Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 44
    i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Pėr: Meditim mbi Ngjizjen e Paperlyer (Nga Padre Pio i Pietrelcines)

Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534

Diella, shpesh ja ke futur kot por ne kete shkrim je (pak) ma mire se ne shkrimet e tjera. Them ma mire pasi pate guximin dhe ke shkruar se Krishti eshte Shelbuesi megjithse prap e ke perzie duke ngritur shenjterit ne shelbim dhe dhenje te hireve - gje e cila nuk eshte e vertet. Keshtu qe, nese beson se Krishti eshte Shelbuesi dhe i dorzohesh Atij, krejt ama krejt, ateher nuk do te kerkohet ndihma e shenjterve sepse Krishti eshte Zot dhe na mjafton. Pos asaj, shenjetrit nuk mund te sjellin asnje dobi sepse nuk jane HYJI, ndihma dhe gjithcka e mire vjen prej Zootit. Nese Zoti ben ndonje te mire nga dashuria e Tij - kjo nuk do te thot se e beri dikush tjeter pos Zotit. Shenjterit jane te nderuar dhe te shenjteruar, kan dhene sa kan mundur per Krishtin, por mos harro se shenjeter jane te gjithe ata qe i besojnė Krishtit. Pse? Sepse eshte Gjaku i Krishtit qe shenjteron gjithcka. D.M.Th i shenjteron te gjithe ata njerez qe i besojne.

Nese beson se Shpirti i Shenjt eshte ne ty, ateher nuk kerkohet HIR me i madh. Mjafton.

Shenjterit nuk dhurojne HIRE, HIRI eshte nga Zoti.

Nese e beson se Krishti eshte i pranishem ne jeten tone, ateher na mjafton dhe kemi shpetimin. Njerezit ne mungese te besimit nė Jezusin, duke mos u mjaftaur Krishti dhe duke u penguar nga dikush i keq, u duket e pa mundur te takohen me Jezusin, ateher mbeshteten per ndihme te dikujt tjeter. Keshtu qe Krishti eshte cdoher i gatshem te vij tek ne, Ai na troket te dera secilit prej nesh, Ai na pret t'ja hapim deren, nese ja hapim deren Ai vjen dhe hyn brenda nesh, nese jo, gabojmė por Ai na jep ende mundesi - Ai ende pret te dera sepse na don jasht mase. Keshtu qe nuk na kerkohe mesit sepse Ai vet erdhi ne boten njerzore dhe eshte i pranishem.

Nese mendon se duhet te perkulesh para shenjterve, bene, por une JO. Dhe kur i shoh njerezit me vjen gjynah per ata njerez.

Ai besim i yti qe shpreh ketu, e kuptoj sepse nuk je i vetmi, por ja paske komplikue vetit jeten frymore. eshte aq thjesht sa mos te ishte pengesa e djallit dhe nderhyrjeve te tij, secili do te shpetohej, pra veq ti dorzohemi Krishtit - MJAFTON.

Nese mendon se une kam dicka kunder shenjterve - edhe ketu po gabohesh, une jam kunder budallaqeve dhe ngritjes se njeriut duke krahasuar me Krishtin. Per ndryshe une i dua dhe respektoj shenjterit, por i shenjt eshte secili njeri qe beson dhe adhuron Krishtin, eshte Gjaku i Krishtit qe shenjteron. Per mua te gjitghe jane te njete pos Nenes se Zotit, ajo eshte e para dhe me e dashura ne jeten time. Por sa i perket ndihmes dhe shelbimit - shume pak - apo hiq nuk merrna me ata, sepse kam vetdijen se Krishti me mjafton per Shelbim dhe ndihme, Ai eshte |Shpetimi, Ai eshte Rrruga, e Verteta dhe JETA. Ungjilli eshte gjuha dhe fjala e Zotit qe me meson. Shpirti i shenjt eshte Ai qe me drejton ne lutje dhe urate dhe ne rruge me Zotin.

Ndresa sa i perket asaj se thua per perkuljen para shenjtnorve, dhe ben zhurme me budallaqe, lexoje ket rresht biblik i cili shpjegon se perkuljen para tyre nuk e lejuan as engjut e Zotit, e lere ma filan shenjti apo ai tjetri shenjt. Lexo ore e bekuar dhe besoj Ungjillit, e hiqju atyre gjerave e mos ja kompliko vetit jeten shpirtnore.

Lexoje kete rresht dhe e kupton nese lejojne shenjetrit apo engjujt tu perkulemi para tyre:

"Atėherė mė tha: 'Shkruaj! Tė lumėt ata qė janė tė grishur nė gostinė e dasmės sė Qengjit!« Dhe shtoi: »Kėto janė fjalė tė vėrteta tė Hyjit'.
    Atėherė rashė para kėmbėve tė tij pėr ta adhuruar, por ai mė tha:
    'Prite Zot! Edhe unė jam shėrbėtor si ti dhe si vėllezėrit e tu qė dėshmuan Jezusin! Adhuro vetėm Hyjin!" (Zbulesa 19; 9-10)

Do te shkruaj duke te dhene pergjigje por sonte nuk kam kohe, por edhe dicka dua te shtoj, kur them se Kisha drejtohet prej Shpirtit Shenjt, kjo nuk nenkupton qe vetem prifterinjte - por Kisha, Kisha jemi ne, te gjithe qe jemi pagezuar dhe i besojme Jezusit. Kisha eshte trupi i Krishtit. Ka besimtare qe shenjterohen dhe arrijne shelbimin por ka edhe ferrin, ama ka edhe prifterijne qe shkojne ne zjarr te ferrit, ka qe shenjetrohen dhe Shelbohen. Nuk shelbohet njeriu nga pozicioni qe ka ne hirakine e k|ishes, por Krishti shelbon ne saje te besimit tone.

PS.
    E perseris, mos shkruaj ma ne gjuhe te huaj sepse i fshij, nuk i kam fshi per arsye qe nuk ta kam bere me dije me parė, ama po ta bej me dije (per te dyten her) se nese shkruan ne gjuhe te huaja, une i fshij, e ti ankohu te Albo per te cilin kam respekt, por une respektoj rregulloren e forumit pasi kam kete pergjegjesi dhe moderoj tash shume vite ne kete forum. Mos thuaj se nuk e kam ditė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 27-03-2015 mė 04:00
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    Cfare, do te kundershtosh edhe Biblen ti tani?? Se gjithe kohen e perdor si literature per te mbrojtur idete e tua, tani po i del kundra te zezes mbi te bardhe???!!!!

Jezusi nuk do te ishte Ai qe ishte po te mos ishte Nena e Tij, te Cilen Zoti per t'a bere te denje per detyren qe i kishte vene para vetes se saj, e lindi permes Ngjizjes se Paperlyer, per te cilin flet ky shkrim i shkurter por edhe nga me te bukurit e literatures shpirterore sot ne bote.
    Kjo llogjike qe ti perdor, eshte llogjike e njeriut, ku sic thote dhe kenga, "po te mos ishte nena, nuk do te me kishe as mua ti. Ky lloj llogjikimi ndodh te ju, pasi ti nuk njeh Perendine. Kur farisenjte pane se, femijet po adhuronin Jezusin, duke thirur Hosana, i thane atij: se shikon qe keta po theresin Hosana? Jezusi ju tha farisenjve:

" a nuk e kini lexuar se cfar thote shkrimi? Se nga goja e te vegjelve do te lartesohet emri i Tij? A nuk e dini se Perendia, edhe nga keta GURE mund do te beje njerez qe ta adhurojne Perendine?

Ndersa ti Diella1 thua, se, po te mos ishte Maria, nuk do te ishte as Jezusi! Po pse kur Perendia formoi Adamin ne Eden, mos valle i duhej gruaja?

Por meso kete: Jezusi (Fjala) ishte prane Perendise, dhe Jezusi ( Fjala) ishte Perendi. Po keshtu Jezusi ju tha farisenjve, se, Une jam para se Abrahmai te lindej. Pra Jezusi ishte para se Maria te lindej, por kur nuk njeh Fjalen, si do te mund te njohesh Jezusin? "Shtypja e kokes se gjarprit", eshte SAKRIFICA dhe fitorja qe Jezusi arriti ne Kryq, duke mundur Satanin dhe vdekjen. Tja atribosh kete Veper te Hirit Maries ( njeriut te mishte), do te thote, se, njeriu u clirua vete nga mekati. Ky eshte nje nga mesimet me te rrezikshme qe kam digjuar ndonjehere, dhe qe ben te pavlere Hirin dhe vepren e Krishtit ne kryq, si dhe sakrificen qe Perendia dha per njeriun. Por ju lavdin ja jepni njeriut, pasi per ju Jezusi dhe Maria jane njesoj. Ju e lidhni ekzistencen e Jezusit, fale Maries, dhe nuk e dini se me ane te Tij, u krijuan te GJITHA, te dukshmet dhe te padukshmet. Ju nuk arrinit e kuptoni fjalet e Palit tek Hebrenjte 10, ku ai thote:

" Prandaj, duke hyrė nė botė, ai (Jezusi) thotė: “Ti nuk deshe as flijim as mblatė, po bėre gati pėr mua njė trup;"

Ju mendopni se kete "trup te mishte," ne te cilin Fjala u mishezua, dmth njeriu Jezus, e beri Maria. Pikerisht kjo ben qe ju tja atriboni Maries deri ne adhurim. Por ne shkrimin e shenjte, te cilin Pali citon tek Hebrenjte, Biri i Perendise, pohon qartazi se kete "trup te sakrifices", e beri gati Perendia dhe jo njeriu. Sepse po ta bente njeriu, permes fares se tij, do te ishte pasardhes i Adamit dhe Eves, dmth, krijese dhe mekatar si te gjithe ne. Prandaj themi, Jezusi eshte lindur dhe jo krijuar.

Po keshtu, mbare njerzimi, ku perfshihet dhe Maria, moren shpetimin me ane te vepres se Krishtit ne kryq. Ky eshte thelbi i gjithe ungjillit dhe beses ne Krishtin Jezus.

PS. kur me citon mua Diella1, ne shkrimin me siper, te lutem me cito drejt. Pra ver dhe vargun tend, te cilin une e ballafaqoj me mesimin e vargut qe kam sjelle nga bibla. Sepse duke e hequr vargun tend, duket sikur une po quaj mesim te rrezikshem vargun e bibles. Po risjell edhe njehere vargun, te cilin une e kam sjelle nga shkrimi juaj, i cili eshte:

" Nje grua solli shkaterrim, dhe nje grua do te sillte shpetim. Njera, e tentuar nga gjarperi, e vulosi shenjen e mekatit mbi racen njerezore; tjetra do t'u ngrinte permes hirit, e paster dhe e paperlyer. AJO DO TE SHTYPTE KOKEN E GJARPRIT qe ishte i pashprese para saj dhe qe perpiqej me kot NEN THEMBREN E SAJ;"

Ja dhe vargu biblik qe une kam sjelle nga libri i gjenezes, ku Perendia nuk deshmon dhe meson nje mesim te tille kaq te rrezikshem. Dhe ky varg eshte tek, Zanaf:3:14-15. Ku Perendia thote:

"Atėherė Zoti Perėndi i tha gjarprit: “Me qenė se bėre kėtė gjė, qofsh i mallkuar ndėr gjithė kafshėt dhe tėrė bishat e fushave! Ti do tė ecėsh mbi barkun tėnd dhe do tė hash pluhur gjithė ditėt e jetės sate. 15 Dhe unė do tė shtie armiqėsi midis teje dhe gruas, midis farės sate dhe farės sė saj; FARA E SAJ DO TE SHTYPE KOKEN TENDE."

Keto jane fjalet e Perendise, dhe askush nuk mund ti ndryshoje, qofte dhe nje presje.. Une nuk kam asnje gje personalisht me ju dhe me askend, por ju po shtremberoni fjalen profetike te Perendise, dhe detyra e cdo te krishteri eshte, ta mbroje ungjillin e Krishtit, duke e shpallur ate drejt per lavdine e Krishtit dhe Perendise.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 26-03-2015 mė 23:28

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534

Toni, qetesohu, kuptoj qe nuk po merremi vesh me njeri tjetrin per ca detaje te vogla,

Dallimi ne mes meje dhe teje eshte, se une besoj me vetdije duke u mbeshtetur ne Shkrimin e Shenjt dhe mesimet e Jezusit, ndersa ne ty verehet nje besim ne ndikim te emucioneve dhe nje pershpirtrie te peruar ndaj shenjterve, kete e ben duke kundershtuar te VERTETEN biblike duke u mbeshtetur me libra te shkruara nga njerez te ndryshem. Pos asaj, une besoj se shenjterit jane te nderuar dhe respektuar, i kujtojme me dashuri dhe respekt, por jam i vetdijshem se ata ishin njerez si ne ndersa Zoti eshte Shpetimi dhe ndihma e vetme per njeriun. Zoti Krisht na mjafton sa i perket Shelbimit e nuk na kerkohet asnje ndihme e dikujt tjeter. Ky eshte mesimi dhe thelbi i besimit e nje te krishteri.

megjithese tani po me jep pershtypjen se ke gabueshmeri te madhe ne kuptimin e disa koncepteve te besimit.
    Besimi nuk eshte koncept, besimi eshte Zoti brenda nesh. Eshte JETA qe jeteson gjithcka. Konceptet jane erresire sa iperket jetes frymore. Krishti na tha; "Shpirti i Shenjt do te jet brenda jush" e nuk tha se shen Pjetri apo shen Maria.. apo pater Pio do te jete brenda jush, keshtu qe besimi duke krijuar konceptet e demtojne njeriun pasi qe koncepti eshte mendje njeriut qe e krijon ai nga natyra njerezore.

A mos ke qene protestant ndonjehere ti, se po jep shume shenja protestantizmi,
    Jo, nuk isha dhe nuk jam protestant, jam i Krishtit, gjymtyre e Kishes se Tij, Kisha katolike dhe Apostolike. Por dalloj nga ata qe barazojne Krishtin me njerez, duke ulur Jezusin ne ate mase sa marrin guximin te deklarohen se "mos te ishte njeriu (Maria) Krishti nuk do ishte Ai qe eshte"!! Keshtu mund te deklarohen vetem ata qe nuk e njohin Zotin - gjithepushtetshmerine e Zotit - per Zotin nuk ka asgje te pa mundur. Une Krishtin e shoh dhe adhuroj per Zot, nuk kerkohet t'i ndihmoj Atij spasi qe une kam nevoje per ndihmen e Tij. Mirepo, dua ta theksoj se ato qe te duket ty eshte:

e para; Duke besuar dhe shpallur Krishtin Zot dhe SHPETIMTAR, dhe duke deklaruar se njeriu - asnje njeri nuk dhuron hire dhe nuk ka pushtet shpetimin, qe d.t.th, mendon se po shpiki nje fe te re - pasi feja e jote eshte e drejtuar ne njerez te cilet kane nevoje per shpetim, harron Zotin e gjithesise dhe ben pershtypje se Zoti nuk paska aftesi te bej veprime te nevojshme sepse qenka i varur..!

e dyta; nese beson njeriu dhe shpall Jezusin ZOT dhe Shpetitar, kjo sipas teje nuk qenka katolik por protestant apo..., ama besimi im eshte i paster i Kishes katolike. Asnjeher shen Pjetri, apo shen Pali nuk mesuan ato qe ti i thua, ata predikuan Krishtin e ngjallur, Kryqin dhe Ungjillin e Tij. Nuk ka asnje literature qe Pjetri te kete thene se "Pa Marine, Jezusi nuk do ishte Ai qe eshte" - kjo eshte nje shpikje e jotja (koncept) i menjdjes se njeriut qe qon ne gabime te medha dhe te rerzikshme.
    Nese eshte ashtu sic po me etiketon ti, ateher edhe shen Pjetri dhe shen Pali me apostujt tjeter - qenkan protestant, sepse ata shpallen Ungjillin dhe Krishtin, e jo dikend tjeter. Hajde ti tash dhe na gjej vetem nje rresht qe shen Pjetri te kete thene ashtu sic mendon ti. Nuk ka, as nje rresht biblik nuk e takojme qe shen Pjetri te kete thene ashtu. Keshtu qe, une jam katolik, ne besim i perngjaj shen Palit dhe shen Pjetrit - e jo protestantve per te cilet kam respekt dhe te cilet jane shum shume me te ngritur ne besim sa ti.

e kuptoj qe ty te ka kapur te luftosh per Zotin - Jezusin vetem, dhe nuk duroke gje tjeter pervec Tij, dhe eshte ashtu sic thua ti, qe Jezusi eshte Zoti dhe vetem Kryqi i Tij shpeton,
    - Nuk luftoj une per Zotin, Ai luftoi dhe vdiq ne kryq duke u ngjallur nga vdekja - per mua, per shpetimin tim.

- Natyrisht se nuk duroj qe te krahasohen njerezit me Zotin, te krahasohen me Zotin ata qe kana nevoje per
    shelbim. Nuk duroj te shtrembohet e verteta e Kishes katolike, nuk duroj te shtrembohet Shkrimi i Shenjt.

- Shume mire qe e thua se Jezusi eshte Zot dhe vetem Kryqi i Tij shpeton, por mos e perzij HYJIN me shenjterit sepse ata as vetveten nuk mund e shpetuan as nuk e shpetojne dot. Ata u pagezuan ne emer te Krishtit, keshtu qe, te gjithe shenjterit, edhe shen Maria, moren shpetimin me ane te vepres se Krishtit ne kryq.

por pastaj eshte edhe ajo qe eshte, qe pa Nenen e Tij nuk ka hir qe te vjen prej Qielli ne kete bote,
    Kjo qe thua eshte tmerr, eshte verbim dhe budallaku qe kam degjuar ndonjeher.
    Na sjell veq nje deshmi biblike apo nga katekizma e Kishes qe thuhet kjo. Nuk ka, ky eshte problemi, sepse flet si katolike duke manipule te VERTETEN, nuk e dij nese e ben me vedije apo si, ama po manipolon sepse HIRET i jep Zoti e jo shenjetrit. Tash, me keto qe thua, pos qe po deshmon se nuk ke besimin e te VERTETES - po fyen edhe Zotin - pasi, e perseris per te saten her - HIRE jep Zoti e vetem Zoti, jo njeriu. Njeriut i dhurohet Hiri nga Zoti, edhe zojes se bekuar - Marisė, Zoti i dhuroj hire. Asnje njeri nuk ka hire nga vetvetja por ja jep Zoti si dhurate.

Ja shpjegimi mbi HIRET e Zotit sipas katekizmit se Kishes Katolike:

Merita e njeriut te Zoti nė jetėn e krishterė rrjedh nga fakti se Zoti lirisht ka vendosur ta bashkojė njeriun nė veprėn e HIRIT TĖ VET.
    Veprimi atėror i Zotit jep shtytjen e PARĖ, kurse tė vepruarit e lirė tė njeriut vjen nė radhė TĖ DYTĖ nė bashkėpunimin e tij, kėshtu qė meritat e veprave tė mira i duhen dhėnė para sė gjithash HIRIT TĖ ZOTIT, pastaj besimtarit. Merita e njeriut, ndėrkaq, KTHEHET edhe kjo te ZOTI me qenė se veprimet e tij tė mira e kanė zanafillėn e tyre, nė Krishtin, nga frymėzimet dhe nga NDIHMAT e Shpirtit Shenjt. (kat 2008)

Besoje Ungjillit, beso nė Krishtin JEZUS e leri budallaqet.

qe eshte cka po thote St Louis me siper, fjaleve te te cilit ti kurre, po KURRE ama,
    Nuk i njoh une luisat "St Louis: dhe pollavrat. Njoh FJALEN e Zotit qe foli me boten gjate shekujve ne Shkrimin e Shenjt, qe FJALA u misherua dhe erdhi ne bote duke marrur natyren njerzore, Ai - FJALA na shpalli Ungjillin dhe une Atij dua ti besoj. Bere edhe ti te njeten e iku luisave dhe pollavrave, merre Ungjillin e Krishtit dhe karhasoje me ato qe thua, dhe pastaj e kupton te VERTETEN.

po KURRE ama, nuk ke te drejte t'u dalesh kundra, sepse fjalet e nje Shenjtori jane fjalet e Zotit Vete

Njeriu ka dy rruge - ose do ti besoj fjales se Zotit te shkruar ne Bibel, ose te tjerve. Une kam zgjedhur Biblen si fjale te vetme te Zotit. Nese dikush flet dicka dhe eshte ne kundershtim me fjalen e Zotit ne Bibel, ateher mund e lexoj, por e konsideroj si fjale dhe prodhim i njeriut qe ka vlere aq sa nje liber e Ismail Kadarese. Ose Krishti - FJALA, ose shkrimet tjera qe thirren si fjale dhe profeci hyjnore, ka plot,edhe Kurani pretendon se eshte fjale e Zotit, por nuk i besoj pasi kam vendosur t'i besoj Jezuist.

sepse te kujtoj qe Shenjtoret jane te Zgjedhurit e Tij ne kete bote

Te gjithe ata qe i thirri Jezusi ne shelbim dhe e degjuan - jane te zgjedhurit e Tij. Por, nese don me e dite se cila eshte e verteta - ateher duhet te marrim si reference Shkrimin e Shenjt - FJALEN qe na flet dhe te kuptojme nese eshte ne FRYME te Tij, apo po shpike dicka qe bie ne kundershtim me FJALEN.

dhe ajo cka ata na transmetojne neve vjen prej te njejtit Shpirt qe mbajti gjalle Jezusin ne rradhe te pare,

Te njetin Shpirt e kena edhe na. Nese jo, ateher ne po e mashtrojme vetveten pasi mesojme dhe besojme se ne pagezim e marrim Shpirtin e Shenjt. Te gjitha ata qe i besojne Jezusit dhe Ungjillit te Tij - jane plot me SHPIRT dhe DRITE, jane ne te VERTETEN. Kjo nuk varet nga pozita e hirakise te institucioneve te Kishes, por nga BESIMI. na eshte dhene fale - dhurate prej Atit tone qiellor. Nuk na eshte dhuruar nga shenjterit por nga Krishti. Askujt mos i qofshim fale pos Zotit tone JEZUS.

dhe kjo eshte nje e Vertete e padiskutueshme ne Kishen Katolike dhe qe ne te tjeret bejme mire t'i degjojme dhe t'i zbatojme.

Kisha katolike dhe secili njeri ne bote, ben mire nese i beson Krishtit dhe Ungjillit qe Kisha e shpall dhe ebeson tash 2000 vjet. Njerezit e Kishes katolike nuk bejne mire nese largojne veten prej Krishtit duke krijuar mure dhe barikada me gjera te kota. eshte shume thjeshte, besoj Ungjillit.

Por po deshe, mund te sjell edhe mendimin e ndonje Prifti ketu ne lidhje me kete teme, se ti kurre s'do me besosh mua, ti s'po pranon fjalet e Shenjtoreve, le me mua!!!!!
    Une e pranoj fjalen e priftit dhe tenden nese flet per Krishtin se eshte ZOT dhe SHPETIM, nese flet se shenjtnorėt jane shembull jete dhe besimi, por nese dikush del ne kundershtim me Shkrimin e Shenjt dhe mesimet e Apostujve, aty lere qe nuk e pranoj - por i bej thirrje te kthehet nga ajo rruge e gabuar.

Ti valle mendon qe une nuk besoj ne Jezusin??? A e ke seriozisht kete pune ti??
    ?
    Jo qe po mendoj une, ama deshmia e jote ne keto shkrime eshte ne kundershtim me ato qe i ka thene Jezusi dhe Ungjilli i Tij. Asgje s'po mendoj veq cka po lexoj.

si kujton ti, qe une nuk e lexoj ose nuk e njoh fare Shkrimin e Shenjte, nuk e respektoj e nuk ja njoh vleren Kryqit te Zotit???

Nuk perjashtoj mundesine qe i lexon apo i ke lexuar, ama nese vertet njeriu i lexon dhe u beson shkrimeve te shenjta, ateher lere qe nuk deklarohet ashty si ty, por i duket e merzitshme nese dikush shkrua ashtu sic keni shkruar.

nese Shenjtoret e Zotit te duken njerez te thjeshte ty, atehere mik i dashur po i ben nje te keqe te madhe vetes dhe kujdes,

Une nuk po i vlersoj si njerez te thjeshte, ty po te duket ashtu, por une po kundershtoj HYJNINE e tyre. Pra, nuk jane Zot as nuk jane shelbues, ishin njerez - pasardhes te Adamit, mish dhe eshtra, natyre njeriut mekatar, besuan ne Krishtin dhe u shenjteruan nga Gjku i Tij, kane arritur parajses. Shkurt, kjo eshte e tera qe po e them.
    Kur thua se shenjterit dhurojne hire, kjo automatikusht nenkupton HYJI.

sepse ata jane te zgjedhurit e Zotit.

Perzgjedhja e Zotit nuk perkufizohet. Mandej.
    cfare do te thote qe 'Jezusi na dergon Shpirtin e Shenjte per te drejtuar Kishen e Shenjte'???

Na jemi Kisha, Kisha eshte TRUPI i Krishtit - besimtarėt, ata qe i besojne.

ky Shpirt eshte manifestuar ne fjalet dhe veprat e Shenjtoreve te Jezusit, qe kane zgjeruar njohurine tone me Misteret e Zotit, e na tregojne ne menyre te detajuar dhe me keshilla te vecanta se cila duhet te jete rruga qe duhet te marrim ne udhetimin tone shpirteror ne kete jete, qe t'ja dalim ne jeten qe po vjen.
    Prite Zot, as qe duhet te na shkoj ndermend ta mohojme kete gje. Por nese jemi te kujdesshem dhe nuk ja teprojme, nuk shkojme aq large sa te adhurojme shenjterit, sa te marrim guximin te themi se "ska hir pa Marine", apo "poqe se mos te ishte Maria nuk do ishte Jezusi Ai qe eshte.."! Ky mesim eshte ne kundershtim me te VERTETEN e Zotit. As qe me intereson mua se kush eshte ai, sepse eshte blasfemi.

Une s'kam nevoje te postoj pjese nga Katekizmi ketu, se keto jane gjera qe dihen afermendsh ne Kishen Katolike,

E bekuar, katekizma - mbeshtetur ne shkrimet e shenjta ehste doktrina e Kishes Katolike. Besimi i Kishes katolike nuk mund te shpjegohet nga libta te ndryshme.

ti tani po fyen shumicen e njerezve qe mendojne si une,

Ata qe mendojne ashtu po e fyjne veten.

ti po na fyen te gjitheve, edhe Prifterit perfshire ne kete mes, me vjen keq po e ke gabim.

Une asnje njeri nuk po e fyej, duke perfshi edhe prifterinjte qe thua ti. Nuk eshte fyrje ajo qe une kam thene. Mandej, nese u duket fyrje kur dikush shpall Krishtin ZOT dhe kur shpall se eshte Gjaku i Krishtit dhe vepra e Kryqit te Tij qe shpeton njeriun, dhe se veq Zoti jep HIRE, ateher problemi qendron tek ju.

Po ja fut kot.

Krishti eshte ZOT, Krishti eshte shelbuesi.
    "Ungjilli ėshtė fuqia e Hyjit..."!

"Pėr tė vėrtetė, mua nuk mė vjen turp prej Ungjillit, sepse Ungjilli ėshtė fuqia e Hyjit pėr shėlbimin e atij qė beson.." (Rom 1; 16)

Te mos pranosh Shenjterit e Zotit eshte te mos pranosh Jezusin Vete qe pastaj i ka ngritur ne nje shenjteri te tille, me vjen keq, je shume gabim.

Une i pranoj shenjterit, kush po te thot se nuk i pranoj? Ama, ty te duket se nuk i pranoj pasi spo pranoj se ata dhurojne hire, se ata jane HYJI. Ketu qendron problemi tek ty.

ne shumicen e rasteve, shtjellon dhe merret me vepren dhe fjalet e Shenjtorit te dites,

Shume mire bejne, bile edhe une shpesh shkruaj edhe ne kete forum per shenjterit. Por kjo nuk do te thote se arrijme persosmerine e parajsit. Njerezit kujtojne cdoher diten e emrit, diten e vdekjes, diten e martirizimit, diten e lindjes..., d.m.th kjo, jo vetem ne Kisha po ne te gjitha fushat dhe eshte gje e mire. Ama, jane gjera dhe pjese e njerzimit, ne njerez jemi. Por, kjo nuk do te thote tash ne te perkulemi ne adhurim, dhe te jargitemi duke puthur truporet e ndertuar nga gipci apo druri, t'i lutemi njeriut "o shejti... me ndihmo.."!! Kush te ndihmon, ai, shenjti?? JO, Zoti ndihmon dhe Atij duhet t'i drejtohen lutjet dhe adhurimi. Veq Zotit.

Keshtu jemi te thirru te predikojme si te krishter qe jemiL

Ne predikojmė Krishtin e kryqėzuar!
    E, ndėrsa hebrenjtė kėrkojnė mrekulli e grekėt lypin urti, ne predikojmė Krishtin e kryqėzuar ‑ pėr hebrenj skandal e pėr paganė marri, kurse pėr tė grishurit ‑ si pėr hebrenj si pėr grekė ‑ Krishtin ‑ fuqinė e Hyjit dhe dijen e Hyjit. (1 e Kor 1; 22-24)

Nuk e di cfare eshte literatura shpirterore ne Shqiperi e Kosove, ka mundesi qe si njerez te varfer qe jemi nuk fokusohet shume ne detaje te jetes shpirterore, por mjaftohet me dicka te thjeshte te bazuar vetem ne Ungjill(??!!!)

Vauuuu, shih se cfar thua!! Si ka mundesi qe je kaq e pa ditur? Cilat detaje? Cfar te lexojme dhe besojme pos UNGJILLIT te SHENJT nese kerkojme Shelbimin tone? Cfar te lexojme pos germat e Ungjillit te lare me Gjakun e Krishtit? Detajet duke deklaruar se "Pa njeriun ne mish dhe gjak, Zoti nuk do ishte Ai qe eshte"?!! Te lexojme marrezira dhe fiqire, te lexojme emucione dhe barcoleta!! Nese nuk na mjafton Ungjilli, nese Ungjilli nuk eshte Alfa dhe Omega e besimit tone, ateher eshte njete, si ta lexojme Kuranin dhe si te lexojme libra tjera qe iu shpiken botes.

"Ungjill tjetėr nuk ka!"
    Fort po ēuditem qė kaq shpejt po e lini Atė, qė ju thirri nė hir [tė Krishtit], pėr tė kaluar nė njė Ungjill tjetėr. E pra, Ungjill tjetėr nuk ka! Por po, ka asi njerėzish qė ju turbullojnė dhe qė duan ta shndėrrojnė Ungjillin e Krishtit. (Gal 1; 6-7)

Shenjterit i kam nevoje se ata me ndricojne rrugen per shume gjera ne kete jete, prandaj jane ata aty, per te na ndihmuar neve me fjalen dhe shembullin e tyre

Shpirti i Shenjt eshte NDRIĒUESI. Ai na ndriqon. Krishti nuk tha se "do tua dergoj shenjtnoret dhe ata do u ndriqojne apo.." por Jezusi tha: "Do tua dergoj Shpirtin e Shenjt, Ai do u ndriqon, Ai do tu ngushllon, Ai do flet ne gojen e juaj, Ai do kujdeset per ju..". Apostujt e Krishtit, deri sa u zbrit Shpirti i Shenjt ne ta, ishin shume te dobet, frikacake, nuk e kishin idene se cfar te bejne, nuk dolen per ta shpallur lajmin e gezueshem per ngjalljen e Jezusit...! Po sa u mbushen me SHPIRT - ata ndryshuan, nga frakacaku ne guxim dhe sakrifice, menjeher filluan, nga aty filluan te shpallin Krishtin e ngjallur. Keshtu qe, besimtari i krishter duhet t'i dorzohet Jezusit, neper Krishtin fiton dhuraten e HIREVE Hyjnore, mbushen me plot Shpirt dhe ndriqohen. Marrin guximin dhe shpallin Krishtin. Andaj, nje besimtare, duhet te kene nevoje dhe etje per Krishtin. Krejt puna rregullohet.

Mos flit kot tani, mos ja fut kot me se po blasfemon gjithe kohen edhe pse e kuptoj qe nuk e ke ne qellim, je shume por shume gabim ne kete pike.

Une nuk kuptoj cfar e ke fjalen dhe ku e kam gabim. Mos u nervozo dhe lexoj shkrimet e mia me kujdes, andaj uroj ta kuptosh. Me thua "po blasfemon" pse bwesoj Krishtit e jo njerzve qe ishin si une dhe ti. Lere ore se marrezi eshte ajo qe thua.

Kisha Katolike keto 2000 vjet po ecen ne rrugen e Shpirtit nepermjet sakrificave te Shenjtoreve qe me shembullin e tyre kane imituar Zotin ne Kryqin e Tij qe edhe ne t'i ndjekim e te kemi ku te ngushellohemi ne kete jete, cfare po flet keshtu, cfare idesh paske ti keshtu,

Asnjeher une nuk e kam mohuar kete qe po thua ti, nese e mohoj shenjterine dhe sakrificen e tyre, ateher ne nje far forme ke te drejt, por une i nderoj shenjterit. Mandej shenjteria e Zotit nuk eshte e kufizuar. Ama, ti konsideron nderim nese ulna ne gjunje para tyre duke u lutur si para Zotit!! JO, jo jo, sepse e kam frike Zotin. Ai nuk na ka mesuar ashtu. Eshte uredher: 'Adhuroje Zotin - Hyjin tend".

Mos na e bej shabllon Shpirtin e Shenjte - se tashti cfare eshte Ai - Shpirti i Shenjte - si e gjen shprehjen Ai ne Kishen e Shenjte pervec se me fjalet e Shenjtoreve te Zotit,
    Nese ti ja mohon vetvetit p[ranine e Shpirtit te Shenjt, eshte dicka tjeter - une jo. Une besoj se Shpirti i Shenjt eshte ne secilin njeri qe pagezohet ne emer te Atit, te Birit dhe Shpirtit te Shenjt dhe i beson Atij. Nese jo, ateher problemi qenka se krejt cka flasin, qe prej Jezusit, Apostujve dhe ne ditet e sotme - qenka nje rrene. Dikush e ka gabim tash, por ka vend per korigjim.

me vjen keq t'a them - po, ne jeten e Shpirtit, njeriu duhet te flase nese eshte i frymezuar nga Zoti, por kjo para se t'i jete perulur te gjitheve e sidomos Shenjtoreve te Tij,

Perulja - adhurimi ndaj dikujt tjeter pos Zotit eshte blasfemi, eshte mekat, eshte shume shume keq. Frymezimi nga Zoti nuk eshte ajo qe thua ne kete rresht, eshte budallaku i njeriut qe nuk sheh ma large se hunden e vet. Nese njeriu vendose te perulet dhe ta kerkoj ndihmen e Zotit, ai duhet t'i perlute t'madhit Zot. Kjo eshte kjo. Rruga eshte Krishti. Nepermes Jezusit ne gjejme streh dhe falje nga Zoti. Hidherimi i Zotit ndaj njeriut zbutet nese njeriu ia paraqet Gjakun e Krishtit. Ne Krishtin ne arrijme persosmerine.

dje ishte me zell per Nenen e Zotit, kur eshte puna per Ate, une derdh gjak, sic edhe Zoti e din shume, por shume mire, nese per Jezusin e derdh nje here, per Nenen e Jezusit, dy. Ti gjykoje
    ,

Ani, duaje sa te duash, as s'po me shkon ne mend te gjykoj. Dashuria eshte HIR qe Zoti e ka vendosur ne njeri. Kush po kerkon qe t'i mos me e dasht te bekuaren Maria, eshte per t'u dashtė, edhe une e dua, bile e dua shume, edhe shen Ndoun e dua, edhe te tjeret, edhe ty. Por, e dua Krishtin, i besoj Krishtit, e adhuroj Krishtin - Ai eshte Zoti dhe i DASHURI. Keto qe po i them, nuk ndalojne asnje njeri qe mos ta duan shen Marine dhe shenjterit tjer, bile nese shoh nje te krishter qe nuk ka dashuri, nuk me vjen mire. Dallimi ne mes te asaj - ta duash dhe ta ngritesh ne HYJNI nje shenjt duhet te behet. Pra duaje dhe duaje, e mos pusho duke e dashur, por mos e ngrit ne Hyjni, mos e barazo me Jezusin sepse as ajo nuk e deshiron kete gje.

Do flas ne emer te Kishes Katolike per sa te ma kete qejfi, sepse per mire po e bej e jo per keq,
    Ani bre Diella, fol e hiq mos u ndal nese do, edhe une do te pergjigjna sa t'ma kete qefi, dhe, po sa te shoh se ke shkruar dicka qe eshte ne kundershtim me doktrinen dhe Ungjillin e Shenjt, do te kundervihna.

Mbase ne Kosove keto gjera s'thuhen,

Po po, ka edhe ne Kosove shpesh thuhen dhe ka shume si ty, ashtu edhe ne Shpieri, bile tash kane filluar duke u bere rresht per ne LAQ, atjee me e prekur njefar shpelle duke menduar se e takojne Zotin. Ata shkojne ne Laq te Kisha e shen Ndout, por as qe e njohin Krishtin qe mund ta gjejne brenda vetvetes se tyre. Kjo, nuk do te thot se njeriu mos te shkoj dhe te viziton Kishat tona te bukura, dhe te shetisin, dhe ta kujtojne edhe jeten e shen Ndout, ama, ne rend te par duhet njohur Ungjillin e Krishtin - Krishtin dhe vepren e Tij ne Kryq, te njohin rendesine e shelbimit, e pastaj ajo ne rend te dyte. D.M.TH ka mjaft si ty edhe ketu, hiq mos u merakos.

Per Kishen Katolike nuk eshte vetem Katekizmi i Saj qe eshte i rendesishem,

Per ty katekizmi nuk qenka i rendesishem, Ungjilli jo, 10 Urdherimet e Zotit jo, Krishti i pa rendesishem pasi jane shenjtnoret, ateher une te them se shenjtnoret jane vetem si imagjinate e jotja, sepse ata ndryshe vepruan dhe besuan nga ajo qe thua ti. Po sa te dalim jasht Ungjillit dhe Katekizmes kur behet fjale per besim ne Zot, ateher nuk kena asgje pos librave te autorve te ndryshem, por ato nuk jane te Kishes katolike por te individve, Kisha drejtohet nga ato qe i permenda.
    nese nuk ul koken para atyre qe Zoti ka zgjedhur pikesepari???!!!

Ketu po flet djalli, sepse ai e deshiron kete. Une besoj se Zoti na ka zgjedhur te gjithve, por jemi ne ata qe e kemi braktisur Zotin me mekatet tona. Besoj ne Krishtin dhe provoj cdoher te bej vullnetin e Tij, Atij i lutna dhe para Tij e uli koken. E uli koken per faktin se nuk jam i denjt, gjithcka qe une kam eshte dhurate e Tij, ate e falenderoj. Ben edhe ti ashtu sepse kete e ka frike djalli.

cfare inati ke ti, qe ne ja arrijme te perulemi para Shenjterve te Zotit e ti nuk mund t'a besh???

Eshte nje nder 10 urdherimet, e bile i pari, nga Beslidhja e Vjeter:
    "Unė jamė Zoti Hyji yt, mos ki tjetėr Zot, pėrveē meje. Mos i adhuro ato as mos u jep farė nderimi, sepse unė, Zoti, Hyji yt, jam Hyj ziliqar.."

Nga Beslidhja e Re:
    "Atėherė mė tha: 'Shkruaj! Tė lumėt ata qė janė tė grishur nė gostinė e dasmės sė Qengjit!« Dhe shtoi: »Kėto janė fjalė tė vėrteta tė Hyjit'.
    Atėherė rashė para kėmbėve tė tij pėr ta adhuruar, por ai mė tha:
    'Prite Zot! Edhe unė jam shėrbėtor si ti dhe si vėllezėrit e tu qė dėshmuan Jezusin! Adhuro vetėm Hyjin!" (Zbulesa 19; 9-10)

Po si mos t'i lutem nje Shenjtori une ' me ndihmo!!' - kujt t'i lutem tjeter???

Zotit. Hyjit - Atit te gjithpushtetshem nepermes Krishtit. Gjithcka qe i kerkojme Atit tone ne emer te Jezusit, me besim te plote dhe sinqeritet, Ai na ndihmon. Gjithcka nepermes Jezusit.
    Lutjet tjera jane veq kot e kot. Ne kemi nje ZOT; Ati, i Biri dhe Shpirti i Shenjt, jepi lavdi Zotit sepse aty e kena ndihmen dhe shpetimin.

A je ne vete ti apo jo me keto qe po flet???? Ti s'qenke ne vete, per at Zot

Keshtu te "marre" duhet te jemi te gjithe, Krishtit t'i besojme dhe Ne Krishtin ta kemi besimin. Ai me ka bere krejt te pa kuptueshem per boten dhe njerezit e kesaj bote te cilet ende jane nen roberi.

a je Katolik a s'je

PO, katolik i Krishtit, qe po besoj ashtu sic ka shkruar shen Pjetri te cilin Zoti e pati per zemer.

ti po gjykon gjithe njerezit e thjeshte tani, qe Zoti u jep hir e perultesi t'u gjunjezohen Shenjtoreve te Zotit
    Hiri i Zotit dhe pershpirtnia nė Shpirtin e Shenjt nuk eshte perulesi dhe adhurim ndaj truporeve te njerzve qe jane pasardhes te Adamit, edhe pse Krishti i shenjteroj me Gjakun dhe vepren e Tij ne Kryq, por, HIR eshte te marresh DRITE nga e VERTETA qe eshte Krishti.

as u mos u mundo te me nderrosh mendjen ne kete pike, se nuk do ndryshoje mendja ime aty, si gjithe te tjeret, edhe une

Eshte Shpirti i Shenjt Ai qe mund ta ndryshoj mendjen, por kjo varet edhe nga vullneti i yt, e jo une. Une uroj qe Zoti te dhuroj HIR dhe ta kuptosh vertet rrolin dhe rendesine e shenjtnorve, realisht nuk jane te pa rendesishem sepse jane femijet e Hyjit, por te kuptosh drejt rendesine e tyre, d.m.th ashtu sic eshte e jo duke mednue se jane HYJI. Dhe aq ma shume - uroj ta kuptosh rrolin dhe rendesine e Jezusit ne jeten e njeriut sepse eshte shume e rendesishme epr njeriun. Kjo nuk eshte e pa mundur, ama kerkohet vullnet dhe vertet t'i dorzohemi Atij dhe te shperngulemi nga ideologjite dhe konceptet qe nuk sjellin ndonje rrezulltat.

O Shenjtoret e Zotit, lutjuni Zotit per mu, se kemi shume nevoje per ndihme!!!

Ok ok, vazhdo edhe ndoj dite me keto gjera qe te jane bere bindje, por do ta kuptosh se eshte kot dhe ska ndonje dobi. Ama provo edhe nje dicka te rendesishme ne lutje, kur te lutesh, ama me besim ne Krishtin - bese te pa luhatshme, thuaj:
    Jezus Krisht, une besoj ne ty, une besoj se Ti erdhe ne bote per shpetimin tim, Gjaku yt eshte cmim per mua, Ti Krish je Zoti im dhe ty te besohna, na premtove Zot se cfar te kekrojme ne emerin tend dhe me urate, do t'na ipet, ZOTI IM - Jezus - me ndihmo...."
    "Ati im qiellor, po ta paraqes Gjakun e Krishtit - te Birit tend - Zotit tone, per faljen e mekateve te mia, ne emer te Krishtit Jezus - me liro nga faji dhe me jep Hirin tend..." e keshtu me radhe. Thuaje edhe uraten Ati yne dhe lavderoje Zotin, besoj Atij, dhe do t'i gezosh zemrat e shenjterve.

kur Jezusi u eshte shfaqur Shenjtoreve te Tij dhe ka patur ndonje porosi ose urdher per ta per te bere, Ai ka thene, me pare bindjuni Priftit sesa Mua - keshtu ka thene perhere kur u eshte shfaqur Shenjtoreve te Zotit,
    Ky eshte kulmi i budallaqeve, Krishti paska thene qe ma shume ti bindemi njeriut sa Atij (Zotit), s'po zgjatna ma ne ket shkrim. Ketu eshte kulmi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 27-03-2015 mė 16:43

Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Mire, ashtu e leme, si te thuash ti.

