A ka ndonje besimtar ne Forum qe me pare ka qene jobesimtar (i bindur ne mosbesimin e tij) ? Cila ishte pyetje-pergjigjja qe i lindi ne tru dhe e beri te nderroje mendim mbi fene?
Faleminderit
A ka ndonje besimtar ne Forum qe me pare ka qene jobesimtar (i bindur ne mosbesimin e tij) ? Cila ishte pyetje-pergjigjja qe i lindi ne tru dhe e beri te nderroje mendim mbi fene?
Faleminderit
...niente che amassi di piu'...
Une kam qene besimtar por jo ne aspektet shkencore te lidhura me ato te fese!
<<>>
*Software is like sex...it's better when it's free.*
Une jam e kunderta e asaj qe ke pyetur. Por puna eshte se kur shikon me syte tend se cfare eshte feja dhe se mbi cfare dogmash eshte ngritur fillon te mendosh a te jete Zoti kaq pa fytyre sa te kete krijuar nje qenie si njeriu dhe pastaj ta kete hedhur ne mes te rruges dhe tani te mundohet ta shpetoje?! Plus menyra se si ffeja e mendon njeriun, si nje gje fare e vogel, si nje gje idiote, qe cfaredo qe perpiqet te beje gjithmone i del mbrapsht. Gjithashtu perrallave qe e kane mbajtur ne gjume njeriun per shekuj, ka filluar t'ju dale boja.
He ore ,ku jeni? Ju besimtaret e Forumit, te gjithe besimtare keni lindur? Asnje nga juve nuk ka qene jobesimtar me pare dhe u shnderrua ne nje te tille per nje arsye te caktuar ?
Sunriser.
me pelqen menyra jote e te logjikuarit edhe pse ajo ku konsiston ndodh qe te mos jete "fort e kendshme" . Dua te them qe edhe pse besimi yt me duket i gabuar,ne menyren se si shprehesh nuk te le vend te gjesh gabim.
Por, do te me pelqente te me pergjigjej te kjo teme tipi klasik i besimtarit .
Nickmaster
C'do te thuash me "une kam qene ..." ? Tani nuk je me besimtar?Pse?
ti sunriser!!
nese do te flasesh per ateizmin tend ke te drejte te flasesh sa te duash por menyra se si ti je shprehur se feja e konsideron njeriun te vogel me fal por ti e sheh gje veten te madh????
une dua te te sqaroj vetem dicka qe njeriu e ka emrin te tille pasi ai eshte krijese dhe personifikimi i njeriut eshte besimi ne Zot askush tjeter nuk e ben njeriun njeri me plot kuptimin e fjales vetem se besimi, shiko se mos do te dalesh jasht suazave njerezore dhe kerkon me pak sec kerkon kafsha nga ushqimi!!
pershendetje!
"Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.
sunriser e ke pare ndonjehere qiellin ti vllai
po yjet dhe djellin galaktikat dhe kozmosin
shikoi dhe pastaj shif ca je dhe kush je
xhinse une kam qene ateist
pastaj me pelqeu shume bibla e lexova dhe kishte me tere mend gjera qe me ngrofnin si psh besimi ne nje ZOT dhe qe zemra e cdo njeriu te paster e ndien
pastaj kishte ca pyetje ndaj bibles dhe besimit ne ZOT qe si jepja dot shpjegim ne veten time vetem duke lexuar biblen dhe keshtu qe rastesisht mesova shume gjera rreth Kuranit (personalisht se vras shume mendjen si mund ta quash nje tip besimi per mua je ne rregull nese beson VETEM NE NJE ZOT) pyetjet e mia u zgjidhen, une isha i kenaqur ndihem mire kur e lexoj mesoj shume dhe mesoj ate qe eshte e mire dhe e drejte
end of the story
as easy as that
Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.
Rapsod!
Nuk e kuptova ate frazen e fundit. Ose jam une i trashe ose nuk di te shpjegosh.
Cunimartum!
Gezohem per ty qe ke gjetur rrugen e vertete. Dashte Zoti qe dhe ne te arrijme harmonine shpirterore qe ke gjetur ti. Vetem te lutem mos fillo me ato predikimet sa eshte qielli dhe sa eshte njeriu se nuk do te thote asgje ai krahasim. Ti e ke pranuar fatin qe je nje loder ne duart e zotit une per vete kam konsiderate me te larte per veten dhe njerezimin ne pergjithesi.
Jeans-boy
Historia e besimit tim, eshte pak e gjate, dhe nuk ka te gjithe elementet ose me sakte kam idene qe nuk arrin aty ku do ti te dalesh.
Ta tregoj?
Ji Vetvetja!
Une kam njohur nje ēun qe ishte ateist i flakur. qe me thoshte se nuk besonte ne Zot dhe nuk donte te besnonte kurre. nje gje me habiti. Nje dite e ftova qe te vinte ne nje sherbese(kult) te krishtere dhe me tha qe nuk donte te vinte por me pas ndryshoj mendje dhe tha: "Une do te vij por do te shaje dhe do te them ate qe mendoj ne mes te gjithe njerezve". I thashe: "Ok, ti hajde dhe pastaj bej". Me ne fund erdhi dhe kur mbaroi sherbesa me tha:"..a mund te me japesh nje Bibel qe ta lexoj?".
ndersa nje here tjeter kam njohur nje ateist tjeter qe diskutonte me mua per Zotin(ai nuk besonte ne Zot) dhe ndodh qe kur e kam pare pas dy vjetesh(kur u ktheva serisht ne shqiperi) po ungjillizonte per Krishtin me te tjeret ne fshatrat e Vlores.
ndersa une nuk kam ndonje eksperience personale. mbaj mend kur isha 11-12 vjeē dhe vellai im 7-8 vjeē. me beri nje pyetje per Zotin dhe une iu pergjigja keq(qe Zoti nuk eshte asnjegje dhe nuk te ben dot gje), por qe kur kam pare per Zotin, ne fillim nepermjet kuranit(sepse isha me tradite myslymane edhe pse kur isha 12 vjeē nuk me kane detyruar qe te besoja dhe te lexoja kuranin por isha une qe kerkova qe te lexoja vete) dhe me pas nepermjet Bibles(tani jam i krishtere siē kam dhe pseudonimin)
me respekt i krishteri!!!
Tani pra keto tri gjera mbeten:
Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
Por me e madhja nga keto eshte
DASHURIA
Zoti ju bekofte te gjitheve
Krijoni Kontakt