1 kg C4 e vendosur në një biçikletë është gjetur pranë gjimnazit “Petro Nini Luarasi” rreth orës 04:51 të mëngjesit. Eksplozivin autorët e kishin mbështjellë më 2 kg gozhdë dhe sfera hekuri.
Bomba artizanale ishte e lidhur me një telefon celular që me sa duket do të kryente shpërthimin në një moment lëvizjeje. Për fat të mirë ndërhyrja në kohë ka evituar telefonatën fatale që do provokonte shpërthimin.
Në rast shpërthimi, pasojat sipas ekpertëve do të ishin fatale për jetën e shumë njerëzve. Ka qenë një sinjalizim i marrë në rrugë operative nga komisariati nr. 2 që ka parandaluar aktin e rradhës terrorist në qendër të kryeqytetit, vetëm pak metra larg shkollës së mesme me numrin më të lartë të nxënësve në Tiranë.
Pas sinjalizimeve, agjentët e policisë kanë shkuar në vendin ku ishte e lidhur biçikleta në oborrin e pallatit 27 në rrugën “Sami Frashëri” në Tiranë.
Bashkë me efektivat e komisariatit nr 2 kanë mbërritur me urgjencë edhe ekspertët anti-minë, të cilët kanë evakuar zonën dhe më pas kanë kryer proçesin e çaktivizimit.
Policia: Rasti më i rëndë deri tani, pasojat katastrofike nëse do shpërthente
Eksplozivi ishte lidhur me koshin e biçikletës, mbështjellë me një letër natriban mes sasisë së rrezikshme të gozhdëve dhe sferave metalike.
Burime policore thanë se biçikleta kishte dy ditë që qëndronte e lidhur para këtij pallati dhe ende nuk dihet se kush e ka në pronësi.
Policia e konsideroi akt terrorist të mbetur në tentativë, ndërsa ekspertët e kanë konsideruar këtë ngjarje si më të rëndën të regjistruar në Tiranë, e jo vetëm.
Kjo pasi në rast se atentati do ishte realizuar atëherë pasojat do të kishin qenë katastrofike, pasi gozhdët dhe sferat metalike mund të kishin krijuar pasoja të mëdha në banorët e kësaj zone.
Flasin banorët: Jemi të terrorizuar, këtu na kalojnë fëmijët përditë
Vetë banorët në mikrofonin e Ora News thonë se nuk kanë pasur ndonjë dyshim, por pas zbulimit të eksplozivit ndjehen të terrorizuar.
Banori 1: “ Ishte një biçikletë aty në fund të pallatit. Thanë policët, por nuk e di.Kur dolëm ne në orën 7 e ca, 08:00, ata kanë qenë këtu natën”.
Banor 2: “ Në kur erdhën në mjëngjes me hap lokalin pamë që kishte forca policie këtu. Ishin mobilizuar të gjithë forcat e policisë”.
Banor 3: “ Na erdhi policia tek dera. Na pyeti: Dini gjë kush ka biçikletë këtu? Kontrolloi të gjithë shkallën këtu, nuk kishte njeri biçikletë.Tani ku e di unë”.
Banor 4: “ Jo te kjo, ka qenë në një shkallë tjetër, është zhvendosur. Kishte 2-3 ditë atje. Fëmijët e mi e bëjnë këtë rrugë përditë.Plus që këtu kalojnë makinat, por njerëzit në radhë të parë.
Banor 5: “ Nuk ndihemi të frikësuar se kemi shtetin e fortë”.
Grup special për hetimin e ngjarjes, asnjë pistë konkrete
Për këtë ngjarje është ngritur një grup special hetimi drejtuar nga krimet e rënda pasi ngjarja është klasifikuar si shumë e rëndë dhe në vazhdën e akteve terroriste të rregjistruar gjatë kësaj jave në Tiranë.
Ende nuk ka një pistë konkrete por dyshimet janë se autorët kanë pasur për qëllim të krijojnë situata terrori dhe destabilizimi.
Policia shoqëroi disa persona në komisariat, të cilët kanë dhanë shpjegime për lëvizjet gjatë dy ditëve në oborrin e pallatit ku u regjistrua ngjarja.
Nuk përjashtohet mundësia që kjo ngjarje të jetë e lidhur me shpërthimin në farmacinë e babait të Ministrit Tahiri dhe eksplozivin e pashpërthyer në stacionin e autobusit vetëm pak metra larg banesës së familjes së kryeministrit Rama.
ORA NEWS
Krijoni Kontakt