Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775

Për: Artan Fuga: Tirana është një ‘hale’ qyteti më i ndotur në galaktikë

Shpejt e zbuloi dhe ky,i duheshin 20 vjet. Qe me kjoskat ai qytet mori fund,qe kur u krijua ideja qe mund te zaptohej e ndertohej kudo.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-09-2014
    Postime
    992

tirana eshte dy hale. po nuk rrohet ne m... mor vlla

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Nqs te gjithe banoret kontribojne ne hedhje mbetjesh pa pergjegjsi,atehere
    duhet te rriten taksat per cdo familje dhe bashkia te dale dhe pastroje cdo dite.
    Familjet kane pjesetare qe bejne pisllikun rrugeve keto familje te paguajne.
    Kjo eshte drejtesi.Ndergjegje nuk ka.Kur ti dhembe ne xhep cdo familjeje do
    i shohesh qe nuk do hedhin me plera rrugeve.
    Le te shpresojme qe kryetari i ardhshem i bashkise Halim Kosova
    ti futet me themel komplet qytetit dhe pastroje cdo dite.
    Qyteti nuk u be pisllik nga UFOT,por nga banoret dhe banoret te paguajne secili me nje takse te vogel mujore.
    Fondi i krijuar nga keto taksa te perdoret per te financuar pastrimin cdo dite.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 17-06-2015 më 22:32
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910

Zgjidhje ka. Pune eshte qe njerezit ketu mendojne per sot vetem. Ketu shikon dike qe e ben shuk nje leter edhe e hedh pertoke se neser zhduket vete si me magji. Nuk ka nevoje per ndonje koke shkence per ta zgjidhur problemin se e ka bere bota para nesh. Nuk ka nevoje as te taksosh te gjitha familjet per pastrim, se kesaj i bie qe te vazhdoje avazi 25-vjecar shqiptar, kur te pafajshmit e korrekte paguajne per te ndyret e hajdutet.

1. Ver policine bashkiake e ate te shtetit te gjobise kedo qe kapet duke ndotur. Qofte edhe ate qe hedh nje bisht cigareje ne rruge. Ndaloje, identifikoje, kaloje gjoben ne sistemin e bashkise per familje. Neser nuk merr dot asnje certifikate e asnje dokument ne shtet pa paguar gjoben plus kamate vonesen.
    2. Plehrat? Futi biznesit nje takse bashkiake per te gjitha ambalazhet qe konsiderohen si mbetje problematike si plastika, letra, xhami etj. Biznesi e transferon te kosto e produktit qe paguajne njerezit. Hap nja 3-4 pika grumbullimi ku kthimi i ambalazheve rimbursohet ne cash. E shikon vete pastaj si e bejne ndarjen qe ne shtepi ne kosha te ndryshem. Eshte turp kur kujtoj qe edhe ne kohe te enverit ka pas ca pika ku njerezit conin letren, shishet e xhamit etj e paguheshin.
    3. Nxirr nje ligj te hajrit per ndotjen e ajrit nga automjetet dhe zbatoje me norma me te shtrenguara se Europa madje. Qe ne kolaudim kush nxjerr me shum tym se norma mos i jep certifikim edhe u mbyll edhe kjo. Makina qe nxjerrin shtellunga tymi te zi nuk mund te qarkullojne ne mes te qytetit.

Nuk eshte se ka ndonje shkence dmth... eshte vullneti i leshit i atyre qe kane drejtuar e drejtojne.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775

Zgjidhje nuk ka,jo zgjidhje ka. O e vetmja zgjidhje eshte buldozeri,qe natyrisht qe te funksionoje duhet ta fillosh nga qendra per hapjen e hapsirave publike,si kisha katolike e ortodokse me gjithe ndertesat e pallatet e bulevardit.Per te mos thene per periferite qe jane...o me sakt asnje nuk e di si jane e sa shtepi kane,jane rugica pa rugica ku nuk dihet ku futesh e nuk dihet se ku dilet.
    Nuk mund te pastrosh e te mirmbash nje qytet pa edukuar estetiken e qytetarit,e natyrisht dhe A-ja e moralit te qytetit dhe qytetarit; qe çdo shtet o qytet ka prona e hapesira qe i perkasin komunitetit o publikut.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    Mudder
    Postime
    447

Jam shume dakord me iden e antarit Force-Intruder. Do ishte mire qe te kishte dhe si tip flet rrufesh por ne media ku te nxirreshin ata persona qe ndosin ambientin. Ndoshta pastaj nga turpi nuk e veprojne me gjestin e pisanjosit.

i/e regjistruar Maska e JuliusB
    Anëtarësuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

Tani i papare, paska shetit gjithe galaktiken.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-09-2014
    Postime
    992

tirana per shkak te pozicionit te saj gjeografik eshte si nje pellg apo pus natyral qe mbledh ujera te ndotura dhe heret a vone ata qe e jetojne jeten apo fiset e pasanikeve(ndarja bashkekohore e shoqerive)do te vendosen ne qytetet prane ose larg saj nese nuk do te migrojne jashte shtetit fare.

Sa ekzagjerim! Vertete ka zona qe kundermon ere, e qe mbeturinat shihen ne shume vende, por nuk eshte aq keq. Takse pastrimi-gjelberimi e paguan cdo familje, njerezit kane filluar te ndergjegjesohen per rregull e papasterti, por pikerisht kto "llapazanet" qe ankohen kaq shume jane te paret qe hedhin mbeturinat kudo e thone: pse me kjo qe hodha une e beri pis kete qytet?
    Tirana ka ndryshuar dukshem, eshte rritur gjelberimi e "zbukurimi" e gjithashtu pastertia. Te pakta jane vendet qe kane mbeturina ne toke, sepse ka kosha plehrash kudo. Duhet absolutisht nje fond i ri per keta kosha e per makinat mbledhese, por punen e bejne shyqyr.

La vita non si spiega, si VIVE!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    Mudder
    Postime
    447

Sa optimizem qe ka ketu lart ?!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •