Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Shprehjet e Reja

Pėrshėndetje miq tė dashur,

kam 20 vjet i syrgjynosur dhe sa herė krijoj nė shqip ndihem disi i disfavorizuar pėr shkakun se krijoj nė njė gjuhė me tė cilėn nuk kam kontakt tė pėrditshėm gojor/verbal, por kam mė shumė kontakt midis librave dhe gazetave. Ata qė bėjnė librat dhe gazetat, poashtu, janė mė tė mėdhenj nė moshė se unė dhe si rrjedhojė kam kėtė idenė se nė libra gjuha duket statike por nuk do tė thotė se shqipja e folur ėshtė statike.

Midis kėsaj teme ju ftoj tė sillni shprehje tė reja qė pėrdor rinia shqiptare. Mė intereson mė shumė zona e Tiranės, meqė ėshtė kryeqytet dhe meqė nė prozė mė shumė Tiranės i referohem.

Me pak fjalė, nėse rinia tiranase sot ka zhargonin qė e dallon (dhe kėtu nuk po flas pėr dialekt apo shprehi krahinore, por po flas pėr evolucion gjuhėsor tė brezave), jeni tė lutur tė sillni kėtu ēdo shprehje qė pėrdoret nga tė rinjtė kėto dy dekadat e fundit.

Faleminderit!

2. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Kryeplaku pėr postimin:

user010 (29-03-2015)

..Mos me prek!! Maska e Lulke
    Anėtarėsuar
    18-11-2014
    Postime
    1,680

Pėr: Shprehjet e Reja

Miredita Kryeplaku teme vertet intéresante . Nuk e kuptova pse e the kte “ jam i syrgjynosur “ ?! Jeton jashte dhe e ke te ndaluar te kthehesh ne atdhe ?! Sa per temen un nuk jam tiranase dhe nuk do te ndihmoja dot fatkeqesisht ...se ktu kam perdorur dialekte te ndryshme duke pātur kontakt me trźva te ndryshme SHQIPTARE . Durrsak dhe kosovar me se shumti dhe tironca por te hérshem te viteve 90 ndaj nuk eshte e njejta gjeneration me kte tani . Me sa duket spaska shum tironca ktu po ishalla po na ndihmon Serafimi , i vetmi person qe ploteson kriteret e kesaj teme .
    It`s not that you can`t ...It`s that you won`t .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

ok po filloj une i pari

KLB qe do te thote: kalo bukur

Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Atman,
    Risia tek shprehja qe solle (dhe qe e kam hasur ne Facebook shpesh), nuk jane tre shkronjat e medha por eshte vete urimi. Ne vend se te thuhet "kalofsh bukur", thuhet "kalo bukur"... pra nga deshirore shprehja ka kaluar ne urdherore dhe per kete, kam friken, se do e kene fajin kosovaret.... eshte me te vertet risi ne shqip qe te perdoret urdherorja ne vend te deshirores. Gjithsesi, ata qe njohin mire gegerishten mbase mund te kene ndonje shpjegim per kete paradoks.

6. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Kryeplaku pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

Aferim (16-03-2015),user010 (29-03-2015)

i/e regjistruar Maska e Aferim
    Anėtarėsuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Citim Postuar mė parė nga Kryeplaku Lexo Postimin
    Atman,
    Risia tek shprehja qe solle (dhe qe e kam hasur ne Facebook shpesh), nuk jane tre shkronjat e medha por eshte vete urimi. Ne vend se te thuhet "kalofsh bukur", thuhet "kalo bukur"... pra nga deshirore shprehja ka kaluar ne urdherore dhe per kete, kam friken, se do e kene fajin kosovaret.... eshte me te vertet risi ne shqip qe te perdoret urdherorja ne vend te deshirores. Gjithsesi, ata qe njohin mire gegerishten mbase mund te kene ndonje shpjegim per kete paradoks.
    Te pergezoj per temen.

Se pari, thene te verteten, nuk pelqej termin "kosovaret", ngase nuk ekzistojne te atille! Pse u eshte imponuar, eshte nje gje teresisht tjeter. Une parapelqej te quhen "shqiptaret e Provinces Shqiptare Kosoves", "shqiptaret e Ilirides", "shqiptaret e Ēamerise", "shqiptaret e Lugines se Presheves Shqiptare", "Shqiptaret e trojeve shqiptare ne Mal te Zi" etj..........

Se dyti, po, sikurse edhe sqaruat vete, eshte e vertete se shqiptaret e Provinces Shqiptare Kosoves, me te vertete perdorin shprehje te tilla - ne Shqiperi, edhe me keq, perdorin barbarizma nga me te ndryshmet. Megjithate, nuk duhet paragjykuar, sidomos shqiptaret e Provinces Shqiptare KS nuk duhet ngarkuar me faj, ngase shprehje te tilla jane pasoje e pushtimeve shekullore ne ato troje, regjimeve diktatoriale etj etj....

Nese duam te jemi sa me te sinqerte, se pari ndaj vetes sone, duhet te pyesim; Pse shqiptaret anembane ende vazhdojne ne te njejtin drejtim? Sa do doja te dija pergjigjen, ama pergjigje dot nuk kam. Dyshoj te t'iu kene pelqyer barabarizmat dhe shprehje te tilla - kushedi?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Aferim : 16-03-2015 mė 13:11 Arsyeja: diktatoriale
    Derisa te jete Shqiperia gjysmake, shqiptaret kane per t'u ndjere inferiore edhe ne trojet e tyre.

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Aferim pėr postimin:

Kryeplaku (17-03-2015)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

ca ke bo mire ?

A ke pas nai cik tritol ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

Atman,

Kryeplak

ne tironcit e kena gjakun e omel , kur vin ropt me jetu n'tiron ne i japim urdher me kalu bukur , po deshen me jetu keq le te kthehen anej ku ha pula gure ( shaka )

kuptimi inicialeve mund te behet edhe ashtu sic thu ti.

11. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar ATMAN pėr postimin:

Kryeplaku (17-03-2015)

Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Njė shoqe nė linjė po mė rrėfehej njė ditė se nuk ėshtė si disa "pjeshka". U befasova kur e kuptova qė tani edhe vajzat thėrrasin njėra tjetrėn "pjeshkė" atje hahaha

Nejse, prisja mė shumė shprehje.... por mė duket se forumsat janė emigrantė si puna e ime dhe normale qė do e kenė humbur fillin, po si unė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-04-2014
    Vendndodhja
    prishtine
    Postime
    178

Atman,
    Te uroj per temen Kryeplaku!
    E pranojme fajin Kryeplak
    Kosovaret lejne shenje kudo qe shkojne,dhe nderrojne dicka ,jane te prirur per reforma kisha thene, ne nuk deshirojme por urdherojme qe personi ne fjale te kalon sa me bukur dhe i prijme se mires.
    Fjale te reja
    flm-faleminderit
    sps- ska perse
    ntm-naten e mire
    krejt i smute- ka domethenjen je cool njeri,i kalon kufinjte e tu
    bee cool- frajer,behu vetvetja

i/e regjistruar Maska e Vdekja
    Anėtarėsuar
    20-06-2007
    Postime
    268

Lavazh te makinave (Shqiperi) - Autolarje (Kosove)
    Nuk jam unė qė ju thėrras ,por jeni ju qė vini tek unė!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •