Postuar mė parė nga
deshmuesi
Une i lexova shkrimet, Dhe nuk gjeta pergjigje. Tani pyes perseri: Perse Jezusi i tha Gjonit: Lejo tė bėhet tani, sepse nė kėtė mėnyrė pėrmbushim ēdo drejtėsi.”
Ne asnje vend ne fjalen profetike, nuk kam hasur dhe mare mesim qe, Uji ku hidhet kryqi, bekohet, dhe te pastron shpritin, trupin, dhe i jep fryme te re natyres dhe krijeses, sic thote Ilija. Gjoni nuk i fton judenjte duke ju thene, ejani dhe lajini shprtrat dhe mekatet tuaja me ujin e Jordanit. Nuk e di se ku e gjeni ju kete mesim. Ja si thote Gjoni kur filloi sherbesen ne Jordan:
" Unė po ju pagėzoj me ujė, pėr pendim.."
Pra Gjoni i ftoi judenjte qe te vijne dhe te pendohen per falje te mekateve, dhe jo per tu pastruar nga mekati me ane te ujit te Jordanit. Larje dhe pastrim nga cdo mekat, qe e ndyn dhe e con njeriun ne vdekje te perjetshme, ka vetem ne GJAKUN e Krishtit. Tani kam akoma dhe me teper frike, kur lexoj Ilijan.
Sa per ty Elian, me vjen keq, por je komplet jashte pyetjes qe une bej. Dhe mesoje se Jezusi na deshi me zemer Perendie, sespe eshte Zot e Perendi. Sa per "Humanen", e kryqezoi ne kryq, duke paguar borxhin tone te mekateve.
Megjithate , z.Joan Pelushi diku thote:
" E megjithatė ne shohim qė pagėzohet Zoti i pa mėkatėshmė. Kjo ka ngjallur debate dhe diskutime pa fund nė Kishė, vazhdimisht diskutohet se pėrse Zoti pranoi tė pagėzohej, ai qė s’kish asnjė mėkat. Edhe Joani e kuptoi dhe i tha qė do jem unė ai qė duhet tė pagėzohet prej teje dhe jo ti. E megjithatė Zoti i tha qė lėrė qė tė plotėsohet ēdo ligj, pėr tė treguar diēka mė tepėr. E para pėr tė na mėsuar secilin nga ne pėr pėrulėsinė. Zoti ndonėse nuk kish asnjė faj, mori mbi supet e tij fajet dhe u tregua i pėrulur nė Jordan".
E megjithate, ky argument qe thote Joani, eshte shume i perpcpte,permos thene tangent. Po qe se ka dikush te jape ndonje pergjigje e mirpres.
Krijoni Kontakt