Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,750

10 pyetje mbi librat

1) Sa eshte numuri i librave qe keni afersisht,shum,pak a "pakashum",dhe sa perqind keni te pa lexuar ?

2) Si, dhe pse e zgjidhni nje liber ? (Autorin o temen, ēfar ju intereson)

3) Cilin liber keni blere me ēmimin me te larte,dhe kush liber per ju supozohet qe ka ēmimin me te larte ?

4) Cili Liber i shkruar ne shqip eshte libri me i mire,dhe autori me i mire ?

5) Bleni libra per ti mos lexuar,o me shpresen se nje dite do lexohen ?

6) Nje liber te veēant qe keni,te vjeter,te ralle,i ēuditshem..etj etj ?

7) Sa libra nuk keni kthyer dhe sa nuk ju jane kthyer ?

8) Lexoni dhe jashte banjos,dhe ku e si ?

9) Keni libra per te shitur,nderruar ?

10) Vendosni nje ēmim per librarin tuaj ? (Ne qofte se egziston ideja e shitjes te librave)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SERAFIM DILO : 22-02-2015 mė 19:12

2. 3 antarėt mė poshtė falenderuan SERAFIM DILO pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

busavata (22-02-2015),Etno3 (22-02-2015),Neteorm (02-06-2021)

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023

Pėr: 10 pyetje mbi librat

tema shum e bukur , qe te pergjigjem me duhet pak kohė..

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023

1 - nuk i kam numrue , te gjitha i kam lexu..
    2 - ne baz te autorit por edhe ne baz te temes qe me intereson ..
    3 - nuk e di e as qe kam mendue ndonjehere per keto gjera ..
    4 - Prilli i thyer , Ismail Kadare ..
    5 - i blej per ti liexuar ..
    6 - .......
    7 - nuk i kam numrue ..
    8 - ne banjo nuk lexoj libra , aty e lexoj veq gazeten .. leximi ma se tepermi me pelqen gjat udhtimit me tren ose autobus..
    9 - jo ..
    10 - nuk jan ne shitje , me vjen veshtir te vendosi ndonje qmim ..

5. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar busavata pėr postimin:

SERAFIM DILO (23-02-2015)

i/e regjistruar Maska e JuliusB
    Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

1.Qe i kam te mijte dhe i kam ble vet, nuk i kalojne 20. (e di turp) Libri i vetem qe kam nis dhe nuk e kam perfundu eshte zarathustra i nices.
    Kam shku 3-cerek t librit dhe e kam lene. Mu duk liber bosh(i lodhshem), me shume faqe te mbushura kot kur e gjitha ajo cka ai donte te thoshte mund te permblidhej ne 2-3fjali.
    Ma kishin rekomandu shum ket liber, por mi preu shpresat qe nga ajo fjalia e famshmee 'Nje liber per te gjithe dhe per asnje'.
    Eshte nga ato shprehje qe te ben te mendosh se ose e kupton librin ose je idiot.
    Nuk ka ane te mesme dhe nuk mund ta kundershtosh ket liber se perndryshe nuk je mjaftueshem inteligjent per ta kuptuar.Do i kthehem edhe njehere mbas sezonit te provimeve e ta lexoj nga fillimi, se pale mos me ka shpetu naj gjo.
    U zgjata shum me ket ,por po e ka lexu ndonji ta japi mendimin e vet.
    2. Librat qe kam ble (qe i kam zgjedh vet)une jan o rreth antikitetit o libra filozofik.
    3.Dy librat me te shtrenjte per mua (jo per nga cmimi) jane Bota e Sofias dhe Keshilla per jeten.
    Te parin e kam lexu kur kam qen 13-14 vjec dhe ishte libri i pare qe e 'tronditi' ate boten time.Me prezantoi me filozofine.
    I dyti, ky i Shopenhauerit, ta kthen kendveshtrimin permbys dhe ti pastron 'syte' .
    4.Nuk e di. Nga keto qe kam lexu me ka pelqy nata e ustikes (i driteroit me duket) dhe Kronike ne gur i Kadarese.
    5. Nuk blej liber tjeter nqs nuk kam perfunduar ate qe bleva se fundmi. E kam si rregull.
    6......
    7.Asnje.
    8.Ulur ne divan lexoj.
    9.Jo.
    10.Jo.

7. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar JuliusB pėr postimin:

SERAFIM DILO (23-02-2015)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

ashtu sic ndahet njohuria ne dy kategori ne relative dhe absolute,edhe librat nuk bejne perjashtim nga ky rregull, librat qe kane brenda njohuri te kufizuar i gjen kudo me shumice dhe pakice me cmime te larta dhe te ulta, ndersa librat qe kane brenda njohuri te kulluar dhe absolute jane shume te veshtira per tu gjetur sepse te duhen sy per ti pare,mendje per ti vleresuar,info per ti gjetur se ku shiten,dhe mbi te gjitha te kesh
    dashuri ne zemer per ti mbushur mendjen atyre qe i shesin se gjithe ari dhe valuta e botes nuk mund ti bleje keto libra, keto libra te vijne vete perpara vetem kur e ke gjithe qenjen tende te pushtuar me dashuri te pafundme
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ATMAN : 23-02-2015 mė 05:24

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,750

Librat qe kane njohuri apsolute nuk egzistojne. Jane flete te shkruara qe kane kapak,kane formen, permbajten,autorin e nje libri normal por nuk jan "liber" ."O jane libra qe dhe vet autoret qe i kan shkruar nuk i lexojne".

Jane libra akademik,jane pune e dokumentuar,jane ne pergjithesi shifra,jane analiza dhe ekuacione laboratori.

Nje liber me njohuri absolute mbi piramidat e Egjiptit,qe duhet te jete nje liber arkeologjie ne fakt eshte thjeshte nje liber kimi-e... Duhet ne fillim te analizoje terrenin pereth,perberjen kimike te elemeteve te tije me gjithe shtresat 2000 -3000 mije vjeēare,te analizoje dhe te gjithe bimesine pereth o perberiet organike,gjithmone per mijveēaret e shkuar,mbas kesaj fillon dhe stutimi i klimatologjise mijravjeēare.Si perfundim per "hobi" analizon dhe nje fragment qeramike,perberjen kimike,prejardhjen,dhe afersisht datimin e saj. Mbasi ka mbaruar keto analiza "elementare",duhet ti ballafaqoje me analizat e tjera te terreneve pereth. (Gjithmone me shprese qe egzistojne,qe nje "budalla" perpara tije ta ket bere,se perndryshe eshte nje Liber qe e fillon nga e para ).
    Mbasi ka mare gjithe keto shifra,analiza e datime,duhet ti seleksionoje,ne te verteta dhe dhe te fallsifikuara nga natyra o dora e njeriut. Ku duhet ti justifikoje,te vertetoje,te shpegoje perse i ka eleminuar. Mbasi,ka keto analiza te pakundershtueshme,fillon me supozimet laboratorike shkencore,ku nje frangment o cope druri mbas analizes te karbonit,rezulton ; te kete "60 % propabilitet te jete midis 2000-2100 vitesh,30 % 1900-2500,10 % 1500-3000 .Pra arin ne propabilitetin me llogjik,ate qe kjo cope druri i perket kesaj x dinastie o faraoni,por gjithmone ne qofte se copa e drurit,kur eshte prere, ka nje moshe mesatare 50 vjeēare, se ka dhe drunj o copa druri 200 e ca vjeēare.

Si perfundim,ne fund te librit per Piramiden,o me mire tekstit,autori kerkon falje;qe ka abuzuar me fjalen Piramide,qe e ka perdorur padrejtesisht njehere si titull ne fillim e njeher si mbyllje ne mbarim. Supozohet si e mbaruar.

Qe keto libra hyne ne llogjiken e thjeshte arkeologjike,imagjino te lexosh nje Liber mbi fiziken molekulare,te bie infakt vetem me titullin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SERAFIM DILO : 23-02-2015 mė 07:54

Omelsin me krip Maska e Busy Girl
    Anėtarėsuar
    04-02-2012
    Vendndodhja
    Here and there I'm everywhere
    Postime
    4,491

1) Sa eshte numuri i librave qe keni afersisht,shum,pak a "pakashum",dhe sa perqind keni te pa lexuar ? mund te kem diku te 50 libra ose me shume Per vec Balazakut te gjithe i kam lexuar

2) Si, dhe pse e zgjidhni nje liber ? (Autorin o temen, ēfar ju intereson) shoh librat best seller e nese fiksohem mbas autorit vazhdoj te blej vellime te ndryshme.

3) Cilin liber keni blere me ēmimin me te larte,dhe kush liber per ju supozohet qe ka ēmimin me te larte ? SPara i ve mend cmimeve nuk i mbaj mend

4) Cili Liber i shkruar ne shqip eshte libri me i mire,dhe autori me i mire ?Me pelqen cdo liber i Ismail Kadare.

5) Bleni libra per ti mos lexuar,o me shpresen se nje dite do lexohen ?Blej libra dhe per 3 dite ose 1 jave i mbaroj kurr si le vec

6) Nje liber te veēant qe keni,te vjeter,te ralle,i ēuditshem..etj etj ? Nuk kam te vjeter ose shuuume te cuditshem

7) Sa libra nuk keni kthyer dhe sa nuk ju jane kthyer ? Nuk jap libra e as marre po mu desh i blej

8) Lexoni dhe jashte banjos,dhe ku e si ? lexoj vetem ne vende pervec banjos

9) Keni libra per te shitur,nderruar ?JO

10) Vendosni nje ēmim per librarin tuaj ? (Ne qofte se egziston ideja e shitjes te librave) Snuk
    "Mundohu te jesh i lumtur me ato qe ke dikush tjeter buzeqesh edhe pse ska asgje"

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •