-
Perjashtuar
Nga sot pasaportat dhe kartat e identitetit do të kushtojnë më shtrenjtë
Nga sot, 1 janar 2015 pasaportat dhe kartat e identitetit do të kushtojnë më shtrenjtë.
Rritja e çmimit është parashkruar në kontratën që shteti shqiptar ka firmosur me kompaninë ALEAT. Kuponi për pasaportat që deri në 30 dhjetor 2014 kushtonte 6 mijë lekë, nga sot do të kushtojë 7500 lekë.
Çmimi rritet dhe për kartat ID, nga 12 mijë në 1500 lekë.
Pasaportat e reja do të kenë aktiv informacionin elektronik, çka do të thotë se nuk do të jetë më i nevojshëm marrja e vërtetimeve shtesë kur qytetari kërkon shërbime./oranews/http://images.botasot.info/uploads/l...1420103774.jpg
-
-
i/e regjistruar
Për: Nga sot pasaportat dhe kartat e identitetit do të kushtojnë më shtrenjtë
Po skane cfar bejn si cdo qeveri.. vec hajde nderrojme pasaportat.. skan shume qe i kan nderruar dhe perseri i njejti avaz.. te korruptuar qe ne lindje jemi
-
-
Për: Nga sot pasaportat dhe kartat e identitetit do të kushtojnë më shtrenjtë
Pashaportat duhet te nderrohen 1 here ne 10 vjet,ne USA.
marrja e pashaportes se re duhet te behet kur e vjetra skadon
Nqs pashaporten e ke marre ne 1 shatatr 1995 atehere e reja duhet te merret
ne muajin shtator te 2015.Aplikon ne gusht ploteson formular fut 2 cope foto format i vogel per pashaporte,i dergon me poste
dhe pashaporta e re te vjen me poste pas 4-6 javesh.
Pashaporta nderrohet per keto arsye
1.Fytyra e personit ndryshon gjate 10 vjeteve dhe per nje kohe me shume se 10 vjet ndryshimet e fotografise me fytyren e personit
jane pak te dukshme qe ben qe autoritetet te dyshojne nese personi ne foto eshte personi qe ka kete pashaporte apo jo.
2.Shenjat e gishtave ndryshojne per 10 vjet,ngjyra e lekures ndryshon,ka ndryshime ne floket, rrudha/pa rrudha si dhe ne shkallen e shendoshjes ne fytyre apo dobesim
qeska nen sy,apo jo,zona te erreta nen sy etj.
4.Vjedhje te dhenash identiteti,me fjale te tjera pashaporta eshte vjedhur,ose kopjuar te dhenat dhe perdoret nga nje person tjeter.
5.Personi don te nderroje ne rruge te ligjshme emrin dhe mbiemrin dhe merret pashaporte e re
6.Personi eshte ne hasmeri/gjakmarrje/armiqsi me dike ose grup dhe nderron identitet qe te mbroje jeten dhe humbe gjurmet dhe jeton me identitet te ri.
7.Personi punon ne sherbimin informativ/sekret dhe nderron pashaporte sepse ashtu e do puna,te nderroje ID sepse eshte agjent.
besoj keshtu duhet te jete edhe ne Shqiperi.
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund të hapni tema të reja.
- Ju nuk mund të postoni në tema.
- Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
- Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt