Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Pėr: probleme me partnerin dhe familjen e tij

Sigurisht qe femija e ka per detyre te ndihmoj prinderit, por jo deri ne kete pike. Nese ai s'ka krijuar kushtet per gruan e vet edhe femijen atehere ndoshta eshte me mire te largohesh per nje kohe tek prinderit e tu qe ta kuptoj se edhe ti me femijen je pjese e familjes se tij. Nuk i kuptoj disa prinder jane gati te shkatrrojne jeten e femijve te vet sepse preferojne te jene dembela. Prinder kam edhe une, por ku te gjejne mundesine na japin, jo te na marrin!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga loneeagle : 14-04-2015 mė 11:50
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Citim Postuar mė parė nga Aferim Lexo Postimin
    Kjo qe ke shkruar eshte mė me rendesi se vete problemi i Adelines. Te lumte.
    Kur t'ia zgjidhni problemin na lajmeroni. Se e kemi obligim.

3. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar SERAFIM DILO pėr postimin:

Aferim (14-04-2015)

i/e regjistruar Maska e Aferim
    Anėtarėsuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

E nderuar, se pari dua te ta bej te qarte faktin se gjithnje mashkulli eshte siper femres (jo ne ate kuptim, Adeline).

Se dyti, une jam goxha i ri ne moshe, porse me te vertete kam prirje per pleqerim te halleve dhe derteve nga me te ndryshmet, pos hallave dhe derteve te mia qe s'ua kam idene dot si t'i zgjidh.

-Adelina, problemi, apo me mire te themi zenka, ne mes teje dhe burrit, eshte shume me i vogel nga sa na e sqarove ti. Ne fakt, gjeja qe me shume me shqeteson mua, eshte, qe, ti, babin e femijes sate, e quake "partner" dhe jo burre ose bashkeshort, gje qe, ne kete rast, SERAFIM DILOs terthorazi i jap te drejte per kritiken qe te ka drejtuar, meqe vertet perdorke, mbase jo qellimisht, fjale barbarizmash. Thene te drejten, me nevrikosin edhe mua. Keshtu qe STOP, e nderuar, stop! - partner nuk eshte fjale shqipe. Me kete fjale te huaj kuptojme; i dashuri ose nje pako duhan (cigare partner).

Sidoqofte, po i rikthehem zenkes suaj....

E nderuar, kije parasysh faktin qe eshte shtazenesia jote e pare, madje edhe qenkeshe ne muajin shtate. Ne kete faze te shtatzenesise emocionet e femres veēse mberrijne skajshmerine e ndjeshmerise - edhe sikur gjithēka te ishte mire ne mes jush, prape ty do te te dukej se ēdo gje ju shkon keq.
    Nderkaq, jeta eshte gjithsesi (gjithqysh) - ekonomia nuk eshte gjithēka, para se gjtihash duhet te vije shendeti i femijes suaj dhe i juaji, me pas leket.

-Per sa i perket problemit me prinderit e tat burre, qe qenkeshin ne varesine ekonomike tuajen, kryesisht te tijin, mos e bej dert shume - nuk eshte problem fare, meqe ata jane njerezit me te shtrenjte te tij siē do jeni per femijen tat ne nje te ardhme shume te aferm ju te dy. Pse tani jetuaka me ty, nuk do te thote qe ai ose ti t'ua ktheni shpinen prinderve tuaj, qe; ju rriten, ju edukuan, ju shkulluan dhe ju ushqyen dhe bene shume nete pa gjume ndersa ju qete te semure qe te vegjel. Ver gishin ne koke dhe kujto i here se ēdo te thoshe nese femija yt s'do donte t'ia dinte per ty si nene? Atehere, pse zonjushe mendon gjera te tilla si "ata shfrytezojne situaten"? Pa thuaje troē!!!!!! Thuaje thjesht qe ti dyshon ne sinqeritetin e tyre prind-femije!!! Thuaje!!!!! Meqenese, simbas teje, familja e tij i mjelkan atij leket qe ai fiton me djersen e tij? Cili prind do mundte te bente nje gje te tille? Ma thuaj i here - po e gjete ndokund, do ta vras une qe sonte!!!!!!! Me fal, nuk duhesha te behem me nerva kaq, ama veshtire e besoj te ekzistoje diku prinder te nje kategorie te atille. Besom, do i vrisja! Me fal.

Fol me tat burre dhe mbahu fort e fort per te - mos i lejo vetes te te dirigjoje smira per pasuri. Po ju jeni te rinj - te gjitha do i arrini, ndersa prinderit e tij dhe tut, ata do te vdesin. Prinderit zakonisht jane ne prage te vdekjes menjehere sapo te martojne femijet e tyre (nese shkon simbas radhes, kuptohet, meqe vdekja s'te pyet nė je plak/ė ose i ri-e)..... Bej kujdes, mos beni sikur bejne aktoret - per i fjale goje synoni shkuroreshzxzmin...ta haje dreqi e urrej kete fjale....mos...permbahu, te lutem dhe mendo/ji sa me pozitiv.

Faleminderit per mirekuptim!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Aferim : 14-04-2015 mė 14:44
    Derisa te jete Shqiperia gjysmake, shqiptaret kane per t'u ndjere inferiore edhe ne trojet e tyre.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-04-2015
    Postime
    2

Aferim !
    1. Partneri im e quajta ketu se nuk di si te shkruaj qe te gjith te me kuptojn , me gramatik si thojm ne kosov, jam e lindur ne shtetet e jashtme dhe me 13 vjet e fola shqipen ! U mundova qe te gjith me kuptojn , nuk e dija qe do ishte aq problem i madh.
    2. Nuk eshte shkaku shtatzanis qe flas gjers te tilla. Dhe para shtatxanise kan qene kto probleme, por mendojsha qe jan vetum imagjinata te mija , dhe ndoshta mos po e teproj , por nuk ishte ashtu

3. Qe dy muaj jemi tek shoku i BURRIT , BURRI IM e ka marr rrogen para disa ditesh se qe nje muaj qe punon dhe ka gjetur pun.
    DO TI VRASESH !!!!
    As une nuk kam menduar qe mund tja bejn keta djalit te tij. Sapo kan folur dhe prinderit i than qe na dy duhet te flejm ne toke , por para atij duhet ti ja qojm, dhe qe si intereson asgje. Per mendimin e babait tij, burri im po genjen qe nuk ka para se Gjermania ju duket, qe bjen paraja nga qielli.
    Burrit tim i than se aji duhet te ket parasysh pse ka dal ne gjermani te ndihmoj atyre dhe pike. Per asgje tjeter ! Plus: i thane se ata smunden ti thojn: te duam shuum, kur ti nuk na qon para. Te kena vetem per ate ! Per te na quar leket !
    Fjalet e prinderve!!!!!!!! Nuk kam ezagjeruar asgje !!!
    Burri im prej zhgenjimit qe ja ndalen telefonin se i tha qe nuk ka para se do te dal apartament ku duhet te blehen mobilet, ka qajt ter naten si femij i vogel , dhe prap nuk fola asgje te keqe se ka ardhur dita qe ja kallxuan vete se qa vlen djali per ta.

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216

Citim Postuar mė parė nga par Lexo Postimin
    sa krahasim te pa goditur ben
    a duhet lene bebja e sapolindur pa perkujdesje dhe sherbimet qe I takojne, a duhet ti laj rrobat me dore kjo nene e re sepse prinderit nuk paskan te ardhura, jemi te ndergjegjeshem qe duhen ndihmuar prinderit por se pari jemi te detyruar karshi te birit/bijes per te bere me te miren per ta,
    do ju beja nje pyetje
    nese ne nje det ne varken te mbushur me familjar, bijte, gruan, prinderit tuaj dhe prinderit e gruas peson avari dhe ti si superman ke do shpetoje se pari?
    Supermeni mund ti shpetoj te gjithe apo jo...pra pyetje pa vend.
    Te te pyes une ty nje pyetje te thjeshte: Ke prinder ti? Nese po...valle nuk ke borgj ti ndaj tyre, meqe ata sipas teje kane bere cdo gje per ty (po e vej ne barazim me ate qe the ti se prindi duhet te bej gjithcka per femiun e tij). I le ti te vdesin pa buke ata qe te dhuruan jeten dhe qe ti sot mund te kesh femijet e tu?
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216

Citim Postuar mė parė nga adelina.lina Lexo Postimin
    Aferim !
    1. Partneri im e quajta ketu se nuk di si te shkruaj qe te gjith te me kuptojn , me gramatik si thojm ne kosov, jam e lindur ne shtetet e jashtme dhe me 13 vjet e fola shqipen ! U mundova qe te gjith me kuptojn , nuk e dija qe do ishte aq problem i madh.
    2. Nuk eshte shkaku shtatzanis qe flas gjers te tilla. Dhe para shtatxanise kan qene kto probleme, por mendojsha qe jan vetum imagjinata te mija , dhe ndoshta mos po e teproj , por nuk ishte ashtu

3. Qe dy muaj jemi tek shoku i BURRIT , BURRI IM e ka marr rrogen para disa ditesh se qe nje muaj qe punon dhe ka gjetur pun.
    DO TI VRASESH !!!!
    As une nuk kam menduar qe mund tja bejn keta djalit te tij. Sapo kan folur dhe prinderit i than qe na dy duhet te flejm ne toke , por para atij duhet ti ja qojm, dhe qe si intereson asgje. Per mendimin e babait tij, burri im po genjen qe nuk ka para se Gjermania ju duket, qe bjen paraja nga qielli.
    Burrit tim i than se aji duhet te ket parasysh pse ka dal ne gjermani te ndihmoj atyre dhe pike. Per asgje tjeter ! Plus: i thane se ata smunden ti thojn: te duam shuum, kur ti nuk na qon para. Te kena vetem per ate ! Per te na quar leket !
    Fjalet e prinderve!!!!!!!! Nuk kam ezagjeruar asgje !!!
    Burri im prej zhgenjimit qe ja ndalen telefonin se i tha qe nuk ka para se do te dal apartament ku duhet te blehen mobilet, ka qajt ter naten si femij i vogel , dhe prap nuk fola asgje te keqe se ka ardhur dita qe ja kallxuan vete se qa vlen djali per ta.
    Adelina...nese fjalet e tua rreth prinderve te tije dhe bisedes ne telefon jane te verteta, atehere ata nuk jane prinder por monstra...Mirepo me beso qe nuk i besoj shume keto qe thua, ngase kam kaluar neper nje jete te tille dhe e di se edhe nje kuti me ilaqe nese ia blene ai prinderve dhe nuk te blen ty lule, do te te duket se po te le anash?
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •