Pah çar njerezish qe jeni! Edhe kur tjetri mundohet t'ju jap doren i thoni qe duhet lufte dhe kte e beni duke manipulu. Me aq vrull ke shkruar RoniSotiri saqe asgje nuk e ke te sakte.

Postuar më parë nga
Roni Sotiri
Kurani ; Surate V, Vargu 56
-"O besimtare ! mos i merrni per miq as ēifutet e as kristjanet ; Ata jane miq mes tyre. Ai qe i ben miq merr zakonet e tyre, dhe Allahu nuk do jete kurr prijesi i perverseve"
Ku e ke gjet ket perkthim?! Sura V, vargu 56 s'eshte ashtu. Nje i ngjashem me kte eshte vargu pasues:
O ju që besuat! Mos i merrni për miq ata të cilëve u është dhënë libri para jush edhe as jobesimtarët që me fenë tuaj tallen dhe luajnë. Kinie dro All-llahun po qe se jeni besimtarë. Sura V, vargu 57

Postuar më parë nga
RoniSotiri
Korani ; Surate VIII, vargu 30
-"Ēifutet thone : Ozairi eshte djali i Zotit. Kristjanet thone : Moisiu eshte djali i Zotit. Ja keto jane fjalet qe dalin nga goja e tyre; ato ngjajne me fjalet e te pabeseve qemoti. Allahu ju shpallte lufte!"
well...
Kete ku e gjete?!
e sakta:
Përkujto (o i dërguar) kur ata që nuk besuan thurnin kundër teje; të ngujojnë, të mbysin ose të dëbojnë. Ata bënin plane, e All-llahu është më i miri që asgjëson (dredhitë).- Sura VIII, vargu 30
Ndonje here tjeter mund te marrim e te diskutojme edhe vargjet qe kan te bejne me luften. Sigurisht qe konteksti historik duhet te merret parasysh, se edhe situatat kan qene te tilla qe muslimanet kudo vriteshin e deboheshin nga shtepite e tyre. A kan aktualitet? Nese perballesh me nje situate te ngjashme, sigurisht qe PO. Ate te fundit s'e marr vesh ku e ke marr.
Ti RoniSotiri mos lexo vetem faqet e misionerve qe mundohen ta bajn Islamin gogol...Menyra se si ti keput fraza nga Kur'ani dhe i sjell ketu eshte pothujse e njejte me metodologjine qe perdorin ekstremistat me i ba shperlarje truni atyne qe dun te rekrutojne per te vra njerez.
Ne Kur'an ka vargje te tilla:
Gjithqysh ti do të vëresh se jehuditë dhe ata që i përshkruan Zotit shok (idhujtarët) janë njerëzit me armiqësi të fortë kundër besimtarëve. Ndërsa do të vëresh se më të afërmit si miq për besimtarët thanë: “Ne jemi nesara-krishterë”. Këtë ngase prej tyre (të krishtrëve) ka dijetarë (ulema) dhe të devotshëm, dhe se ata nuk janë kryeneçë. Maide 82
ose
Ithtarët e librit mos i polemizoni ndryshe (kurr i thirrni në fenë tuaj) vetëm ashtu si është më së miri, përveç atyre që janë mizorë dhe thuajuni: “Ne i besuam asaj që na u zbrit dhe që u zbrit juve dhe se Zoti ynë dhe Zoti juaj është një, dhe se ne i jemi dorëzuar Atij. Ankebut 46
Ata misionaret s'ua kan mesu kto e? .. domosdo...si do u ngulitet ndryshe ne mendje qe islam=terrorizem?!
Krijoni Kontakt