Postuar më parë nga
Nuh Musa
Je nje njeri teper i lodhshem.......cfare kam thene me ate citimin ta kam sqaruar qe atehere, por se je nga sjellja nxenes TIPIK i shkolles kishtare, e verteton edhe njehere, dhe pikerisht e shpalon ate per cka te akuzoje, MANIPULIMIN....prap then karthija jashta kontekstit duke u munduar me interpretu ne kahje qe te konvenojne per te mbet ne ate boten e imagjunuar me ngjyrat bardh e zi....
Kur te shkruaj se kerkojme sqarim/hulumtim mbi 40 vitet e para te jetes se skenderbeut, kete e them per arsye objektiviteti, per arsye zbardhje te historise, per pastrim te "borxhit" ndaj historise. Shqiptaret jane nder popujt e fundit ne europe qe akoma nuk miren me te kaluaren e tyre mbi studime objektive. Historia jone eshte e jona, dhe eshte detyre e jona ta shqyrtojme ate mbi studime objektive.
Shqiptaret brenda perandorise osmane nuk kane qene VIKTIMA !!!, ne kemi qene popull shtetformues dhe shtetmbajtes, sidomos sa i perket ballkanit kemi qene te padiskutueshem !!!, te rrezohet nje popull VETVETIU nga shkalla e sunduesit ne shkallen e viktimes eshte nje PERVERZITET i papare ne historine e njerezise !!!.....rilindasit qe te gjithe i thurin lavd popullit shqiptare dhe rolit te tije historik.....eshte tjeter mesele se gjate komunizmit ishte doktrine shteterore me u fokuzuar ne rolin e viktimes per tu ndare ne tabore politike te qarta ne MIK dhe ARMIK (e kupton se me rrusin nuk kemi afinitete objektive te asnjecfare lloji)......kurse sot, na ka mbete vetem ndikimi i kishes, e cila ka "interes" fetare, ta kultivoje rolin e viktimizuar te popullit shqiptare, per kete ne te madhe sherben skenderbeu, dhe vita e tije, e cila shitet kryekeput si periudhe e nje lufte ne mbrojtje te krishterimit !, nje manipulim MASSIV (edhe kete do ta kuptosh me kohen, se nuk kemi affinitete objektive, ashtu sic e kupton sot ne rastin e rrussise)....
Pra....manipuluesi je TI, qe kerkon te mbetet realiteti aktual keshtu sic eshte, me mollen e sherrit "skenderbeun qe luftoje per ta mbrojt europen e krishtere", qe ajo, sa here qe do ju konvenoje priftave neper kisha, ta mobilizojne popullin ne sherbime te te huajve....
Kjo qe te shkruaj une, nuk ka te beje as me atleta krishtin, e as me bishat aziatike...kjo ka te beje drejtperdrejte me armiket e popullit shqiptare, nder te cilet eshte kisha katolike......kurse ti je vetem nje sherbetore i saje, per te vetmen arsye, se te ushqen me buke !...........ti pra e ben kete per buke, jo per ideale !
tung
Krijoni Kontakt