"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."
qe policia i ka nxjerre me force jashte ambjenteve te zaptuara nga keta "studente" ka bere shume mire. c'eshte kjo pune, ti nuk ke para per te paguar kestin e taksave dhe hyn ne greve per ta zgjidhur kete ... ku eshte pare qo pune ???? problllemi eshte qe ishin mesuar mire neper ato uni private ku nuk paguanin as edhe nje kacidhe dhe u shkonte mire.
po deshen te vazhdojne studimet te paguajne taksat dhe te japin provimet. ligji eshte njesoj per te gjithe.
.
"They will not control us, We will be victorious"
Shteti ne kete rast ka bere nje padrejtesi shume te madhe. Ky eshte korrupsion, por korrupsion i legalizuar nga shteti me ane te nje vendimi te Ministres apo kujtdo.
Pra cka bere shteti ne kete rast?
Ka thyer rregullat e pranimit ne universitetet publike kundrejt pageses se parave.
Cfare eshte thyerja e rregullave per lek? KORRUPSION
Cfare u thote ky vendim atyre studenteve mesatar qe nuk kane fituar dot asnje shkolle dhe kane vazhduar me ndonje kurs zanati?
Ju nuk keni lek dhe nuk keni te drejte te vazhdoni shkollen e larte.
Shkolla e larte eshte vetem per ata qe jane me te zgjuar se ju, dhe per ata qe jane me budallenj se ju dhe qe kane me shume lek.
When pleasure remains, does it remain a pleasure?
Hec e burr mos i bjer fyellit me 1 vrim.
Pastaj ku e sheh ti qe une kam thene kete gje ? Ku e sheh ti qe une jam dakord me vendimin e marre nga institucionet perkatese ?
Kte pyetje drejtojua atyre qe moren vendimet.
Pastaj ti nuk je minister dhe per rrjedhoje nuk i di keto pune , pa te ofenduar. E do kshu te kapemi prej fjalesh ?
Une nuk po perpiqem te te mbush mendjen ty mer burr.
Une vetem po them qe dardhat dhe fiqt nuk mund te jene te barabarte, dhe per kete arsye fiqte nuk kane pse protestojne.
Pastaj ore pse dreqin protestojne? Dua te di nga ty (nqs ti e di), a u eshte bere e ditur ketyre studenteve ne momentin e firmosjes me universitetin shuma qe duhet te paguajne si detyrim ndaj universitetit ?
Nje vendim institucioni i bere bazuar ne ligje eshte teknikisht korrekt,
(nqs pranimi i studenteve me cmime te ndryshuara eshte bere ne mbeshtetje te nje ligji)nuk quhet korrupsion asnjehere.
Por eshte padrejtesi sepse bazohet ne interesa egoiste te shtetit,por nuk mund te quhet korrupsion.
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Prandaj e quajta korrupsion te legalizuar ne fakt Benseven.
Sepse ata mund te kene te drejte ligjerisht te nxjerrin cdo lloj rregulli dhe urdhri, por per sa kohe ky rregull apo ligj eshte i padrejte sepse i shkel te drejten e barazise individit, dhe kjo gje behet per leke, une e quaj korrupsion.
Edhe nje gje, studentet e kane hedhur ceshtjen ne gjykaten kushtetuese sepse shkel barazine. Perse ministrja apo Kryeministri nuk presin vendimin e gjykates?
When pleasure remains, does it remain a pleasure?
Atehere ;
Ti nuk je dakord me studentet por as nuk je dakord me rritjen e tarifave,ti je nonkomformist,ti nuk je dakord. Praktikisht,ti thua me mire tu rritet tarifa ketyre dhe te transferohen,sesa te transferohen me tarife te njejte. Dakord ? Keshtu ?!Po mos ja fut kot o beno.
Nqs ata kane te drejte atehere i bie qe cdo maturant paguan nja 2000 € ne vitin e pare ne nje shkolle private sa per ta kap mjeksine e pastaj nje transferim ne shtet dhe hopa barazohet me studentet e ekselences.
Sikur nuk shkon. Shkollen duhet ta meritoje mendja dhe jo leku.
Ti mer burre nuk ke pse me mbush mendjen mua sepse ti duhet ti mbushesh mendjen vetes njehere se cfare opinioni ke ne te vertete. Ti thua ata s eshte e drejte te transferohen me te njejten shume ,nderkohe qe thua shuma e shtuar nuk eshte e drejte.
Zoti dardhe,mesoje pse protestojne ata :
Fletorja Zyrtare e Republikes se Shqiperise - Date 12 Gusht 2014, Nr 127, faqja 4 - 5
http://www.qbz.gov.al/botime/fletore...4/127-2014.pdf
E kupton tani se pse protestojne ata ? Nqs akoma jo,vazhdo lexo me poshte :
Studentët e Fakultetit të Shkencave Teknike Mjekësore vazhdojnë grevën e urisë kundër tarifës së studimeve të vendosur nga qeveria. Ata kërkojnë që tarifa të jetë e njëjtë me kolegët e tyre dhe jo 7-fish më e lartë, duke arritur në vlerën 2 milionë e 350 mijë lekë. Deklarojnë se vendimi për t’u futur në grevë urie u mor pas shumë përpjekjesh nga ana e studentëve për të gjetur një zgjidhje, por askush nuk ka denjuar t’u përgjigjet dhe për më tepër janë përballur me arrogancën dhe diskriminimin e institucioneve shtetërore. Këta studentë ndihen të diskriminuar sepse paguajnë 2 milionë e 350 mijë lekë në vit, ndërsa studentët e tjerë që janë pranuar sipas Maturës Shtetërore, paguajnë vetëm 350 mijë lekë në vit.
Pra, diferenca e tarifës vjetore të shkollimit për studentët e transferuar nga privati është 2 milionë lekë të vjetra më shumë. Ata pretendojnë së në universitetet private kishin përfituar bursa dhe paguanin nga 500 euro, ndërkohë që tani në shtet përballen me tarifa më të larta. Sipas studentëve, ministrja Nikolla po bën një mashtrim publik, kjo për faktin se çmimi nuk është komunikuar dhe nga ana tjetër nuk kishin mundësi të kërkonin informacion pasi presioni që po ushtrohej për t’u regjistruar sa më shpejt ishte i madh. Në takimin që patën me ministren e Arsimit i kërkuan vetëm që të mos diskriminoheshin dhe se tarifa që është përcaktuar është shumë e lartë dhe e papërballueshme për ta dhe familjet e tyre.
E kupton tani , se pse dreqin protestojne ?
"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."
Eshte problem i nderlikuar,sepse çfaredo zgjidhje qe ti japesh krijon padrejtesi. Dhe si gjithmon ne Shqiperi padrejtesia mbetet kopil. Kush fitoi, fitoi,kush e hengri e hengri.
1-Ate dardhe po ta marr si kompliment.
2-Keto perfundime se ca mendoj une, po i nxjerr ti. Mendimin tim e ke te pasqyruar atje ku me the ' ti nuk je minister'.
3-Une midis atyre qe e meritojne dhe nuk e meritojne zgjedh te mbroj ata qe e meritojne.
Tani te lutem, me thuaj pak zgjidhjen tende rreth situates ne fjale. Si do ta zgjidhje ti ceshtjen?
Ti merre si te duash,i kategorizove studentet Shqiptare ne dy pjese,fiq dhe dardha,dhe the fiqte nuk duhet te protestojNE ! Keshtuqe i bie se ben pjese te dardhat sepse po ashtu the vet qe perpara dy vitesh ishte maturant. Prandaj nuk ka shume rendesi se si e merr ti.
Ti nuk ke nje mendim te qendrueshem.
Ne momentin e pare ke thene,nuk eshte e drejte qe studentet qe protestojne te transferohen me te njejtat tarifa si ata studente qe vijne nga matura shteterore ,pra qe e kane fituar me formularet A2/A3.
Ne nje moment tjeter pastaj ke thene,as une nuk jam dakord qe tarifat te jene te rritura.
Perfundimet nxirri vet se ti je futur ne nje qorrsokak dhe nuk po di te dalesh.
Nuk ka rendesi si do ta zgjidhja une. Une jam nje qytetar ,dhe si student nuk do me vinte mire qe pasi universiteti ku une studioja do mbyllej (jo per fajin tim) , qeveria te shprehej se do me mbeshteste dhe nuk do kishte dallime te tipit njeri i nenes dhe tjetri i njerkes , dhe pastaj te me tarifonte shtate , tete , apo dhjetefish.
As si prind mua nuk do me vinte mire qe femija im te ishte subjekt i nje mashtrimi te hapur, ku asnje te mos mbante asnje gram pergjegjesi.
Cfare do thuash tani ?
Krijoni Kontakt