Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    i/e regjistruar Maska e Ndriçimi
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    57

A ishin shkrimtarët e biblës mëkatarë??

Bibla u shkruajt nga njerez qe kishin profesione te ndryshme. Ata ishin mbreter, gjeneral ushtire, fshatare, filozofe, peshkatar, poete, muzikante, pushtetar, dijetare, barinj, taksa mbledhes etj.

Nje nga autoret me te lexuar ne bibel eshte edhe Mateu qe ishte "taksa mbledhes".
    Mirpo profesjoni qe kishte ky autor i bibles ka disa paqartesi, Jezusi thuhet se paska thene qe taksa mbledhesit ishin MEKATARE dhe nuk do te hynin ne mbreterine e qielit.

A duhet te mohojme fjalen e Jezusit se ka thene taksa mbledhesit jane mekatare???
    Apo duhet te mohojme shkrimet qe kemi marre nga Mateu mekatare???

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    I dashur mik mysliman,

Bibla thote: "TE GJITHE MEKATUAN DHE NUK JANE TE DENJE TE SHOHIN MBRETERINE E PERENDISE...". Nje nga keta je edhe ti! Per kete te jesh i sigurte 100%. Fjala e Zotit nuk genjen, Nje nga ata isha une, ishte edhe Mateu.
    Mateu ishte tagrambledhes, mbase nje mashtrues apo hajdut. Por nje dite kaloi Zoti Jezus dhe i tha: Mateus eja me mua!!
    dhe keshtu ai e la punen e tij dhe shkoi pas mesuesit. Mesoi qe ishte mekatar dhe qe nuk ishte i denje per mbreterine e Perendise. Jeta e tij ndryshoi qe ne ate moment qe takoi Jezusin. Ai la gjithcka qe kishte dhe i shkoi pas. Keshtu ndryshoi edhe jeta ime. Kur njoha Krishtin gjithcka u be e re. Per kete mund te deshmojne edhe shume te krishtere te tjere ne forum.
    Nje mekatar ishte edhe zakeu. Kishte vjedhur taksat, por kur njohu Jezusin ia kthehu te gjitheve parate e vjedhura. Kudo qe shkon Jezusi ndryshojne gjerat. Kush beson ne Jezusin behet njeri i ri. Gjithcka ndryshon. Jeta ka nje kah, kur njohim Jezusin dhe i japim zemren tone. Ky eshte sekreti i Perendise, qe ai i ndryshon njerezit nese e pranojne, i ben nga te keqinj, te mire, te denje per te,
    Jezusi po kalon prane teje dhe te thote: Ndricim eja! Dua ta bej jeten tende te re!
    Gjithcka varet nga ti Ndricim. Cdo ti thuash Jezusit?
    Do te mbetesh ne mekat, apo do te kesh jeten e perjetshme. kjo varet nga ti. Perendia te ka bere te lire, ti besosh apo jo. Jezusi thote: ndiqme! Mjafton ta ndjekesh, ai nuk kerkon asgje tjeter nga ti. Nuk kerkon te besh te mira qe te jesh i denje te shkosh me te. Ai ka paguar ne kryq cmimin per faljen e mekateve te tua. Ai do te te beje njeri te ri, Ai do te te fale mekatet dhe te behesh bir i Perendise.
    TI E KE VETE NE DORE TE VENDOSESH, ME JEZUSIN APO TE MBETESH SIC JE, NJE MEKATAR QE NUK ESHTE I DENJE PER MBRETERINE E QIELLIT.
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anëtarësuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Pershendetje Ndrinim!

Ku e ka thene Jezusi, se tagrambledhesit, nuk do te hynin ne mbreterine e qiellit???

Dua qe te sqaroj dicka: - Tagrambledhesit ne ate kohe ishin dukshem me shume mekatare sesa te tjeret, sepse kur populli paguante taksa, ata vidhnin popullin, dhe kane qene shume te ashper.

Abigail
    Dituria prehet në zemrën e atij që ka mend, por ajo që është në zemrën e budallenjve merret vesh.

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    me duket se autori qe ka shkruar biblen nuk ka qene mateu qe ka jetuar ne kohen i isait por ai ka qene ne kohe me te vona.
    megjithate nuk jan i sigurte.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-10-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    7
    Ei mua personalisht nuk me pelqeu kjo tem,se per fat te keq nja ca u shtyn ne mekat.Duke lexuar revista ,o ku di un.Un vet jam mysliman,qe lodhem,dhe do te lodhem deri ne fund te jetes time per te qen sa me i DEVOTSHEM.I bashkangjitem deri diku jesu..... Dhe ju them se Devotshmi ne shum aspekte,pranohet njesoj si nga Bibla ashtu dhe nga Kurani.Ndoshta disa ateher kur ju ndizet,ose arrin te shikojn Driten e vertet.(gjithmon mendimi im)

une jam
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    indrit keni shume te drejte ...kete e ka provuar vete kisha se nuk kane qene mateo, luka etc qe kane shkruar ungjillet por persona te tjere dhe eshte perdorur e njejta source dhe menyra e shprehjes eshte e njejte........THEY CALLED IT THE Q SOURCE

une jam
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    zbulimi i ungjijve te Barnbas (simon the zealot), thomas and peter deshmon me se miri....

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    kjo puna e ungjijve nuk po merret vesht hic mer lal o bo sallate krejt ka ra karkaleci.
    edhe keto qe e besojne nuk na tregojne prej tij dicka interesante.
    zoti e boft mire.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    PAVARESISHT QE KETO SHKRIME U SHKRUAJTEN NGA PERSONA TE TJERE POR DISA PREJ TYRE NUK U LEJUAN TE LEXOHESHIN DHE U NXORREN JASHTE QARKULLIMIT.
    NE KONGRESIN E NIKES NE VITIN 315 A.D MBRETI KONSTANTIN E BERI KRISHTERIMIN FE ZYRTARE DHE NGA UNGJIJTE NE QARKULLIM ZGJODHI VETEM 4 (KETO TE DITEVE TE SOTME)PLUS QE TE TJERAT NUK U LEJUAN DHE U BENE SIPAS INTERESAVE TE TYRE.
    NE KETO KOHE KA PASUR EDHE NJE SHKOLLE TE QUAJTUR "ARJOS"QE PREDIKONTE FENE E DREJTE (POR ME VONE U NDALUA EDHE KJO)

une jam
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Postime
    290

The "Q" Source

shkollaret e sotem kristiane i qujane ungjillet e mateos, lukas dhe mark-ut ungjille "synoptike". Kjo ndodh sepse ato kane pasur akses te nje dokumenti te vetem nga ku kane shkruar ungjillet e tyre. Ky document njihet si documeti "Q". Dhe autoret e ungjilleve nuk jane mateo, luka dhe mark.

shume shkollare mendojne se "Q source" ishte i ngjashem me ungjillin e Thomas qe permban thenie te jezuesit ndersa te tjere argumentojne qe eshte ungjilli i barnabas sepse eshte shume me i madh se sa ungjijte e bibles dhe permban te gjitha historite qe jane ne keto ungjille dhe pa kontradikta.

me shume ne ditet e ardhshme

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjykimi i dhunes sipas Bibles dhe Islamit
    Nga altin55 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 26-04-2009, 11:21
  2. Çlirimi i Frymës
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Te hedhesh veten ne ere per biblen
    Nga Arrnubi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 30-04-2004, 07:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •