Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    974

Për: SHBA: Viza tre vjeçare studentore, vizitori e punësimi, për qytetarët shqiptarë

Psikologe?!

Kete vere qe kaloi, komshiu 60 e ca vjecar shkoi sebashku me bashkshorten per te kerkuar nje vize per ne Amerike. Kishte shkuar edhe dy here te tjera ne Amerike, pasi e motra i sillte garanci.
    Kete radhe e motra martonte te bijen, keshtuqe i sollen garanci dajes per te marre pjese ne ceremonine e marteses. U paraqit me shpresen se nuk do te kishte probleme, por gaboi, ia refuzuan vizen. Ndersa bashkshortes ia dhane te drejten te shkonte .... . Nuk ka me qesharake se kjo ndodhi, burrit refuzim, bashkshortes po! sikurse dhe me erdhi shm keq per te.

Gjithsesi, nuk dua te pergjithesoj asgje.

Por nuk mund ta imagjinoj qe nje te riu qe nuk arrinte te perfitonte levizjen ne Shengen, ia paska dale te merrte ate per ne Amerike. Varet edhe nga psikologu qe mund ti kete qelluar ne ambasade :P
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759

Për: SHBA: Viza tre vjeçare studentore, vizitori e punësimi, për qytetarët shqiptarë

Citim Postuar më parë nga Ingenuous Lexo Postimin
    Psikologe?!

Kete vere qe kaloi, komshiu 60 e ca vjecar shkoi sebashku me bashkshorten per te kerkuar nje vize per ne Amerike. Kishte shkuar edhe dy here te tjera ne Amerike, pasi e motra i sillte garanci.
    Kete radhe e motra martonte te bijen, keshtuqe i sollen garanci dajes per te marre pjese ne ceremonine e marteses. U paraqit me shpresen se nuk do te kishte probleme, por gaboi, ia refuzuan vizen. Ndersa bashkshortes ia dhane te drejten te shkonte .... . Nuk ka me qesharake se kjo ndodhi, burrit refuzim, bashkshortes po! sikurse dhe me erdhi shm keq per te.

Gjithsesi, nuk dua te pergjithesoj asgje.

Por nuk mund ta imagjinoj qe nje te riu qe nuk arrinte te perfitonte levizjen ne Shengen, ia paska dale te merrte ate per ne Amerike. Varet edhe nga psikologu qe mund ti kete qelluar ne ambasade :P

Amerika veriut nuk funksionon si Europa,,,ka tjera parime,ligje,kritere
    Punonjesit aty konsiderohen si GARDIANET e shtetit,,,,dhe si parim baze kon" ringun e Solomonit",,,,,,,qe do te thote; "lexoje zemren e tjetrit dhe vendos c,ka thot zemra jote"

INTERVISTA nuk asht gja tjeter vecse nji mini "ritual Solomonian"

Mua me erdhi xhaxhai nga Tirana per vizite para tre vitesh. Dhe ca te aferm te mi erdhen per nje martese kete vit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

E kuptoni c'perralla po na tregojne, sot dhe diplomatet dhe ministrat me veshtersi marrin viza per Amerike.

Sa shembuj kemi degjuar, disa me bejne te qesh e disa me vjen keq.

Perralla nga e kaluara!
    Ka nje jave qe kam marr vizen amerikane dhe as nuk jam diplomate e as ministre dhe c'eshte me e rendesishmja e kam kerkuar vetem per dy jave ndersa me eshte dhene per tri vjet dhe jo vetem mua dhe familjes time por te gjitheve qe iu aprovua ate dite ju ishte dhene vize tre vjecare.
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    974

Sikur te ishin te gjithe me "fat" si ti.

Jaqe, realiteti eshte JO, e cila te kushton 450$. Shembuj kemi te gjithe, por kandari anon nga JO-ja, duke patur te gjitha letrat te kontrolluara nga tre Notere te ndryshem per te mos lene shkak...!!!

Fat dhe vetem Fat, rruge te mbare.
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-05-2012
    Postime
    390

o be 3 vjecare apo @@ akoma ???

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Qenka me mire te vish me vize se me Green Card. Na rrofte ne qe i sollem prinderit me Green Card. Nuk rrine dot me shume se 6 muaj jashte Amerikes.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Sikur te ishin te gjithe me "fat" si ti.

Jaqe, realiteti eshte JO, e cila te kushton 450$. Shembuj kemi te gjithe, por kandari anon nga JO-ja, duke patur te gjitha letrat te kontrolluara nga tre Notere te ndryshem per te mos lene shkak...!!!

Fat dhe vetem Fat, rruge te mbare.
    Nuk e di se cfare rregulla ka ne ambasaden amerikane ne Shqiperi vetem se nga pervoja ,vize me lehte se kete s'kam marre kurre ,viza shengen i kam marr disa por te kerkojne aq shume garanci se kthehesh sa ta sjelin te hunda dhe perhere e kam marr vizen per aq dite sa e kemi kerkuar dhe as nje jave me shume dhe vetem nje hyrese.Ndersa per vize amerikane s'na kerkuan as konfirmimin e hotelit (e kisha pas harru ne shtepi) dhe c'mu duk interesante koha e konfirmimit te te te dhenave ne aplikimit online ka zgjat vetem 40 minuta ,kur i verifikuan dokumentet se mora vesh ..
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •