Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,012
    Postimet në Bllog
    22

SHBA: Viza tre vjeçare studentore, vizitori e punësimi, për qytetarët shqiptarë

TIRANE - Ashtu siç deklaroi Ambasadori Arvizu mbrëmjen e djeshme në një intervistë televizive, Ambasada Amerikane në Tiranë do të japë viza 3 vjeçare studentore, vizitori dhe punësimi, për të gjithë ata qytetarë shqiptarë që kualifikohen.

Sipas Ambasadës Amerikane, kjo do të thotë që nëse ju konsideroheni të kualifikuar dhe merrni një vizë për të vizituar Shtetet e Bashkuara, viza juaj do të jetë e vlefshme për 3 vjet në vend të një viti. Kjo periudhë e re vlefshmërie do ta bëjë më të lehtë për shqiptarët, të cilët bëjnë pushimet, studiojnë, bëjnë biznes apo vizitojnë familjet e tyre në Shtetet e Bashkuara vazhdimisht.

Është e rëndësishme të theksohet se kualifikimet për marrjen e një vize nuk kanë ndryshuar – secili aplikant duhet të tregojë se do e përdorë vizën ashtu si duhet dhe nuk synon të emigrojë ilegalisht në Shtetet e Bashkuara.

Mbrëmë, Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Alexander Arvizu, deklaroi në një intervistë televizive se, vizat amerikane për shqiptarët do të kenë një vlefshmëri prej 3 vjetësh. Arvizu deklaroi se ky është një hap i rëndësishëm dhe duhet që të vlerësohet. Përsa i përket liberalizimit të plotë të vizave, ambasadori Arvizu tha se, është ende herët dhe duhet shumë punë.

“Në këtë listë bëjnë pjesë një grup shumë i vogël vendesh. Në SHBA mund të shkojnë pa viza shtetasit e vetëm 35 vendeve”, -tha Arvizu.

(er.nu/BalkanWeb)

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518

Për: SHBA: Viza tre vjeçare studentore, vizitori e punësimi, për qytetarët shqiptarë

paska pas te drjete deri diku sala kur tha qe shqiptaret do ikn ne shba pa viza
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Për: SHBA: Viza tre vjeçare studentore, vizitori e punësimi, për qytetarët shqiptarë

Po çfarë shteti mik e kemi ne Amerikën kur nuk i heq vizat Shqiptarve ?! Më kushtet që ka Ambasada Amerikane harrojeni vizën. Një miku im (ndjesë pastë) deklaroj pranë ambasadës gjithë pasurinë e tijë që nuk e kishte të pakët dhe 3 herë nuk ja dhanë vizën që të vizitonte vëllanë në NY. Pasuria e tijë në objekte i kalonte $ 500.000 , ndërsa para në bankë rreth $ 100.000 , burrë i martuar 50 vjeç me dy fëmijë në universitet...dhe 3 herë i thanë nuk kemi besim që ti rikthehesh në Shqipëri. Imagjino tani një person të rëndomtë të vejë në ambasadë për vizë... e nxjerrin me shkelma përjashta
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    974

E kuptoni c'perralla po na tregojne, sot dhe diplomatet dhe ministrat me veshtersi marrin viza per Amerike.

Sa shembuj kemi degjuar, disa me bejne te qesh e disa me vjen keq.

Perralla nga e kaluara!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ingenuous : 20-12-2014 më 04:27
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Po çfarë shteti mik e kemi ne Amerikën kur nuk i heq vizat Shqiptarve ?! Më kushtet që ka Ambasada Amerikane harrojeni vizën. Një miku im (ndjesë pastë) deklaroj pranë ambasadës gjithë pasurinë e tijë që nuk e kishte të pakët dhe 3 herë nuk ja dhanë vizën që të vizitonte vëllanë në NY. Pasuria e tijë në objekte i kalonte $ 500.000 , ndërsa para në bankë rreth $ 100.000 , burrë i martuar 50 vjeç me dy fëmijë në universitet...dhe 3 herë i thanë nuk kemi besim që ti rikthehesh në Shqipëri. Imagjino tani një person të rëndomtë të vejë në ambasadë për vizë... e nxjerrin me shkelma përjashta
    Une njoh njerez qe me kete vlere te pasurise kane marr vize amerikane deri 6 vite ,sic njoh njerez qe nuk jane fare te punesuar (rreth 50 vjecare) dhe kane marr viza amerikane 3vjecare vetem se vellau apo motra qr jetojne ne Usa kane biznese te sukseshme.Ndersa nje rast tjeter qe ka ndodh jo me shume se dy muaj me pare eshte dhenia e vizes nje te riu edhe pse i ishte refuzuar disa here viza shengen ,ndersa per vize amerikane kishte aplikuar vec me provu fatin .
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    974

E meso njeri kete apo i sajon vete?!
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Une njoh njerez qe me kete vlere te pasurise kane marr vize amerikane deri 6 vite ,sic njoh njerez qe nuk jane fare te punesuar (rreth 50 vjecare) dhe kane marr viza amerikane 3vjecare vetem se vellau apo motra qr jetojne ne Usa kane biznese te sukseshme.Ndersa nje rast tjeter qe ka ndodh jo me shume se dy muaj me pare eshte dhenia e vizes nje te riu edhe pse i ishte refuzuar disa here viza shengen ,ndersa per vize amerikane kishte aplikuar vec me provu fatin .
    Thojnë këtej nga ne : "Një herë në 100 vjet fluturon një patë e pjekur " . Që mos të bëjmë polemika të kota, provo dhe shko e mer një vizë në Ambasadën Amerikane !!
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Thojnë këtej nga ne : "Një herë në 100 vjet fluturon një patë e pjekur " . Që mos të bëjmë polemika të kota, provo dhe shko e mer një vizë në Ambasadën Amerikane !!
    E veshtire ta besosh ndoshta,edhe vet si kam besuar deri sa i kam pare me syte e mi ,skam asnje arsye ta sajoj dhe fjalen e kam per pasaporta kosovare ,ndersa me ato maqedonase ,me te degjume e kam ,leshojne viza deri 10 vite ,sa eshte e vertete nuk e di.NE Usa ne 2015 planifikoj te kaloj pushimet verore ,se sa vite do me qesin vizen nuk e di por jam e sigurt per marrjen e saj.
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759

Nuk ashte kriter pasuria,,,,,,,,,por PERSONI, Amerikanet e urrejne jashte mase njeriun e pasinqerte(dinak)

Aty jone punesuar psikologe shume te afte te cileve nuk mundesh t,ja hedhesh

Bythshtremtit,,,,,,,,,kafkat me sy te vegjel qe levizin majtas djathtas, t,i harrojne vizat Amerikane

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar më parë nga loni-loni Lexo Postimin
    Nuk ashte kriter pasuria,,,,,,,,,por PERSONI, Amerikanet e urrejne jashte mase njeriun e pasinqerte(dinak)

Aty jone punesuar psikologe shume te afte te cileve nuk mundesh t,ja hedhesh

Bythshtremtit,,,,,,,,,kafkat me sy te vegjel qe levizin majtas djathtas, t,i harrojne vizat Amerikane

ke fillu pune ke CIA Loni?

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •