Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Studentët peticion Qeverisë së Rilindjes: Jo rritjes së tarifave të studimit

Studentët peticion Ramës: Korrigjo tarifat e studimit

Tirane- Peticioni i firmosur për të kërkuar korrigjim të vendimit për rritjen e tarifave të studimit i është dorëzuar sot kryeministrit. Janë rreth 11.000 mijë studentë nga universitet publike të të gjithë vendit, që kanë firmosur këtë peticion.
    Peticioni kërkon, korrigjim të VKM për tarifat e studimit.
    -Kërkon rikthimin e tarifës që ka qënë për nivelin e parë të studimeve dhe për masterin.
    - Mos vendosjen e penaliteve ekstra për studentët që përsërisëin vitin.
    - Mos vendojen e penaliteteve financiare për provimet e mbartura
    Studentët thanë se nëse nuk merren parasysh kërkesat e tyre do të bojkotojnë mësimin dhe do të zhvillojnë protesta masive.

ORA NEWS

Ushtar i larte Maska e Neteorm
    Anëtarësuar
    04-01-2011
    Vendndodhja
    127.0.0.1
    Postime
    2,336
    Postimet në Bllog
    8

Për: Studentët peticion Qeverisë së Rilindjes: Jo rritjes së tarifave të studimit

Nese do rritet tarifa ekonomike, e para, studenti do filloje te vleresoje shkollen, leksionin, pedagogun ... ne vend te kafenese, muhabetit, kamarierit!

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Për: Studentët peticion Qeverisë së Rilindjes: Jo rritjes së tarifave të studimit

U desh kjo qeveria e Edvinit që shqiptarët të kuptojnë ça dmth të biesh nga shiu në breshër. E keqja ska fund thonë.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Citim Postuar më parë nga Lazo Lexo Postimin
    Nese do rritet tarifa ekonomike, e para, studenti do filloje te vleresoje shkollen, leksionin, pedagogun ... ne vend te kafenese, muhabetit, kamarierit!
    Po ti ate firmen tende e lexon apo ke qejf te lesh nam ?
    X dhe shume studente te tjere si X,eshte femije i dy prinderve,banore te fshati ipanjohuras i komunes HUMBAS,ne qytetin X te Shqiperise.
    Njeri prind i ketij studenti con kullot delet dhe lopet gjithe diten,ndersa prindi tjeter rri ne shtepi dhe gatuan nje tenxhere me leng dhe qep per mengjes,dreke dhe darke,qe do ta shoqerojne me buken e bere gur ,te blere para 4 ditesh.
    Tani ti mor qen bir qeni....si te nenes tende pretendon qe tu rrisesh edhe tarifen (edhe sikur me 5 mije lek te vjetra per kredit,nqs ti e ke idene e krediteve dhe funksionimit te universitetit ne Shqiperi),nje familjej se ciles as perkrahje sociale nuk po i jep,as vend pune jo e jo. Cfare kerkon me teper nga ata,te te japin shpirtin ?
    Ti o shoku Lazo ,kot e ke bere vendndodhjen Sarande aty,ti duhet ta kesh Stokholm qe na flet me kete gjuhe jo te njohin pedagogun e jo terrci verrci.
    Nqs studenti nuk do te mesoje,ngele,sic po e ngel ! Po nqs studenti do leri 3 provime,sepse gjate mbasdites iken e kerruset 8 ore ne Call Center qe te shtyje javen ne Teheranin e Shqiperise,si pretendon mor qen bir qeni ti maresh edhe 100 e ca mije lek te tjera shtese per ato provime ? Pse mor birbo,nuk po te mjafton qe e rrite tarifen e shkolles ? Apo do filloni prap keshtu beri ai beri perpara ,keshtu te beje dhe ky ?
    More je ne terezi ti ? Mos ke Hotel Butrintin ne Sarande ti o shoku ,e s te rruhet fare se femija jot psh,ngel ne 3-4 provime,u jep leket per kreditet dhe hyjne prap ata ! Pa veje njehere veten ne vendin e atyre banoreve te Fratarit qe kalon ti kur shkon per ne Sarande,me car lekesh ti paguajne kreditet e Rames ata? Me leket e frymes se shpirtit te shenjte ?

Juve doni te shisni perralla ne Shen Ndre...dhe mjere ata qe ua blejne !
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar BlooD_VenoM për postimin:

2043 (28-11-2014)

Anëtarësuar
    04-01-2011
    Vendndodhja
    127.0.0.1
    Postime
    2,336
    Postimet në Bllog
    8

Citim Postuar më parë nga BlooD_VenoM Lexo Postimin
    Po ti ate firmen tende e lexon apo ke qejf te lesh nam ?
    X dhe shume studente te tjere si X,eshte femije i dy prinderve,banore te fshati ipanjohuras i komunes HUMBAS,ne qytetin X te Shqiperise.
    Njeri prind i ketij studenti con kullot delet dhe lopet gjithe diten,ndersa prindi tjeter rri ne shtepi dhe gatuan nje tenxhere me leng dhe qep per mengjes,dreke dhe darke,qe do ta shoqerojne me buken e bere gur ,te blere para 4 ditesh.
    Tani ti mor qen bir qeni....si te nenes tende pretendon qe tu rrisesh edhe tarifen (edhe sikur me 5 mije lek te vjetra per kredit,nqs ti e ke idene e krediteve dhe funksionimit te universitetit ne Shqiperi),nje familjej se ciles as perkrahje sociale nuk po i jep,as vend pune jo e jo. Cfare kerkon me teper nga ata,te te japin shpirtin ?
    Ti o shoku Lazo ,kot e ke bere vendndodhjen Sarande aty,ti duhet ta kesh Stokholm qe na flet me kete gjuhe jo te njohin pedagogun e jo terrci verrci.
    Nqs studenti nuk do te mesoje,ngele,sic po e ngel ! Po nqs studenti do leri 3 provime,sepse gjate mbasdites iken e kerruset 8 ore ne Call Center qe te shtyje javen ne Teheranin e Shqiperise,si pretendon mor qen bir qeni ti maresh edhe 100 e ca mije lek te tjera shtese per ato provime ? Pse mor birbo,nuk po te mjafton qe e rrite tarifen e shkolles ? Apo do filloni prap keshtu beri ai beri perpara ,keshtu te beje dhe ky ?
    More je ne terezi ti ? Mos ke Hotel Butrintin ne Sarande ti o shoku ,e s te rruhet fare se femija jot psh,ngel ne 3-4 provime,u jep leket per kreditet dhe hyjne prap ata ! Pa veje njehere veten ne vendin e atyre banoreve te Fratarit qe kalon ti kur shkon per ne Sarande,me car lekesh ti paguajne kreditet e Rames ata? Me leket e frymes se shpirtit te shenjte ?

Juve doni te shisni perralla ne Shen Ndre...dhe mjere ata qe ua blejne !
    Qetesohu ne radhe te pare sepse askush nuk te jep te drejte te fyesh edhe un nje student jam!
    Po duke pare situaten qe krijojne disa nxenes qe me te shumtin e rasteve i shef ne lloto etj,se sa ne shkolle qe familja shpenzon gjat gjith kohes per ta.
    Pse nuk mer edhe keto raste,jo sepse e keq me ate qe thua pak me larte!?
    Po dukush duhet te tregoje qe shkolla vlen!

Qetesohu ne radhe te pare sepse askush nuk te jep te drejte te fyesh edhe un nje student jam!
    Po duke pare situaten qe krijojne disa nxenes qe me te shumtin e rasteve i shef ne lloto etj,se sa ne shkolle qe familja shpenzon gjat gjith kohes per ta.
    Pse nuk mer edhe keto raste,jo sepse e keq me ate qe thua pak me larte!?
    Po dukush duhet te tregoje qe shkolla vlen!
    E para fare njehere nuk te kam ofenduar ty,vec nqs ti je Edi Rama ,ose Kryeministri i Shqiperise...po se besoj,keshtuqe jam ne rregull !
    Fakti qe te kam thene do te lesh nam,s eshte ofeze !
    E dyta ,persa i perket arsyetimit tend,i cili eshte i vobekte,ka nje gabim shume thelbesor ne menyren e te llogjikuarit ,per me teper kur me thua qe je student.

Me thuaj,si mundet qe rasti qe thua ti ,te zhbeje rastin qe them une,dhe te ndikoje ne ate mase,sa te jete aq dominant sa te hartohet nje ligj dhe te merren masa drastike per pjesen me te madhe te studenteve ?
    Praktikisht,mqs kemi nje dru te kalbur ,te kalbim gjithe stiven ?
    Zoteri,i ke leksionet fakultative,dhe seminaret me detyrim paraqitjeje 75 % ! Nqs nuk paraqitet studenti ne seminare 75% te oreve,shkon per frekuentim vitin tjeter,rrjedhimisht nuk futet ne provim...deduksion i thjeshte...NGEL !
    Tani cfare kusuri kam une qe ky palo student qe nuk do te shkoje ne shkolle,te behet artifice qe te vihet provimet me lek ?!
    Si e llogjikon ti,se s po te marr fort mire vesh..?
    Dmth ti do ti cosh studentat me zor ne shkolle ? Kur them ti,mos e mer personale,se ti nuk je as Ministri i Arsimit ,as Kryeministri.
    C'faj kam une qe degdisem ckerkave te Teheranes per nje pune te qelbur qe te ha buke gjithe javen ne Teheran ,te paguaj leket sepse ai shoku im shkon e luan lloto ne oret e mesimit ?
    E kupton me ca llogjike ecen ti apo jo ?
    Pa te ulemi te bejme nje llogari te thjeshte !

1 vit = 2 semestra= 6 provime/semester = 12 provime.
    Mesatarisht,1 provim= 6 kredite !
    PO MARRIM VLEREN MINIMALE TE LEKEVE QE DO PAGUHEN PER 1 KREDIT,PO MINIMALEN FARE AMA,500 LEKE TE REJA !
    500 * 6 = 3.000 LEKE TE REJA PER PROVIM.
    Po sikur ti bjeri halli dikujt,e te mungoje ne sezonin e Qershorit e te mos japi asnje provim...shikojme cfare behet ne vjeshte,ne momentin qe duhen paguar parate qe kane si shtyse ate robinsonin tend te lloto ?
    Ja ta shikojme !
    6 provime qe ka semestri * 3.000 Leke te reja = 18.000 Leke !
    Ku ti gjej une 18.000 Leke te reja ? Te vij ti kerkoj ty se ti e mbeshtet kete nisme ? Kujt ti trokas une ne dere per keto leke ?
    Po sikur vlera per 1 kredit te jete me e madhe ?
    Edhe mire kete...po me cfare llogjike e perkrah nismen ...te njohi studenti pedagogun !
    Cfare universiteti studion ti Lazo ? Me cfare pedagogesh ke hasur ?
    Leviz ndonjehere ne oret e leksioneve neper Universitetet e ndryshme te Teheranes e do degjosh brockulla nga te gjitha kalibrat,deri te rastet e fresketa fare...si psh : Vrit veten ti X student,sepse nuk ke bere detyrat e shtepise !

Hajd shendet e suksese.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Anëtarësuar
    04-01-2011
    Vendndodhja
    127.0.0.1
    Postime
    2,336
    Postimet në Bllog
    8

Citim Postuar më parë nga BlooD_VenoM Lexo Postimin
    E para fare njehere nuk te kam ofenduar ty,vec nqs ti je Edi Rama ,ose Kryeministri i Shqiperise...po se besoj,keshtuqe jam ne rregull !
    Fakti qe te kam thene do te lesh nam,s eshte ofeze !
    E dyta ,persa i perket arsyetimit tend,i cili eshte i vobekte,ka nje gabim shume thelbesor ne menyren e te llogjikuarit ,per me teper kur me thua qe je student.

Me thuaj,si mundet qe rasti qe thua ti ,te zhbeje rastin qe them une,dhe te ndikoje ne ate mase,sa te jete aq dominant sa te hartohet nje ligj dhe te merren masa drastike per pjesen me te madhe te studenteve ?
    Praktikisht,mqs kemi nje dru te kalbur ,te kalbim gjithe stiven ?
    Zoteri,i ke leksionet fakultative,dhe seminaret me detyrim paraqitjeje 75 % ! Nqs nuk paraqitet studenti ne seminare 75% te oreve,shkon per frekuentim vitin tjeter,rrjedhimisht nuk futet ne provim...deduksion i thjeshte...NGEL !
    Tani cfare kusuri kam une qe ky palo student qe nuk do te shkoje ne shkolle,te behet artifice qe te vihet provimet me lek ?!
    Si e llogjikon ti,se s po te marr fort mire vesh..?
    Dmth ti do ti cosh studentat me zor ne shkolle ? Kur them ti,mos e mer personale,se ti nuk je as Ministri i Arsimit ,as Kryeministri.
    C'faj kam une qe degdisem ckerkave te Teheranes per nje pune te qelbur qe te ha buke gjithe javen ne Teheran ,te paguaj leket sepse ai shoku im shkon e luan lloto ne oret e mesimit ?
    E kupton me ca llogjike ecen ti apo jo ?
    Pa te ulemi te bejme nje llogari te thjeshte !

1 vit = 2 semestra= 6 provime/semester = 12 provime.
    Mesatarisht,1 provim= 6 kredite !
    PO MARRIM VLEREN MINIMALE TE LEKEVE QE DO PAGUHEN PER 1 KREDIT,PO MINIMALEN FARE AMA,500 LEKE TE REJA !
    500 * 6 = 3.000 LEKE TE REJA PER PROVIM.
    Po sikur ti bjeri halli dikujt,e te mungoje ne sezonin e Qershorit e te mos japi asnje provim...shikojme cfare behet ne vjeshte,ne momentin qe duhen paguar parate qe kane si shtyse ate robinsonin tend te lloto ?
    Ja ta shikojme !
    6 provime qe ka semestri * 3.000 Leke te reja = 18.000 Leke !
    Ku ti gjej une 18.000 Leke te reja ? Te vij ti kerkoj ty se ti e mbeshtet kete nisme ? Kujt ti trokas une ne dere per keto leke ?
    Po sikur vlera per 1 kredit te jete me e madhe ?
    Edhe mire kete...po me cfare llogjike e perkrah nismen ...te njohi studenti pedagogun !
    Cfare universiteti studion ti Lazo ? Me cfare pedagogesh ke hasur ?
    Leviz ndonjehere ne oret e leksioneve neper Universitetet e ndryshme te Teheranes e do degjosh brockulla nga te gjitha kalibrat,deri te rastet e fresketa fare...si psh : Vrit veten ti X student,sepse nuk ke bere detyrat e shtepise !

Hajd shendet e suksese.
    Nese flet per fakultetin e GJirokastres te jap te drejte!
    Po deri me sot asnje takse nuk eshte rritur ne lidhje me fakultetet dhe un jam te Universite ti Tiranes filiati Sarande,deri sot kete matematike qe me ben ti e shof vetem ne Gjirokaster.
    Nese arsyetimi im te duket i vobegte skam ardhur te bej as politik e filozofin,por te jap nje opinionim tim mbi ate c'fare di.
    Te pelqen nuk te pelqen,why fucking cares!

Nese flet per fakultetin e GJirokastres te jap te drejte!
    Po deri me sot asnje takse nuk eshte rritur ne lidhje me fakultetet dhe un jam te Universite ti Tiranes filiati Sarande,deri sot kete matematike qe me ben ti e shof vetem ne Gjirokaster.
    Nese arsyetimi im te duket i vobegte skam ardhur te bej as politik e filozofin,por te jap nje opinionim tim mbi ate c'fare di.
    Te pelqen nuk te pelqen,why fucking cares!
    Edhe njehere se ti me duket se po komenton pa pasur idene per cfare flitet !
    E ke idene se cfare propozimi ka hedhur qeveria mbi tarifat e shkolles ne teresi,perfshire ketu cmimin per kredit ?
    Arsyetimi jot eshte i vobekte qe ne gjeneze ,dhe opinioni jot eshte i pavlere nqs nuk na jep ndonje argument mbeshtetes per ate pseudo opinion. Ti nuk di asgje mesa duket.
    Qeveria ka propozuar qe cdo kredit ,i cdo lende qe do mbartet per vjeshte,do tarifohet me nje cmim,minimalja 500 Leke te reja ! E thith dot kete nocionin ne tru ? Nqs po,atehere postimet e tua me lart shumezohen me 0,nqs jo,vazhdo i lumtur me ate opinionin tend per nje gje mbi te cilen nuk ke njohuri.
    Dhe nuk ka lidhje me Fakultetin e Gjirokastres,flas per Fakultetet dhe UNIVERSITETET e Tiranes,Politekniku,Mjekesia(e cila u nda nga UT) dhe Universiteti i Tiranes,nuk e di fort mire nqs vlen per Bujqesorin apo jo.
    Dhe nderroje ate why me who se e ke bere gabim shkrimi sepse y me o jane afer shume ne tastjere.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •