tetor 2013.
Vendosje e lëndës eksplozive në automjetin e shtetasin E.B. në Vlorë në datë 31 gusht 2013.
Me cilësinë e provës materiale në banesën që jetonte me qera shtetasi Julian Sinanaj në Tiranë u sekuestrua një arsenal i tërë armësh dhe lëndësh plasëse me telekomandat përkatëse:
Një Armë zjarri Pistoletë e markës CERVENA ZASTAVA me 15 copë fishekë;
Një Armë zjarri pistolete me dy krëhëra më 15 copë fishekë;
Një Armë zjarri Scorpions, zhurmë zbutës(silensiatorë;
Një armë zjarri pushkë automatike Mod 63 “Snaiper”;
Kallepe eksplozivi te dyshuar si Tritol;
347 cope fishekë arme zjarri të kalibrave të ndryshëm;
Granata dore mbrojtese copë 3;
Lëndë plasëse e dyshuar si C4;
Kapsolla elektrike detonatore copë 8;
Ndezes detonator per granata dore copë 3;
Pajisje adaptor për aktivizim nga distanca të lëndëve shpërthyese;
14 cope aparat telefonik celulare të markave të ndryshme;
Bateri telefonash celulare te markave te ndryshme copë 9;
Aparat fotografik i markës CANON me fotografi të personave të ndryshëm;
Tablet elektronik i markës SAMSUNG me pamje filmike;
6 copë karta memorie;
Targa automjeti AR 003JT, kapuc deveje, doreza për punime te ndryshme;
Tel përcjellës me ngjyrë të kuqe dhe të verdhë, shirita ngjitës, kaçavida të ndryshme për punime të imëta, çelësa të ndryshëm, gërshërë me dorezë plastike pajisje elektrike INVERTER, bateri 12 volt;
Një Jelek antiplumb, veshje të ndryshme, doreza ebaniti për armë zjarri pistoletë, doreza të gomuara;
Mbajtëse copë 8 kartë telefonike të kompanive të ndryshme telefonike, spina karikues, fisha dhe pajisje Bluetooth;
Pasaportë dhe dokumenta në gjuhën greke në emër të J.S.;
Libreza dhe fatura për transferta bankare ne emër të këtij shtetasi;
Lekë Shqipetare në shumën 52000 lekë të reja;
Në kuadër të këtij operacioni, policia ka mundur të arrestojë sot paradite në aeroportin “Nënë Tereza”, shtetasin Marion Mitro, teksa tentonte të largohej jashtë vendit. Policia e kishte nën mbikqyrje Mitron dhe ka ndërhyrë në momentin e duhur për ta ndaluar atë.
Ky shtetas dyshohet se është porositësi i lëndës eksplozive që u vendos në automjetin e Prefektit të Vlorës, Besnik Dervishi në datë 13 dhjetor 2013 dhe që u zbulua në hyrje të godinës së kryeministrisë.
Policia tha se aksioni vazhdon edhe ne keto momente.
Panorama
Krijoni Kontakt