Ne mbrojtje te vetes, po perdor kete pasazh nga Fjalet e Zotit :

"21 Atėherė ai nisi tė thotė: ``Sot ky Shkrim u pėrmbush nė veshėt tuaja``.
    22 Dhe tė gjithė jepnin dėshmi dhe mrekulloheshin pėr fjalėt e hirit qė dilnin nga goja e tij, dhe thoshnin: ``Po ky, a nuk ėshtė biri i Jozefit?``.
    23 Dhe ai u tha atyre: ``Me siguri ju do tė mė pėrmendni fjalėn e urtė: "Mjek, shėro veten tėnde"; tė gjitha ato qė dėgjuam se u bėnė nė Kapernaum, bėji edhe kėtu nė atdheun tėnd``.
    24 Por ai tha: ``Nė tė vėrtetė po ju them se asnjė profet nuk mirėpritet nė atdheun e vet."
    (Luka 4)

Sigurisht qe nuk kam te drejten t'i them vetes 'Profet' - por, meqe e di mire te sigurte qe ky diskutim ka edhe audience te huaj, dhe qe ne kete moment armiqte e mi jane me te shumte se qimet e kokes, dhe po i shoh fjalet e ketij diskutimi te jehojne si perhere ngado qe hap faqet e internetit per gjerat qe jam e interesuar, u bej te ditur atyre, qe u duhet t'i lexojne keto rreshta me perkthyes, qe u qendroj pike per pike cfaredo gjeje qe kam thene deri ketu, dhe ishte nje dobesi e imja qe e lashe veten te perfshihesha kaq gjate ne ne debat pa fund, sepse dihet mire qe bashkebiseduesi im nuk do t'a nderronte mendjen, por meqe e kam pare qe keto ide te rrezikshme te tij i perhap edhe ne raste te tjera, e qe nuk perfaqesojne aspak qendrimin e Katolikeve shqiptare, qe une pastaj i njoh se si jane e si sillen (ky po na fut ne nje thes te gjitheve tani qe provon qe eshte ky ne nje fare menyre i vecante ne gjithe kete histori), m'u desh per nje here t'i kundervihesha, plus qe keto dite, nuk i dihet, mund te marre zemer nga lloj-lloj algash vegjetuese qe per pasion kane vetem helmimin e kujt t'i ngelen ne dore e me te cilet nuk kam kohe te merrem, se kam halle shume e shume me te rendesishme per te zgjidhur!!!!......Kjo sa per sqarim per te huajt qe i kane lexuar keto rreshta. Ua perseris, se ajo qe ky bashkebisedues po thote per mua, nuk eshte ajo qe une ne te vertete mendoj e ndjej ne lidhje me fene time, dhe eshte komplet i gabuar ne lidhje me te dhe si rrjedhoje, e ben te gabuar edhe per gjerat qe ai vete thote ne lidhje me fene ne pergjithesi.

Kjo, 'te dashurit' e mi!!!!

Ju dua te gjitheve.

Dhe pershendes ne menyre te vecante gjithe njerezit e thjeshte dhe serioz qe duan Zotin me te vertete dhe u lutem atyre t'i luten Atij per mua dhe djalin tim.

Diella!!!!!

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Diella1 pėr postimin:

toni77_toni (29-03-2015)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Djella qe ti je komplet jashte, kjo duket, por si ty mendojne dhe besojne gjithe katoliket relijgionoze.. Por nuk kuptoj kete Tonin77, i cili po te flet tamam si mua,dmth, Biblen, dhe nga ana tjeter, me sulmon dhe bile me quan dhe heretik.. Ec e mere vesh se kush eshte ky ..

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534

Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Djella qe ti je komplet jashte, kjo duket, por si ty mendojne dhe besojne gjithe katoliket relijgionoze.. Por nuk kuptoj kete Tonin77, i cili po te flet tamam si mua,dmth, Biblen, dhe nga ana tjeter, me sulmon dhe bile me quan dhe heretik.. Ec e mere vesh se kush eshte ky ..
    Natyrisht se nuk pajtoj me ty deri sa, sa her te shkruajsh, nuk ndodhe te mos thuash dicka te pa vertet.
    Psh, ti pikerisht ne kete shkrim thua: "si ty mendojne dhe besojne gjithe katoliket relijgionoze"
    A eshte kjo e vertet? Jo, sepse une me i pari, jam katolik por nuk mendoj as nuk besoj ashtu. Keshtu qe kjo teori e jotja bie posht menjeher si pa vertet.

Tjetra:
    Ti thua se "Por nuk kuptoj kete Tonin77, i cili po te flet tamam si mua,dmth, Biblen"!!!
    Pse, kur isha une me mendime dhe shkrime ndryshe, jasht Bibles dhe doktrines? Une asnjeher ne jeten time, qe kur kam filluar te kuptoj dhe besoj, nuk kam dalur jasht Bibles, me perjashtim nese me ka kaluar ndonje rresht pa dashje.

Problemi ne ty eshte se t'i e lufton Kishen e Krishtit, akuzon dhe vlerson te gjithe katoliket njejte, problemi tjeter eshte se nuk e njeh mire Kishen katolike dhe vlersimet tua i ben nga kontakti i ndonje individi. Problemi tjeter eshte se ti harron se cka tha Jezusi kur tha: "Shume jane te thirru por pak jane ata qe..."! Problemi i tjeter eshte se harron se Kisha nuk eshte e persosur por eshte perngjat rruges (Krishtit) se persosmerise - Kisha perbehet nga trupi mish dhe FRYMA - ne shtegtim drejt Zotit te amshuar. Andaj i perzien gjerat duke mos i medituar dhe kuptuar drejt.

Problemi i tjeter eshte ne ty se t'i duke pare njerez te ndryshem ne |Kisha te cilet perkulen para shenjtorve, mendon se te gjithe adhurojne ata, por as kjo nuk eshte ashtu. Sipas mesimeve te Kishes shenjtnoret nderohen dhe nuk adhurohen. Mirepo, meqe Kisha eshte e madhe per nga numri i besimtareve, natyrisht se ka edhe teprime dhe gabime. Mirepo jo te gjithe veprojne ashtu.

Problemi i tjeter ne ty eshte se ti mendon se katoliket nuk e njohin apo nuk e shpallin Ungjillin, edhe ketu gabon pasi kapesh pas nje rasti apo,, duke harruar se kurr ne jeten time une nuk degjova duke shpallur dicka tjerter meshtari pos Ungjillit dhe Krishtit - sipas Bibles. Vetem nese ishte dite qe kujtohet ndonje shenjt, natyrisht se gjat meshes kujtohet vepra dhe sakrifica e atij shenjti duke kerkuar qe te na behet si shembull i jetes dhe besimit tone, ne nuk mund i harrojme ata dhe ti perjashtojme ng a TRUPI - por jo duke e anashkaluar rendin e meshes qe eshte Shkrimi i Shenjt - Lexim dhe predikim nga Beslidhja e Vjeter, Veprat e Apostujve dhe Ungjilli i Krishtit (sipas ungjilltarit.....). Ku mendon se e mora une Ungjillin, nga ti, nga ai tjetri, jo, por ne Kishen e Krishtit - ne te cilen jame gjymtyre e saj - ne Meshene Shenjt eshte Shkrimi i Shenjt e tera gjate Meshes ku une kam degjuar dhe pastaj edhe kam lexuar vet dhe ashtu e kam filluar jeten frymore.

P.SH une jam shume njeri i afert dhe aktiv ne Kishen katolike, mandej femijet e mia gjithmone ishin dhe jane brenda Kishes shume aktiv, qe kur ishin shume te vegjel e deri edhe sot, mandej bile nje femije i imi eshte i kushtuar Zotit ne Kishen katolike, keshtu qe une nuk jam jasht mesimeve dhe frymes qe eshte ne Kishen katolike, keshtu qe ky besim i imi eshte besim i Kishes, jo jasht Kishes, bile une kam edhe libra te mia ku vet prifta te njohur katolik ishin redaktor, keshtu qe asnje gje nuk qendron ne mua jasht SHPIRTIT te SHENJT qe na dhuroj ZOTI - KISHES. Natyrisht se jam katolik-biblist, qe kam lexuar gjate gjithe jetes time qe kur kam filluar te dij dicka, e sa her qe lexoj - mesoj, pasurohna dhe me zbulohen zbulesa te reja, dhe me dashuri vazhdoj te lexoj me BESE dhe lutje per HIRE te Zotit.

Mandej, ajo qe une nuk pajtoj kurr me ty eshte se ju keni perjashtuar krejt nenen e Zotit dhe te gjithe shenjterit nga shtepia e tyre. Kisha nuk eshte e ndare, eshte Jeruzalemi tokesor dhe ai qiellor - e pa nadare. Ne kete rast po flas vetem per shen Marine, ajo e ka vendin e merituar (nder njerez) sepse Zoti e zgjodhi, por jo si Hyji apo... por si e shenjt dhe nene e mire, e lumtur dhe shenjtnuara e Krishtit. Ne asnje menyre nuk lejohet te perjashtohen nena nga shtepia e te Birit - ne jemi shtepia - Kisha eshte Tempulli i Zotit qe nena e Tij e ka vendi, e bile ne ball te vendit. Ketu duhet bere shume kujdes. Pra jane dy ekstreme, njeri ekstrem eshte qe perjashtuan nenen nga shtepia dhee sulmon ate, e tjetri ekstrem eshte se e ngritin ne HYJNI. Njera dhe tjetra eshte gabim i madh.

Ka edhe shume tjera, por kundershtari yt jam deri sa shoh se je shume sulmues dhe ekstrem i ngarkuar me gjykime te gabuara, akuzon Kishen dhe flet shume te pa verteta. Pos asaj, mendon se je ne rregull e nuk je pavaresisht se e don Krishtin. Ama, e thash se e shoh se e don Krishtin, dhe kjo eshte nje gje shume e mire, por pka dashuri shihet ne ty. Pos asaj, shtjellimet dhe kuptimi yt eshte i gabura shumeher, jo cdoher, por ne shumten e rasteve ke gabime te renda - gjykimet te ngarkojne me gabime, gje e cila eshte rrezik dhe shumher te godet duke te paraqitur si heretik.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 29-03-2015 mė 07:23

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Zoteri sa here qe kam shkruajtur ne kete faqe katolike, gjithmone kam sjelle vargje apo mesime te tua, te cilat bijen ndesh me fjalen profetike. Po keshtu, ti kam argumentuar me shkrimin biblik, dhe KURRE nuk kam fyer askend, dhe nuk kam menduar se eshte nje djall apo dicka te tille, si gjykimi yt ndaj meje. Je ti pikerisht qe ne vend qe te diskutosh me qetesi dhe te pranosh shkrimin e shenjte, si i vetmi mesim i drejte i Perendise, sulesh deri sa humb dhe arsyen. Ne diksutimin tend me Djellen, ne fakt jam une ai qe solla kete varg nga shkrimi i perkthyer i saj, i cili eshte me shume se nje rrezikshmeri qe ekziston ne religjionin tuaj. Te gjitha shkrimet anglisht qe Djella ka sjelle, jane pikerisht ato qe religjioni meson dhe mban relijgionozet nen dominacion. Ajo pohon se keto shkrime dhe mesime te tjera qe ajo beson, jane realiteti i kishes katolike ku ajo shkon. Tonni77, ne diksutimet e tua te ashpra dhe plot fyerje dhe gjykim ndaj meje, kane reaguar dhe plot te krishtere te tjere, te cilet per shkak te beses ne Krisht, te kane terhequr vemendjen per gjuhen tende teper te hidhur. Ti i ke fshire te gjitha shkrimet e mia, ku une te vertetoj plotesisht, se mesimet e tua, jane ne kundershtese me shkrimin e shejnte. Arsyeja se perse i ke fshire, nuk ka te beje me faktin se, une te kam fyer. Une nuk fyej dhe nuk gjykoj askend. Ti i fshive ato, sepse jane peballja e religjionit tend, me mesimin e fjales profetike. Por dhe me keq, eshte, kur ti heq argumentet e mia dhe keqperdor me influencen tende mendimet e mia. Ne fakt te gjitha keto qe ti i meson Djelles, jane plotesisht ato qe une te kam shkrojtur, per te cilat ti me ke quajtur heretik, bashkepuntor te djallit, armik te kishes, armik te Krishtit dhe plot e plot fyerje te tilla. Ky diskutim qe ti bere me Djellen vertetoi katerciperisht se, une kam folur dhe deshmuar drejt Krishtin dhe vetem Krsihtin, se vetem Atij i takon Nderi, Pushteti dhe Lavdia.
    Tonni77, nese te ka mbetur qofte dhe nje grime e sinqeritetit, riktheju shkrimeve te mia, silli perseri ketu, dhe lexoi me kujdes, dhe do te shohesh se, ti ke dy standarte, ne ate qe thua. Krejt tjeter flet me Dejllen dhe krejt ndryshe flet me mua. Ti perpiqesh me cdo kusht qe te thuash dicka ndaj meje, per te justifikuar sulmin tend krejt te verber ndaj personit tim. Por une asnjehere nuk te jam pergjigjur me te njejten monedhe, pasi ajo qe kam bere dhe bej, eshte te lutem dhe jo te fyej apo te gjykoj perosonat. Kete shkrim qe shkruan me lart per mua, si justifikim te sulemve te tua ndaj meje, te siguroj se, tegjitha qe thua per mua, jane vecse ginjeshtra dhe justifikime, pasi Djella te zbardhi komplet, qendrimin tend te dyfishte. perballu me faktet, sill shkrimet e mia dhe le ti ballafaqojme, nese une kam apo jo te drejte.. Dhe bej kujdes kur thua se une perjashtoj Marien apo shenjtoret.. Une besoj dhe pranoj vetem ate qe Krishti dhe apsotujt i predikuan kishes, dhe ky mesim gjendet vetem ne Shkrimin profetik te Perendise, Bibla. Cdo gje qe eshte jashte bibles, per mua eshte nrjezore. Lexo shkrimet e Djelles te cilat ajo i ka sjelle nga mesimet e kishes tuaj, dhe do te skandalizohesh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 29-03-2015 mė 19:30

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •