81.000 vende pune x 3000€ nje vend pune...., mmmm!! Te keqen e Luizes!
Rilindje!
"Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"
Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !
Mos i merrni seriozisht keto lajme.
Puna eshte se INSTAT, si nje formacion zyrtaresh i administrates dembele shtetrore, pra rrogtare, si rregull nuk dalin ku nga zyrat. Ku e bene studimin keta? Ē'metode perdorin, ate te pyetsorit, apo verifikimin ne qendrat e prodhimit?
Duke publikuar kete "studim", keta njerez qe nuk bejne asgje dhe nuk e ndihmojne kurre shtetin me statistike reale, por i rrumbullakosin shifrat ne sherbim te politikes, ja bejne te mundur te justifikojne rrogat e tyre. Ketu, me mbi 20 % te popullates te papunesuar, ku nuk gjejne dot pune 20-25 vjecaret, na u punesokan edhe 15-vjecaret?! Apo llogarisin femijet e familjeve te bujqve ne fshat?
Rilindje!!!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ingenuous : 10-12-2014 mė 15:26
"Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"
Une ti zhbirova numrat me lart, dhe te nxorra ne pah realitetin e papunesise ne shoqerine shqiptare, qe INSTAT nuk e fsheh dot, por mundohet te largoje vemendjen e shqiptareve nga realiteti i frikshem i papunesise ne Shqiperi qe eshte 48%! Numrat nuk genjejne dhe problemi qe politikanet kane me numrat eshte se nuk manipulohen dot kollaj, por mund ti rrotullojne e interpretojne vetem ato aspekte te numrave qe u vjen atyre mbare. Sic ben edhe INSTAT me lart qe mundohet te ngaterroje "numrin total te te papuneve" dhe "numrin e te papuneve qe kerkojne pune". Nuk u thote shqiptareve se sa eshte numri real i te papuneve, por u thote qe vetem 219,000 jane ata qe po kerkojne per pune.
Dhe ironia e vertete e ketyre numrave eshte: nese i shton numrin e "puneve te reja" te krijuara ne 2013 numrit te te papuneve, shifra arrin tek 300,000.
Cili ishte ai politikan qe ne fushaten e fundit elektorale fliste per hapjen e 300,000 vendeve te reja pune ne Shqiperi?!
Por nuk mbaron me kaq, jo. Numrat e statistikat i japin forme dhe ngjyra (meqe e kemi kryeministrin piktor) edhe nje realiteti tjeter akoma me te frikshem ne Shqiperi, qe ka lidhje me politikat qe po ndjek Qeveria e Rilindjes ndaj shqiptareve. Qeveria dhe Kryerilindasi po u ckermitet dhe kercenon shqiptaret e papune, pa nje para ne xhep, qe edhe buken rrezik e marrin me lista, se do ti fusi ne burg po nuk paguan faturat e energjise dhe ujit. Nga do ti gjejne parate keta qe te paguajne faturat kur nuk kane pune?
Por nese kujtoni se ata 1 milion te punesuarit ne Shqiperi e hodhen lumin, gaboheni. Ata jane ne nje gjendje po te veshtire, pasi mbi kurrizin e atyre te punesuarve qe paguajne ne kohe faturat e energjise dhe ujin, do te mbyllen "gropat e zeza te buxhetit te shtetit", sic i quan kryeministri yne piktor. Prandaj kryeministri yne po e rrit cmimin e energjise, po e rrit cmimin e ujit, pa zene ne goje cmimet e ushqimeve qe po i rrit me taksat e shumta nga te gjitha drejtimet.
Me pak fjale, nese deri dje jetesa e atij qytetarit shqiptar ishte e veshtire, sot me keta Rilindesat ne pushtet dhe me politikat e tyre, behet jetese e pamundur!
Lart e me lart Qeveria e Rilindjes!
Albo
Genje sa te duash. Papunesia eshte matur njesoj gjithmone. Ti mund te genjesh injorantet ne forum, por ata qe kan 2 lek tru, lexojne vete shifrat dhe dalin ne konkluzionet e tyre. Me keto qe shkruan thjesht tregon se dhe ti vete nuk arrin te kuptosh se si matet papunesia ne statistika. Paske nje jete te tere qe kuptoke gabim dhe papunesine e Amerikes me sa duket. Kushedi sa here paske krruajtur koken ne Amerike kur krijohen disa qindra mije vende pune dhe rritet papunesia. Qenka dhe INSTATi ktyre genjeshtar si joni ke then.
Mos ki merak, qe sot e tutje kur ke pyetje mi dergo ne privat dhe te pergjigjem kur te kem kohe.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qyfyre : 10-12-2014 mė 16:56
Krijoni Kontakt