Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-04-2015
    Postime
    2

Unhappy probleme me partnerin dhe familjen e tij

Pershendetje,
    Shkruaj me shprese qe dikush mund te me ndihmoj sa i perket qestjes rreth problemit me partnerin tim dhe familjen e tij. Jam 22 vjeqare sapo e martuar dhe shtatzene . me partnerin tim kam bashkjetuar dhe me heret ni vit si te fejuar shkaku shkolles dhe obligimeve te tjera dhe aji eshte 22 vjeqare . Familja tij eshte ne kosove dhe ka prinderit, dy motra dhe dy vellezer me te vogel. Prinderit i ka ne moshen mesatare nuk jan aq te vjeter. Prej qe ka shkuar partneri ne mergim i ka ndihmuar financiarisht , por kur u bashkuam ka pas hargjime te tjera per qera banese, shpenzime mujore etj., te dy kemi jetuar ne slloveni, une jam lindur dhe rritur ne slloveni ashtu dhe jemi njoftuar. Tash kemi dal ne gjermani per nje jete me te mire , per te fituar pak ma shum, se gjendja ekonomike ne slloveni nuk ishte e mire. Sa kemi jetuar ne slloveni kemi pas vetem rrogen ee partnerit megjithate gjithmone ju ka ndihmuar edhe familjes me para mujore. Shum jam sakrifikuar dhe shum gjera i kam ndaluar vetvetes shkaku qe mund tja dalim me para zhdo muaj. Familja tij nuk kan bere asgje per mua se i kam kuptuar qe financiarisht nuk jan te stabilizuar , jam pajtuar me gjitha vetem qe te jemi na dy se bashku dhe tojm ne harmoni familjare. Tash jan qe dy muaj qe kemi dalur ne gjermani . partneri po punon te, jetojm te shoku i partnerit qe na ka ndihmuar shum. Ne maj do te dalim prej ketej ne banesen tjeter ku do jetojm vetum me partner. Banesa eshte pa mobile , na duhet te blejm nje makin se ne at vend ku do jetojm e ka partneri shum larg punen, une jam ne muajin e shtate nuk mund te shkoj ne kembe kerkun. Kohes Te fundit po zihemi shum , familja pe shfrytzon situaten, po lypin para qe na dy i kemi kursyer per mobile te baneses. Une gjerat e bebes nuk i kam bler akoma shkaku gjendjes ekonomike dhe aji don ti ja qoj para prinderve. Te dy jan te aftė per te punuar po nuk duan. Kerkojn vetem prej tij. Jemi zier aq shume se i kam thene qe nqofse do tja qoj ata para do te kthehem tek familja ime ne slloveni dhe do jetoj ma mir ,se ata sdo te me lenin kur vetum.

Qfare te bej? Aji po me thet nqofse don te shkosh, shko. Une shtatzen ndihem aq te ppshteruar te shkojerseri tek familja, edhe pse e di qe do te me presin shum mire. Qfar te bej? Partneri eshte shum i mir me mua po ata pe sfryetzojne shum dhe ketij i dhe,b zemra per moter dhe vllezer ?

Omelsin me krip Maska e Busy Girl
    Anėtarėsuar
    04-02-2012
    Vendndodhja
    Here and there I'm everywhere
    Postime
    4,491

Pėr: probleme me partnerin dhe familjen e tij

Adelina me vjen shum keq qe po kalon keto veshtiresi. Per keto raste cfardo te themi nuk vlen. Me mir se e njeh ti tet shoq nuk e njeh askush. Te keshilloj qe mos ti marresh gjerat me pak gjaknxehtesi pasi cka per tu bere do behet.
    Yt shoq nese e ka ndare mendjen tja japi familjes ka per tja dhene dhe ti me kercenime vetem sa do ta nxehesh ate. Nese largohesh mendo dashurine qe ke dhe qe nuk ke te drejten ti prishesh familjen atij qe ke ne barke per keto situata qe rregullohen.
    Mendoj qe je ne problem por ka njerez qe jan akoma me shume se ty, Qetesohu nuk ke cfare ben leri gjerat te vijne sic jane shkruar. Shpresoj ti kalosh te gjitha dhe me jete te gjate bebin
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Busy Girl : 14-04-2015 mė 07:03
    "Mundohu te jesh i lumtur me ato qe ke dikush tjeter buzeqesh edhe pse ska asgje"

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216

Adelina,

Ti neser do te behesh nene, a do te doja qe femiu yt te mos kujdeset per ty, edhe duke e lene vehten paksa anash. vejevehten ne vend te tije dhe asnje vendim i yti nuk do te jete i gabuar.
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005

do ta shofesh vet se kur te vij bebeja shpenzimet do jen dyfishuar edhe po deshi nuk do mund te dergoi shum.
    eshte situat kalimtare,Ke shendetin tjerat shkojn e vijn.
    Ajo ca ben bashkeshorti jot eshte papergjegjesi ,jo se prinderit nuk duhen kujdesur ,por sa shof une keteja behen shum keqperdorime te paras se derguar.
    Por duke ber skena sherri ti, priderit shendrohen ne viktima dhe ai do terheq me shum nga ata
    Luaj diplomacin femrore.

Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216

teta, mendoj se femiu e ka obligim te kujdeset per prinderit. Adelina thote qe mund te punojne, por ne Kosove edhe me te rinje s'gjejne pune...Normal qe ai duhet te kujdeset edhe per familjen e tij te ngushte, ty dhe beben, gje qe nuk e ben nese e detyron...kujdes se keq mund te behet shume lehte.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Jash teme. Nje nga fjalet qe te vret veshin eshte obligimi o obligoj,qe nje dreq e di se kush e ka huazuar. Ne shqip nuk shkon fare,ka me teper kuptimin e angazhimit sesa ate te detyrimit,edhe se ka kuptimin e lidhjes eshte me teper imponim o shterngim sesa detyrim karshi nje personi tjeter.

i/e regjistruar Maska e Aferim
    Anėtarėsuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Jash teme. Nje nga fjalet qe te vret veshin eshte obligimi o obligoj,qe nje dreq e di se kush e ka huazuar. Ne shqip nuk shkon fare,ka me teper kuptimin e angazhimit sesa ate te detyrimit,edhe se ka kuptimin e lidhjes eshte me teper imponim o shterngim sesa detyrim karshi nje personi tjeter.
    Kjo qe ke shkruar eshte mė me rendesi se vete problemi i Adelines. Te lumte.
    Derisa te jete Shqiperia gjysmake, shqiptaret kane per t'u ndjere inferiore edhe ne trojet e tyre.

8. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Aferim pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

Busy Girl (14-04-2015),Poeti (14-04-2015)

Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216

Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Nuk desha te hap diskutimin rreth fjaleve te huaja ne gjuhen tone, sepse kerkesa e adelines ka shume me shume tendesi se shprehjet qe ne perdorim. Sido qe te jete shiko fjalet e nenvizuara dhe gjeje a jane shqip apo jo, meqe gjete kish per tu kryqu...

Omelsin me krip Maska e Busy Girl
    Anėtarėsuar
    04-02-2012
    Vendndodhja
    Here and there I'm everywhere
    Postime
    4,491

Citim Postuar mė parė nga Aferim Lexo Postimin
    Kjo qe ke shkruar eshte mė me rendesi se vete problemi i Adelines. Te lumte.
    Aferim shpresoj qe Serafimi ta kuptoj Bravo
    "Mundohu te jesh i lumtur me ato qe ke dikush tjeter buzeqesh edhe pse ska asgje"

i/e regjistruar Maska e par
    Anėtarėsuar
    10-09-2010
    Postime
    818

Citim Postuar mė parė nga Poeti Lexo Postimin
    Adelina,

Ti neser do te behesh nene, a do te doja qe femiu yt te mos kujdeset per ty, edhe duke e lene vehten paksa anash. vejevehten ne vend te tije dhe asnje vendim i yti nuk do te jete i gabuar.
    sa krahasim te pa goditur ben
    a duhet lene bebja e sapolindur pa perkujdesje dhe sherbimet qe I takojne, a duhet ti laj rrobat me dore kjo nene e re sepse prinderit nuk paskan te ardhura, jemi te ndergjegjeshem qe duhen ndihmuar prinderit por se pari jemi te detyruar karshi te birit/bijes per te bere me te miren per ta,
    do ju beja nje pyetje
    nese ne nje det ne varken te mbushur me familjar, bijte, gruan, prinderit tuaj dhe prinderit e gruas peson avari dhe ti si superman ke do shpetoje se pari?
    Morali & Miresia
    Virtyte te trazuara nga mendje te modifikuara.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •